рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Рецепти приготування карпаччо в домашніх умовах з фото: з курячої грудки, яловичини, лосося

  1. Що таке карпаччо?
  2. Історична довідка
  3. Рецепт з яловичини
  4. Рецепт з курки
  5. З сирої курячої грудки
  6. З вареної курячої грудки
  7. Рецепт з лосося
  8. Калорійність і користь

Простота, оригінальність і чудовий смак - три критерії, які буквально змушують господиню зупинити свій вибір на конкретному блюді. Карпаччо (Carpaccio), безумовно, відповідає всім вимогам, що пред'являються. Це традиційна італійська нарізка, приправлена додатковими інгредієнтами для посилення аромату. Ви хочете дізнатися рецепт приготування знаменитої закуски в домашніх умовах? Тоді ласкаво просимо до нашої статті.

Це традиційна італійська нарізка, приправлена додатковими інгредієнтами для посилення аромату

Що таке карпаччо?

Карпаччо - італійська закуска, спочатку представляє собою дуже тонко нарізані шматочки сирої яловичини, збризнути оливковою олією і лимонним соком і прикрашені каперсами і луком.

Історична довідка

Своїм ім'ям блюдо зобов'язане його винахіднику Джузеппе Чіпріані (Giuseppe Cipriani), який зробив в один прекрасний день 1950 року нарізку з сирого м'яса для своєї подруги Амалії Нані Моченіго. Бідній жінці лікарі заборонили вживати в їжу варене м'ясо, а відданий товариш знайшов вихід з ситуації, що склалася.

Назвали закуску в честь художника Вітторе Карпаччо (Vittore Carpaccio). Вид сирої яловичини нагадав Чіпріані насичені фарби картин живописця, виставка робіт якого проходила в цей час в Венеції .

Нововведення власника і, за сумісництвом, шеф-кухаря венеціанського кафе Harry's Bar припало до смаку його відвідувачам. З тих пір популярність карпаччо тільки росла вгору.

В даний час блюдо налічує велику кількість видів. Як «об'єкта» нарізки виступають різні варіанти м'яса, риби, морепродуктів, а також овочі і фрукти. Подають їх з відповідними соусами.

Як правило, карпаччо супроводжує подушка із зелені. Найбільш поширені варіанти: рукола, радіккіо і крес-салат.
Одним з ключових компонентів класичної закуски є лимон. Його сік змішують з майонезом. Таке поєднання відмінно ароматизує м'ясо.

пластівці пармезану стали синонімом карпаччо в усьому світі. Сирні ноти не тільки збагачують смак м'яса, але і підкреслюють його кращі нюанси.

Сирні ноти не тільки збагачують смак м'яса, але і підкреслюють його кращі нюанси

Сама незвичайна різновид карпаччо носить назву Оctopus. Насправді це не сире блюдо. М'ясо восьминога відварюють до готовності і нарізають на тонкі скибочки. Перед подачею на стіл його заправляють рослинним маслом, лимоном, сіллю і травами.
Найбільш дорогим і вишуканим варіантом нарізки вважається карпаччо з білим трюфелем. Найтонші скибочки яловичини доповнюють пластівцями пармезану і осколками грибів.

Рецепт з яловичини

Карпаччо з яловичини і до цього дня є популярною класикою в світі закусок. Воно ідеально підходить для різних варіантів подачі. У літню пору його їдять як основне блюдо в супроводі хліба. У зимові місяці використовують як антипасто або другу страву.

Отже, для приготування карпаччо знадобляться:

  • Яловичина - 400 г;
  • Пластівці твердого сиру - 100 г;
  • Рукола - 100 г;
  • Лимонний сік - 70 г;
  • Оливкова олія - ​​100 мл;
  • Чорний перець і сіль за смаком.

Для створення класичної нарізки кращим видом яловичини вважається філе або вирізка. М'ясо використовується тільки свіже, а не розморожене.

Всі продукти в наявності, починаємо приготування. В першу чергу чаклуємо над соусом. Для цього проціджуємо свіжовичавлений лимонний сік і змішуємо з оливковою олією, сіллю і перцем. Перетворюємо вийшла емульсію в однорідну масу за допомогою віночка.

Рукколу рівномірно розподіляємо по страві для подачі. М'ясо нарізаємо за допомогою слайсера або дуже гострого ножа на скибочки товщиною близько 2 мм.

Викладаємо шматочки яловичини на зелень, посипаємо пластівцями твердого сиру і поливаємо соусом. Для того щоб м'ясо просочилося супроводжуючими ароматами, прибираємо його для маринування в холодильник на 10 хвилин. Прикрашаємо італійський делікатес часточкою лимона і подаємо на стіл.

Варто відзначити, що в сучасній італійській кухні сира яловичина часто замінюється в'яленими або копченими варіантами продукту.
Рекомендується готувати карпаччо безпосередньо перед прийомом їжі. Максимальний термін зберігання не більше 12 годин.

Рецепт з курки

Всупереч історичній класиці сьогодні все більшої популярності набирають економічно вигідні страви. Так, дорожчу яловичину зі столу витісняє курятина. Дані про те, що в Росії м'ясо курки стоїть на першому місці в рейтингу вживання, доводять безмежну любов до цього продукту.

Грунтуючись на перевагах домогосподарок, представляємо вашій увазі два варіанти карпаччо з курки.

З сирої курячої грудки

З сирої курячої грудки

Істинне карпаччо завжди складається з сирих продуктів. Для його приготування потрібні:

  • Куряча грудка - 800 г;
  • Оливкова олія - ​​6 ст. ложок;
  • Соєвий соус - 4 ст. ложки;
  • Лимон - 2 шт .;
  • Зелена цибуля, базилік, сіль і перець за смаком.

Пам'ятайте, що, купуючи курку для приготування карпаччо, слід перевірити ветеринарний сертифікат на продукцію, щоб уникнути зараження збудниками небезпечних хвороб.

Для початку загортаємо курячі грудки в фольгу або в папір для випічки і кладемо в морозилку на одну годину. Таке поверхневе заморожування м'яса сприяє легкому ходу ножа. Дістаємо філе з холодильника і нарізаємо на тонкі скибочки товщиною 2 мм.
Свіжовичавлений лимонний сік змішуємо з оливковою олією, сіллю, крупно меленим перцем, зеленою цибулею і базиліком. Додаємо соєвий соус і збиваємо емульсію за допомогою віночка.

Виливаємо соус на попередньо викладену в блюдо курячу грудку і знову відправляємо все в морозилку на 30 хвилин.
За чверть години до подачі на стіл дістаємо продукт з холодильника. Прикрашаємо листям свіжого базиліка і шматочками лимона. Кислий смак цитруса і делікатність курячого м'яса створюють неповторне відчуття ніжності.

З вареної курячої грудки

З вареної курячої грудки

Не всякий гурман наважиться спробувати сире м'ясо через наявність величезного числа існуючих сьогодні інфекцією. Але на цей випадок придумані рецепти нарізки з термічно оброблених продуктів.

Наше карпаччо «для обережних» якраз є прикладом золотої середини в приготуванні знаменитого делікатесу. Для нього нам знадобляться:

  • Куряча грудка - 600 г;
  • Морква - 2 шт .;
  • Мед - 1 ст. ложка;
  • Гвоздика - 2 шт .;
  • Селера - 2 шт .;
  • Чебрець - 1 пучок;
  • Біле вино - 600 мл;
  • Яблучний оцет - 60 мл;
  • Оливкова олія - ​​60 мл;
  • Цибуля - 1 шт .;
  • Корінь імбиру - 50 г;
  • Насіння кропу - щіпка;
  • Сіль і чорний перець горошком за смаком.

Відварюємо курячу грудку. Для цього заливаємо 2 л холодної води 1 селера, 1 крупно порізану моркву, півкільця ½ частини цибулі, 1 гілочку гвоздики, пучок чебрецю, пов'язаний шпагатом (пару гілочок залишити для соусу), 200 мл білого вина і кілька горошин перцю. Доводимо все до кипіння, солимо і занурюємо в розсіл філе. Варимо ще 7-8 хвилин, відключаємо нагрів і даємо м'ясу охолонути в бульйоні.

Подрібнюємо і злегка обсмажуємо на антипригарной сковороді без додавання масла залишилася моркву, селеру, гілочки чебрецю і цибулю. У каструлі об'єднуємо 400 мл вина, оцет, мед, очищений і нарізаний тонко корінь імбиру, насіння кропу, гвоздику і 5-6 горошин чорного перцю. Варимо на помірному вогні до тих пір, поки не випарується приблизно ¼ частина рідини. Потім вимикаємо нагрів, солимо, фільтруємо соус через сито і даємо охолонути.

До соусу кімнатної температури доливають оливкова олія і збиваємо все віночком. Нарізаємо філе на тонкі скибочки (2-3 мм), викладаємо на блюдо, заливаємо маринадом і за бажанням прикрашаємо морквою, нарізаною соломкою.

Рецепт з лосося

Рецепт з лосося

Прекрасна альтернатива м'ясної нарізки - карпаччо з лосося. Це чудова ідея для швидкого і здорового страви до святкового столу.
У рибної закуски з соусом Citronette прекрасно поєднуються дивовижний аромат цитрусових з неповторною ніжністю лосося. Для її приготування необхідні інгредієнти:

  • Філе лосося - 300 г;
  • Оливкова олія - ​​6 ст. ложок;
  • Лимонний сік - 2 ст. ложки;
  • Апельсиновий сік - 2 ст. ложки;
  • Мед - 1 ст. ложка;
  • Сіль за смаком;
  • Базилік.

Вибір якісної риби - справа непроста. Пам'ятайте, що на лусці лосося не повинно бути синців. Свіже м'ясо еластичне і пружне, колір рожевий або ніжно-оранжевий. Очі гарної риби світлі з темними зіницями. І, нарешті, вона приємно пахне морською водою.

На першому етапі філе лосося насамперед вимиваємо і висушуємо на паперових рушниках. Нарізаємо тонкими скибочками без шкіри за допомогою гострого ножа. Викладаємо рибу на блюдо для подачі.

Для соусу Citronette в чаші змішуємо свіжовичавлений сік апельсина і лимона. Розчиняємо в ньому мед і солимо за смаком. Доливають оливкова олія і збиваємо в емульсію за допомогою віночка. У фіналі додаємо подрібнений базилік.

Готовим соусом поливаємо філе лосося і відправляємо в холодильник на 1 годину для маринування. Перед подачею можна злити надлишки Citronette.

Калорійність і користь

Класичне карпаччо з яловичини - блюдо, калорійність якого визначається енергетичною цінністю основного компонента. Хоча кількість доданого масла теж грає роль. В середньому калорійність яловичої вирізки становить 150-200 ккал на 100 г і складається таким чином:

  • Білки - 71%;
  • Жири - 28%;
  • Вуглеводи - 1%.

Жирні кислоти в карпаччо представлені в основному мононенасичені. У достатній кількості (30,6 мг) присутній холестерин. Тому людям, які мають проблеми із зайвою вагою, а також серцево-судинні захворювання, варто проконсультуватися з лікарем по його вживанні.

Карпаччо багате білками з високою біологічною цінністю. Цей факт робить його відмінною їжею для спортсменів в період інтенсивних тренувань.

Цей факт робить його відмінною їжею для спортсменів в період інтенсивних тренувань

Серед мінеральних солей в яловичині превалюють залізо і калій. Перший компонент сприяє правильному кровотворенню, другий - нормалізує роботу серця.

Так як карпаччо не береться термічній обробці, в м'ясі зберігаються всі присутні вітаміни:

  • PP або ніацин (5,58 мг) регулює окислювально-відновні процеси в організмі, відповідає за швидкість метаболізму.
  • C або аскорбінова кислота (9,15 мг) має потужну антиоксидантну дію.
  • Е або токоферол (1,36 мг) стимулює імунітет і бере участь в синтезі гормонів.

Класичне карпаччо не рекомендують вживати вагітним жінкам, так як сире м'ясо може бути потенційним джерелом збудників хвороб (паразити, бактерії, віруси).

Стаття закінчена, а це означає, що тепер у вас на озброєнні є кілька рецептів неймовірних страв для святкового столу. Готуйте спокійно, любите відкрито, подорожуйте з італійським акцентом і пам'ятайте: «Хто не ризикує, той не їсть карпаччо!»

↘️🇮🇹 КОРИСНІ СТАТТІ ТА САЙТИ 🇮🇹↙️ Щиро вітаємо з ДРУЗЬЯМИ

Що таке карпаччо?
Ви хочете дізнатися рецепт приготування знаменитої закуски в домашніх умовах?
Що таке карпаччо?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com