- Курка, тушкована з овочами в мультиварці
- Рецепт страви з капустою
- Тушкована картопля з куркою і овочами
- Готуємо смачно кабачки
Курочка - відмінне і дуже ніжне м'ясо, з якого можна зробити велику кількість страв. Особливо добре вона поєднується з овочами.
У процесі приготування м'ясо просочиться соком і ароматом овочів, за рахунок цього воно виходить досить соковитим і ароматним.
Курку, тушковану з овочами можна сміливо вживати під час дієт, тому що дане блюдо досить низькокалорійне.
Але, незважаючи на це, частування є ситним і корисним, тому його потрібно обов'язково приготувати. Ви можете це зробити якомога швидше, а наші рецепти набагато полегшать цей процес.
простий рецепт
Інгредієнти Кількість курка (можна м'якоть) - 700 грам цибульні головки - 3-4 шт. солодкі перчики - 2 великих помідори - 3 штуки морквина середнього розміру - 1 штука рослинне масло - для смаження сіль - на свій смак приправи - на свій смак Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 115 Ккал
готування:
- Промиваємо куряче м'ясо, при бажанні можна видалити шкірку;
- Далі обробляємо м'ясо невеликими шматочками;
- У казан наливаємо рослинне масло, ставимо на газ і прогріваємо;
- У прогріте масло викладаємо шматочки курки, трохи обсмажуємо і перемішуємо;
- Далі зменшуємо вогонь, залишаємо нудитися 20 хвилин;
- Морквяний коренеплід промиваємо, зрізаємо шкірку;
- Очищену моркву розтираємо крупною стружкою;
- З цибулин зчищають лушпиння, шаткуємо у вигляді півкілець;
- Солодкий перець промиваємо, видаляємо плодоніжки і насіння;
- Очищений перець ріжемо соломкою або кільцями;
- Помідори споліскуємо і ріжемо квадратиками;
- Куряче м'ясо посипаємо сіллю, спеціями. Засипаємо до нього морква, змішуємо і тушкуємо 2-3 хвилини;
- Далі засипаємо цибулю, змішуємо;
- Викладаємо томати, змішуємо і тушкуємо 20-25 хвилин;
- Потім засипаємо перець, перемішуємо, при необхідності додаємо води і прикриваємо кришку. Тушкуємо до готовності перцю.
Курка, тушкована з овочами в мультиварці
Що підготуємо:
- Курка - півкіло;
- Два баклажана;
- Кабачки - 2 штуки;
- Два морквяних коренеплоду;
- 3 помідори;
- Одна головка цибулі;
- Один солодкий перець;
- Часникові часточки - 3 часточки;
- Трохи кухонної солі;
- Перець чорний в молотом вигляді - на свій розсуд;
- Суміш приправ - коріандр, паприка і інші улюблені спеції;
- Рослинна олія.
Готування - 80 хвилин.
Рівень калорійності в 100 грамах - 128.
Як робити:
- Зчищають з цибулини лушпиння і ріжемо великими шматочками;
- З часниковим зубчиків зчищають шкірку і шаткуємо пластинками;
- Споліскуємо баклажани, зрізаємо плодоніжки і нарізаємо квадратиками;
- Солодкий перчик споліскуємо, зрізаємо плодоніжки і виймаємо насіння. Розрізаємо перець на 2 частини і рубаємо тонкими соломками;
- Помідори споліскуємо, ріжемо кубиками середнього розміру;
- Промиваємо кабачки, нарізаємо невеликими кубиками;
- Морква промиваємо, видаляємо всю грязь і зчищають шкірку. Ріжемо навпіл і рубаємо половинками кружечків;
- М'ясо курки споліскуємо холодною водою, при бажанні видаляємо шкірку. Обробляє курку скибочками;
- У ємність мультиварки підливаємо масло, вибираємо режим «Випічка»;
- Засипаємо в прогріте масло цибулю з часником, перемішуємо, накриваємо кришкою і засмажуємо 5 хвилин;
- Далі викладаємо шматочки курки, перемішуємо і залишаємо обсмажувати в тому ж режимі. Смажимо близько 15 хвилин, кришку прикриваємо. Не забуваємо періодично перемішувати;
- Засипаємо морква, все добре перемішуємо і тушкуємо;
- Потім кладемо шматочки кабачків, заправляємо спеціями, подсаливаем;
- Кладемо шматочки баклажанів, змішуємо, тушкуємо близько 5 хвилин;
- В кінці викладаємо шматочки помідорів і солодкий перець;
- Режим залишаємо «Випічка», ставимо час 40 хвилин. Все змішуємо і тушкуємо до звукового сигналу.
Рецепт страви з капустою
Складові компоненти:
- Куряча грудка - 400 грам;
- 700 грам свіжої капусти білокачанної;
- Одна середня головка цибулі;
- Один середній морквяний коренеплід;
- Один перчик солодкий;
- 2 помідори;
- Кухонна сіль - на свій смак;
- Спеції на свій розсуд.
Необхідний період готування - 1 година 40 хвилин.
Кількість калорій на 100 грам - 115.
Хочете зайняти свого малюка цікавою справою? Рецепти домашнього печива для дітей та їх батьків. Як мінімум годину дитина буде займатися пізнанням кулінарного терени.
Пишні млинці на дріжджах і молоці можуть вийти по одному з цих рецептів. Легкість, пористість і легкість млинців гарантована.
Про те, як приготувати розсольник з рисом і солоними огірками, читайте тут. Смачних вам страв!
Як готувати тушковану курку з капустою:
- Курячі грудки промиваємо, при бажанні видаляємо шкірку;
- Обробляємо грудку середніми скибочками;
- У сковороду з великими бортами або казанок підливаємо трохи рослинного масла і прогріваємо;
- У розігріте масло закидаємо куряче м'ясо, розмішуємо і засмажуємо до освіти золотистого. Зменшуємо вогонь і Томім хвилин 10-15;
- З цибулі видаляємо шкірку, нарізаємо тонкими півкільцями;
- Засипаємо цибулю до курки, перемішуємо і обсмажуємо близько 5 хвилин;
- Тим часом швидко споліскуємо морква, видаляємо шкірку і шаткуємо соломкою. Засипаємо в казанок до всіх інгредієнтів, підливати трохи води, щоб не підгоріло, і залишаємо гаситися;
- Промиваємо перчик, зрізаємо плодоніжки, виймаємо насіння. Розрізаємо перчик на 2 частини і рубаємо тонкою соломкою;
- Засипаємо перчик в казанок, перемішуємо і тушкуємо;
- Помідори споліскуємо і ріжемо кубиками невеликого розміру;
- Засипаємо помідори, подсаливаем, заправляємо спеціями і тушкуємо ще 5-10 хвилин;
- Тим часом промиваємо капусту, видаляємо погані листя і рубаємо тонкою соломкою;
- Засипаємо нарізану капусту в казанок, розмішуємо і готуємо 10-15 хвилин. Перемішуємо близько 2-3 разів;
- Підливаємо близько 100 мл води, закриваємо кришкою і готуємо на повільному вогні. Тушкуємо приблизно 20 хвилин;
- Якщо капуста молода то за цей період вона стане м'якою, якщо ж ні, то час можна збільшити до 30-40 хвилин;
- Як тільки капуста стане м'якою і прозорою, можна вимикати вогонь.
Тушкована картопля з куркою і овочами
Потрібно придбати наступне:
- Тушка курки;
- Картопляні бульби - 6 штук;
- 3 помідори;
- Два морквяних коренеплоду;
- Лук - 3 штуки;
- 2 часникові часточки;
- Солодкий перчик - 1 штука;
- Пучок зеленої цибулі;
- Рослинна олія;
- Трохи кухонної солі;
- Будь-які приправи на свій розсуд.
Тривалість приготування - 1 година 50 хвилин.
Яка харчова цінність на 100 грам - 135.
Як готувати:
- Тушку курки промиваємо, якщо має плавці, видаляємо їх;
- Зрізаємо крила, стегенця та грудну частину. Грудинку нарізаємо на кілька частин;
- Викладаємо куряче м'ясо в миску, приправляємо сіллю, спеціями і перемішуємо;
- Часточки часнику очищаємо від шкірки, ріжемо невеликими пластинками і засипаємо до курки. Знову змішуємо і маринуємо 30-40 хвилин;
- Тим часом чистимо цибулю. Одну головку ріжемо у вигляді кілець, інші кубиками;
- З картоплі видаляємо шкірку, промиваємо та нарізаємо великими шматками, кладемо в холодну воду, щоб вони не почорніли;
- Ставимо на плиту казанок, підливати олії і розпалює;
- У розігріте масло викладаємо кільця цибулі, смажимо;
- Далі кладемо курку і обсмажуємо хвилин 10, постійно помішувати;
- Засипаємо рештою цибулю, порізану кубиками. Змішуємо і смажимо на повільному вогні хвилин 5;
- Далі чистимо моркву, промиваємо і шаткуємо смужками;
- Засипаємо морква до курки з цибулею, перемішуємо, підливаємо півсклянки води;
- Через хвилин 5-7 викладаємо картопля, підливати воду, щоб вона трохи покривала картоплю. Ми залишаємо гаситися на 15-20 хвилин;
- Тим часом споліскуємо помідори і перець. Помідори ріжемо квадратиками. Вичищаємо з перцю насіння, м'якоть шаткуємо тонкими смужками;
- Через 20 хвилин засипаємо помідори з перцем в казанок, подсаливаем і готуємо 10 хвилин;
- Споліскуємо зелена цибуля і дрібно шаткуємо. В кінці посипаємо їм блюдо.
Готуємо смачно кабачки
Для готування тушкованих кабачків з овочами і куркою необхідно буде наступне:
- Курка - 1 кілограм;
- Кабачки молоді - 3-4 штуки;
- Морквяний коренеплід - 1 штука;
- Головка цибулі;
- Два помідори;
- Часник - 2 зубчики;
- Зелень петрушки - 5-6 гілок;
- Трохи солі;
- Будь-які приправи за своїм бажанням;
- Рослинна олія.
Потрібен час готування - 1 година 30 хвилин.
Зміст харчової цінності в 100 грамах - 115.
Як зробити:
- Курку споліскуємо, видаляємо шкірку і обробляємо середніми скибочками;
- Викладаємо шматочки в миску, приправляємо сіллю, приправами і маринуємо 30-40 хвилин;
- Кабачки споліскуємо і нарізаємо тонкими кружечками;
- Морква споліскуємо, видаляємо шкірку і рубаємо тонкими смужками;
- З цибулі зчищають лушпиння, нарізаємо півкільцями;
- З часнику видаляємо шкірку і шаткуємо пластинками;
- Помідори промиваємо, обдаємо окропом і зчищають шкірку;
- Ставимо на плиту сотейник, підливають олію і кладемо шматочки промаринуватися курки. Засмажуємо з усіх боків близько 10 хвилин;
- Далі засипаємо цибулю і смажимо все разом, постійно помішувати;
- Потім засипаємо морквину, розмішуємо і засмажуємо близько 7 хвилин;
- Кладемо кабачки, помідори, часник, підливаємо стакан води і залишаємо гаситися. При необхідності можна підсолити. Тушкуємо приблизно 15-20 хвилин;
- Петрушку споліскуємо, рубаємо дрібними шматочками і висипаємо хвилин за 5 до кінця приготування.
Тушкована курка з овочами буде прекрасним варіантом для сімейного обіду або вечері. М'ясо просочиться соками овочів, стане неймовірно ніжним і соковитим.
Його аромат наповнить все приміщення, а ваші рідні, дійсно, будуть в захваті від цього смачного частування.
Обов'язково зробіть це блюдо і переконайтеся в його відмінному смаку!