рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

10 способів заготовити смачні баклажани на зиму

  1. 1. Цілі мариновані баклажани на зиму
  2. складові
  3. приготування
  4. 2. Гострі смажені баклажани з цибулею
  5. складові
  6. приготування
  7. 3. Баклажани в томатному соусі
  8. складові
  9. приготування
  10. 4. Смажені баклажани з часником і зеленню
  11. складові
  12. приготування
  13. 5. Пряні баклажани з перцем
  14. складові
  15. приготування
  16. 6. Баклажани на зиму як гриби
  17. складові
  18. приготування
  19. 7. Баклажани з морквою, перцем і кетчупом
  20. складові
  21. приготування
  22. 8. Запечені баклажани з волоськими горіхами
  23. складові
  24. приготування
  25. 9. Баклажани з огірками і перцем в томатному соусі
  26. складові
  27. приготування
  28. 10. Баклажани з капустою
  29. складові
  30. приготування

Всі заготовки треба розкладати по стерилізованих банках . Після закачування переверніть банки, укутайте чимось теплим і дочекайтеся, поки вони повністю охолонуть.

1. Цілі мариновані баклажани на зиму

Всі заготовки треба розкладати по   стерилізованих банках

namenu.ru

складові

На банку об'ємом 1 л:

  • 1 кг маленьких баклажанів;
  • 2 столові ложки солі;
  • 1 морква;
  • 5-6 зубчиків часнику;
  • кілька гілочок кропу;
  • кілька гілочок петрушки;
  • 700 мл води;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 10 горошин запашного перцю;
  • 1-2 сушених лаврових листки;
  • 1 чайна ложка насіння гірчиці;
  • 3-5 бутонів сушеної гвоздики;
  • 100 мл оцту 9%.

приготування

Відріжте у баклажанів кінчики з двох сторін і проколіть овочі виделкою в декількох місцях. Налийте в каструлю стільки води, щоб помістилися всі баклажани. Закип'ятіть воду і розчиніть в ній ½ столової ложки солі.

Опустіть в каструлю баклажани на 5-6 хвилин. Вони стануть м'якше, а шкурка почне трохи зіщулюються. Перекладіть овочі на друшляк і притисніть зверху тарілкою, щоб стекла зайва рідина.

Наріжте моркву тонкими смужками за допомогою Овочечистка. Крупно поріжте часник, подрібніть зелень.

На дно стерилізованої банки викладіть трохи часнику, зелені і моркви. Потім - частина баклажанів. Повторюйте шари, поки не дійдете до верху банки.

У чисту каструлю влийте 700 мл води, додайте сіль, цукор, перець, лаврушку, гірчицю і гвоздику. Доведіть суміш до кипіння і варіть 3 хвилини.

Додайте в маринад оцет і перемішайте. Залийте овочі киплячим маринадом і закатати банку.

5 простих рецептів ікри з баклажанів →

2. Гострі смажені баклажани з цибулею

edimdoma.ru

складові

На 2 банки об'ємом 1 л:

  • 2 кг очищених баклажанів;
  • кілька столових ложок рослинного масла;
  • 2 середні головки часнику;
  • 2 гострих перцю;
  • 2 цибулини;
  • 250 мл води;
  • 2 чайні ложки солі;
  • 2 чайні ложки цукру;
  • 125 мл оцту 9%.

приготування

Очистіть баклажани і наріжте невеликими плоскими шматочками товщиною приблизно ½ см. Розігрійте на сковороді частина масла і викладіть баклажани в один шар.

обсмажте овочі до золотистого кольору з обох сторін і перекладіть в миску. Таким же чином обсмажте інші шматочки, підливаючи в сковороду масло.

У блендері подрібніть часник і очищений від насіння гострий перець. Додайте в миску зі смаженими баклажанами суміш часнику і перцю, а також цибулю, нарізану тонкими півкільцями. Ретельно перемішайте.

В окремій ємності розчиніть у воді сіль, цукор і оцет. Перелийте до баклажанів, ще раз перемішайте і розкладіть по стерилізованим банкам.

Застелите дно великої каструлі тканиною, поставте туди банки і прикрийте їх кришками. Влийте в каструлю стільки води, щоб вона покрила банки по плічка. Доведіть воду до кипіння, стерилізують банки 35 хвилин на помірному вогні і закатати.

11 кращих способів приготувати баклажани в духовці →

3. Баклажани в томатному соусі

povar.ru

складові

На 3 банки об'ємом 1 л:

  • 2 кг баклажанів;
  • 1½ кг помідорів;
  • 125 мл рослинного масла;
  • 1 столова ложка солі;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 1 середня головка часнику;
  • ½ перцю чилі;
  • 75 мл оцту 9%.

приготування

Наріжте баклажани невеликими шматочками. Пропустіть помідори через м'ясорубку, щоб вийшов сік.

Перелийте сік в каструлю, додайте баклажани, масло, сіль і цукор і доведіть до кипіння на середньому вогні. Зменшіть температуру і варіть, помішуючи, 20 хвилин.

Додайте дрібно нарізані часник і чилі і готуйте ще 20 хвилин. За 5 хвилин до кінця варіння влийте в каструлю оцет. Розкладіть баклажани з соусом по стерилізованих банках і закатати.

4 рецепта смачного домашнього кетчупу зі свіжих помідорів →

4. Смажені баклажани з часником і зеленню

Смажені баклажани з часником і зеленню

складові

На 3 банки об'ємом ½ л:

  • 1½ кг баклажанів;
  • 3 чайні ложки солі;
  • кілька столових ложок рослинного масла;
  • 3 середні головки часнику ;
  • 1 пучок петрушки;
  • 1 пучок кропу;
  • 60 мл оцту 9%;
  • 1½ чайної ложки цукру.

приготування

Наріжте баклажани кружечками завтовшки приблизно 1 см. Присипте ложкою солі, перемішайте і залиште на 15 хвилин.

Відіжміть і сполосніть баклажани. Обсмажте їх на розігрітій олії до золотистого кольору з обох сторін. Подрібніть часник, петрушку і кріп. Додайте оцет, сіль і цукор і перемішайте.

Розподіліть по дну стерилізованих банок по 1 чайній ложці часникової суміші. Зверху викладіть кілька кружалець баклажана. Повторюйте шари, поки повністю не заповните банки.

Прикрийте їх кришками і поставте в каструлю, застеливши її дно тканиною. Налийте в неї воду по плечики банок і доведіть до кипіння. Стерилізують банки 20 хвилин і закатати.

10 салатів з баклажанів, які змусять по-новому поглянути на овоч →

5. Пряні баклажани з перцем

iamcook.ru

складові

На банку обсягом 1½ л:

  • 600 г баклажанів;
  • 400 г очищеного болгарського перцю;
  • 3 столові ложки цукру;
  • 1 столова ложка солі;
  • 1 столова ложка меленого коріандру;
  • ¼ чайної ложки меленого чорного перцю;
  • 500 мл води;
  • 50 мл оцту 9%;
  • 8 зубчиків часнику.

приготування

Наріжте баклажани товстими плоскими шматочками, а очищений перець - великими смужками. Викладіть овочі в миску і залийте окропом на 5 хвилин. Потім відкиньте їх на друшляк.

У каструлю киньте цукор, сіль, коріандр і чорний перець і залийте водою. Перемішайте, щоб інгредієнти розчинилися, і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, влийте оцет і знову перемішайте.

На дно стерилізованої банки покладіть часник. Зверху розмістіть баклажани і перець і залийте маринадом.

Прикрийте банку кришкою і поставте в каструлю, дно якої застелене тканиною. Налийте в каструлю воду по плечики банки і доведіть до кипіння. Стерилізують банку 25 хвилин, а після закатати.

5 рецептів смачного маринованого перцю →

6. Баклажани на зиму як гриби

Баклажани на зиму як гриби

складові

На 3 банки об'ємом ½ л:

  • 1½ кг баклажанів;
  • 1½ столової ложки солі;
  • 1 середня головка часнику;
  • 1 пучок кропу;
  • невеликий шматочок гострого перцю - опціонально;
  • 70 мл оцту 9%;
  • 80 мл рослинного масла.

приготування

Наріжте баклажани невеликими кубиками. У широкій каструлі закип'ятіть воду, додайте ложку солі і викладіть баклажани.

Акуратно помішуючи, доведіть воду до кипіння ще раз і варіть овочі 5 хвилин. Відкиньте баклажани на друшляк, щоб стекла зайва рідина.

Дрібно наріжте часник і кріп. Додайте до них пластинки гострого перцю, сіль, оцет і масло і перемішайте.

Перекладіть баклажани в миску, додайте часникову суміш і акуратно перемішайте. При необхідності посоліть. Розподіліть баклажани по стерилізованих банках.

Поставте їх у каструлю з застеленим тканиною дном. Прикрийте заготовки кришками і налийте в каструлю воду по плечики банок. Стерилізують банки 15 хвилин після закипання і закатати.

12 дуже смачних страв з баклажанів →

7. Баклажани з морквою, перцем і кетчупом

Баклажани з морквою, перцем і кетчупом

складові

На 4 банки об'ємом ½ л:

  • 1 кг баклажанів;
  • 300 г моркви;
  • 500 г очищеного болгарського перцю;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • 150 мл гострого кетчупу;
  • 100 г цукру;
  • 2 чайні ложки солі;
  • 4 столові ложки рослинної олії;
  • 3 столові ложки оцту 9%.

приготування

Порубати баклажани великими кубиками. Натріть моркву на тертці для корейської моркви . Очищений від насіння і плодоніжок перець наріжте невеликими смужками.

Викладіть овочі в каструлю. Додайте подрібнений часник, кетчуп, цукор, сіль, масло і оцет. Поставте каструлю на повільний вогонь і перемішайте її вміст. Варіть під кришкою кілька хвилин, поки овочі не пустять сік.

Додайте вогонь і готуйте, помішуючи, ще 10 хвилин. Розкладіть салат по стерилізованих банках і поставте в каструлю з покритим тканиною дном.

Прикрийте баклажани кришками, налийте в каструлю воду по плечики банок і дайте закипіти. Стерилізують банки 15 хвилин і закатати.

5 рецептів лечо з приголомшливим смаком і яскравим ароматом →

8. Запечені баклажани з волоськими горіхами

edimdoma.ru

складові

На 2 банки об'ємом ½ л:

  • 1 кг баклажанів;
  • 150 мл рослинного масла;
  • 100 г волоських горіхів;
  • 100 г часнику;
  • ½ пучка петрушки;
  • невеликий шматочок гострого перцю;
  • 3 столові ложки оцту 9%;
  • 1½ чайної ложки солі.

приготування

Наріжте баклажани кружечками завтовшки приблизно 1 см. Змастіть половиною масла два дека. Викладіть на них баклажани в один шар і збризніть їх маслом, що залишилося. Запікайте 25-30 хвилин при температурі 200 ° C.

Подрібніть горіхи і часник блендером. Змішайте їх з дрібно нарізаним гострим перцем, рубаною петрушкою, оцтом і сіллю.

На дно стерилізованих банок викладіть по чайній ложці часникової суміші і розрівняйте. Зверху покладіть кілька кружалець баклажанів. Повторюйте шари, поки не закінчаться інгредієнти.

Застелите дно каструлі тканиною і поставте туди банки. Прикрийте їх кришками і налийте в каструлю воду по плечики банок. Доведіть до кипіння, стерилізують 15 хвилин і закатати банки.

Як приготувати рулетики з баклажанів з горіхами і часником →

9. Баклажани з огірками і перцем в томатному соусі

Баклажани з огірками і перцем в томатному соусі

складові

На 3 банки об'ємом 1 л:

  • 1 400 г баклажанів;
  • 1½ столової ложки солі;
  • 700 г огірків ;
  • 700 г очищеного болгарського перцю;
  • 1 400 г помідорів;
  • 2 цибулини;
  • 4½ столової ложки цукру;
  • 200 мл рослинного масла;
  • 70 мл оцту 9%.

приготування

Наріжте баклажани невеликими кубиками. Посипте ½ столової ложки солі і залиште на 15-20 хвилин. Злийте виступила рідина, промийте овочі та відіжміть.

Наріжте огірки напівкружечками, а очищений від насіння і плодоніжок перець - невеликими смужками. Пропустіть помідори через м'ясорубку, щоб отримати сік.

Перелийте томатний сік в каструлю і доведіть до кипіння на середньому вогні. Додайте крупно нарізану цибулю. Через 5 хвилин викладіть в каструлю інші овочі.

Перемішайте і знову доведіть до кипіння. Готуйте, помішуючи, ще 20 хвилин під кришкою. Додайте сіль, цукор, масло і оцет. Перемішайте і варіть ще 5 хвилин. Розкладіть салат по стерилізованих банках і закатати.

5 рецептів смачних маринованих огірків →

10. Баклажани з капустою

povarenok.ru

складові

На 1 банку об'ємом 1 л і 1 банку обсягом 250 мл:

  • 1 кг баклажанів;
  • 2-3 столові ложки солі;
  • 250 г капусти;
  • 100 г моркви;
  • 3-5 зубчиків часнику;
  • невеликий шматочок гострого перцю - опціонально;
  • 150 мл оцту 6%.

приготування

Розріжте кожен баклажан на 3-4 частини. Викладіть в киплячу підсолену воду на 4-5 хвилин і відкиньте на друшляк.

Нашинкуйтекапусту. Подрібніть в блендері або м'ясорубці морква, часник і гострий перець. Додайте до капусти морквяну суміш і оцет і перемішайте.

Наріжте злегка остиглі баклажани великими кубиками. У стерилізовані банки щільно викладіть шарами баклажани і овочеву суміш. Верхнім шаром повинна бути капуста. Засукайте банки.

Читайте також

Новости

Кулинария готовим дома
Еда имеет огромное значение в нашей жизни. Это не просто физиологическая потребность, но и ни с чем не сравнимое удовольствие. Кто не любит вкусно покушать? Большую часть своей сознательной жизни мы проводим

Выпечка из творога
Творожный пирог с брусникой Тесто: 80 гр масла комнат темпер, 1 яйцо, 0,5 ч л гаш соды, 1 ст л сахара, 1 ст муки.Замесить, убрать в холод на 30 мин. Творожная начинка: творог 9% 500 гр, 0,5 ст сахара,

Борщ в мультиварке
Многие уверенны в том, что приготовить настоящий вкусный, наваристый борщ со свёклой в мультиварке невозможно. Ссылаются на то, что перед тем, как сварить это блюдо, нужно готовить заправку на сковороде,

Компот из абрикосов
Теперь варим компот из абрикосов, предварительно подготовив литровую стерилизованную и сухую банку: 1. Плоды промыть, вынуть косточку и хорошо обсушить; 2. Чтобы абрикосовый компот был нежнее, лучше

Крем под мастику
Следует помнить, что мастику наносить на влажные поверхности нельзя (иначе она потеряет форму или совершенно растечется). Но если корж уже пропитан вкуснейшим кремом (а без крема это совершенно не тот

Варенье из абрикосов
Абрикосовые деревья были выведены в Юго-Восточной Азии и вскоре распространились во многих странах. Особенно популярно это растение было в Армении, возможно, поэтому по латыни абрикос называется Prúnus

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com