рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Декор дверей своїми руками. Як оновити старі двері

  1. підготовка двері
  2. вибір декору
  3. перефарбувати двері
  4. Печворк для дверей
  5. вітраж дверей
  6. Мозаїка на двері
  7. Художній розпис
  8. Молдинги на двері
  9. Декупаж дверей
  10. Шпалери на двері
  11. Декор дверей: фото

Зазвичай, коли заходить мова про ремонт, мало хто бере до уваги зміну або реставрацію старих дверей. Якщо вона «не вибивається» з нового дизайну, на дверне полотно не звертають ніякої уваги. Дрібні тріщини, подряпини і потертості залишаються непоміченими, але рано чи пізно настає той час, коли повз старих дверей не можна пройти без здригання. Що бажати в цьому випадку - витрачати гроші і купувати нові двері? Як би не так! Ця стаття присвячена економним і працьовитим господарям, які не бояться проявити фантазію в роботі. Сьогодні ми розповімо, як облагородити вхідні двері своїми руками.

підготовка двері

Відомо, що шпалери треба міняти кожні 3-4 роки, оскільки вони накопичують бруд, мікробів, випаровування і запахи. А тепер згадайте, скільки років не змінювалося покриття вхідних і міжкімнатних дверей у вашій квартирі? І якщо шпалери в більшості випадків не піддаються механічному впливу, то двері ми постійно чіпаємо руками або ногами, в результаті чого на них з'являються подряпини, мікротріщини, потертості і забруднення. Крім того, дерев'яні двері з часом деформуються абсолютно самостійно - деревині властиво розсихатися і давати усадку.

Купувати нові двері кожні кілька років - недозволена розкіш для більшості людей, але це і не є обов'язковим. Навіть найстаріше і розтріскане дверне полотно можна оновити, використовуючи підручні засоби або вкладаючи мінімум фінансів. Але перш ніж приступати до прикраси дерев'яних дверей, необхідно ретельно її підготувати.

Хід роботи:

  1. Для початку слід зняти старе лакофарбове покриття. Це потрібно для того, щоб нова обробка трималася на поверхні максимально міцно, а також з установ охорони міркувань - стара фарба за довгі роки встигла увібрати в себе безліч мікробів. Зніміть дверне полотно з петель. Для цього відкрийте двері, просуньте між її нижнім краєм і підлогою фомку або інший відповідний предмет, щоб вийшло подобу важеля. Несильними, але впевненими рухами натискайте на важіль, відкриваючи двері. Будьте обережні - вона може важити досить багато, особливо якщо мова йде про старих радянських дверях з пресованої деревини.
  2. Покладіть двері на стіл і зніміть всю фурнітуру - петлі, замки, ручки. Якщо є скляні вставки, їх теж краще вийняти.
  3. Тепер можна приступати до зняття старої фарби. Для цього можна використовувати наждачний папір або спеціальний розчинник. При роботі з розчинником обов'язково надягайте респіратор і рукавички. Ще один спосіб - видалення за допомогою будівельного фена. Саме його використовують для роботи в відео нижче:
  4. Після видалення фарби оціните стан полотна. Якщо на ньому є сколи та тріщини, заповніть їх шпаклівкою по дереву.
  5. Обробіть всю поверхню шлифмашинкой або наждачним папером вручну - двері повинна бути рівною і гладкою.
  6. Протріть поверхню вологою ганчіркою, щоб зняти пил, але ні в якому разі не мочіть деревину.
  7. Обробіть двері антисептиком.
  8. Якщо ви хочете залишити натуральну фактуру деревини, то після цього етапу поверхню можна покрити декількома шарами лаку. Також ви можете зробити тон темніше, обробивши дверне полотно морилкою. З її допомогою виходить імітувати шляхетні породи, перетворивши сосну в вишню або мербау. Такий декор двері дозволить зберегти натуральність і природну красу.
  9. Якщо ж ви збираєтеся перефарбовувати двері заново або вдатися до інших способів обробки, після висихання антисептика покрийте поверхню ґрунтовкою в 2 шари.

Після таких нехитрих процедур можна приступати до прикраси дверей декорами.

вибір декору

Якщо розібратися, способів прикрасити і оновити двері існує так багато, що всі їх не вийде перепробувати за все життя. Ми зупинимося на найцікавіших і популярних з них. Практично будь-яку з перерахованих нижче задумок можна втілити в життя, не маючи абсолютно ніяких художніх навичок.

перефарбувати двері

Почнемо, мабуть, з самого простого способу - покрити двері нової фарбою. Звучить нудно, але ніхто не говорить, що фарба повинна бути однотонною або класичного білого кольору. Для початку розберемося з тим, що взагалі можна фарбувати двері. Для цього підійде не тільки звична з часів СРСР емаль, яка використовувалася практично для всього, починаючи від фарбування батарей, закінчуючи стінами, дверима, табуретками і статями. Сучасний ринок будматеріалів пропонує таке розмаїття барв, що купувати емаль навіть якось соромно.

Оптимальний варіант для фарбування дверей - акрилові фарби. Вони дуже зручні в роботі, не виділяють майже ніякого запаху (на відміну від пахучої емалі), представлені в широкій палітрі кольорів. З вибором кольорів слід бути обережним, якщо, звичайно, ви не вирішили зупинитися на однотонному варіанті. На зображенні нижче представлені оптимальні поєднання кольорів, які можна використовувати для прикраси вхідних дверей.

Непоганий варіант - латексна фарба. Вона не боїться води, її можна мити і чистити. Таке покриття добре послужить у ванній кімнаті і дитячої. Фарба не має запаху і дуже швидко сохне, тому з роботою можна впоратися за годину-півтора. До слова, про дитячу кімнату. Якщо в будинку живуть маленькі діти, запросіть їх взяти участь в створенні унікального дизайну майбутньої двері - малюнки будуть радувати батьків і авторів довгі роки. Плюс до всього, в роботі є і виховний момент - діти будуть дбайливіше ставитися до плодів своєї праці.

Печворк для дверей

Дуже цікава техніка, яка впишеться практично в будь-який інтер'єр. Для прикраси двері печворк можна використовувати не тільки клапті тканини, але також цікаві вирізки з журналів, шматочки шпалер, фотографії та інші предмети, які будуть гармонійно виглядати в єдиному колажі.

Перш ніж ліпити на двері все підряд, врахуйте, що для декору можна використовувати далеко не будь-яку тканину. Якщо ви прийдете в магазин шиття, то на стендах побачите, що матеріали для печворку стоять особняком. Вони відрізняються більш щільною структурою і дрібними повторюваними малюнками. Крім того, двері-колаж не варто робити у ванній кімнаті або на кухні, оскільки тканину дуже швидко просочиться випарами, пожовтіє або зовсім почне гнити.

Печворк - ідеальний варіант для дитячої кімнати або спальні. Для роботи вам знадобиться ПВА, штапики і меблевий степлер. Якщо ви не використовуйте спеціальну тканину для печворку, вибирайте щільні клапті, щоб крізь них не було видно клею. Не варто брати розсипається по краях тканину, а решта відрізи краще обробити оверлоком. Мереживо виглядають дуже витончено, але використовуйте їх акуратно і не переборщіть. Нічого не наклеюйте на двері, особливо в районі ручки і по краю, світлі мазкі тканини - випрати таку обшивку не вийде.

Нічого не наклеюйте на двері, особливо в районі ручки і по краю, світлі мазкі тканини - випрати таку обшивку не вийде

Оскільки тканина збирає пил, час від часу її доведеться пилососити. Печворк підійде для будь-якого, навіть класичного інтер'єру, якщо правильно підібрати фактуру клаптів і колірну палітру.

вітраж дверей

Якщо треба зробити декор скляних дверей, кращим варіантом буде вітраж. Існує декілька технік виконання вітража, але ми опишемо найпростішу. Для роботи вам знадобляться спеціальні вітражні фарби, об'ємний контур по склу (сріблястий, білий або чорний), трафарети або ескіз в масштабі 1: 1.

Як прикрасити двері вітражем:

  1. Розкладіть ескіз в натуральний розмір на рівну поверхню (підлогу або великий стіл).
  2. Зверху опустіть скляні двері. До речі, вітраж можна зробити і на скляних вставках дерев'яних дверей.
  3. Оскільки ескіз відмінно видно через скло, обведіть всі лінії художнім контуром і дочекайтеся його висихання.
  4. Простору між контуром заповніть вітражними фарбами відповідних кольорів.
  5. Почекайте необхідний час для висихання і встановіть оновлену двері на місце.

Це дуже проста і цікава техніка, яка моментально перетворить будь-який інтер'єр. Щоб вітражна двері не перетворилася в недоладне пляма на тлі звичайного декору кімнати, зробіть їй «підтримку», наприклад, розмалювавши точно так же плафон люстри або настільної лампи.

Мозаїка на двері

Мозаїкою можна виконати декор металевих дверей або звичайного дерев'яного полотна без вставок. Це оптимальний варіант для ванної кімнати, оскільки мозаїка не боїться вологи. Шматочки, з яких можна зібрати зображення, можуть бути зроблені не тільки з кераміки. Дуже красиво виглядають скляні композиції, металева мозаїка. А якщо ви жадаєте безапеляційного оригінальності, двері можна прикрасити річковий або морською галькою.

Який би матеріал ви не вибрали, слід враховувати, що мозаїка значно збільшить вагу дверей. Переконайтеся, що дверна коробка знаходиться в належному стані і зміцните її при необхідності. Щоб зменшити навантаження, замість важкої кераміки або каменів можна використовувати дерев'яний шпон або акрилове скло.

Для кріплення мозаїки використовуйте «Рідкі цвяхи». Перед приклеюванням нанесіть на двері ескіз простим олівцем, продумайте всі кольори і підготуйте потрібну кількість матеріалу. Починати краще всього з найбільших фрагментів, наприклад, якщо ви вирішили викласти птицю на гілці, спершу зробіть гілку, потім тіло птиці, а потім більш дрібні деталі - очі, листя, лапки і т.д.

Художній розпис

Ми обіцяли, що майже всі варіанти, викладені в цій статті, можуть бути втілені в життя без особливих художніх навичок. Але не згадати про розпису дверей просто неможливо, тим більше, що технік існує безліч. Якщо всередині вас нудиться художник, питань немає - дайте йому волю і розмалюйте двері уздовж і поперек. Для інших можна підібрати варіанти простіше.

Трафарет, наприклад, теж можна назвати художнім розписом, нехай і з натяжкою. Трафарети для декору дверей можна зробити самостійно або придбати в художньому магазині. Наносити через них фарбу також можна різними способами - з балона, за допомогою губки або пензликом. Ідею для трафарету можна взяти будь-яку, починаючи від простих рослинних орнаментів, закінчуючи репродукціями робіт знаменитих вуличних художників.

Корисна порада: працюючи з фарбою в спреї, враховуйте, що бризки можуть потрапити на стіни, підлогу і стоїть поруч меблі, тому всі поверхні в радіусі метра від дверей краще накрити плівкою або ганчір'ям.

Якщо ви робите трафарет самостійно, вирізуйте його з щільного паперу, пластикової плівки або картону. В ідеалі новачкам краще використовувати плівку (оракал), щоб малюнок вийшов чітким.

Молдинги на двері

Якщо ви хочете зробити дверне полотно більш виразним, виділіть молдинги. Молдінгами називають рельєфні контури, і їх можна забарвити в контрастні кольори, наприклад, класичний варіант - біле полотно з чорними молдингами. Якщо полотно двері суцільне, не впадайте у відчай - ви в будь-який момент можете купити молдинги окремо і прикріпити їх в будь-яку вподобану місце. Для фіксації дерев'яних планок використовуйте рідкі цвяхи.

Прикраса міжкімнатних дверей молдінгами слід проводити обережно, щоб не переборщити з відтінками. Рекомендуємо скористатися таблицею кольорів, зазначеної вище. Улюблені поєднання дизайнерів інтер'єрів: білий і чорний, білий і зелений, темно-синій з червоним, жовтий і блакитний, червоний і білий.

Декупаж дверей

Декупаж в останні кілька років не втрачає тотальної популярності, але зазвичай його використовують для прикраси скриньок, пляшок і табуреток. А чому б не прикрасити двері? Для цього вам знадобиться назбирати трохи більше красивих вирізок з журналів, серветок і газет, але результат перевершить всі очікування. Не володіючи художніми навичками, ви зможете перетворити звичайні двері в справжній арт-об'єкт.

Необхідні інструменти та матеріали:

  • зображення, які ви хочете перенести на двері (серветки, вирізки, листівки і т.д.);
  • синтетична кисть;
  • клей ПВА;
  • глиттер;
  • акрилова фарба;
  • акриловий лак;
  • контур;
  • ножиці.

Якщо коротко, весь процес виглядає досить нехитро: спершу поверхню фарбують білою акриловою фарбою і чекають, поки вона висохне. Потім наносять другий шар. Це потрібно для того, щоб створити підкладку - на білому тлі обраний відтінок фарби для декору дверей і малюнки будуть виглядати яскравіше і чіткіше. На підкладку наносять шар кольорового акрилу і приклеюють на нього зображення. Якщо це серветки, то папір у них дуже тонка - треба працювати акуратно, не допускати появи складок, розривів і бульбашок повітря.

Гліттер і контур потрібні для промальовування точок, смужок і інших дрібних деталей, здатних доповнити композицію і зробити її більш об'ємною. Коли клей висохне, двері покривають прозорим акриловим лаком. Як бачите, все залежить від вашої фантазії і правильно підібраних зображень.

Шпалери на двері

Найпростішим способом після фарбування двері є обклеювання їх шпалерами. Але і в цьому випадку не варто думати, що мова йде про посередніх «нудних» шматках паперу - все набагато цікавіше. Взяти хоча б сучасні фотошпалери - з їх допомогою ви можете не тільки прикрасити двері, але також візуально розширити простір. Наприклад, якщо вибрати пейзаж з перспективою.

Другий цікавий варіант - 3D-шпалери. Вони зазвичай йдуть з дуже красивими і незвичайними малюнками, але вартість змушує повернути назад до виходу з магазина. Для обробки однієї невеликої двері немає сенсу купувати цілий рулон, тому запитайте залишки в магазині (вони зазвичай коштують дешевше) або з'ясуйте, чи не робив чи хто із знайомих недавно ремонт ...

Шовкографія і велюрові шпалери виглядають просто розкішно і відмінно виглядають в класичному інтер'єрі. При цьому зовсім не обов'язково обклеювати все полотно - можна закрити відсіки, розмежовані молдінгами, і це теж буде виглядати ефектно.

Декор старих дверей своїми руками - це один з найприємніших і захоплюючих моментів косметичного ремонту в будинку. Ми розглянули найпопулярніші варіанти реставрації старих дверей, але існує ще дуже багато способів, починаючи від приклеювання металевих заклепок і колажів, закінчуючи різьбленням або ліпниною.

Декор дверей: фото

Наостанок пропонуємо вам поглянути на фотографії красивою обробки дверей і, можливо, вони підштовхнуть вас на створення власного оригінального декору.

Що бажати в цьому випадку - витрачати гроші і купувати нові двері?
А тепер згадайте, скільки років не змінювалося покриття вхідних і міжкімнатних дверей у вашій квартирі?
А чому б не прикрасити двері?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com