- Пісні котлети з сочевиці з грибами: рецепт, фото
- Котлети з гречки і сочевиці: рецепт
- Котлети з сочевиці і рису: рецепт
- Сочевиця з грибами і овочами, котлети: рецепт
- Гарбуз з сочевицею і рисом: рецепт
- Рецепт рагу з сочевиці з овочами: рецепт
- Сочевиця в томатному соусі: рецепт
- Сочевиця з помідорами і часником: рецепт
- Салат з сочевицею і помідорами: рецепт
- Пісна начинка для пиріжків і пирога з сочевиці: рецепт
Стаття пропонує вам рецепти приготування смачних і дієтичних страв з сочевиці.
сочевиця - бобова культура, яка завоювала популярність у всьому світі, завдяки своїм унікальним якостям. Відомо, що страви, приготовані з сочевиці , Дуже корисні: вони допомагають «запустити» роботу кишечника в активному режимі, допомогти позбутися від шлаків і токсинів, що накопичилися, наситити організм корисними вітамінами і мікроелементами.
Відома так само особливість сочевиці допомагати худнути людині. Ця їжа дуже живильна і ситна, має масу приємних смакових відчуттів, в ній багато білка, який за своєю цінністю може зрівнятися тільки з тваринним білком. Саме тому сочевицю так цінують люди, які дотримуються вегетаріанського харчування і дієт. сочевиця дає можливість приготувати сотні смачних рецептів: каші, пюре , супи, салати, гарніри і навіть начинки для випічки.
Пісні котлети з сочевиці з грибами: рецепт, фото
Пісні котлети - смачна ситна їжа для тих, хто дотримується пісного (пов'язаного з вірою) харчування, дієт, вегетаріанського меню. Котлети виходять гарними, схожими на м'ясні. Їх можна подавати до гарніру з картоплі, овочів, макаронів.
Вам буде потрібно:
- Сочевиця - 1 стакан (можна використовувати більшу кількість зерен для більшої кількості котлет).
- Гриби - 300 м (свіжі, найкраще шампіньйони)
- Цибулина - 1 шт. (Можна замінити на білу частину 1-2 порею)
- Сіль і суміш перців
- Панірувальні сухарі - 1 пачка
- Кукурудзяний крохмаль або борошно - кілька ст.л.
готування:
- Сочевицю слід перебрати і промити проточною водою, злити зайву воду.
- Відваріть сочевицю до готовності приблизно 15-20 хвилин. Вона повинна бути м'якою, але не повинна розваритися в пюре. Злийте воду і дайте сочевиці трохи охолонути.
- Поки сочевиця остигає, дрібно нарубати гриби і обсмажте їх в невеликій кількості масла з цибулиною.
- Сочевицю слід трохи потовкти кулінарної товкачем
- Отримані смажені гриби можна подрібнити блендером, а можна залишити в такому вигляді. Змішайте гриби з вареної сочевиці. Ретельно перемішайте.
- У масу додайте сіль і спеції, кілька ст.л. крохмалю або борошна для того, щоб маса стала щільніше.
- У сковороді розколіть масло
- З маси сформуйте котлетки, обваляйте їх в панірувальних сухарях і відправте в масло. Смажити такі котлетки слід по кілька хвилин з кожного боку. Вогонь потрібно зробити помірний, стежте, щоб котлетки не підгорає.
сочевичним котлетки
Котлети з гречки і сочевиці: рецепт
Котлетки з гречки з сочевицею - це смачно, ситно і дуже корисно. У таких котлетки міститься дуже багато клітковини, необхідної для хорошого травлення і великий запас енергії на весь день.
Вам буде потрібно:
- Сочевиця - 1 стакан (бажано червона)
- Гречка - 1 стакан (ядриця)
- Морква - 1 шт. (Середня або маленька)
- Цибулина - 1 шт. (Середня)
- Сіль і суміш перців за смаком
- Сухарі панірувальні - 1 упаковка
- Борошно - кілька ст.л.
готування:
- Відваріть гречку і сочевицю окремо. Гречка вариться до напівготовності, а потім залишається під закритою кришкою. Сочевиця вариться до м'якості, з неї зливається зайва вода.
- Гречка і сочевиця відправляються в чашу блендера
- З цибулини і морквини готується піджарка
- Піджарка відправляється до крупі і сочевиці
- У блендері масу слід подрібнити до однорідності
- Додайте кілька ст.л. борошна в масу, щоб та була щільніше, ретельно перемішайте.
- Сформуйте котлетки і добре обваляйте їх в панірувальних Сухорєв, відправте в розпечене масло і смажте кілька хвилин з кожного боку.
Сочевичну-гречані котлетки
Котлети з сочевиці і рису: рецепт
Котлетки з рису і сочевиці приготувати трохи простіше, так як рис має особливе клейка речовина, що скріплює котлетки. Головне - вибрати круглий рис, пропарений і пухкий не підходять. Якщо ви не їсте курячі яйця, їх можна виключити з рецепта.
Вам буде потрібно:
- Сочевиця - 1 стакан (бажано вибирати червону)
- Рис круглий - 1 стакан (можна використовувати довгий)
- Яйце - 1 шт. (Або не додавайте зовсім)
- Спеції та суміш перців
- Сухарі паніровочні
- Морквина - 1 шт. (Середня)
- Цибулина - 1 шт. (Маленька)
- Борошно - кілька ст.л.
готування:
- Відваріть сочевицю до готовності, а рис до напівготовності.
- Зробіть піджарку з цибулини і моркви, додайте до маси.
- Зсипте крупу і сочевицю в чашу блендера, перебейте до однорідної маси.
- Вбийте яйце і додайте спеції, зробіть масу гущі декількома ст.л. муки.
- Сформуйте котлетки і обваляйте їх в панірувальних сухарях.
- Надсилайте котлетки в розпечене масло і смажте 1-2 хвилини з кожного боку, але стежте за тим, щоб вони не пригорали.
Сочевичну-рисові котлетки
Сочевиця з грибами і овочами, котлети: рецепт
Вам буде потрібно:
- Гриби - 300 м (будь-які)
- Цибулина - 1 шт. (Маленька)
- Морквина - 1 шт. (Середня)
- Часник - кілька зубків
- Картопля - кілька шт.
- Сочевиця - 1 стакан (бажано червоною)
- Свіжа зелень або зелену цибулю
- Панірувальні сухарі - 1 упаковка
- Сіль і суміш перців
готування:
- Обсмажте дрібно рубані гриби з цибулею і морквою в олії до золотого кольору.
- Відваріть до м'якості сочевицю, злийте зайву воду, відправте сочевицю в блендер.
- До сочевиці додайте піджарку, свіжу зелень, кілька часточок часнику, сіль і перець.
- Відваріть картоплю до м'якості, трохи поріжте і відправте його в блендер.
- Подрібніть масу в блендері, можна додати в неї трохи води, в якій варилася картопля, щоб вона була не дуже «тугий».
- Сформуйте котлетки, обваляйте їх у сухарях і смажте в розпеченому маслі до золотого кольору з кожного боку.
Сочевичним котлетки з грибами
Гарбуз з сочевицею і рисом: рецепт
Рецепт має дуже ніжний аромат і пряний смак. Страва дуже ситна, має приємний смак. Воно малокалорійні і корисно для схуднення.
Вам буде потрібно:
- Рис круглий - 1 стакан (можна замінити на довгий, але не пропарений).
- Сочевиця червона - 1 склянка (можна замінити на зелену).
- Гарбуз - 400-500 грам (м'якоть)
- Часник - кілька зубків за смаком
- Помідор або томатна паста - 2 ст.л. або 2 плода
- Кунжут - 2-3 ст.л. (Білий або чорний)
- Кілька часточок лимона
- Соєвий соус - кілька ст.л.
- Бульйон овочевий або м'ясний - 0,5 склянки
- Цибулина - 1 шт. (Середня або велика)
- Зелень за смаком
готування:
- Гарбуз слід обробити на маленькі шматочки, посолити їх, додати спеції, полити соком лимона, обкласти часточками.
- Відставте в сторону гарбуз, нехай маринується. Полийте так само гарбуз соєвим соусом.
- Відваріть рис і сочевицю до напівготовності, злийте воду, залиште набухати під кришкою.
- Змішайте рис з сочевицею
- У сковороді обсмажити цибулю до золотого кольору
- Виберіть для готування казанок з товстим дном і стінками
- Надішліть в казанок цибулю і гарбуз, покладіть жменю часточок часнику і налийте олію.
- Томіть гарбуз 5-10 хвилин на помірному вогні під кришкою, потім додайте рис з сочевицею, помідор або томатну пасту, все ретельно перемішайте.
- Тримайте блюдо на вогні ще 10-15 хвилин, додайте кунжут і зелень, залийте масу бульйоном, накрийте кришкою і тушкуйте ще 20 хвилин на повільному вогні.
- Після приготування дайте страві настоятися перед подачею, перед сервіровкою бажано посипати зеленою цибулею або інший ароматної зеленню.
ВАЖЛИВО: Блюдо, посипане тертим пармезаном буде особливо ароматним і смачним. Використовувати можна так само будь-який інший сир.
Гарбуз з рисом і сочевицею
Рецепт рагу з сочевиці з овочами: рецепт
Рагу з сочевицею дуже ароматне і смачне, володіє букетом смакових відтінків всіх овочів і ситністю, завдяки бобовим.
Вам буде потрібно:
- Сочевиця - 1 стакан (червона або зелена)
- Квасоля - 1 склянка (велика червона)
- Гриби - 300-400 г. (можна використовувати абсолютно будь-які).
- Картопля - кілька шт.
- Баклажан - 1 шт. (середнього розміру)
- Кабачок - 1 шт. (середнього розміру)
- Цибулина - 1 шт. (Велика)
- Морквина - 1 шт. (Велика)
- Часник - кілька зубків
- Помідор - 2-3 шт. (Середні)
- Свіжа зелень і спеції за смаком
готування:
- Сочевицю промийте проточною водою
- В казанок з товстим дном налийте олію і обсмажте цибулину, рубану кубиками, з грибами.
- Відваріть квасоля до напівготовності заздалегідь
- Кабачок слід нарубати кубиками, то ж зробити з картоплею, морквою і очищеним баклажаном.
- Гасіть овочі 20 хвилин, після цього відправте в масу квасолю, сочевицю, нарізаний кубиками помідор і жменю часточок часнику.
- Накрийте казанок кришкою і тушкуйте масу 15-20 хвилин, вимкніть вогонь і потримайте під кришкою ще 10-15 хвилин. Перед подачею посипте великою кількістю свіжої зелені.
чечевичное рагу
Сочевиця в томатному соусі: рецепт
Вам буде потрібно:
- Сочевиця червона - 100-120 г. (можна замінити на зелену або будь-яку іншу).
- Помідор - 3-4 шт. (Невеликого розміру)
- Цибулина - 1 шт. (Маленька або середня)
- Томатна паста - 1-2 ст.л. (Або томатний соус)
- Масло вершкове (можна замінити на рослинне) - 40-50 м
- Кілька зубків часнику - за смаком
- Зелень за смаком
- Сік лимона - за смаком
готування:
- Сочевицю відваріть заздалегідь в підсоленій воді до напівготовності (приблизно 10-15 хвилин). У киплячу воду відправте сіль і лавровий листочок.
- Помідор слід ошпарити і акуратно зняти шкірку.
- У сковороді розколіть масло і обсмажте цибулину, нарубану дрібно.
- До цибулі додайте подрібнений помідор і томатну пасту, потомите до 5 хвилин, щоб помідор повністю пустив свій сік.
- Надішліть до помідору сочевицю без води. У масу можете додати часник, перець і інші спеції за смаком.
- Додайте 1-2 ст.л. вершкового масла і млоїте 5-10 хвилин під закритою кришкою. Перед подачею посипте рясно блюдо свіжою зеленню або зеленою цибулею.
Сочевиця в томатному соусі
Сочевиця з помідорами і часником: рецепт
Вам буде потрібно:
- Сочевиця червона - 0,5 склянки
- Сочевиця зелена - 0,5 склянки
- Голівка часнику
- Цибулина - 1 шт. (Маленька)
- Помідори - 2-3 шт.
- Лавровий листок - 1 шт. (Великий)
- суміш перців
- гілочка розмарину
готування:
- Сочевицю слід відварити до напівготовності (зерна не повинні розваритися, їм слід зберегти свою пружність, але стати досить м'якими).
- У сотейнику підсмажте цибулину в маслі, зсипте до неї напівготову сочевицю.
- Дрібно наріжте м'якоть помідорів, відправте до решти інгредієнтів.
- Додайте спеції, часник часточками або полудолькамі і лавровий листочок, гілочку розмарину.
- Томіть блюдо під кришкою 15 хвилин на повільно вогні, потім дайте йому настоятися 10 хвилин під закритою кришкою.
- Перед подачею рясно посипте рубаною зеленню.
Сочевиця з помідором і часником
Салат з сочевицею і помідорами: рецепт
В даному рецепті можна використовувати будь-яку сочевицю, але набагато більш насиченим смак свіжого салату підкреслить пророщена культура (як проростити сочевицю ви дізнаєтеся тут ).
Вам буде потрібно:
- Сочевиця пророщена - 100 г (можна використовувати варену культуру тих сортів, що не розварюються).
- Помідор - 1-2 шт. (В залежності від розміру плода)
- Салат «Айсберг» - 80-100 г. листя (можна замінити на будь-який інший салат).
- Олія кунжутна (або будь-яке інше) - кілька ст.л.
- Яблучний оцет - 1-2 ст.л.
- Авокадо - 1 стиглий плід
- Насіння кунжуту або зелень для декору страви
- Сіль, перець за смаком
готування:
- Листя салату нарвіть в блюдо
- Авокадо слід очистити і видалити кісточку, нарізати слайсами.
- Полийте салат олією і оцтом, перемішайте
- М'якоть помідорів слід очистити від шкірки і насінної частини, відправити до салату.
- Додайте сочевицю, трохи перемішайте і приправте спеціями, прикрасьте насінням кунжуту.
Салат з сочевицею
Пісна начинка для пиріжків і пирога з сочевиці: рецепт
Вам буде потрібно:
- Сочевиця - 75-100 м (червона або зелена)
- Яйце - 3-4 шт. (Відварити)
- Цибулина - 1 шт. (Велика)
- Часник - кілька зубків за смаком
- Картопля - 1 шт. (Велика)
- Свіжа зелень за смаком
готування:
- Сочевицю відваріть до готовності, злийте воду
- Сочевицю слід пом'яти толкушкой
- Відваріть яйця, дрібно нарубати їх
- Цибулин обсмажте в олії, можна додати моркву
- Картоплю відварити, додайте до сочевиці, потовчемо
- У чаші блендера можна змішати або подрібнити всі інгредієнти (так само це можна зробити вручну, але маса вийде не однорідний).
- Додайте сіль і дрібно рубану зелень