рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Що шкідливіше для зору: комп'ютер, читання або шкідливі звички?

  1. Які фактори псують зір
  2. Комп'ютер і інші гаджети
  3. Читання (паперові книги та електронні)

У дитинстві вам говорили, що немає нічого шкідливіше, ніж читати лежачи і при тьмяному світлі, а тепер всюди трублять, що мобільні гаджети вб'ють наш зір з ще більшою ймовірністю - і швидкістю. Кому вірити і чи впливає на гостроту зору спосіб життя в цілому, включаючи шкідливі звички і всілякі зловживання? Що небезпечніше для очей - зачитуватися Стігом Ларссоном до самого ранку, не випускати планшет з рук або сидіти за робочим комп'ютером по 12 годин на добу? У дитинстві вам говорили, що немає нічого шкідливіше, ніж читати лежачи і при тьмяному світлі, а тепер всюди трублять, що мобільні гаджети вб'ють наш зір з ще більшою ймовірністю - і швидкістю

guncelkadin.org

Які фактори псують зір

Щоб не демонізувати ту чи іншу діяльність, а також пристрої, варто розібратися, які саме чинники негативно впливають на гостроту зору.

Ми залишаємо за дужками фактори, на які ми не можемо вплинути, а саме, генетику і вік. Спадковість дуже сильно (до 75%) впливає на ймовірність захворювання на міопію, особливо в тому випадку, якщо обидва ваших батьків мають короткозорість. В цьому випадку додаткові фактори відіграють роль усугубляющего впливу. Що стосується віку, то після 50 років і далі з кожним роком імовірність зниження зору і розвитку захворювань очей зростає: більше 70% хвороб, пов'язаних із зором, зареєстровані у людей старшої вікової групи.

Якщо зниження гостроти зору пов'язано зі спадковістю, то навіть ідеально здоровий спосіб життя не захистить вас від поганого зору (але може поліпшити справу і запобігти погіршенню); з іншого боку, несприятливі фактори теж здатні зробити сильний вплив (до 50%), а то й привести до серйозних проблем із зором (наприклад, при системних захворюваннях на зразок цукрового діабету). До таких факторів належать:

  • Тривале та інтенсивне напруга зору як частина способу життя. Якщо ви з для в день не відриваєте очей від комп'ютера або паперів по роботі, годинами граєте в комп'ютерні ігри, займаєтеся якимось працею, що вимагає великої зорової концентрації (вишивка, мікродеталі), то поступово це позначається на вашому зорі. Типовий «дзвіночок» - прояв синдрому «сухого ока», коли очі червоніють і болять, наче в них насипали піску. Сам по собі синдром не є небезпечним, а його симптоми легко нейтралізуються очними краплями і відпочинком, але це ознака того, що ви систематично відчуваєте на міцність ваш зоровий апарат.
  • Погане освітлення. Відомо, що в колишні часи переписувачі книг часто позбавлялися зору задовго до старості, але справа була навіть не в самому занятті, а в поганому освітленні (тьмяні свічки, закопчені лампи), при якому займалися таким копіткою працею. Характерна риса «правильного» висвітлення - помірність і достатність, тобто «золота середина». При тьмяному світлі вашим очам доводиться напружуватися в рази більше - будь то читання або прикраса торта. При надто яскраво очі втомлюються ще швидше.
  • Шкідливі звички. Однозначно згубно на зір і стан очей впливає куріння, алкоголь також не відстає. Гіподинамія негативно позначається на всіх судинах - і опосередковано на очах також. Також шкідливо для зору все, що підвищує ризик травматизму. Якщо узагальнити, нездоровий спосіб життя завжди може тим чи іншим чином негативно відбитися на вашому зорі, навіть коли причинно-наслідковий зв'язок не так просто простежити (наприклад, при надмірному вживанні ліків).

linzopedia.ru

Комп'ютер і інші гаджети

Все, що має монітор і змушує вас вдивлятися в нього (комп'ютер, планшет, смартфон), впливає на ваш зір приблизно однаково: служить джерелом хронічної напруги зору за участю додаткових чинників (мерехтіння, відблиски, спотворення квітів і зображень, активні об'єкти). При роботі з електронними гаджетами вплив на зір можна назвати комплексним: з одного боку, ви концентріруетесь на зображенні і напружуєте зір, з іншого, на ваші очі впливає світіння і мерехтіння монітора, з третьої, через швидке оновлення сторінок і зміни зображень створюється ефект метушні. Все це ускладнюється присутністю банерної реклами, гифок, анімацій і відеоелементов, якими переповнений інтернет.

Втім, самі по собі гаджети - не якийсь джерело небезпеки для вашого зору, а скоріше, фактор ризику, який може бути шкідливим, але тільки при неправильному поводженні. Якщо ви працюєте за комп'ютером 6-7 годин в день з 15-хвилинними перервами кожні 2 години, при хорошому освітленні і в комфортних умовах (зручне крісло і стіл), якщо приділяєте своєму смартфону і планшету не більше години на день і не зависає в соцмережах цілими вечорами, то ніякого серйозного шкоди очам нанесено не буде. Якщо ж ви днями не встаєте з-за комп'ютера, підсівши на нову комп'ютерну гру, дуже багато і інтенсивно працюєте за монітором, пильно в нього вдивляючись, якщо взагалі ніколи не відкладаєте мобільні гаджети в бік, то це вже проблема.

Читання (паперові книги та електронні)

У разі читання на зір впливає лише один чинник - тривале напруження зору. Книги протягом століть поступово оптимизировались таким чином, що до нас вони прийшли з ідеальною для зору довжиною рядка і найкращим контрастом між насиченістю фарби і білизною паперу. А електронні книги (з технологією «електронний папір») імітують паперові з дуже високим ступенем достовірності, особливо якщо ви виберете модель з дійсно якісним екраном, що характеризується високою білизною; в плані впливу на зір електронні книги нічим не відрізняються від паперових.

У випадку з читанням працює той же підхід, що й з електронними гаджетами: якщо ви читаєте в міру (до 4 годин підряд), час від часу роблячи перерви, при хорошому освітленні, то книга вашого зору не зіпсує. Якщо ви все ночі проводите з книгою, читаючи в тьмяному світлі прикроватной лампи якогось химерного відтінку, і це увійшло у вас в звичку, то ризик зниження зору виразно підвищений.

Будь-яка діяльність, що вимагає зорової концентрації і напруги очей, може бути шкідливою і негативно впливає на гостроту зору, але якщо ви дотримуєтеся всі правила і вдаєтеся читання, роботі за комп'ютером або, скажімо, шиттю в міру, роблячи перерви, то все це не є шкідливим фактором.

Zdravo Zdravo.by
Приведи здоров'я в порядок!
- Контроль способу життя
- Аналіз стану здоров'я
- Моніторинг фізичної форми
- Оцінка фігури
- Пошук медичних послуг
- Складання плану обстежень

Кому вірити і чи впливає на гостроту зору спосіб життя в цілому, включаючи шкідливі звички і всілякі зловживання?
Що небезпечніше для очей - зачитуватися Стігом Ларссоном до самого ранку, не випускати планшет з рук або сидіти за робочим комп'ютером по 12 годин на добу?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com