рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Глава 8. Техніка безпеки швейного виробництва

  1. Загальний інструктаж
  2. Техніка безпеки для працюючих на ручних операціях
  3. Техніка безпеки для працюючих на швейних машинах
  4. Техніка безпеки при роботі с.ручнимі електричними прасками
  5. Техніка безпеки при роботі на пресах
  6. Заходи пожежної безпеки на швейному виробництві

При виготовленні одягу при роботі на швейних машинках, пресах, з прасками і ручними інструментами можуть трапитися різні травми: порізи і проколи пальців, потрапляння одягу і волосся під обертові частини машин, опіки та ін

При виготовленні одягу при роботі на швейних машинках, пресах, з прасками і ручними інструментами можуть трапитися різні травми: порізи і проколи пальців, потрапляння одягу і волосся під обертові частини машин, опіки та ін.

Щоб уникнути їх, необхідно знати правила безпечного користування швейним обладнанням і неухильно дотримуватися їх. Для цього всі робітники, зайняті в швейному виробництві, повинні незалежно від їх кваліфікації та стажу роботи регулярно (не рідше двох разів на рік) проходити загальні інструктажі з техніки безпеки і виробничої санітарії, а також інструктаж безпосередньо на своєму робочому місці.

Загальний інструктаж

Вступний інструктаж знайомить робітника з загальними питаннями техніки безпеки при роботі на швейній фабриці або в ательє.

Робітники повинні знати призначення всього підприємства і його окремих цехів або ділянок і розуміти значення виконання загальних правил безпеки для забезпечення бестравматічной роботи на цьому підприємстві.

Якщо ж все-таки нещасний випадок станеться, кожен кравець повинен бути готовий до надання першої допомоги потерпілому до прибуття лікаря. До таких дій можна віднести тимчасову зупинку кровотечі, перев'язку ран від порізів або опіків, виконання нерухомою пов'язки при переломах і вивихах, а також надання першої допомоги при непритомності, теплових ударах і ураженні струмом.

Техніка безпеки для працюючих на ручних операціях

Найчастіше нещасні випадки в швейному виробництві відбуваються при роботі на електричному обладнанні. Однак не слід применшувати небезпеку, яка може виникнути при виконанні ручних операцій. Щоб уникнути її, необхідно неухильно дотримуватися таких правил:

  • перед роботою потрібно підготувати своє робоче місце, прибрати всі зайві предмети;
  • всі інструменти для виконання ручних операцій повинні бути справні і зручні в експлуатації;
  • голки, швейні шпильки і інші дрібні предмети, що колють, повинні розміщуватися в спеціально відведеному для них місці (зручно покласти туди магніт, який притягне до себе дрібні металеві предмети і не дасть їм розсипатися);
  • ножиці повинні бути гостро відточені і закриті в неробочому стані;
  • якщо під час роботи трапиться травма (уколи або порізи), потрібно терміново звернутися в медпункт.

Техніка безпеки для працюючих на швейних машинах

Перш за все необхідно пам'ятати, що робота на сточуємо і спеціальних швейних машинках вимагає великої уваги. Перш ніж приступити до роботи, потрібно ретельно перевірити своє робоче місце і переконатися в справності машини.

Щоб уникнути травм слід дотримуватися таких правил:

  • неправильне положення рук під час роботи на машинці може привести до проколу пальців голкою;
  • не можна класти ножиці та інші предмети поруч з обертовими частинами машини;
  • не можна змащувати і чистити деталі, а також надягати ремінь на шків машинки на ходу;
  • необхідно стежити за чистотою і порядком на своєму робочому місці, класти інструменти в призначені для них місця, порожні котушки і бобіни викидати в корзину для сміття;
  • суворо забороняється працювати на електричній машині без гумового килимка на металевій педалі;
  • щоб волосся не потрапляли в обертові частини машини, потрібно їх підбирати або пов'язувати голову хусткою;
  • працювати слід в зручному одязі, бажано з короткими рукавами;
  • робоче місце повинно бути добре освітлено місцевими лампами;
  • в разі поранень і каліцтв негайно потрібно звертатися до лікаря.

Техніка безпеки при роботі с.ручнимі електричними прасками

Робота з електричними прасками таїть в собі дві основні небезпеки: можливість опіку і поразки від електрики. Щоб цього не сталося, потрібно виконувати наступні вимоги:

  • перед засадам робіт необхідно підготувати робоче місце, а також перевірити справність праски, переконатися в тому, що відсутні оголені місця ізоляції шнура;
  • не можна доторкатися до токопроводних частин праски, рубильника, штепсельної розетки, вилки;
  • потрібно уважно стежити за праскою під час роботи - легке поколювання рук свідчить про те, що сталося замикання на корпус; в цьому випадку необхідно негайно повідомити про неполадку фахівця - електромонтерові;
  • не можна перегрівати праску, а якщо перегрів все-таки станеться, потрібно охолодити праска, проводячи їм по мокрій ганчірці;
  • не можна перевіряти ступінь нагрівання праски пальцем;
  • під час роботи шнур не повинен стосуватися нагрівається платформи праски, так як від цього на шнурі може згоріти ізоляція;
  • слід уникати падіння праски і перекручування його шнура;
  • щоб уникнути пожежі після закінчення роботи праска слід вимкнути;
  • при роботі на бетонних підлогах обов'язково треба користуватися ізолюючим дерев'яним настилом або гумовим килимком під ноги;
  • в разі опіку або ураження струмом необхідно негайно звернутися до лікаря.

Техніка безпеки при роботі на пресах

На великому швейному виробництві волого-теплова обробка виробів виконується на спеціальних прасувальних пресах, працюючи на яких потрібно дотримуватися наступних правил безпеки:

  • приступати до роботи на пресі можна тільки після спеціального навчання і отримання права на цю роботу;
  • перед початком роботи необхідно підготувати робоче місце, прибрати всі зайві предмети, а також перевірити справність преса: наявність заземлення його корпусу, збереження ізоляції в електричній частині преса, справність освітлення;
  • при роботі на пресі необхідно суворо дотримуватися встановленого технологічний процес: включати прес за 30 хв до початку роботи; правильно розкладати виріб на нижній подушці; закривати прес малим важелем, а рухом великого важеля на себе створювати потрібний тиск; відкривати прес, відводячи від себе великий важіль; при цьому необхідно відвести назад подушку малим важелем;
  • при закритті преса потрібно остерігатися потрапляння руки між подушками;
  • при зволоженні вироби необхідно уникати попадання вологи на електроапаратуру і терморегулятор;
  • не можна залишати включений прес без нагляду;
  • при роботі на пресі не слід відволікатися сторонніми справами;
  • після закінчення роботи потрібно вимкнути прес, світло, прибрати робоче місце.

Заходи пожежної безпеки на швейному виробництві

Основними причинами виникнення пожеж є несправність електрообладнання, порушення інструкцій щодо поводження з обладнанням, неправильне зберігання легкозаймистих речовин.

Щоб не допустити пожежі на робочому місці, важливо виконувати загальні правила пожежної безпеки:

  • зберігати легкозаймисті та горючі рідини, а також небезпечні в пожежному відношенні хімікати необхідно в спеціально пристосованих приміщеннях або вогнетривких щільно закриваються ящиках;
  • зберігати горючі речовини можна тільки в стандартній безпечної посуді;
  • розливати легкозаймисті рідини і горючі речовини можна лише в денний час, так як не можна це робити при штучному освітленні;
  • заборонено зберігати сторонні предмети, обтиральні ганчірки в ящиках, де зберігаються легкозаймисті речовини;
  • не можна користуватися гумовим клеєм і сушити склеєні вироби поблизу електричних приладів;
  • строго заборонено курити у робочого місця, запалювати сірники, включати електричні плитки;
  • не можна залишати електричне обладнання включеним без потреби;
  • забороняється працювати на несправному обладнанні.

На випадок пожежі все приміщення повинні бути обладнані пожежною сигналізацією та засобами пожежогасіння.

У разі пожежі всі машини і апарати слід зупинити, вимкнути вентиляцію, припинити подачу електроенергії в робочі приміщення і терміново зателефонувати ло міському телефону 01.

Питання для повторення

  1. Для чого необхідно дотримуватися правил безпеки на швейному виробництві?
  2. Які завдання загального інструктажу робітників з техніки безпеки?
  3. Які запобіжні заходи потрібно дотримуватися під час виконання ручних операцій?
  4. Які правила безпечного користування електричними швейними машинами?
  5. Як уникнути травм при роботі з електричним праскою?
  6. Які правила безпеки повинен знати робітник при виконанні операцій на прасувальних пресі?
  7. Які заходи необхідно дотримуватися для забезпечення пожежної безпеки?

Які завдання загального інструктажу робітників з техніки безпеки?
Які запобіжні заходи потрібно дотримуватися під час виконання ручних операцій?
Які правила безпечного користування електричними швейними машинами?
Як уникнути травм при роботі з електричним праскою?
Які правила безпеки повинен знати робітник при виконанні операцій на прасувальних пресі?
Які заходи необхідно дотримуватися для забезпечення пожежної безпеки?

Новости

Кулинария готовим дома
Еда имеет огромное значение в нашей жизни. Это не просто физиологическая потребность, но и ни с чем не сравнимое удовольствие. Кто не любит вкусно покушать? Большую часть своей сознательной жизни мы проводим

Выпечка из творога
Творожный пирог с брусникой Тесто: 80 гр масла комнат темпер, 1 яйцо, 0,5 ч л гаш соды, 1 ст л сахара, 1 ст муки.Замесить, убрать в холод на 30 мин. Творожная начинка: творог 9% 500 гр, 0,5 ст сахара,

Борщ в мультиварке
Многие уверенны в том, что приготовить настоящий вкусный, наваристый борщ со свёклой в мультиварке невозможно. Ссылаются на то, что перед тем, как сварить это блюдо, нужно готовить заправку на сковороде,

Компот из абрикосов
Теперь варим компот из абрикосов, предварительно подготовив литровую стерилизованную и сухую банку: 1. Плоды промыть, вынуть косточку и хорошо обсушить; 2. Чтобы абрикосовый компот был нежнее, лучше

Крем под мастику
Следует помнить, что мастику наносить на влажные поверхности нельзя (иначе она потеряет форму или совершенно растечется). Но если корж уже пропитан вкуснейшим кремом (а без крема это совершенно не тот

Варенье из абрикосов
Абрикосовые деревья были выведены в Юго-Восточной Азии и вскоре распространились во многих странах. Особенно популярно это растение было в Армении, возможно, поэтому по латыни абрикос называется Prúnus

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com