рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Чи не несіть біженцям непотрібні речі! - просять волонтери ... | Відкритий Православний Університет / Православ'я в Україні

  1. ВІД РЕДАКЦІЇ. портал «Православ'я в Україні» неодноразово публікував прохання волонтерів Синодального...
  2. Чому нужденним потрібно нести имеено погані речі ?!
  3. «Ні за що більше не викину. Краще відвезу до церкви! .. »
  4. «Якщо б у мене був час вставити блискавку, сама б його ще носила ...»
  5. «Статус поношеного костюма« Шанель »на сільській дискотеці незмірно нижче, ніж статус нових джинсів...
  6. «Ви хочете радість принести або шафа очистити?»
  7. Отже, список 15-ти найбільш непотрібних речей, відданих на благодійні цілі:
  8. Чим потрібно керуватися, вибираючи речі, якими ви хочете поділитися з тими, хто потребує допомоги та...
Версія для друку

ВІД РЕДАКЦІЇ. портал «Православ'я в Україні» неодноразово публікував прохання волонтерів Синодального відділу нашої Церкви з соціально-гуманітарних питань про допомогу в зборі продуктів, речей і грошей для вимушених переселенців і мирних жителів Донецької і Луганської областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Сьогоднішній матеріал - про те, які речі краще НЕ приносити нужденним. Сайт «Мілосердіе.ру» опублікував список «15 найбільш непотрібних речей, відданих на благодійність». Кожен з нас може перевірити себе - чи не траплялося, що й ми жертвували людям що-небудь з перерахованого.

Досвідом збору вживаних речей для потребуючих ділиться волонтер зі Смоленська Марія Федорова.

Чому нужденним потрібно нести имеено погані речі ?!

... Я сама пройшла досвід самотнього материнства. І коли моя дочка поступила в інститут, і у мене раптом виявилося багато вільного часу, я стала допомагати більш осмислено - як би почала своє власне благодійну справу.

Я активний відвідувач сайту для самостійних мам «Самомама», у нас в місті теж є рух одиноких мам, і я, так як часто їжджу в Москву, стала ніби посередником між двома потоками: забираю речі, які на мамочкіной форумах віддають в Москві, і привожу їх одиноким мамам тут, в місті. Крім того, веду таку ж роботу в нашому храмі - розбираю речі, що віддаються нужденним, і вожу одяг в сільську місцевість, де живуть теж самотні мами, які просять про допомогу на нашому сайті.

Щоб знайти потрібні речі на інтернет-майданчиках, доводиться просиджувати годинами, спілкуючись і домовляючись з тим, хто віддає. А потім я особисто зустрічаюся з тими, «хто бере». Так що досвід у мене не маленький і двосторонній.

Немає благодійного фонду, який, приймаючи від населення гуманітарної допомоги, не пояснював би «віддають» елементарні правила - не приносьте брудне. Не віддавайте непочіненное. Чи не несіть куртку зі словами «її б тільки віддати в хімчистку і нову блискавку вставити».

У тих, кому допомога знадобиться, немає грошей і немає поруч хімчистки і ремонтної майстерні.

Не приносьте ношене білизна або незашітие дитячі колготки. Чи не несіть речі з антресолей. Загалом, роз'яснювальна робота ведеться велика. А все перераховане все одно приносять.

Іноді навіть дивно: до найближчої мусорки дійти два кроки, а до храму (щоб принести свою пожертву) люди іноді через півміста з сумками їдуть. Витрачають час своє, сили ...

Чому потрібно нести погані речі «нужденним»? Невже люди вірять в те, що непостіранная, старий одяг - це все одно «добру справу», і відчуття цієї доброї справи так гріє душу? Що за формула «рука не піднімається викинути»?

Ось з цього і почну. Я психолог, так що почну з «рука не піднімається викинути».

«Ні за що більше не викину. Краще відвезу до церкви! .. »

Ну, по-перше, я говорю про малу частину пожертвувань - заздалегідь перепрошую, якщо кого ображу. У мене був такий випадок. Я стояла за церковним парканом і кидала в багаття пакети з гуманітарною допомогою. Проходили повз жінки соромили мене: «Ми збирали від чистого серця! Що ви робите? »А я навіть не знала, що відповісти.

Відповідь була простою: «Речі ваші палю!» У тих речах, що в ту тиждень принесли в храм, були комахи. Не буду навіть уточнювати які - прямо скажу, що якщо в пакеті з речами виявиться жива моль, то це ще нічого. Так це що! Одного разу в мішку з вовняними рейтузами миша виявилася з діточками ...

Випадок, коли я палила пакети, був цього літа. Коли все збирали для біженців зі Слов'янська, було багато речей з етикетками, нового постільної білизни, багато хороших, з повагою підготовлених, посилок. Але частина речей довелося спалити, бо вони були вже заражені комахами: хтось один ось так приніс брудні речі - «тому що рука не піднялася викинути».

Я говорила про цю «підіймаються» руці з дівчатками, які активно роздають речі на материнських сайтах: що це?

Забобон? Ви даремно дивуєтеся - є і забобони. Багато хто вважає, що викидати одяг, який носив дитина або навіть яку носили ви самі, як би погана прикмета, що через цей одяг наврочити можуть. Такий як би модний погляд на тілесність - одяг як продовження тіла.

Ще один варіант: боязнь осквернення твоєї речі. Мені розповіла одна молода мама, що вона на сайті не знайшла бажаючих взяти простенькі дитячі дрібнички і винесла - як їй і порадили - пакети на вулицю, до смітнику. Мовляв, розберуть кому треба. А вранці вийшла з дому, і весь п'ятачок навколо контейнерів був закиданий її речами - асфальт встеляли пелюшки та повзунки. І їй так страшно, неприємно стало - ось річ, яка ще місяць тому була як би частиною дитини, і ось вона на землі, затоптана. Вона мені весь час повторювала, скаржачись: «У тих речах я його фотографувала; він на фотографіях з дня народження першого був в тих повзунках! »Чомусь їй це було важливо. І вона говорила: ні за що більше не викину. Краще відвезу до церкви! »І тут вже я тихо зітхала.

«Якщо б у мене був час вставити блискавку, сама б його ще носила ...»

Старі речі найчастіше приносять літні люди, бабусі. У них немає сил перевірити чи перепрати «зберігається», але важливо відчути себе серед людей, при хорошому, богоугодну справу.

До того ж у них інше ставлення до речі - сільське. Річ зберігається в скрині від покоління до покоління, річ не пропадає. Наші парафіянки кажуть: «Як же викинути! Дивіться, яка товста шерсть, багата. Ти добротою тканини помацай »! І доброта я мацаю. І доброту літньої людини бачу, а справа так складається, що все даремно. І ще добре, якщо не бігаємо за міллю на трапезній півдня.

Ще я часто вступаю в розмови про брендових речах і «туттолькомолніясломана». Ці речі теж «рука не піднімається викинути».

Мені кажуть жертводавці: «Ну, пуховик ж дорогою. Я віддаю річ за 20 тисяч рублів! Якщо б у мене був час вставити блискавку, сама б його ще носила. Я ж дороге віддаю - чого, важко вашим підопічним блискавку вставити або випрати? Або ви самі б зробили! По любому всяка хороша господиня чужу річ переправ ».

А хто їм сказав, що серед нужденних так багато хороших господарок? Або - якщо річ для біженців, дорога вона чи дешева - серед наметів біженського табору хімчистка затесалася? Або - якщо вже говорити про мене, волонтері - ви уявляєте, скільки коштує почистити пуховик? Дві тисячі рублів. І де я їх візьму?

«Статус поношеного костюма« Шанель »на сільській дискотеці незмірно нижче, ніж статус нових джинсів зі стразами за 500 р.»

Або ось одна дівчина на сайті писала: «Колись давно я думала, як ви, що ощасливлені родичів своїми старими ганчірками, адже вони все брендові, дорогі ... Збирала мішки і відвозила в село, а потім мені родичі сказали: ну що ти нам возиш своє мотлох? Краще нове нам на ринку купи або грошей дай. А я-то вважала себе прямо меценатом, що віддаю шмотки від-кутюр в село ».

Це теж важлива деталь - дорогі, але ношені речі в селі. Я воджу речі в два села під Гагаріним, де наші підопічні матусі живуть. І теж спочатку раділа, якщо вдавалося в Москві дорогу б / у шмотку прихопити: ось, думаю, дівчатам підростаючим радість.

Чи не радість. Дівчаткам з неблагополучних сімей дуже хочеться виглядати «як усі», а для цього їй потрібно одягнутися в недорогі, але нові дрібнички. Так краще джинсове в обтяжку, не так щоб помаранчеве букле. Не так важливо, що вони цього букле не розуміють - головне, що подружки їх не розуміють. Статус поношеного костюма «Шанель» на сільській дискотеці незмірно нижче, ніж статус нових джинсів зі стразами за п'ятсот рублів.

«Ви хочете радість принести або шафа очистити?»

Хтось скаже: ще і умови! - А як без них? Ви ж хочете радість принести. Або шафа очистити? Якщо шафа, то краще брендові речі продати через благодійні магазини, а гроші перерахувати будь-якого фонду.

Говорити можна дуже довго. Розповім лише один випадок. Ось ви питали - найбільш безглузда річ, яку я бачила в гуманітарній посилці.

Це разнопарние кросівки, один рожевий, другий чорний, пов'язані воєдино шнурками. І записка була в них: «Дорогий підліток зі Слов'янська! Це мої прикольні кросівки, я їх так носила, бо я емо. Сподіваюся, ти теж емо, і посміхнешся! »

Емо від слова «емоційний» - це субкультура підлітковий, такі дівчата, які фарбують волосся в чорний колір з рожевого пасмом, сумують і пишуть вірші: «Ти кинув мене, як мені жити без тебе ...».

Я відповідаю дівчині через сайт: «Дорога дівчинка! Це біженці. Вони все по-своєму емо. Їм погано. Вони втратили все своє майно, і спосіб життя, і будинок. Підлітку-біженцю потрібна пристойна, чиста, зручне взуття, щоб не морочитися. Він зовсім зараз не хоче, щоб на нього люди оберталися. Він і так відділений від суспільства "благополучних". І хоч він точно трохи емо, навряд чи він посміхнеться ... »

Отже, список 15-ти найбільш непотрібних речей, відданих на благодійні цілі:

1. Непарні кросівки для маленького емо

2. Весільна сукня (в гуманітарній посилці для біженців з України).

3. Лижі (у літній гуманітарної посилці для біженців з України).

4. Вентилятор 1983 року випуску з гарантійним талоном.

5. Ангельські крила.

6. Помпони з різаною фольги для дівчини-черлідери (черлідери - це дівочі танцювально-акробатичні групи, що виступають перед змаганнями для підняття командного духу у вболівальників).

7. Рожевий пеньюар.

8. Набір аудіокасет з повним зібранням пісень ВІА «Земляни».

9. Офісний настільний мобіль «для споглядання і заспокоєння».

10. Подарунковий набір для лазні під назвою «Справжні пацани чадіють тільки від сміху» - з зграєю і сувенірним віником.

11. Крислатий капелюшок з полями в 100 сантиметрів з Карибських островів.

12. Клатчі зі стразами.

13. Іграшкова (пластмасова) м'ясорубка.

14. Автомагнитола виробництва 1990-х років (в упаковці).

15. Коробка з пазлами, на якій був напис: «Не вистачає п'яти штук».

У складанні списку допомагали Олена Смирнова та Віталій Зеленін, завгосп фонду «Старість в радість». Віталій резюмує проблему таким чином: «Ідея" раптом знадобиться "- не працює».

Чим потрібно керуватися, вибираючи речі, якими ви хочете поділитися з тими, хто потребує допомоги та підтримки?

Перше правило: несіть речі, які вам не соромно було б подарувати.

Друге правило: готуйте посилку з повагою до тих людей, які потрапили в скрутну ситуацію.

За матеріалами сайту Мілосердіе.ру

Ми оголошуємо благодійну подписка. Допомогти можна, перераховуючі щомісяця необтяжліву для вас суму на:

  • Карту «Приватбанку»
  • Webmoney - R504238699969, U862362436965, Z274044801400
Чому нужденним потрібно нести имеено погані речі ?
«Ви хочете радість принести або шафа очистити?
Чому нужденним потрібно нести имеено погані речі ?
Чому потрібно нести погані речі «нужденним»?
Невже люди вірять в те, що непостіранная, старий одяг - це все одно «добру справу», і відчуття цієї доброї справи так гріє душу?
Що за формула «рука не піднімається викинути»?
Що ви робите?
Я говорила про цю «підіймаються» руці з дівчатками, які активно роздають речі на материнських сайтах: що це?
Забобон?
Я ж дороге віддаю - чого, важко вашим підопічним блискавку вставити або випрати?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com