рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Грона калини з полімерної глини - майстер-клас

  1. Ліплення калини з холодного фарфору
  2. Тонування ягід калини
  3. Збірка грон калини з ХФ
  4. лакування ягід

Ця яскрава ягода дуже доречна в букетах, які потребують червоних акцентах. Досить давно я планувала наліпити калинових грон, і нарешті-то вони готові. Процес ліплення виявився вельми нескладним і недовгим, хоча спочатку здавалося, що потрібно заготовити мільйон ягідок. Отже, сьогодні хочу показати, як я роблю грона калини з полімерної глини - майстер-клас повинен бути зрозумілий навіть новачкам, у яких в запасі немає всіх необхідних інструментів для керамічної флористики.

Ліплення калини з холодного фарфору

Крок 1. Знадобиться флористична глина, яку офарблюємо в червоний колір. Це теплий відтінок, який можна отримати змішуванням олійної фарби краплак і червона. Замість червоної допустимо використовувати помаранчеву. Витрата фарби великий, я додавала її до тих пір, поки шматочок не став яскравим-яскравим. Хоча зайва кількість фарби в холодному порцеляні негативно позначається на його властивості, при ліпленні ягід калини це не настільки важливо, тому що ми будемо формувати кульки, які в будь-якому випадку вийдуть акуратними. Якщо мова йде про великих тонких пелюстках, то глина може стати неслухняною від надлишку масла.

Також нам потрібні зволікання. Якщо у вас є спеціальна флористична дріт для керамічної флористики, то чудово. Я завжди користуюся звичайної мідної діаметром 0,4 мм, яку попередньо обкачую зеленою глиною. Ця тяганина вже повністю висохли, я нарізала їх на шматки близько 3 см. Якщо ви будете робити грона калини для букета, то краще нарізати зволікання з 4 - 5 см. Але в моєму випадку грона будуть компактними, тому що призначені для прикраси.

Крім червоної глини я використовувала ще й світло-зелену (на фото нижче) - для НЕ достигли ягід. Колір отриманий змішуванням трав'яний зеленої, жовтої і червоної масляної фарби в пропорції близько 60:30:10.

Крок 1

Крок 2. Відщипуємо невеликий шматочок червоної глини, формуємо з нього кульку діаметром близько 5 мм. Поки катаємо на долоньці, на кульці з'являються відбитки пальців. Щоб прибрати їх, робочий палець потрібно змочити водою і продовжувати катати кульку по долоньці. Він покриється білястим нальотом, але зате відбитки зникнуть. Наліт висохне через пару хвилин, і в результаті вийде гладенька поверхня ягоди.

Змащуємо кінчик дроту клеєм ПВА і вставляємо в ягідку так, щоб він максимально глибоко увійшов всередину, але не проткнув її наскрізь. Так як дріт вже покрита шаром зеленої глини, я не робила петельку на кінці - зчеплення двох шарів ХФ досить високо.

крок 2

Крок 3. У ягоди калини є на верхівці хвостик у формі маленької крапочки. Я зробила його за допомогою пінцета з загнутими кінцями. Якщо такого інструменту немає (а побачите - обов'язково купите, він незамінний!), То можна відщипнути мікроскопічний шматочок глини, скачати з неї кульку і приліпити до верхівки ягоди. Поки ми возимося з хвостиком, можемо залишити на ягоді знову відбитки, тому перш, ніж поставити її сушитися, варто ще раз змоченим у воді пальцем пройтися по всій площі. Також для цього зручно використовувати мокру пензлик.

крок 3

Крок 4. Ми залишаємо ягоди сушитися. Найкраще увіткнути дроту в поролон, щоб ягоди не стикалися ні один з одним, ні з будь-якими поверхнями. Але я сушила на ось такий білій підкладці під ламінат, через що на деяких ягідки залишився текстурний слід.

крок 4

Тонування ягід калини

Крок 5. Щоб ягоди калини з холодного фарфору виглядали природно, слід підрум'янити їм бочок. Беремо червону масляну фарбу (підійдуть всі відтінки рожевого і червоного), наносимо невелику кількість на палець, витираємо надлишок про серветку і ставимо на ягідки акценти. Взагалі це робиться пензликом, але мені було зручніше пальцем. Як відмити з рук масляну фарбу , Я вже писала.

крок 5

Крок 6. Ось такий рум'яний бочок.

крок 6

Крок 7. Ми залишаємо ягоди сушитися.

крок 7

Крок 8. Для тонування червоних ягід калини з полімерної глини я використовувала коричневу масляну фарбу (палена умбра), хоча підійде і трав'яна зелена. В крайньому випадку, стиглі ягоди можна взагалі не тонувати.

крок 8

Збірка грон калини з ХФ

Крок 9. А тепер найважливіший етап майстер-класу: збірка ягід в грона. Беремо три гілочки, складаємо разом. Дроту можна трохи відігнути. Відщипуємо невеликий шматочок зеленого холодного фарфору та наліплювали його на кінці стебел. Глина виступає в якості клею, що з'єднує складу чи що. Щільно притискаємо стебла один до одного - ХФ повинен обволочь кожну дріт. Останній штрих - легко катаємо пальчиками отриманий «букетик», щоб по контуру утворилася суцільна плівка глини, а дроту з неї не виглядали. На перший погляд таке кріплення може здатися ненадійним, але я раджу спробувати цей метод - ви будете приємно здивовані. З недавніх пір я збираю дрібні стебла тільки так: так, час на сушку трохи збільшується, але зате не потрібно возитися з тейп-стрічкою, та й глина з'єднує елементи набагато міцніше.

крок 9

Крок 10. Ось такий «букетик» вийшов. Потрібно намагатися робити шар обкатки максимально тонким. Щоб прибрати відбитки пальців, промазуємо глину мокрою пензликом, але у випадку з кетягами калини я цього не робила, так як гілки будуть заховані усередині.

крок 10

Крок 11. Зібрані по три ягідки гілки залишаємо сушитися. Досить 10 хвилин, щоб шар холодного фарфору підсох. Потім продовжуємо збірку.

крок 11

Крок 12. Беремо два листочка і дві гілочки. Листя я заготовила заздалегідь, а відбиток зняла з живого листа калини, потім затонувати серединку трав'яним зеленим, а по краях - червоним. Загальні принципи тонування описані в цієї статті , А про те, як зняти текстуру з живого листа, я писала ось тут .

крок 12

Крок 13. Міцно стискаємо дві гілочки і два листа, і так само, як в кроці 9, скріплюємо все це шматочком зеленої глини.

крок 13

Крок 14. Намагаємося використовувати мінімальну кількість ХФ, але дбаємо про те, щоб все гілочки і стеблинки були повністю їм покриті, а не виглядали.

крок 14

Крок 15. При бажанні розмиваємо поверхню мокрою кистю, щоб прибрати відбитки пальців, і дуже акуратно кладемо гроно сушитися - конструкція може розпастися.

крок 15

Таким же чином можна зібрати всі гілочки в більшу гроно - чим вона більша, тим довше повинні бути стеблинки, про це я згадувала на початку.

лакування ягід

Крок 16. Коли глина висохла, і все стебла міцно приклеїлися один до одного, можна приступати до останніх штрихами. Щоб калина з холодного фарфору виглядала натурально, потрібно поставити коричневі точки на місці верхівок, які ми робили за допомогою пінцета.

Для цього використовуємо тонку кисть і акрилову фарбу: у мене коричневий, але підійде суміш чорного з червоним або зеленого з червоним. Потрібна саме акрилова фарба, тому що вона дуже швидко сохне, в той час як олійною для цього знадобиться багато часу, і точки можуть розпливатися.

крок 16

Крок 17. На кожній ягідці малюємо акуратну точку в тому місці, де є відповідний пупиришек.

крок 17

Крок 18. Ягоди калини з полімерної глини будуть виглядати більш реалістичними і акуратними, якщо покрити їх тонким шаром лаку. Я використовувала цапоновий лак, але підійде і спеціальний для полімерної глини (лак ЦЕРН через кілька років безбожно злазить!), А також будівельний лак для паркету, сходів і т.д. (Прозорий, без жовтизни).

крок 18

Не варто робити ягоди дуже глянцевими - жива калина блищить ледь помітно.

Ну, ось і все, друзі, майстер клас з ліплення реалістичною калини в техніці керамічна флористика завершено!

Калина з холодного фарфору

Хочу також нагадати, що на сайті є МК по створенню інших ягід з полімерної глини: ожини , чорниці , чорної смородини , горобини .

Всім натхнення і побільше квіткового!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями!

Читайте також:

Сподобалася стаття?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com