рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Тріска, запечена в духовці: як приготувати рибу смачно

  1. Як приготувати
  2. скільки запікати
  3. рецепт
  4. У фользі
  5. Зі сметаною
  6. В духовці
  7. під сиром
  8. З овочами
  9. З картоплею
  10. запіканка
  11. котлети
  12. Поради шеф-кухарів
  13. Відео

Ірина Камшилін

Готувати для кого-то набагато приємніше, ніж для себе))

Страви з морепродуктів багаті вітамінами, мінералами, фосфором і іншими мікроелементами, тому так важливо їсти рибу хоча б два рази за сім днів. На жаль, не у всіх виходить часто ласувати лососем або омарами, тому багато хто віддає перевагу більш демократичною за ціною представниці морської фауни - трісці.

Статті по темі

Як приготувати

Перед запіканням риби, її потрібно попередньо підготувати: очистити, випатрати, нарізати. Головна перевага риби - це дрібна луска, яку можна швидко і просто прибрати за допомогою навіть не сильно наточеного ножа. У багатьох магазинах продається вже підготовлене філе, але цей продукт трохи дорожче цілої рибини. Перед тим як готувати тріску в духовці, не потрібно видаляти шкуру, оскільки в ній містяться вітаміни і смачний сік. Видалити хребті зі спинки і розділити тушу на два однакових філе.

скільки запікати

Всім початківцям кулінарам необхідно знати, скільки запікати тріску в духовій шафі. Це дуже важливий момент, оскільки за недостатню кількість часу жар не встигне проникнути до середини філе, а якщо перетримати рибу, то вона стане сухою і несмачною. Для того, щоб не упустити момент, використовуйте таймер на духовці або навіть звичайний годинник. Оптимальний час запікання - 30-35 хвилин, а якщо риба цілком, то можна додати ще 5-10 хвилин.

рецепт

Перелік страв з тріски, яким користується більшість домогосподарок, мізерний, але ж з цієї риби можна приготувати практично все. Секрет простий - використання допоміжної провізії (овочів, яєць, сиру, інших молочних продуктів) і спецій, які довершать і без того неперевершений смак атлантичної риби. Розглянемо кілька популярних рецептів, які зроблять блюдо з тріски таким апетитним, як на фото кулінарних журналів.

У фользі

Один з найпростіших способів готування за допомогою духової шафи - це запікання в фользі. Використовуючи цей матеріал, будь-яка господиня зможе зберегти всі містяться в рибі корисні речовини, розкрити смак страви, зберегти кухню чистою і зменшити витрату використовуваного масла. Додавати до риби, запеченої у фользі, можна все що завгодно, починаючи зі всіляких спецій і закінчуючи овочами на гарнір, а можна і по простому рецептом - з сіллю і перцем.

Інгредієнти:

  • рибка - 1 риба;
  • морквина - 50 г;
  • зелень петрушки - пучок;
  • масло (слив.) - 2 ст. л .;
  • лимонний сік - 30 г;
  • цибуля - 1 головка;
  • сіль - 1 ч. л .;
  • перець чорний, гірчиця - при потребі.

Спосіб приготування:

  1. Насамперед вимийте рибу, очистіть від луски, відріжте голову і випатрати.
  2. Натріть зсередини рибу сіллю і перцем.
  3. Шкірку намажте тонким шаром гірчиці.
  4. Збризніть на рибу лимонний сік з двох сторін.
  5. Помийте морква, очистіть від шкірки і наріжте соломкою.
  6. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями, а петрушку дрібно наріжте ножем.
  7. Овочі злегка обсмажте на сковороді.
  8. Поставте розігріватися духовку на 190 градусів.
  9. Паралельно розстеліть лист фольги і змастіть його вершковим маслом.
  10. Покладіть на фольгу рибу, і злегка пригни догори краю листа, щоб не витік сік.
  11. Начините рибу половиною овочів, а другою половиною присипте рибу.
  12. Запікайте півгодини при 180 градусах.
  13. подавайте запечену рибу до столу.

Зі сметаною

Нерідко господині використовують в якості маринаду для запікання риби молочні продукти. При цьому повинно виходити смачна страва з ніжного рибного м'яса, нагодована сметаною чи вершками. Відомі кулінари і шеф-кухаря радять використовувати домашню, екологічно чисту молочку, але якщо її купити можливості немає, то магазинні продукти цілком підійдуть і не зіпсують блюдо. Рецепт тріски, запеченої в сметані, дуже простий.

Інгредієнти:

  • рибка - 1 кг;
  • сметана - 150 г;
  • цибуля - 1 головка;
  • лимон - половинка;
  • майонез - 50 г;
  • вершки - 70 мл;
  • сіль, приправи - за смаком;
  • помідори - 2 шт.

Спосіб приготування:

  1. Профілюють рибу: гострим ножем відокремте м'ясо від шкіри, приберіть кістки (для спрощення процедури можна придбати філе в магазині).
  2. Натріть філе сіллю і перцем, потримайте на холоді годину.
  3. Тим часом почистіть цибулю, наріжте його півкільцями.
  4. Помийте помідори, поріжте часточками.
  5. Викладіть рибу на фольгу, збризніть лимонним соком (свіжовичавленим).
  6. Покрийте філе зверху спочатку помідорами, а потім цибулею.
  7. Змішайте сметану, вершки і майонез.
  8. Вилийте соус зверху цибулі.
  9. Покладіть всю начинку в фольгу або рукав для запікання, відправте майбутнє блюдо запікатися в розігріту духовку до 180 градусів.
  10. Подавайте запечену рибу до столу з картопляним пюре і келихом білого сухого вина.

В духовці

Воістину королівським вечерею можна вважати красиво зарум'янений стейк в духовці, що подається з смачним вершковим соусом. Мало того, що страва буде виглядати як на фото кулінарних журналів, так ще й смак морська риба матиме відмінний. Якщо господиня робить стейк з цілої тріски, то потрібно враховувати ширину нарізаються шматочків. Оптимальною для відправки в духовку товщиною вважається межа 1,5 сантиметра, що дозволить морепродукту пропектися повністю або не пересушити.

Інгредієнти:

  • стейк - 2 шт .;
  • цибулина - 1 шт .;
  • лимон - 0,5 шт .;
  • мед - 1 ч. л .;
  • куркума - щіпка;
  • вино (біл. сух.) - 190-100 г;
  • сіль / перець - на смак;
  • оливкова олія - ​​1 ст. л .;
  • приправа рибна (білий перець, суха гірчиця, розмарин, чебрець, цедра лимона) - 0.5 ч. л .;
  • картопляні чіпси - 10 м

Спосіб приготування:

  1. Стейки посоліть, окропити лимонним соком, натріть приправою.
  2. Очистіть цибулю, наріжте кільцями.
  3. Лимон поріжте трикутниками.
  4. Розм'якшіть цибулю, злегка обсмажити його на сковороді з оливковою олією.
  5. Помістіть на сковороду лимон, куркуму, перець, добре перемішайте і тушкуйте 5 хвилин на слабкому вогні.
  6. На форму для запікання викладіть просякнуті приправами стейки.
  7. Зверху м'яса викладіть лимонно-цибульну заготовку.
  8. Надішліть майбутнє блюдо в розігріту до 190 градусів духовку на 15 хвилин.
  9. Поки готується рибка, подрібніть картопляні чіпси.
  10. Посипте ними стейки, запікайте ще 10 хвилин.
  11. Подавайте до столу.

під сиром

Уявіть, що в ресторані вам подають ніжне біле філе риби під хрусткою сирною скоринкою, полите вершковим соусом. Таке смачне блюдо легко можна приготувати вдома і порадувати всіх домочадців. Тріска, запечена з сиром - дієтичне блюдо, яке підійде тим, хто стежить за споживанням кількості калорій і тримає свою фігуру в ідеальному стані. Перед тим, як готувати вечерю, обов'язково подумайте над додаванням овочів. Наприклад, запечена рибка з сиром чудово поєднується з помідорами.

Інгредієнти:

  • філе риби - 500 г;
  • сир (твердих сортів) - 150 г;
  • томат - 1 шт .;
  • сіль, перець чорний, розмарин - на смак;
  • масло (слив.) - 1 ст. л .;
  • сік лимонний - 30 м

Спосіб приготування:

  1. Викладіть помиті філе в блюдо для запікання, полийте лимонним соком, натріть приправами.
  2. Помідор вимийте, наріжте кружальцями.
  3. Форму для запікання натріть маслом (вершковим), викладіть рибу.
  4. Покладіть зверху помідори.
  5. Натріть сир на крупній тертці, посипте майбутнє блюдо.
  6. Поставте форму в духовку (180 градусів), запікайте півгодини.
  7. Подавайте на стіл запечену рибу з картопляним пюре.

З овочами

Ще один приклад прекрасного страви - риба, запечена з овочами . Плоди можна використовувати будь-які на свій смак: помідори, перець, кабачки, брокколі, морква та ін. Чим більше овочів, тим корисніше буде вечеря. Перед приготуванням рослинну провізію необхідно вимити, очистити від плодоніжок / насіння, зняти шкірку (якщо потрібно). Тріска, запечена з овочами, готується просто.

Інгредієнти:

  • тріска (філе) - 0,7 кг;
  • цибулина - 2 шт .;
  • перець солодкий - 2 шт .;
  • часник - 2 зубчики;
  • брокколі - 100 г;
  • масло (олив.) - 20 г;
  • сіль / перець - за бажанням.

Спосіб приготування:

  1. Помийте перець, очистіть, поріжте півкільцями.
  2. Почистіть цибулю, наріжте часточками.
  3. Часник отпрессуйте, а кольрабі і брокколі подрібніть ножем.
  4. Всі овочі помістіть в одну ємність, перемішайте з сіллю / перцем.
  5. Викладіть на деко овочі, а зверху тріску, полийте олією.
  6. Надішліть в духовку (180 градусів) на 40 хвилин, в процесі перевертаючи рибу.

З картоплею

Самий універсальний і популярний гарнір до риби або м'яса - картопля. Цей овоч, що його не приготуй (пюре, в смаженому, тушкованому, вареному вигляді), буде доповнювати блюдо звичним і неповторним смаком. Тріска, запечена з картоплею - кращий вибір для будь-якої домогосподарки, яка бажає ситно нагодувати своїх домочадців, як на рядовому сімейній вечері, так і під час святкового застілля.

Інгредієнти:

  • тріска (філе) - 500 г;
  • картопля - 600 г;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт .;
  • розмарин - 1 гілочка;
  • сіль / перець - за смаком;
  • часник - 1 зубчик;
  • оливкова олія - ​​2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю вимийте, почистіть, наріжте часточками.
  2. Філе наріжте середніми кубиками.
  3. Лук, розмарин, часник подрібніть ножем.
  4. Змішайте всі інгредієнти в жароміцної формі, змастивши її оливковим маслом.
  5. Посоліть / поперчіть.
  6. Запікайте 40 хвилин при температурі 180-190 градусів.

запіканка

Як правило, рибна запіканка готується з філе, яке необхідно нарізати на дрібні шматочки. Склад такого блюда обов'язково повинен включати молоко і яйця, щоб страва вийшло пишним і легким. Овочі в запіканку з тріски можна додавати будь-які, але краще зробити класичний варіант з хрусткою сирною скоринкою. Блюдо обов'язково сподобається всім і навіть дітям, які морепродукти не дуже полюбляють.

Інгредієнти:

  • філе тріски - 400 г;
  • молоко - 150 г;
  • яйце - 3 шт .;
  • сир твердий - 100 г;
  • сіль / перець - за бажанням;
  • зелень петрушки - за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Насамперед поріжте філе на дрібні шматочки.
  2. Яйця і молоко збийте до утворення однорідної маси, додайте сіль / перець.
  3. Змастіть форму для запікання олією (будь-яким), покладіть рибну нарізку.
  4. Залийте молочно-яєчну масу в ємність і посипте зверху нашаткованої петрушкою.
  5. Готуйте півгодини при температурі 190 градусів.
  6. Потріть сир на середній тертці і посипте їм запіканку.
  7. Після цього доготовляє блюдо протягом 10 хвилин, поки воно не покриється кіркою.

котлети

Якщо в сім'ї люблять часто їсти морепродукти, то урізноманітнити раціон можна, приготувавши рибні котлети з тріски в духовці. Для такої страви буде необхідно додаткове обладнання - м'ясорубка або блендер. Готовий рибний фарш непросто купити, тому його потрібно буде зробити самому. Як готувати соковиті і м'які котлетки з тріски з допомогою духовки? Дуже просто!

Інгредієнти:

  • рибний фарш - 0,5 кг;
  • яйце - 1 шт .;
  • цибуля - 1 головка;
  • хліб - 2 скибочки;
  • сметана - 1 ст. л .;
  • рослинне масло - 1 ч. л .;
  • сіль / перець - за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Подрібніть цибулю і хліб (в крихту).
  2. В окремій ємності змішайте фарш тріски, цибуля, сметану, яйце і хлібну крихту, доведіть до однорідності маси.
  3. Дайте змести півгодини настоятися, а після сформуйте руками невеликі котлетки.
  4. Покладіть їх у жароміцних посуд, попередньо змастивши її олією.
  5. Розігрійте духовку до 160 градусів, помістіть блюдо на 25-35 хвилин (залежить від розміру котлет).
  6. Подавайте запечені котлети до столу.

Дізнайтеся більше рецептів, як приготувати котлети з тріски .

Поради шеф-кухарів

Кілька корисних порад від досвідчених кулінарів про те, як смачно приготувати тріску в духовці :

  1. Вибирайте тільки свіжу рибу, причому краще її брати цілком і робити з неї філе самостійно.
  2. Якщо ви готуєте запечені котлети, то при ліпленні умочуйте руки холодною водою, оскільки так буде зручніше формувати.
  3. Перед тим, як запекти тріску в духовці, підготуйте для неї кляр з яєць і борошна - так блюдо залишиться соковитим всередині і придбає хрустку скоринку.
  4. Якщо при готуванні тріски використовується фольга, то не забудьте відкрити її за 10 хвилин до кінця запікання - блюдо покриється ніжною скоринкою.

Відео

Тріска з вершковому соусі

Знайшли в тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо! Розповісти друзям:Як готувати соковиті і м'які котлетки з тріски з допомогою духовки?

Новости

Кулинария готовим дома
Еда имеет огромное значение в нашей жизни. Это не просто физиологическая потребность, но и ни с чем не сравнимое удовольствие. Кто не любит вкусно покушать? Большую часть своей сознательной жизни мы проводим

Выпечка из творога
Творожный пирог с брусникой Тесто: 80 гр масла комнат темпер, 1 яйцо, 0,5 ч л гаш соды, 1 ст л сахара, 1 ст муки.Замесить, убрать в холод на 30 мин. Творожная начинка: творог 9% 500 гр, 0,5 ст сахара,

Борщ в мультиварке
Многие уверенны в том, что приготовить настоящий вкусный, наваристый борщ со свёклой в мультиварке невозможно. Ссылаются на то, что перед тем, как сварить это блюдо, нужно готовить заправку на сковороде,

Компот из абрикосов
Теперь варим компот из абрикосов, предварительно подготовив литровую стерилизованную и сухую банку: 1. Плоды промыть, вынуть косточку и хорошо обсушить; 2. Чтобы абрикосовый компот был нежнее, лучше

Крем под мастику
Следует помнить, что мастику наносить на влажные поверхности нельзя (иначе она потеряет форму или совершенно растечется). Но если корж уже пропитан вкуснейшим кремом (а без крема это совершенно не тот

Варенье из абрикосов
Абрикосовые деревья были выведены в Юго-Восточной Азии и вскоре распространились во многих странах. Особенно популярно это растение было в Армении, возможно, поэтому по латыни абрикос называется Prúnus

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com