рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Яєчна шкаралупа: як правильно приймати для зміцнення кісток при нестачі кальцію з лимонним соком і рецепт ліки

  1. Позитивний вплив шкаралупи і її склад
  2. Показання та протипоказання
  3. Рецепти і їх застосування
  4. кальцієва вода
  5. напій
  6. Лікування яєчною шкаралупою з лимонним соком
  7. комбінований рецепт
  8. Винний рецепт
  9. Зовнішнє застосування порошку
  10. підготовка сировини
  11. висновок

Яєчну шкаралупу використовують в повсякденності в різних цілях - додають в грунт, в корм для тварин і навіть з її допомогою відбілюють білизна. При нестачі, при порушенні процесів засвоєння кальцію і при інших захворюваннях її використовують для зміцнення кісток. Як правильно приймати яєчну шкаралупу - актуальне питання для тих, хто вирішив скористатися цією лікувальною методикою.

Зміст статті

Позитивний вплив шкаралупи і її склад

Яєчна шкаралупа - це повноцінне джерело кальцію, який дуже легко засвоюється організмом. Цей елемент міститься в шкаралупі в більшій кількості, ніж в медикаментозних засобах. За складом вона практично ідентична з кістковою тканиною і зубами, складається з карбонату кальцію.

Застосовується як в лікувальних (як доповнення до основної терапії), так і в профілактичних цілях Застосовується як в лікувальних (як доповнення до основної терапії), так і в профілактичних цілях.

В останньому випадку найчастіше використовують порошок, який додається в їжу або напої.

Прийом кошти заповнює брак кальцію, тим самим запобігає розвитку патологій нирок, серця, судин, кісткової системи та зубів.

Вміщені там компоненти беруть участь в обмінних, захисних, будівельних функціях, підтримують кислотно-лужний баланс. До складу входить близько 27 корисних мікроелементів.

У великій кількості присутній мідь, залізо, кремній, фтор, фосфор, марганець, цинк, сірка, натрій, кремній і окремі види амінокислот.

До корисних властивостей лікувального сировини можна віднести наступні моменти:

  • формування здорової кісткової системи у дітей ;
  • вплив на обмінні процеси;
  • зміцнення кісток, особливо при переломах ;
  • заповнення нестачі або дефіциту кальцію ;
  • зміцнення зубної емалі, нігтьових пластин, волосся;
  • стимулювання кровотворення в кістковій тканині.

Важливо! Жоден з натуральних джерел не має такий високий відсоток засвоєння, як шкаралупа яєць.

Показання та протипоказання

Лікарську сировину можна вживати без побоювання за своє здоров'я. Шкаралупа рекомендується як дорослим, так і дітям, дозволяється в період вагітності / лактації. Для досягнення результату оптимальним є прийом курсом в 2-3 тижні два рази в рік.

Показаннями до вживання лікувального сировини виступають:

  • для профілактики;
  • в складі комплексного лікування остеопорозу;
  • переломи кісток (Для прискорення регенерації кісткової тканини);
  • уповільнення розвитку скелета у дітей;
  • анемія;
  • уповільнення кальцієвого обміну;
  • кровоточивість ясен;
  • нервове перенапруження.

Серед протипоказань до застосування:

  • підвищений вміст в організмі кальцію;
  • особиста непереносимість лікувального сировини;
  • надлишок вітаміну Д;
  • пухлини кісток .

Необхідно розуміти, що народні засоби не підійдуть для лікування серйозних патологій, які потребують кваліфікованої медичної допомоги. Шкаралупа є корисною добавкою, яка допомагає усунути дефіцит кальцію, зміцнити кістки, але не більше того.

Рецепти і їх застосування

Для приготування лікувальних рецептів використовуються курячі та перепелині яйця. Саме вони проявляють найбільший терапевтичний ефект і безпеку. А ось качині, гусячі, індичі не придатні для застосування - є ризик зараження бактеріальною інфекцією. Ц ветовим показник не грає ролі, оскільки він не впливає на якісні характеристики.

Існують різні рецепти ліків з яєчної шкаралупи - одні з них можна приготувати на основі одного порошку, інші - з додаванням додаткових компонентів. Активно застосовується кальцієва вода з яєчної шкаралупи, яка позитивно впливає на весь організм.

кальцієва вода

Прийом рідини з вмістом кальцію сприяє виведенню радіонуклідів і зміцнює кістки. Також вживання води уповільнює процеси старіння. Приносить користь при важких фізичних навантаженнях, тренуваннях, нервових перевантаженнях. Рекомендується застосування при порушенні обмінних процесів, при ламких волоссі і нігтях. Для приготування кальцієвої рідини береться яєчний порошок.

Використовується така технологія: Використовується така технологія:

  • взяти порошок (на 1 л води береться 1ч.л. порошку без гірки);
  • насипати його в скляну ємність і залити окропом;
  • наполягати протягом 12 годин.

Як пити: приймають без обмежень за віком до 5 разів на день протягом місяця. Далі робиться тижнева перерва і знову починається прийом кальцієвої води.

напій

Альтернативою попереднім рецептом буде кальцієвий напій. Він підійде як маленьким діткам, так і дорослим. Замість води використовується сік, теплий зелений чай, молоко. Такий засіб зручно приймати протягом тривалого часу, оскільки воно не асоціюється з лікувальним препаратом. Рекомендується пити для прискорення зрощення кісткової тканини при переломах.

Разова доза - 1/3 ч.л. порошку на півсклянки напою. Змішується безпосередньо перед прийомом. Рекомендований курс - 3 дози протягом дня. Приймається до повного зрощення кістки.

Як вживати при нестачі кальцію: по ½ ч.л. яєчної пудри розводити в напої і випивати тричі на день через 60 хвилин після їди.

Лікування яєчною шкаралупою з лимонним соком

Для приготування страви необхідно дотримуватися наступного алгоритму:

  • заздалегідь підготовлений порошок необхідно просіяти через ситечко - це дозволить видалити великі шматки і залишки плівки;
  • пересипати в банку і зберігати в сухому місці;
  • перед прийомом змішати з соком лимона (по 1 ст.л.);
  • після реакції вжити суміш, запиваючи теплою водою.

Рекомендації: приймати 1-2 місяці по 1 разу на добу. В 1 ч.л. міститься денна доза для дорослих / дітей від 13 років, для дітей 7-12 років оптимальна доза - половина ложки.

Примітка! При виразці шлунка, гастритах з порушенням кислотності не вживати лимонний сік. Краще проконсультуватися з лікарем перед початком курсу.

комбінований рецепт

При остеопорозі і остеохондрозі рекомендується скористатися комбінованим засобом. Для його приготування необхідно взяти порошок (3 ч.л.), мед (100 грам), коньяк (100 мл). Всі компоненти змішуються в скляній тарі і ставляться в темне місце на 2 тижні. Після того як еліксир настоявся, його приймають по 1 ч.л. тричі на день.

Винний рецепт

Засіб допомагає при каменях у нирках, для зміцнення кісток і підвищення тиску. Необхідні компоненти: вино (200 мл), порошок (1/2 ч.л.). Яєчна пудра заливається вином, ретельно перемішується. Приймати по 1 ч.л. двічі на добу. Рекомендований курс - 10-14 днів.

Зовнішнє застосування порошку

Сировина, подрібнене до порошкоподібної консистенції, використовують зовнішньо. При легких опіках притрушують вогнище ураження щодня. Така процедура прискорює регенерацію шкірних покривів.

Ванночки з кальцієвої водою допомагають зміцнити нігтьові пластини і запобігти розшаруванню. Воду необхідно підігрівати перед застосуванням. Процедуру проводять по 15 хвилин в день на протязі 2-х тижнів.

підготовка сировини

Важливим етапом приготування засобів є підготовка сировини. Вона здійснюється в три етапи:

  1. Збір сировини. Збирається шкаралупа, промивається з господарським милом і ретельно ополіскується. Перевага віддається тій, у якій стінки товщі, - в ній міститься більше кальцію.
  2. Кип'ятіння. Необхідно простерилізувати сировину, щоб прибрати можливі мікроорганізми і бактерії. Цей крок необхідний, якщо порошок призначений маленьким дітям. Для цього його поміщають в киплячу воду на 10 хвилин.
  3. Подрібнення. З підготовленої сировини видалити плівку. Просушити і розтовкти з допомогою ступи. Можна скористатися електоропрібором - блендером або кавомолки. Вони забезпечать більш дрібний помел.

висновок

Яєчна шкаралупа - ефективне народний засіб для зміцнення кісток, заповнення нестачі кальцію в організмі. Також застосовується при інших захворюваннях. Рецепти готуються на основі порошку з курячих і перепелиних яєць. При заготівлі сировини важливо дотримуватися зазначених правил.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com