рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як почистити чайник лимонною кислотою від накипу

  1. Видалення невеликого шару накипу Як очистити чайник від накипу лимонною кислотою? Посуд наповнюють...
  2. Ліквідація забруднень газованими напоями
  3. Як видалити товстий шар накипу
  4. Чистка скляного чайника для нагрівання на плиті
  5. Як часто потрібно проводити процедуру
  6. Очищення чайника від жиру зовні
  7. Очищення від інших забруднень

Видалення невеликого шару накипу

Як очистити чайник від накипу лимонною кислотою? Посуд наповнюють водою так, щоб вона повністю покривала вапняну кірку. У воду додають лимонну кислоту. Її кількість залежить від ступеня заповненості ємності. На 1 л води необхідно взяти 20-40 г порошку лимонної кислоти (1-2 маленьких пакетика).

Рідина потрібно закип'ятити і залишити на маленькому вогні на 2-3 хвилини. Після закипання води потрібно злегка відкрити кришку. Якщо очищається електричний чайник, його потрібно повторно включити після закипання через 2-3 хвилини. Пари киплячого кошти очистять від накипу поверхню кришки начиння.

Після кип'ятіння рідини дають охолонути до кімнатної температури. Поки вона остигає, лимонна кислота буде роз'їдати наліт. Під дією кошти стінки посуду помітно очистяться. Остигнула каламутну воду разом з відвалився нальотом треба вилити.

Якщо з першого разу повністю очистити внутрішню поверхню посуду не вдалося, в неї повторно заливається вода. У ній розчиняється така ж порція лимонної кислоти. Рідина доводиться до кипіння, кип'ятити кілька хвилин і виливається після охолодження.

Рідина доводиться до кипіння, кип'ятити кілька хвилин і виливається після охолодження

пропонуємо Вам ознайомитися

Якщо спосіб не дає бажаного результату, концентрацію лимонної кислоти потрібно збільшити в 2 рази і знову повторити всі дії.

Коли наліт благополучно зник, процедуру можна закінчити. Чайник треба після неї добре вимити теплою водою з рідким милом. Першу і другу закип'ятила воду треба вилити. Щоб повністю позбавитися від запаху кошти, потрібно тричі закип'ятити і вилити воду.

Лимонна кислота безпечна для людського організму в малих дозах, але концентровані розчини продукту можуть викликати подразнення та опіки слизової оболонки ротової порожнини і шлунково-кишкового тракту.

Лимонна кислота не дряпає і не роз'їдає поверхню посуду, в тому числі і емальованому. Це найбезпечніший спосіб для електроприладу з пластика.

Замість лимонної кислоти можна використовувати лимон. Плоди містять велику кількість лимонної кислоти. 1 або 2 лимона середнього розміру ріжуть на великі часточки і заливають їх водою. Рідина кип'ятять кілька хвилин і дають їй охолонути. Остигнуло вміст виливають разом з відпав нальотом, а начиння миють з рідким милом. Перед використанням чайника, в ньому необхідно двічі закип'ятити і вилити воду.

Лимонна кислота і оцет

Такий спосіб рекомендується для емальованих чайників і посуду з нержавійки, призначених для нагрівання на плиті. Його можна використовувати для електроприладу з закритою спіраллю, в якому є металева або скляна ємність для нагрівання води. Якщо нагрівальний прилад не закрите, існує ризик пошкодження гальванічного покриття нагрівального елементу. Небажано використовувати оцет в пластикових електроприладах.

У ємність потрібно залити 0.5 ст. столового оцту (9%), потім розбавити його водою. Оцтовий розчин повинен покривати всю кірку на внутрішній поверхні чайника. Через 15-20 хвилин в рідину всипають 40-60 г порошку лимонної кислоти. Розчин доводять до кипіння і кип'ятять з відкритими кришкою кілька хвилин. Засіб залишають в чайнику на 20 хвилин, потім його виливають. Якщо накип не відвернулась повністю, процедуру необхідно повторити. Кип'ятіння з оцтом позбавить від найстійкіших і об'ємних відкладень.

Після очищення посуд вимивають з рідким милом і споліскують. Потім тричі кип'ятять і виливають воду.

Через специфічного запаху очищати посуд за допомогою оцту потрібно в добре провітрюваному приміщенні.

Ліквідація забруднень газованими напоями

Очистити чайник зсередини допоможе звичайний лимонад. Він містить фосфорну і лимонну кислоти, що руйнівно діють на накип. Лимонад заливають в ємність і залишають на 1-2 години, дозволяючи компонентам напою взаємодіяти з вапняним нальотом. Кришкою чайник закривати не потрібно, щоб газ повністю вийшов з напою. Пізніше рідину потрібно довести до кипіння і залишити її в посуді до охолодження. Лимонад разом з отделившимся нальотом виливають. Якщо на стінках чайника залишилися шари накипу, процедуру повторюють.

Аналогічно діють і інші газовані напої, що містять в своєму складі лимонну кислоту. Не рекомендується використовувати яскраво забарвлені продукти, оскільки вони містять агресивні барвники. Найбільш підходящим і ефективним засобом, крім лимонаду, є Спрайт.

Як видалити товстий шар накипу

Чистка чайника лимонною кислотою в комбінації з содою і оцтом дозволяє позбутися від великих відкладень.

Щоб впоратися з багатошаровим нальотом, спочатку необхідно залити в чайник розчин харчової соди. Його готують з розрахунку 2 ст. л. харчової соди на 1 л води. Розчин заливають в чайник, доводять його до кипіння і залишають кип'ятити протягом 20-30 хвилин. Після цього рідину з чайника зливають, а начиння споліскують.

Після цього рідину з чайника зливають, а начиння споліскують

Далі в ємність заливається вода з розчиненою в ній лимонною кислотою. Вона вступить в хімічну реакцію з просякнула накип содою. Утворений в результаті газ буде підривати шари нальоту зсередини, руйнуючи його. На 1 л води потрібно додати 40-60 г порошку. Засіб кип'ятять і залишають охолоджуватися. Остигнула рідину зливають, а посуд миють під проточною водою.

Після кислотної атаки можна повторити лужну обробку харчовою содою. Коли лимонна кислота счищает поверхню, шар накипу розпушується. Повторна процедура дозволить повністю відшарувати його від стінок.

Втретє в чайник заливають виноградний або яблучний оцет на 1/3 його об'єму. Оцет розбавляють водою, наповнюючи посуд по самі вінця. Рідина доводять до кипіння і кип'ятять протягом 30 хвилин, потім її зливають.

Після такої потрійної обробки кірка стає пастоподібної. Її можна легко видалити дерев'яною лопаткою або паличкою. Зчищати накип металевими предметами не рекомендується. Вони можуть пошкодити стінки судини.

Після механічного видалення нальоту потрібно ще раз прокип'ятити в чайнику воду з лимонною кислотою, щоб видалити всі його залишки. Після кип'ятіння і охолодження рідини посуд стане чистою і блискучою.

Чистий посуд потрібно помити водою зі спеціальним засобом, сполоснути водою і витерти насухо чистим рушником. Очищати чайник бажано в гумових рукавичках, так як суміш може пошкодити шкіру рук.

Перші 3 закіпяченних порції води потрібно вилити, щоб залишки суміші не потрапили в організм.

Метод буде більш дієвим, якщо напередодні очищення покрити шари накипу кашкою з порошку лимонної кислоти і води. Засіб потрібно залишити на начиння на всю ніч. Вранці поверхню потрібно відмити і приступати до подальшої очищенню.

Чистка скляного чайника для нагрівання на плиті

Прозорі вироби зі скла очищати найважче. На вразливою поверхні видно найменші вапняні відкладення. Засіб для очищення повинно бути щадним до скла. Позбутися від забруднень на скляному чайнику можна за допомогою лимонної кислоти.

Для позбавлення від накипу потрібно приготувати наступний:

  • 1 ст. л. харчової соди;
  • 1 ст. л. кислоти лимонної;
  • 100 мл столового оцту (9%).

кислоти лимонної;   100 мл столового оцту (9%)

Інгредієнти розчиняють в 1 л води, потім заливають розчин в чайник. Склад кип'ятять 30-40 хвилин і залишають остигати. Коли чайник трохи охолоне (він повинен залишатися теплим), його очищають абразивної або пластикової губкою. Користуватися металевими скребками або щітками забороняється. Вони можуть подряпати скляну поверхню.

Як часто потрібно проводити процедуру

Чистити чайник лимонною кислотою рекомендується не рідше 2-3 разів на місяць, якщо вода в будинку жорстка.

При м'якій воді очищати начиння можна рідше. Досить робити це 1 раз в 3 місяці.

Для профілактики рекомендується заливати в чайник воду з розчиненою лимонною кислотою (1 ст. Л. Порошку на 1 ст. Води). Через 1-2 години розчин виливають, а посуд миють з рідким милом.

Значно знизити ймовірність появи нальоту можна, якщо після кожного використання мити і витирати внутрішню поверхню чайника насухо чистим рушником.

Скляний чайник потрібно час від часу протирати часточкою лимона зсередини і зовні. Лимонний сік змивають через 15 хвилин теплою водою і витирають поверхню насухо рушником.

Лимонний сік змивають через 15 хвилин теплою водою і витирають поверхню насухо рушником

Очищення чайника від жиру зовні

На кухні будь-який посуд поступово покривається жиром. Як очистити чайник лимонною кислотою від жиру?

Невеликі жирні плями ліквідувати нескладно. Потрібно вмочити часточку лимона в сіль і протерти забруднене місце. Рекомендується використовувати дрібну сіль. Небажано використовувати сіль на металевих поверхнях. Вона може викликати їх потемніння.

Щоб очистити стінки металевого чайника від невеликого нальоту жиру, потрібно занурити начиння в більшу за розміром ємність, наповнену розчином лимонної кислоти на пару годин. Розчин готують з порошку і води в співвідношенні 1: 5. Чим більше концентрація лимонної кислоти і вище температура розчину, тим швидше і очиститься поверхню.

Більші і застарілі жирні п'ята допоможе видалити сумішшю харчової соди і лимонної кислоти. Їх потрібно змішати в рівних пропорціях. Зовнішню поверхню чайника треба намочити і покрити приготованим складом. Сода і лимонна кислота вступлять в хімічну реакцію з жиром і один з одним. Утворений газ розірве жир зсередини і розділить його на грудочки. Їх трохи пізніше потрібно видалити вологою губкою і рідиною для миття посуду. Потім треба обполоснути посуд водою.

Очищення від інших забруднень

Як очистити чайник від іржі? Можна видалити забруднення з поверхні чайника лимонною кислотою. Вона діє м'яко, видаляючи тільки оксиди і не пошкоджуючи металеві стінки.

Дуже сильне пляма іржі на зовнішній поверхні чайника рекомендується видаляти в кілька етапів. Забруднену ділянку занурюється в концентрований розчин лимонної кислоти (2-3 ст. Л. Порошку на 1 ст. Води) на кілька годин, потім протирається зубною щіткою. Якщо поверхня не очистилася, процедуру повторюють.

Легкі забруднення зовні начиння видалить розчин лимонної кислоти, приготовлений з 1 ст. води і 1 ст. л. порошку. Губкою з нанесеним розчином треба протирати забруднене місце до повного його очищення. Очистивши поверхню, її потрібно сполоснути теплою водою і витерти насухо чистим рушником.

Добре впорається з різними плямами сік лимона. Розрізаний плід прикладають зрізом до зовнішньої поверхні і протирають її 1-2 хвилини. Оброблену ділянку залишають на 40 хвилин. За цей час лимонний сік виїсть забруднення, і поверхню чайника очиститься. Очищену начиння потрібно помити з рідким милом і сполоснути теплою водою.

Щоб зняти з зовнішньої поверхні посуду плями зеленки, лимонний сік потрібно змішати зі спиртом у співвідношенні 1: 1. Ватним тампоном або губкою з нанесеним засобом протирають забруднене місце до повного його очищення.

Щоб очистити чайник від шару іржі, що осідає з водопровідної води, необхідно залити в нього розчин лимонної кислоти з концентрацією 10%. Розчин залишають в посуді на 8 годин або на ніч. Вранці вміст виливається, а посуд ополіскується від залишків іржі і засоби. Якщо внутрішня поверхня не очистилася, процедуру потрібно повторити. В очищеному чайнику перші 2-3 закип'ятили порції води вживати не можна.

Додасть сяючий блиск хромованою поверхні чайника лимонний сік. Часточкою фрукта потрібно протерти поверхню начиння, потім (не змиваючи сік) її полірують м'якою ганчіркою.

Видалення невеликого шару накипу Як очистити чайник від накипу лимонною кислотою?
Як очистити чайник лимонною кислотою від жиру?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com