рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Рідкий азот в кулінарії. | Академія успішних кухарів

  1. Рідкий азот на кухні - це нові можливості для сучасних кухарів. Що ж таке рідкий азот? Цей газ є...
  2. Сьогодні все частіше рідкий азот можна побачити на кухнях ресторанів, він почав застосовуватися в молекулярної...
  3. На цьому технології не закінчуються, а навпаки тільки починаються. Анатолій Ком запропонував для свого...
  4. Техніка безпеки при роботі з рідким азотом.
  5. 1. Рідкий азот зберігається і транспортується в спеціальних термосах - посудину Дьюара . Судини...

Рідкий азот на кухні - це нові можливості для сучасних кухарів.

Що ж таке рідкий азот? Цей газ є невід'ємною частиною повітря, його пропорція в ньому становить 78%. Чи не небезпечний не отруйний. Рідкий азот - це зріджений під великим тиском газ має температуру кипіння - 195С.

При переході з рідкого стану в газоподібний азот розширюється в 700раз (1гр рідкого азоту - 700гр газу), з цих причин рідкий азот зберігається в спеціальних термосах - судини Дьюара.

посудина Дьюара має вакуумну термоізоляцію і ніколи щільно не закривається.

Рідкий азот використовується в різних сферах: в будівництві, в медицині, в косметології, в будівництві і в пожежогасінні. Сьогодні не обов'язково купувати дорогий Дьюар, його можна взяти в оренду за доступні гроші в академії: Оренда судини Дьюара.


Сьогодні все частіше рідкий азот можна побачити на кухнях ресторанів, він почав застосовуватися в молекулярної кухні і сучасних кулінарних технологіях. Завдяки понад низьких температур азоту, він знайшов застосування в шоковому охолодженні продуктів.

Сорбети і морозиво.

Сорбети і морозиво при використанні рідкого азоту.
Цікаво те що завдяки низькій температурі, ми отримуємо можливість готувати сорбети з спиртних напоїв: сорбет з "лімончело", сорбети з настоянок і лікерів. Будь-які рецепти сорбетів і морозива можуть бути приготовлені при гостях прямо в залі з використанням рідкого азоту.


Нитро Болл - заморожені перлини в рідкому азоті.

Нитро Болл - це ще одна з багатьох технологій з використанням рідкого азоту. Прокапивая гелі в рідкий азот ми отримали заморожені кульки, які змогли використати як прикраси для різних страв.


заморожена меренга

Капсулювання мусів - це одна з найцікавіших технік. Приготувавши мус через кулінарний сифон , Ви можете його заморозити зберігши первісну форму. Таким чином Хестон Блюменталь готує незвичайний антреме з зеленого чаю (страви, що подаються між головними, основними стравами або перед десертом).


Рецепт "Меренга з зеленого чаю" Хестон Блюменталь.


Для того щоб заповнити 0,5л Сифон ISI вам потрібно:

технологія:
1. Довести 2 \ 3 води до кипіння, додати половину цукру, розмішати до повного розчинення, зняти з вогню, залити окропом чай.
2. Дати настоятися 5 хвилин, процідити. Змішати цукор, що залишився з пектином і довести до кипіння з водою, що залишилася. Влити в загальну суміш.
3. Додати лаймовий сік, остудити. Коли рідина повністю охолоне, додати горілку і яєчний білок.
Залити в сифон і заправить двома балончиками газу N2O. Охолодити.
5. Охолодити ложку в рідкому азоті, висадити мус на ложку і занурити в ємність з азотом. Охолоджувати протягом 1 хв.
6. Посипте заморожену меренгу пудрою зеленого чаю і вживайте переконавшись що в меренге немає крапель рідкого азоту.

На цьому технології не закінчуються, а навпаки тільки починаються. Анатолій Ком запропонував для свого фірмового молекулярного борщу заморозити сметану у вигляді сфери. Ось що з цього вийшло.


Заморозьте малину або часточку апельсина в рідкому азоті і ви зможете легко розколоти її на дрібні сегменти. Використовуйте ці частини для прикраси десертів.

Використовуйте ці частини для прикраси десертів


Техніка безпеки при роботі з рідким азотом.

Незважаючи на те що азот у вигляді азоту безпечний для людини, в зрідженому стані рідкий азот здатний нанести травми людині за рахунок зниженої температури і тиску.

1. Рідкий азот зберігається і транспортується в спеціальних термосах - посудину Дьюара . Судини Дьюара призначені для зберігання зріджених газів в тому числі і азоту. При зберіганні термос з рідким азотом заборонено щільно закупорювати, для цього існує кришка, яка охороняє посудину від попадання вологи і сторонніх предметів всередину.
2. До роботи з рідким азотом допускаються особи старше 18 років.

3. Всі роботи з рідким азотом рекомендується проводити в спеціальних рукавицях і захисних окулярах.

4. Посудина Дьюара з азотом повідомлений бути накритий спеціальним ковпачком, щоб уникнути попадання в нього жирів, органічних речовин і вологи, які можуть призвести до вибуху балона.
5. У приміщенні де зберігається рідкий азот заборонено курити і користуватися відкритим вогнем.

6. При роботі з рідким азотом, не рекомендується відволікатися, виключаючи попадання азоту на відкриті ділянки тіла, що може призвести до опіків.

Сьогодні рідкий азот стає доступним в великих містах, його досить легко купити або замовити доставку до місця використання.

Посудина Дьюара має високу вартість через свою технологічності, а й його вам не обов'язково купувати. У магазині Академії Успішних Кухарів ви зможете взяти його в оренду за доступні гроші, як на короткостроковий так і на довгостроковий період.
Дізнатися про умови оренди судини Дьюара на сторінці магазину .

Чи не СЕКРЕТНА інформація про доставку азоту в Києві.
- 0989866439 (доставка азоту без вихідних)
- 0972567604 (доставка азоту Пн, Чт)
Вартість рідкого азоту 10-15грн / л
PS Якщо стаття про використання рідкого азоту в кулінарії була вам корисна, ставте лайк, так ви висловіть свою вдячність автору статті (автор статті Протченко Артур: ВК і FB )

Що ж таке рідкий азот?
Що ж таке рідкий азот?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com