Ніжне м'ясо індички прекрасно підходить для приготування котлет. Котлети з фаршу індички виходять більш дієтичними, ніж зі звичайного м'яса. Через те, що м'ясо індички трохи сухувато, додамо в рецепт болгарський перець або кабачок, так котлетки будуть більш соковитими. Готувати їх найкраще в духовці, не смажити, адже, всім відомо, що смажене - шкідливо.
Якщо ви жодного разу не готували страви з індички, раджу обов'язково спробувати! По-перше, це - гіпоалергенні м'ясо, його можна давати навіть дітям. І, по-друге, воно відмінно засвоюється шлунком. А тепер приступимо до приготування котлет з фаршу індички в духовці.
інгредієнти
- Фарш індички - 700 гр.
- Молоко - 100 мл
- Яйце куряче - 1 шт.
- Хліб - 2 шматочки
- Масло вершкове - 30 гр.
- Ріпчасту цибулю - 1 шт.
- Часник - 3 зубчики
- Невеликий кабачок-цукіні
або болгарський перець
для соковитості - Плавлений сирок - 1 шт.
- Сіль перець
- Рослинна олія
Інструкція
- Відокремити м'якуш хліба від кірочок і залити молоком.
- Лук і болгарський перець (або кабачок-цукіні) нарізати невеликими шматочками. Подрібнити цибулю, перець і часник в блендері або можна прокрутити все в м'ясорубці.
- Плавлений сирок натерти на тертці (в цей раз я готувала без нього, але з ним котлетки з індички виходять смачніше). Змішати разом фарш індички, подрібнені овочі, яйце, віджатий хлібний м'якуш, плавлений сирок. Додати розтоплене вершкове масло, чорний перець і сіль за смаком (приблизно 2 ч. Л.).
- Все ретельно вимішати. Повинен вийти ось такий соковитий фарш. Якщо раптом фарш вийшов сильно рідким, можна додати 2 ложки манки.
- Деко застелити фольгою або папером для випічки, змастити олією. Сформувати невеликі котлети. Спочатку змочіть руки прохолодною водою і формуйте котлети мокрими руками. Інакше, до сухим рукам, фарш буде прилипати. Після кожної котлети споласкивайте руки під прохолодною водою.
Запікати котлети з фаршу індички в духовці при температурі 200 градусів близько 30-40 хвилин. Періодично перевіряйте готовність котлет, головне не пересушити їх!
- Смачного!