Найчастіше у продажу можна зустріти вже випотрошену прісноводну рибу. А навіть якщо на кухню і потрапляє ціла рибка, то найчастіше ікру викидають разом з іншими нутрощами, так як мало хто знає, що з неї можна приготувати багато цікавих страв. Зараз ми вам підкажемо рецепти приготування смачних котлет з ікри риби. Любителі рибних страв напевно оцінять їх по достоїнству.
Складові:
- ікра товстолобика сира - 0,5 кг;
- яйця - 1 шт .;
- морква - 100 г;
- цибуля ріпчаста - 200 г;
- манна крупа - 2 ст. ложки;
- рослинне масло для смаження;
- сіль, хмелі-сунелі, мелений імбир - за смаком.
приготування
Ікру промиваємо, видаляємо лусочки, якщо вони є, і плівочки. Цибулю дрібно нарізаємо і викладаємо його в підготовлену ікру. Морква трьом на дрібній тертці і додаємо її до решти інгредієнтів. Додаємо яйце, манку, за смаком сіль, спеції і збиваємо все за допомогою блендера. Набираємо масу столовою ложкою і викладаємо на сковороду з розігрітим рослинним маслом. Обсмажуємо котлетки з обох сторін до готовності.
Котлети з ікри сазана
Складові:
- ікра сазана - 400 г;
- цибуля ріпчаста - 1 шт .;
- часник - 3 зубчики;
- сода - 0,5 ч. ложки;
- борошно - 50 г;
- сіль і чорний мелений перець - за смаком;
- рослинне масло для смаження.
приготування
Ікру гарненько промиваємо під проточною водою і очищаємо її від плівок. Подрібнюємо цибулю, часник пропускаємо через прес. Додаємо овочі до ікрі, солимо, перчимо, всипаємо борошно, соду і добре перемішуємо. На сковороді розігріваємо олію, столовою ложкою викладаємо тісто і обсмажуємо рибні котлети з двох боків до золотистої скоринки.
Котлети з ікри коропа
Складові:
- очищена ікра коропа - 500 г;
- цибуля - 1 шт .;
- яйця - 2 шт .;
- борошно - 3 ст. ложки;
- сіль, спеції - за смаком;
- рослинна олія.
приготування
Ікру заливаємо теплою водою і промиваємо кілька разів, зливаючи і знову набираючи воду, поки вона не стане прозорою. Ікру перетираємо через друшляк. Завдяки цьому ікринки добре відокремляться від плівочок. Додаємо борошно, яйце, нарізану цибулю, сіль, спеції і перетираємо все це в блендері до однорідної маси. Викладаємо отриману масу столовою ложкою на розігріту сковороду з маслом і обсмажуємо котлетки до рум'яності на невеликому вогні.
Котлети з ікри карася
Складові:
- ікра карася - 400 г;
- манна крупа - 3 ст. ложки;
- борошно - 3 ст. ложки;
- яйця - 1 шт .;
- сіль, чорний мелений перець - за смаком;
- вода - 50 мл;
- масло рослинне для смаження.
приготування
Промиту ікру тиснемо виделкою, додаємо подрібнену цибулю, яйце, манку, спеції, сіль і перемішуємо. Всипаємо борошно і знову розмішуємо. Виходить фарш приблизно такої консистенції, як тісто для оладок . Викладаємо його столовою ложкою на сковороду з розігрітим маслом і смажимо до рум'яної скоринки з двох сторін. Після цього перекладаємо котлети в каструльку, вливаємо близько 50 мл води, додаємо лавровий лист і протушіваем хвилин 10-15.
Котлети з ікри тріски
Складові:
приготування
Ікру викладаємо в миску, додаємо борошно, пропущений через прес часник, подрібнену зелень петрушки, кропу, базиліка, подрібнену зелену цибулю, сіль, перець і добре перемішуємо. Формуємо котлетки і обсмажуємо їх на оливковій олії з двох боків до золотистого кольору. Подаємо до столу зі свіжими овочами.