Подарована свекрухою сковорода-гриль, якщо чесно, була мною зустрінута скептично і навіть довго припадала пилом в шафці. Але одного разу в якомусь кафе я спробувала страву-гриль, і з тих пір настав зоряний час забутого подарунка. Це щось неймовірне! Скільки смачних страв, виявляється, можна приготувати на цій сковорідці. Особисто мені дуже подобається нежирна свинина смажена з цибулею на сковороді гриль.
Любіть страви зі свинини і овочів? Тоді це просте кулінарне творіння має вам сподобатися. Жиру тут мінімум, а от користі досить багато. Нехай готується свинина на сковороді гриль, яка смажить що завгодно з краплею олії. М'ясо беремо дієтичне нежирне. А для жирного краще скористатися ось цим рецептом смаженої свинини з цибулею і часником .
Як гарнір використовуємо білокачанну капусту і простий ріпчасту цибулю. Повірте, цей дует досить гарний. Все це буде смажитися на грилі. Єдиний мінус даного рецепта в тому, що за один раз неможливо все обсмажити. Але в той же час є і плюс - сковорода гриль готує м'ясо дуже швидко, особливо в даному випадку. А вже про овочі і говорити не доводиться.
Про рецепті
Категорія: друга страва.
Спосіб приготування: жарка на сковороді гриль.
Загальний час приготування:
40 хв.
Кількість порцій: 2.
Складові:
- свинячий карбонад - 400-500 г
- цибуля ріпчаста - 1-2 шт.
- капуста білокачанна - 300 г
- сіль перець
- оцет бальзамічний - близько 2 ст.л.
- рослинна олія.
Як приготувати:
- М'ясо промиваємо і мачає паперовим рушником, видаливши зайву вологу. Нарізаємо шматок м'яса порційно, товщиною 1,5-2 см. Натираємо свинину сіллю і перцем.
- Перед тим як смажити, добре прогріваємо сковороду гриль. Потім змащуємо рослинним маслом. Для цього я використовую силіконову пензлик.
- Викладаємо м'ясо на сковороду і смажимо на середньому вогні до рум'яної скоринки знизу, після чого слід перевернути шматки. Тут важливо врахувати, що перевертати свинину можна тільки один раз. Тому чекаємо близько двох хвилин і перевертаємо.
- Отже, м'ясо обсмажити з одного боку, потім перевернули і смажимо до готовності, тобто рум'яної скоринки і відсутності всередині рожевої прошарку.
- Викладаємо готову свинину на тарілку і накриваємо шматком фольги, або кришкою, або другий тарілкою. М'ясо відпочине, соки розподілятися рівномірно, поки ми будемо смажити цибулю з капустою на гарнір.
- Приступимо до смаження овочів. Лук ріжемо на чотири частини і ділимо на сегменти. Викладаємо на сковороду. Смажимо до появи рум'яного малюнка. Перевертаємо кілька разів. Як тільки цибуля стане м'якше і рум'яні, можна виймати.
- Таким же чином смажимо капусту . Її можна нарізати квадратами або смужками. Викладаємо в один шар шматочки листя капусти на всю сковороду і смажимо до утворення смужок на поверхні. Перевертаємо і смажимо з іншого боку. Найкраще готувати одночасно і цибулю і капусту, щоб подавати блюдо гарячим або теплим.
- Викладаємо все смажені овочі в миску, скроплюємо бальзамічним оцтом і перемішуємо. Можна додати рубану зелень і спеції за смаком. А тепер готуємо презентацію страви - в тарілку кладемо овочі гриль і зверху шматки м'яса. Прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Свинина в оточенні капусти та цибулі виглядає розкішно. А смак цієї страви чудовий.
На замітку
- Щоб свинина на сковороді гриль не втрачала сік, в процесі приготування її не потрібно проколювати ні ножем, ні виделкою.
- На сковороді гриль можна смажити подібним чином будь-які овочі: помідори, баклажани, кабачки, картопля та інші дари природи.