рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Фарбування дерев'яних вікон

  1. Підготувати інструменти і матеріали.
  2. підготувати поверхню
  3. Фарбування дерев'яних вікон

Здавалося б, чим складна, може бути фарбування дерев'яних вікон

Здавалося б, чим складна, може бути фарбування дерев'яних вікон? Тут, як і в будь-якій справі, необхідні деякі знання.

У наш час все більшої популярності набирають металопластикові вікна, безсумнівно вони мають безліч переваг, але все ж дерево - це вічна класика, від якої споживачі теж не поспішають відмовлятися. Основним фактором що продовжує термін служби віконних рам з дерева є правильний догляд. Одним з етапів догляду є фарбування дерев'яних вікон.

Фарбування дерев'яних вікон справа не важка і зазвичай не викликає складнощів навіть у недосвідчених майстрів. Давайте розберемо як пофарбувати дерев'яні вікна.

Підготувати інструменти і матеріали.

Підготувати інструменти і матеріали

Всі матеріали і інструменти необхідно приготувати заздалегідь, що б не доводилося відриватися в процесі роботи.

Для того, що б пофарбувати дерев'яні віконні рами вам знадобитися:

- скребок;

- шпатель (гумовий і металевий);

- наждачний папір різної зернистості;

- кисті;

- розчинник;

- шпаклівка;

- фарба;

- грунтовка;

- ємність для фарби;

- скотч і папір.

підготувати поверхню

підготувати поверхню

  1. Перед початком роботи необхідно захистити скла і фурнітуру від випадкового фарбування. Для цього замки, ручки та інші деталі відкручують і знімають, а скла закривають, використовуючи папір і скотч. В принципі цього можна і не робити, але після закінчення робіт ви витратите багато часу на відмивання поверхонь від фарби.

Саму раму по можливості необхідно зняти з петель і стійко встановити на рівній поверхні. Якщо ж такої можливості немає, можна і не знімати, але в такому випадку в ході фарбування необхідно періодично прикривати / відкривати вікно, для того що б фарба, яка потрапить в пази віконної рами, не висохло там одним грудкою, що надалі істотно ускладнить рух вікна.

Далі переходимо до підготовки поверхні самої рами. Забарвлення старих вікон вимагає певної підготовки. Для того, що б фарба лягла рівно, без шорсткостей, не тріскалася і не відшаровувалася необхідно очистити раму від старої фарби. Зробити це можна використовуючи скребок, скребок і розчинник або будівельний фен. Найзручнішим і швидким буде видалення фарби з використання будівельного фена, він швидко розм'якшить фарбу і її буде легко зняти спеціальною насадкою. Важливо не направляти потік гарячого повітря на скло, інакше воно може лопнути.

Знімаючи фарбу скребком не слід прикладати надмірних зусиль, так як можна пошкодити структуру дерева.

  1. шпаклівка

Після того, як з поверхні рами зняли фарбу, уважно оглядаємо її на наявність дефектів. За час використання на дереві могли з'явитися тріщини, також слід очистити місця уражені пліснявою або гниллю. Після проведення огляду за допомогою шпаклівки прибираємо всі тріщини і нерівності на поверхні. Наносити шпаклівку необхідно тонким шаром використовую гумовий шпатель. Після того як шпаклівка висохне необхідно ретельно відшліфувати поверхню наждачним папером, якщо цього не зробити поверхню буде шорстка, а фарба ляже не рівно.

  1. Грунтовка

Наступний етап підготовки дерев'яного вікна до фарбування є грунтування поверхні. Фарбування дерев'яних вікон пройде набагато легше, фарба ляже рівніше і буде довше триматися, якщо поверхня рами попередньо покрити ґрунтовкою. Якщо цей етап пропустити, то вже менш ніж через рік вам доведеться знову згадувати, що таке фарбування дерев'яних вікон. Для цієї мети обирайте ґрунтовку з антисептиком. Таким чином, ви і поверхню вирівняєте, і деревину захистите від впливу вологи, розвитку цвілі і гниття. Перед нанесенням грунтовки поверхню слід знежирити уайт-спіритом.

Обов'язково дочекайтеся повного висихання грунтовки, перед тим як наносити фарбу, інакше мокрі ділянки проступлять темними плямами.

Фарбування дерев'яних вікон

Фарбування дерев'яних вікон

Після того, як поверхня рами повністю готова можна переходити безпосередньо до самої забарвленням. Для цього:

- Підготуйте фарбу. Фарбування дерев'яних вікон може проводитися з використанням різних фарб. Детальніше про це тут . Фарба в банку має дуже густу консистенцію і для того, що б вона лягла рівно і без патьоків її необхідно трохи розбавити розчинником. Для цього невелику частину фарби відливаємо в окрему ємність і розводимо розчинником до потрібної консистенції.

- Далі йде саме нанесення фарби . Фарбування дерев'яних вікон вимагає нанесення фарби в два-три тонких шару. Кожен наступний шар наносити потрібно тільки після повного висихання попереднього.

- для того що б уникнути некрасивих патьоків кисть слід занурювати у фарбу приблизно на половину ворсу і ретельно знімати зайву фарбу про бортик ємності.

- після нанесення останнього шару знімаємо з стекол захисний папір і скотч (це обов'язково потрібно зробити до того як фарба висохне, так як в противному випадку можна пошкодити покриття) і залишаємо вікно в спокої до повного висихання. Фарбування дерев'яних вікон завершена.

Ось і всі премудрості. Дотримуйтесь наших порад і фарбування дерев'яних вікон завжди буде проходити легко і гладко.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com