рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

10 кращих рецептів різотто і секрети ідеального блюда

  1. 10 секретів ідеального різотто
  2. 1. Різотто по-міланськи
  3. Складові:
  4. 2. Різотто з грибами
  5. Складові:
  6. 3. Різотто з куркою і зеленню
  7. Складові:
  8. 4. Різотто з креветками
  9. Складові:
  10. 5. Різотто з рибою і шпинатом
  11. Складові:
  12. 6. Різотто з горошком, беконом і козячим сиром
  13. Складові:
  14. 7. Різотто з баклажанами і помідорами
  15. Складові:
  16. 8. Різотто з кабачками
  17. Складові:
  18. 9. Різотто з гарбузом
  19. Складові:
  20. 10. Ризотто з грушею і голубим сиром
  21. Складові:

Класичного рецепту різотто не існує. Незмінні складові цієї страви - рис і бульйон. А от інші інгредієнти можуть варіюватися.

Однак є кілька загальних правил приготування різотто, які потрібно дотримуватися.

10 секретів ідеального різотто

  1. Для різотто потрібно вибирати круглі крохмалисті сорти рису. Кращими вважаються сорти «арборіо», «карнаролі», «Бальді» і «віалоне нано». Іноді на упаковках з рисом виробники спеціально вказують, що він підходить для різотто.
  2. На початку приготування практично завжди обсмажують ріпчасту цибулю. Він повинен пом'якшити, але не підрум'янитися.
  3. До цибулі додають рис і обсмажують його протягом 2-3 хвилин, постійно помішуючи. Крупинки повинні просочитися маслом і стати напівпрозорими.
  4. Майже завжди в різотто додають біле сухе вино. Воно надає страві особливий аромат. Але якщо ви не хочете використовувати алкоголь, просто замініть його бульйоном.
  5. Для будь-якого різотто підійде курячий або овочевий бульйон. Іноді буде доречний грибний, рибний або яловичий. В крайньому випадку бульйон можна замінити водою з розчиненими в ній бульйонні кубики.
  6. Бульйон обов'язково повинен бути гарячим, але не киплячим.
  7. Рідина потрібно додавати частинами - приблизно по одному ополоник за раз. Наступну порцію вливають після того, як випарується попередня. При цьому потрібно часто помішувати рис і готувати на повільному вогні.
  8. На приготування рису йде приблизно 20-25 хвилин. Крупинки рису повинні залишитися злегка жорсткими, але саме різотто повинно мати кремову консистенцію. Якщо воно виходить сухуватим, влийте ще бульйону.
  9. Бульйон і пармезан, який майже завжди додають в різотто, досить солоні. Тому солити готову страву потрібно акуратно.
  10. Після приготування накрийте різотто кришкою і залиште на 3-5 хвилин. Подавайте гарячим.

1. Різотто по-міланськи

Різотто по-міланськи

Складові:

  • 1 л курячого бульйону;
  • 1 чайна ложка шафрану;
  • 1 столова ложка оливкової олії;
  • 2 столові ложки вершкового масла;
  • 1 цибулина;
  • 200 г рису;
  • 100 мл білого сухого вина;
  • 50 г пармезану;
  • сіль - опціонально.

приготування

Підігрійте бульйон і додайте в нього шафран. Розігрійте в сотейнику оливкову олію і ложку вершкового масла. Обсмажте дрібно нарізану цибулю до м'якості.

Викладіть до цибулі рис і обсмажуйте пару хвилин. Влийте вино і, помішуючи, дочекайтеся, щоб воно вбралося в рис. Поступово влийте бульйон з шафраном.

Додайте вершкове масло і тертий сир і добре перемішайте різотто. При необхідності підсолити.

Як приготувати ідеальний смажений рис з яйцем →

2. Різотто з грибами

Різотто з грибами

Складові:

  • 300 г грибів (печериць або білих);
  • 1 столова ложка оливкової олії;
  • 2 столові ложки вершкового масла;
  • 1 цибулина;
  • 200 г рису;
  • 50 мл білого сухого вина;
  • 1 л курячого, грибного або овочевого бульйону;
  • 1 зубчик часнику;
  • кілька гілочок петрушки;
  • 50 г пармезану;
  • сіль - опціонально.

приготування

Наріжте гриби тонкими пластинками і викладіть на сковороду з розігрітим оливковою олією. Обсмажуйте, поки гриби не підрум'яняться.

У сотейнику розтопіть вершкове масло. Викладіть дрібно нарізану цибулю і обсмажте його до м'якості. Додайте рис і готуйте, помішуючи, пару хвилин.

Влийте в сотейник вино. Коли воно вбереться в рис, поступово влийте гарячий бульйон. Потім додайте подрібнений часник, обсмажені гриби, рубану петрушку, тертий пармезан і сіль і добре перемішайте.

Рецепт ароматних запечених печериць з часником →

3. Різотто з куркою і зеленню

howsweeteats.com

Складові:

  • 450 г курячих стегон без шкурки і кісток;
  • сіль за смаком;
  • мелений чорний перець - за смаком;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • 1 столова ложка вершкового масла;
  • 1 цибулина;
  • 3 зубчики часнику;
  • 300 г рису;
  • 200 мл сухого білого вина;
  • 1 л курячого бульйону;
  • 1 чайна ложка тертої лимонної цедри;
  • 30 г пармезану;
  • кілька пір'я зеленої цибулі;
  • кілька гілочок базиліка;
  • кілька гілочок петрушки.

приготування

Натріть курку сіллю і перцем. Можна використовувати інші приправи на ваш смак. На сковороді на середньому вогні розігрійте оливкову олію. Викладіть курку і обсмажуйте по 4-5 хвилин з кожного боку до рум'яної скоринки. Остудіть і наріжте невеликими шматочками.

Розтопіть в сотейнику вершкове масло і обсмажте дрібно нарізану цибулю до м'якості. Додайте подрібнений часник і обсмажуйте ще хвилину. Викладіть до овочів рис і злегка обсмажте.

Частинами влийте в рис вино і гарячий бульйон. Потім додайте лимонну цедру, тертий пармезан, курку, частина нарізаної зелені і сіль (при необхідності). Перед подачею посипте різотто залишилася зеленню.

10 крутих способів приготувати курячі крильця в духовці і на сковороді →

4. Різотто з креветками

delish.com

Складові:

  • 3 столові ложки вершкового масла;
  • 1 цибулина;
  • 4 зубчики часнику;
  • 200 г рису;
  • 950 мл курячого бульйону;
  • 350 мл білого сухого вина;
  • 2 лимона;
  • кілька гілочок петрушки;
  • 1 чайна ложка меленого червоного перцю;
  • 450 г очищених креветок;
  • сіль за смаком;
  • 100 г пармезану.

приготування

У сотейнику розтопіть одну ложку вершкового масла. Наріжте цибулю невеликими кубиками і обсмажте на олії до м'якості. Додайте один подрібнений зубчик часнику і готуйте ще пару хвилин.

Викладіть до овочів рис і, помішуючи, обсмажуйте кілька хвилин. Частинами влийте в сотейник гарячий бульйон і 250 мл вина.

На іншій сковороді розтопіть масло, що залишилося. Додайте три подрібнених зубчики часнику, сік двох лимонів, частина рубаною петрушки і червоний перець і готуйте, помішуючи, дві хвилини.

Викладіть на сковороду креветки, приправити сіллю і обсмажують їх на середньому вогні 3-4 хвилини. Влийте вино і доведіть до кипіння.

Додайте до рису креветки разом з соусом і тертий пармезан і добре перемішайте. При необхідності підсолити. Перед подачею посипте різотто подрібненої петрушкою.

Як вибирати рибу і морепродукти →

5. Різотто з рибою і шпинатом

bbcgoodfood.com

Складові:

  • 1 столова ложка вершкового масла;
  • 1 цибулина;
  • 250 г рису;
  • 100 мл білого сухого вина;
  • 1 л овочевого або рибного бульйону;
  • 250 г копченої скумбрії;
  • кілька пір'я зеленої цибулі;
  • 100 г шпинату;
  • сіль - опціонально.

приготування

У сотейнику розтопіть масло і обсмажте на ньому подрібнену цибулю. Викладіть рис і обсмажуйте пару хвилин.

Поступово влийте в рис вино і гарячий бульйон. Потім додайте рибу, нарізану невеликими шматочками, рубаний зелений лук і шпинат і перемішайте.

Готуйте ще трохи, поки шпинат не розм'якшити. При необхідності додайте в різотто сіль.

7 цікавих страв з риби від Гордона Рамзі →

6. Різотто з горошком, беконом і козячим сиром

jamieoliver.com

Складові:

  • 2 столові ложки вершкового масла;
  • 1 цибулина;
  • 100 г бекону;
  • 1 пучок свіжого чебрецю;
  • 400 г рису;
  • 150 мл білого сухого вина;
  • 1 л курячого або овочевого бульйону;
  • 200 г замороженого горошку;
  • сіль - опціонально;
  • мелений чорний перець - за смаком;
  • 100 г козячого сиру;
  • 75 г пармезану.

приготування

У сотейнику розтопіть масло. Викладіть туди дрібно нарізану цибулю, невеликі шматочки бекону і чебрець і готуйте кілька хвилин, поки цибуля не пом'якшиться. Додайте рис і злегка обсмажте.

Поступово влийте в рис вино і майже весь гарячий бульйон. Додайте горошок, бульйон, сіль і перець. Зніміть сотейник з вогню, додайте половину козячого сиру і пармезану і перемішайте. Перед подачею посипте різотто залишилися сирами.

Як приготувати гороховий суп: 5 цікавих рецептів →

7. Різотто з баклажанами і помідорами

nytimes.com

Складові:

  • 3 столові ложки оливкової олії;
  • 1 великий баклажан;
  • 800 г помідорів;
  • сіль за смаком;
  • кілька гілочок свіжого чебрецю або ½ чайної ложки сушеного чебрецю;
  • 1 цибулина;
  • 1 зубчик часнику;
  • 250 г рису;
  • 100 мл білого сухого вина;
  • 1½ л овочевого або курячого бульйону;
  • мелений чорний перець - за смаком;
  • 30 г пармезану.

приготування

Застеліть деко фольгою і змастіть ложкою олії. Розріжте баклажан уздовж навпіл, зробіть кілька надрізів на місцях зрізу і викладіть овочі на деко. Запікайте при температурі 230 ° C близько 20 хвилин.

Наріжте помідори і остиглі баклажани невеликими кубиками. На сковороді розігрійте ложку масла, викладіть туди овочі і додайте сіль і чебрець. Готуйте, помішуючи, 10-15 хвилин, поки помідори не стануть м'якими.

У сотейнику розігрійте масло, що залишилося і обсмажте дрібно нарізану цибулю. Додайте подрібнений часник і готуйте ще пару хвилин. Потім викладіть в сотейник рис і злегка обсмажте.

Влийте до рису вино. Коли воно випарується, додайте овочеву суміш і перемішайте. Поступово влийте гарячий бульйон. Додайте перець, тертий пармезан, посоліть при необхідності і перемішайте.

10 салатів з баклажанів, які змусять по-новому поглянути на овоч →

8. Різотто з кабачками

jamieoliver.com

Складові:

  • 1 цибулина;
  • 1 зубчик часнику;
  • 2 черешки селери;
  • 1 столова ложка вершкового масла;
  • 1-2 чайні ложки оливкової олії;
  • 2 невеликих кабачка;
  • 800 мл овочевого бульйону;
  • 1 пучок базиліка;
  • 300 г рису;
  • 200 мл білого сухого вина;
  • 250 г моцарели;
  • 40 г пармезану;
  • сіль - опціонально;
  • мелений чорний перець - за смаком;
  • 1 червоний перець чилі.

приготування

Наріжте цибулю, часник і селеру дрібними кубиками. У сотейнику розтопіть вершкове масло на слабкому вогні. Додайте оливкову олію, нарізані овочі і трохи води. Готуйте, помішуючи, близько 5 хвилин, поки овочі не пом'якшать.

Розріжте кабачки уздовж на чотири частини і наріжте кожну з них невеликими шматочками. Підігрійте овочевий бульйон, додайте до нього стебла базиліка, проваріть кілька хвилин і приберіть стебла. Вони потрібні тільки для аромату.

Викладіть в сотейник рис, перемішайте і обсмажуйте близько хвилини. Додайте вино і готуйте, помішуючи, поки рис його не вбереться. Поступово влийте ⅔ бульйону, потім викладіть кабачки і частинами додайте бульйон.

Зніміть різотто з вогню. Додайте половину дрібно нарізаного листя базиліка, шматочки моцарели, половину тертого пармезану, сіль і перець. Перемішайте і залиште під кришкою на пару хвилин.

Очистіть чилі від насіння і наріжте дрібними шматочками. Перед подачею посипте різотто перцем чилі, залишилися листям базиліка і тертим сиром.

Як приготувати кабачки в духовці. 10 крутих рецептів →

9. Різотто з гарбузом

bbcgoodfood.com

Складові:

  • 1 кг м'якоті гарбуза;
  • 1 пучок свіжого шавлії;
  • 3 столові ложки оливкової олії;
  • 3 столові ложки вершкового масла;
  • 1 цибулина;
  • 300 г рису;
  • 100 мл білого сухого вина;
  • 1½ л овочевого бульйону;
  • 50 г пармезану;
  • сіль - опціонально.

приготування

Наріжте гарбуз невеликими кубиками. Подрібніть половину листя шавлії. Викладіть гарбуз і рубаний шавлія на деко, полийте ложкою олії і перемішайте. Запікайте 30 хвилин при температурі 220 ° C, поки гарбуз не стане м'якою.

Тим часом розтопіть в сотейнику половину вершкового масла. Обсмажте на ньому дрібно нарізану цибулю до м'якості. Додайте рис і, помішуючи, обсмажуйте його кілька хвилин. Поступово влийте в рис вино і гарячий бульйон.

На іншій сковороді розігрійте оливкове масло, викладіть листя шавлії і обсмажуйте, поки вони не стануть злегка хрусткими. Перекладіть шавлія на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.

Пюріруйте половину запеченої гарбуза. Додайте до рису гарбузове пюре, вершкове масло і тертий пармезан і ретельно перемішайте. При необхідності підсолити. Перед подачею прикрасьте різотто шматочками гарбуза і листям шавлії.

4 смачних гарбузових пирога, в тому числі від Джеймі Олівера →

10. Ризотто з грушею і голубим сиром

webspoon.ru

Складові:

  • 1 столова ложка вершкового масла;
  • 1 цибулина;
  • 120 г рису;
  • 100 мл білого сухого вина;
  • 500 мл овочевого бульйону;
  • 300 г груш;
  • 60 г блакитного сиру;
  • 20 г пармезану;
  • сіль - опціонально.

приготування

У сотейнику розтопіть масло і обсмажте дрібно нарізану цибулю. Додайте рис і обсмажуйте ще кілька хвилин.

Поступово влийте вино і майже весь гарячий бульйон. Очистіть груші від шкірки і насіння і наріжте невеликими шматочками. Додайте до рису груші і бульйон і готуйте, поки фрукти не пом'якшать.

Додайте шматочки блакитного сиру і тертий пармезан і ретельно перемішайте. При необхідності підсолити різотто.

10 пирогів з грушами, перед якими неможливо встояти →

Читайте також

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com