рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Спонж - як вибрати і як використовувати для вмивання та макіяжу?

  1. Що таке спонж?
  2. Відео: Б'юті блендер vs звичайний спонж
  3. Як використовувати
  4. Губки для нанесення макіяжу
  5. Як використовувати
  6. Рекомендації по вибору
  7. Поради по догляду і зберіганню

Косметичні спонж роблять догляд за обличчям простим і зручним. Тільки їх потрібно правильно вибирати: одні призначені для очищення шкіри, інші - для нанесення макіяжу. Як розібратися в розмаїтті виробів, як їх правильно використовувати і зберігати? Давайте розбиратися.

Що таке спонж?

Спонжік являє собою маленьку м'яку губку. За рахунок компактного розміру виріб займає мінімум місця, але після змочування водою і лосьйоном воно розбухає і збільшується в об'ємі.

Використовуються спонж для різних цілей, в тому числі для:

  • нанесення компактної, рідше - розсипчастої пудри;
  • розподілу тонального крему по обличчю;
  • видалення макіяжу;
  • умовно;
  • проведення інших косметичних процедур (нанесення масок і т. д.).

Іноді за допомогою спонжа наносять рум'яна або виправляють похибки макіяжу.

Матеріал, з якого виготовлений спонж, може бути як натуральним, так і синтетичним. Все залежить від процедури, для виконання якої він призначений. Наприклад, для вмивання застосовуються вироби з натуральної целюлози, морський губки, а для нанесення макіяжу - з поролону або латексу.

Губки істотно розрізняються і за формою. Так, круглі і кулясті підходять для нанесення пудри, спонж у вигляді геометричних фігур - для тонального крему. Невеликими краплеподібні і трикутними виробами зручно наносити тіні.

Відео: Б'юті блендер vs звичайний спонж

Губки для вмивання та зняття макіяжу

Губки для вмивання та зняття макіяжу

Кращий спонж для очищення шкіри - целюлозний з пористою структурою і великими отворами. Він зазвичай круглий і великий, досить м'який, тому не здатний травмувати шкіру. Такий виріб виконує відразу кілька корисних функцій:

  • видаляє з поверхні шкіри жир і забруднення, які забивають пори і призводять до утворення чорних крапок;
  • діє на зразок скраба - відлущує омертвілі клітини, що стимулює оновлення епідермісу;
  • дбайливо масажує шкіру, покращуючи мікроциркуляцію.

Останнім часом нарівні з целюлозним широко використовується японський спонж конняку. Він виготовляється з бульб екзотичної рослини, поширеного в Азії. Конняку глибоко очищає і приємно масажує шкіру, в результаті чого її поверхня вирівнюється, клітини насичуються киснем і корисними речовинами.

Зараз випускаються спонж з різноманітним просоченням з кольорової глини, з витяжками з лікарських рослин, збагачені мінеральними речовинами. Щоб вмитися, таку губку достатньо змочити водою. Нанесення косметичних засобів для очищення не потрібно - все, що потрібно, вже є в просочуванні спонжа.

Як використовувати

Наскільки часто застосовувати спонж для вмивання, залежить від типу шкіри:

  • якщо шкіра жирна або комбінована - кожен день;
  • якщо суха - 1 раз в 2-3 дня;
  • якщо підвищена чутливість шкіри - 1-2 рази в тиждень.

Перед застосуванням спонж потрібно намочити і віджати, потім нанести на нього засіб для вмивання і злегка пом'яти пальцями для утворення піни. Очищати шкіру слід уздовж масажних ліній. Аналогічно використовується спонж для демакіяжу, тільки в такому випадку на нього наносять засіб для видалення косметики.

Можна використовувати губку для зняття косметичної маски. Алгоритм буде той же - намочити спонж, віджати і водити по обличчю уздовж масажних ліній, видаляючи залишки косметичного засобу.

Заборонено для очищення обличчя можна використовувати одночасно спонж і скраб. Так можна з легкістю нанести шкоду здоровій шкірі.

Губки для нанесення макіяжу

Губки для нанесення макіяжу

Для нанесення макіяжу застосовуються спонж, що допомагають рівномірно розподіляти тональний крем, компактну пудру, тіні і рум'яна. Вироби з натуральних матеріалів привабливі тим, що менше вбирають косметичні засоби, тому вони використовуються часто. У сухому вигляді спонж схожий на пемзу - він твердий і шорсткий. Зате після змочування він стає м'яким і об'ємним.

Популярністю користуються також поролонові і латексні спонж. Вироби м'які на дотик, еластичні і легко гнуться. На відміну від губок з натуральних матеріалів, вони поцятковані дрібними порами, а не великими. Тому використовувати їх можна для нанесення тональної основи будь-якої консистенції. Це зручно, адже в арсеналі у кожної дівчини присутня різноманітна косметика.

Як поролон, так і латекс відмінно вбирають вологу, завдяки чому навіть дуже рідкий тональний крем наноситься без проблем. Ще не доводиться часто змочувати спонж, тому економиться косметика. Форми виробів бувають найрізноманітнішими, але практика показує, що зручніше інших геометричні фігури з загостреними краями. Вони дозволяють акуратно нанести маскує засіб на шкіру навколо очей.

Спонж для компактної пудри зазвичай круглі, виготовляються вони з поролону. Розсипчасту пудру зазвичай наносять пензликом, а губки для цього використовують рідко. Все ж іноді краще взяти великий силикатно-ватний спонж у вигляді кулі. Особливо це зручно в разі, якщо пудра прозора або блискуча.

Як використовувати

Перед застосуванням спонж слід змочити теплою водою, а потім промокнути його серветкою, щоб видалити надлишки вологи. Потім на губку потрібно нанести косметичний засіб, після чого розподілити його по обличчю.

Важливо наносити тональний крем саме на зволожений спонж. У цьому випадку засіб ляже рівно, заповнить всі нерівності шкіри і приховає шорсткості.

одноразові спонжіком

Такі губки виготовляються з натуральної бавовни, без будь-яких домішок. Найчастіше вони використовуються для зняття макіяжу, але з їх допомогою можна проводити різноманітні процедури, в тому числі:

  • поправляти макіяж;
  • наносити і змивати косметичні маски;
  • очищати обличчя лосьйоном або тоніком;
  • видаляти засіб для вмивання;
  • наносити зволожуючі креми;
  • робити лікувальні компреси для пошкодженої шкіри;
  • прикривати ділянки шкіри, на які нанесено лікарський засіб.

Одноразові спонж зручно брати з собою в дорогу. Вони недорогі, не вимагають спеціального догляду. Після використання губка просто викидається, а потім використовується нова.

Рекомендації по вибору

Деякі помилково думають, що спонж - проста губка, але це неправильний підхід. Тому при виборі виробів варто звернути увагу на деякі нюанси. При застосуванні грубого спонжа, виконаного з неякісного матеріалу, є ризик травмувати ніжну шкіру. Також це загрожує нерівномірним розподілом косметичного засобу. В результаті макіяж буде зіпсований.

Спонж, як і всі вироби, діляться на дешеві і дорогі. Тому варто керуватися правилом про те, що скупий платить двічі. Дешеві спонж швидше зношуються, міняти їх доводиться частіше. Ще такі губки гірше взаємодіють з косметикою. Якщо немає можливості придбати дорогий спонж, варто вибирати виріб з середньої цінової категорії. Орієнтирами можуть служити репутація виробника і відгуки.

Фахівці радять вибирати спонж з великим числом пір. Це запорука того, що косметичний засіб розподілиться рівномірно і правильно. Щоб перевірити якість спонжа, слід зігнути його і подивитися, як він відновить свою форму. Якщо він відразу почне тріскатися, від покупки варто відмовитися. Єдиний нюанс - не завжди виходить вийняти спонж з упаковки і помацати його в магазині. У таких випадках доведеться обмежитися візуальним оглядом, а перевірку провести вже вдома.

Вигідно купувати вироби упаковками по кілька штук. Так вийде заощадити і гроші, і час, адже навіть якісні вироби періодично доводиться міняти. Та й у разі, якщо спонж загубиться, можна буде вийняти новий з упаковки, а не бігти знову в магазин.

Поради по догляду і зберіганню

У порах спонжа можуть накопичуватися мікрочастинки шкіри і різні бактерії, тому за виробом потрібно доглядати. Після кожного застосування його слід мити з антибактеріальним засобом. Це дозволить видалити надлишки бруду і шкірного жиру, що дозволить уникнути зараження здорової шкіри в подальшому.

Для очищення губки підходить рідке антибактеріальне мило і навіть шампунь, яким ви миєте волосся. Не можна застосовувати для цієї мети пральний порошок, господарське мило і інші агресивні засоби. Прати виріб теж не варто, воно вимагає дбайливого звернення. Після миття спонжик потрібно акуратно віджати. Він повинен висохнути природним способом. Тільки після цього можна буде знову використовувати губку.

Зберігати спонж слід в паперовому пакетику або конверті. Він повинен знаходитися в сухому місці, тому не варто залишати його у ванній. Губку для нанесення компактної пудри краще залишати в пудрениці.

Міняти спонж потрібно хоча б 1 раз на місяць з метою гігієни, навіть якщо їм забезпечений грамотний догляд. Губки для вмивання з просоченнями служать до 2-3 місяців. Якщо ж спонж довго пролежить без діла, то перед черговим використанням його потрібно буде обов'язково вимити і сполоснути гарячою водою.

Що таке спонж?
Як розібратися в розмаїтті виробів, як їх правильно використовувати і зберігати?
Що таке спонж?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com