рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Яйце з полімерної глини: майстер-клас

  1. Для того щоб зробити яйце з полімерної глини, знадобиться:
  2. Яйце з полімерної глини - опис роботи

Жоден святковий стіл в день Святої Пасхи не обходиться без паски і яєць. Звичай фарбувати яйця в червоний колір злегка видозмінився, і сьогодні крашанки дивують і вражають різнобарв'ям візерунків і орнаментів.

Декорування пасхальних яєць полімерною глиною - віяння нове, але вже міцно увійшло в наше життя. А як пройти повз такого благодатного матеріалу? Можна використовувати практично всі відомі техніки для оформлення поверхні виробу. Одна з таких технік - калейдоскоп - і представлена ​​в майстер-класі з виготовлення та декорування яйця, оригінального пасхального сувеніра. А якщо ваш коник - традиційне для свята декорування курячих яєць, пропонуємо вам хороший майстер-клас, як фарбувати яйця на Великдень .

Для того щоб зробити яйце з полімерної глини, знадобиться:

- полімерна запікаємо глина, в цьому уроці: чорна, біла, блакитна і синя;

- паста-машина (акрилова скалка або предмет з рівною поверхнею: пляшка зі скла, порожній флакон від лимонаду, дезодоранту);

- канцелярський ніж (лезо), фігурне лезо;

- фольга;

- лак.

Починаємо.

Яйце з полімерної глини - опис роботи

Я взяла шматочок білої глини і додала до нього трохи синьої. Добре змішала обидві частини до отримання блакитного відтінку.

Розкотила на паста-машині дві частини білої глини і по одній - синього і блакитного, склала в трапеції, тобто підготувала глину для плавного переходу кольору.

Виконала плавний перехід.

Біло-блакитну "стрічку" скачала в рулет, починаючи від світлого до темного, синьо-білу навпаки: від темного до світлого. Скачала два рулету і розрізала їх навпіл. Вийшло чотири тростини.

Наступні заготовки для майбутнього калейдоскопа на пасхальному яйці з полімерної глини зробила з білої та синьої пластики. Розкотила пластинки цих квітів, склала їх одну на іншу і просто згорнула. Розкотила знову в рулет і розрізала на три частини.

І ще кілька «тростинок» різного розміру зробила з наявної глини так, як показано на фото.

Останні заготовки зроблені з чорною, синьою і блакитної глини. Я розкотила пластинки цих квітів, склала їх, злегка розкачати. Потім згорнула в рулет гармошкою, обережно утиснула.

Щоб малюнок не дуже деформувався, спочатку тільки скорочуються і витягую, потім ката на гладкій поверхні. Готову тростину розрізаю на три частини.

Все тростини укладаю таким чином, щоб утворилася форма трикутника.

Тепер настає найвідповідальніший і, на мій погляд, важкий момент, коли цю «конструкцію» потрібно стиснути і одночасно витягнути по довжині, не потривоживши малюнок і дотримуючись пропорції. Я витягнула до 8 см і розрізала на дві частини.

Тепер ці частини потрібно скласти докупи, попередньо «погравши» з поєднаннями малюнка.

І знову скорочуються, витягую до 8 см, не порушуючи форми квадрата, і розрізаю тепер уже на 4 частини.

Знову експериментую з малюнком і складаю «кубики» в калейдоскоп.

Скорочуються і витягую (в останній раз!) І розрізаю на тонкі пластинки.

Складаю кілька пластинок, розкочують їх, накривши поліетиленовою плівкою, і залишаю поки в стороні.

Переходимо до виготовлення безпосередньо яйця. Я приготувала фольгу. З декількох частин сформувала овал. Тут важливо, щоб між шматочками фольги не залишалися проміжки, стискати фольгу потрібно сильно, щільно притискаючи всі частини один до одного.

При виготовленні тростин для калейдоскопа у мене залишилися обрізки різнобарвною глини. Ось їх-то я використовувала в якості «чорнової» обробки. Змішала всі частини, добре розім'яти і розкачати на паста-машині в тонку пластину. Потім обернула нею форму з фольги, зарівняти нерівності.

Обертають заготовку кольоровою смугою по центру.

Окремими пластинками калейдоскопа закриваю верхню і нижню частини яйця. З білої глини розкочують невелику смужку і обрізаю її по краях фігурним лезом. Укладають смужки по колу, притискаючи і одночасно декоруючи зубочисткою. Маскують таким чином місця стиків.

З білої глини знову нарізаю смужки. Для виготовлення квітів беру маленьку кульку, формую крапельку, роблю надрізи навхрест і зубочисткою розкочують кожна пелюстка. Потім злегка затискаю кінчики, додаю серединку з синьою або блакитної глини, «саджу» квітка на білу смугу і прикріплюю в середній частині яйця.

Сформований яйце з полімерної глини потім запікаю в духовці, при температурі 110 градусів, протягом 15 хвилин. Після повного охолодження вироби - злегка шліфую в місцях, які цього вимагають. Покриваю лаком.



Ніна Труханова спеціально для сайту Майстер-класи з рукоділля

А як пройти повз такого благодатного матеріалу?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com