рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Поєднання кольорів в інтер'єрі

  1. Вдале поєднання кольорів в інтер'єрі
  2. Несприятливе поєднання кольору в інтер'єрі
  3. Таблиця поєднання кольорів в інтер'єрі
  4. Як вибирати поєднання кольорів для різних кімнат?

Вчені давно довели, що кольори впливають на психологічний і навіть фізичний стан людини. Велику частину часу сучасна людина проводить в приміщеннях, кожне з яких витримано в певній колірній гамі. Тому грамотно поєднувати кольори в інтер'єрі - значить поліпшити якість життя. Як вибрати кольори для інтер'єру, щоб перебування в ньому було комфортним?

Вдале поєднання кольорів в інтер'єрі

Правильний вибір кольорової палітри не гарантує, що інтер'єр буде позитивно впливати на емоційний і фізичний стан. Причина в тому, що кольори також сприймаються суб'єктивно. Наприклад, людина не любите яскраві кольори, але потребує енергійної атмосфері. Хоча такі кольори здатні вирішити проблему нестачі життєвих сил, але в цьому випадку вони діятиме лише як дратівливий чинник. Тому вдале поєднання кольору в інтер'єрі - то, яке викликає позитивні емоції. Але і про правила вибору кольору забувати не варто.

Вдала кольорова палітра в інтер'єрі - та, в рамках якої всі кольори поєднуються. Щоб скласти гармонійну комбінацію, варто почати з визначення основного кольору. Основний колір потрібно вибирати, керуючись індивідуальними перевагами і дією, який він надає на організм і простір. Інші кольори підбираються, виходячи з колірних особливостей основного тону. У цьому допоможе спеціальна карта поєднання кольорів в інтер'єрі.
Щоб зробити правильний вибір кольору в інтер'єрі, варто пам'ятати про те, що для кожного стилю інтер'єру характерні певні кольори. У цьому легко переконатися, вивчивши відповідні фото. Наприклад, поєднання кольорів рожевий і молочний в інтер'єрі типово для Шеббі шик або Провансу, болотний і коричневий - для еко-стилю.

Як правильно підібрати кольори в інтер'єрі, щоб результат був вдалим?

  • Всі відтінки жовтого і зеленого кольору надають спокою і оптимізму, зменшують втому.
  • Пастельні тони жовтого і бежевого кольору сприймаються як затишні, що сприяють виробленню компромісних рішень.
  • Відтінки бірюзового кольору створюють відчуття свіжості і легкості. А світло - блакитний колір сприяє розслабленню і міцному сну. Темно - блакитний колір вважається заспокійливим, налаштовують на діловий настрій.
  • Відтінки жовтого і помаранчевого кольору мають стимулюючий і тонізуючий вплив, роблять інтер'єр більш теплим і світлим.
  • Білий колір - нейтральний фон для сміливих експериментів. Але інтер'єр, де переважає білий колір, може виглядати незатишним і холодним. Тому варто використовувати додатковий колірний акцент. Наприклад, червоний або бежевий кольори.
  • Використовувати чорний колір в інтер'єрі зважиться далеко не кожен. Багато чорного кольору зробить приміщення похмурим. Але цей колір у вигляді акцентів зробить інтер'єр стильним і додасть йому елегантну графічність. Зарубіжні дизайнери сміливо використовують чорний: в цьому легко переконатися, вивчивши фото їхніх проектів.
  • Відтінки сірого кольору будуть відмінно поєднуватися з яскравими тонами. Такий інтер'єр виглядає динамічно, але по-діловому.
  • Якщо хочеться створити незвичайний і запам'ятовується інтер'єр, то зверніть увагу на контрастні кольори. Контрастноесочетаніе яскравих кольорів в інтер'єрі стомлює, але окремі приклади можуть бути вдалими. Наприклад, компаньйон оранжевого кольору - маренго; синього - жовтий; фіолетового - індиго або лайм; рожевого кольору - салатовий; бузкового - блідо-жовтий; зеленого - вогненно-червоний.

Наприклад, компаньйон оранжевого кольору - маренго;  синього - жовтий;  фіолетового - індиго або лайм;  рожевого кольору - салатовий;  бузкового - блідо-жовтий;  зеленого - вогненно-червоний

Несприятливе поєднання кольору в інтер'єрі

Щоб колірний дизайн викликав позитивні емоції, певні кольори потрібно використовувати обмежено.

  • Чорний і фіолетовий кольори справляють гнітюче вплив, зменшують простір. Аналогічною дією володіє поєднання чорного і сірого кольору.
  • Велика кількість коричневого кольору викликає меланхолію і сприяє появі депресивних думок.
  • Домінування червоного кольору в приміщення протипоказано при підвищеному артеріальному тиску і нервовій збудливості.
  • Переважання сірого кольору сприяє появі почуття пригніченості і зневіри.
  • Велика кількість синього кольору в приміщенні створює відчуття холоду.

Важливе правило, яке дотримуються дизайнери, які прагнуть створити вдалий інтер'єр - це певне співвідношення теплих і холодних відтінків. Холодні світлі і темні теплі кольори - поєднання, якого краще уникати. Також актуально і зворотне правило. Темні холодні і світлі теплі кольори краще використовувати окремо один від одного.

Сполучення кольору, які спростовують всі існуючі правила, присутні в інтер'єрах, розроблених професіоналами. Але якщо оформлення житла проходить на аматорському рівні, то все ж варто звернути увагу на список несприятливих поєднань. Якщо в якості основного кольору обраний сірий, то від використання зеленого потрібно відмовитися. Аналогічна ситуація з комбінаціями коричневий - бузковий; фіолетовий - червоний і коричневий; жовтий - блакитний, рожевий бузковий.

Таблиця поєднання кольорів в інтер'єрі

Ідеальний колірної смак, який дозволяє безпомилково визначати сполучуваність різних відтінків - велика рідкість. Тому, якщо виникає питання, як поєднувати кольори в інтер'єрі, то відповість на нього відповідна схема. Незалежно від того, що підлягає оформленню - офіс, автомобіль або квартира, - ця палітра допоможе вибрати гармоніюють кольору.

Колірний круг включає основні, додаткові і допоміжні кольори. Колористи розробили багато варіантів їх поєднань, але всі вони зводяться до чотирьох основних групах. Розібратися з принципами комбінування просто, достатньо вивчити фото колористичного кола.

  • тріадні кольору

Тріадного поєднання включає в себе три кольори, які знаходяться один від одного на однаковій відстані. Наприклад, зелений, оранжевий і фіолетовий кольори. Цей тип поєднання буде виглядати вражаюче. Але не варто забувати про необхідність вибору основного кольору. Одного кольору повинно бути більше, ніж двох, що залишилися.

  • монохромні кольори

Монохромне поєднання має на увазі, що в приміщенні переважає один колір. Інтер'єр оживає завдяки використанню різних відтінків цього кольору. Ще один варіант - поєднання відрізняються по інтенсивності тонів одного кольору. Цей тип поєднання може розбавлятися за допомогою будь-якого нейтрального кольору. Наприклад, допоможуть білий, сірий або чорний кольори. Щоб монохромний інтер'єр не виглядав нудним, в ньому мають бути присутні елементи з різною фактурою. Наприклад, блискучі шпалери, хутряної плед, необроблене дерево. Урізноманітнює монохромну гамму і яскравий декор.

  • контрастні кольори

Контрастне поєднання кольору - це комбінація тонів, розташованих в протилежних секторах кола. Наприклад, зелений і червоний, жовтий і фіолетовий. Але варто пам'ятати, що використовувати контрастні кольори в однаковій пропорції не потрібно. Інакше інтер'єр буде зухвалим і складним для сприйняття. Один з квітів повинен кількісно переважати, і тоді цей тип поєднання буде гармонійним.

  • Суміжні кольору (аналогові)

Суміжне поєднання - це кольори, що знаходяться поруч на колі. Наприклад, зелений і блакитний, червоний і фіолетовий. Один колір вибирають в якості домінантного, а другий присутній як колірний акцент. Цей тип поєднання дозволяє створити інтер'єр з розслаблюючій атмосферою.

Як вибирати поєднання кольорів для різних кімнат?

Кожна кімната в житловому приміщенні має певне функціональне призначення. Тому вибирати кольору для кожної кімнати потрібно окремо.

  • Кольорова гамма для кухні. Кухня - це кімната, де вплив негативних факторів на інтер'єр максимально. Тому не варто забувати про практичність. Так, вибір чорного кольору - не найкращий варіант для кухні, так як всі забруднення на темному тлі чітко видно. Всі відтінки білого, як теплі, так і холодні - універсальне рішення для кухні. Щоб біла кухня виглядала затишною, варто використовувати яскравий декор. Наприклад, коричневого, оранжевого, жовтого або зеленого кольору. Червона кухня - відповідне рішення для тих, хто не боїться погладшати. Адже всі відтінки червоного кольору сприяють підвищенню апетиту. Ще одна особливість цього кольору - здатність швидко набридати. Але якщо, на ваш погляд, кухня найкраще виглядає в червоному кольорі, то варто вибирати його глибокі відтінки. Навпаки, синій колір на кухні зменшить апетит. На кухні гармонійно виглядає поєднання синього з кораловим, жовтим, білим. Один з найбільш відповідних кольорів для кухні - зелений. Такий інтер'єр кухні в природному гамі сприяє гарному травленню. Його вдало доповнять білий, жовтий і синій. Кухня фіолетового кольору - варіант для найсміливіших. Така кухня буде гармонійно виглядати, якщо основний колір доповнити відтінками оливкової і охри. Інтер'єр кухні в жовтому кольорі - рідкісне рішення. Щоб всі відтінки цього кольору виглядали вдало, потрібно грамотно підібрати освітлення для кухні. В іншому випадку інтер'єр кухні буде виглядати невиразним. Вдале поєднання жовтого кольору на кухні - з білим, сріблястим, синім.

Вдале поєднання жовтого кольору на кухні - з білим, сріблястим, синім

  • Гармонійні кольору для спальні. Таблиця поєднання кольорів в інтер'єрі спальні включає всі м'які відтінки, що сприяють розслабленню. Бежевий колір - один з найбільш підходящих варіантів, завдяки якому спальня стане куточком спокою. Бежевий в спальні не тільки зменшує втому і вирівнює настрій, але і вважається зручним в якості базового кольору. Якщо спальня витримана в бежевому кольорі, то в якості акцентів використовують елементи білого, чорного, зеленого, коричневого кольорів. Спальня, де переважає бежевий колір, стане універсальним рішенням. Фіолетова спальня припаде до смаку любителям нестандартних інтер'єрів. Щоб така спальня не виглядала похмурою, додайте в її інтер'єр бежевий або білий кольори. Спальня зеленого кольору підходить тим, кому доводиться рано вставати. Така спальня зарядить бадьорістю на весь день. Залежно від відтінку, в спальні з зеленим поєднуватимуться бежевий, білий, жовтий, синій, коричневий. Блакитна спальня виглядає романтично і повітряно. Така спальня може стати затишною кімнатою в будинку, якщо блакитний буде поєднуватися з червоним, білим, світлими відтінками коричневого і зеленого. Інтер'єр, де переважає блакитний, сприяє зняттю стресу і розслабленню. Спальня, в якій домінують темні кольори, - також непоганий варіант. Адже в оточенні насиченого кольору спиться краще. Наприклад, чорна спальня буде виглядати екстравагантно, але затишно. Білий, рожевий, ліловий або бежевий кольори пожвавлять дизайн такою темною спальні.

Білий, рожевий, ліловий або бежевий кольори пожвавлять дизайн такою темною спальні

  • Тона для вітальні. Оформлення вітальні покликане створити атмосферу, що розташовує до спілкування. Інтер'єр вітальні, де переважають світлі відтінки коричневого - безпрограшний варіант. Така монохромна гамма у вітальні буде виглядати елегантно. Сірий колір для вітальні також доречний. Головне, вибирати правильний відтінок. Сіро-блакитний або перлинно-сірий виглядатимуть вишукано, а асфальтовий або графітовий - понуро. Сіра вітальня перетворюється, якщо для її прикраси використовувати рожевий, помаранчевий або салатовий декор. Зелена вітальня, особливо, якщо вибирати насичені відтінки, виглядає респектабельно. Такий інтер'єр оживає завдяки використанню білих, жовтих або світло-коричневих деталей. Всі відтінки фіолетового в вітальні створюють урочисту атмосферу. Полегшать такий святковий інтер'єр рожевий, червоний, помаранчевий, білий кольори. Синя вітальня виглядає витонченою і вишуканою. Інтер'єр буде ще вдаліше, якщо до домінуючого синього додати білий, сріблястий, червоний або світло-коричневий кольори.

Інтер'єр буде ще вдаліше, якщо до домінуючого синього додати білий, сріблястий, червоний або світло-коричневий кольори

  • Кращі кольори для дитячої кімнати. Дизайн дитячої кімнати враховує багато моментів. Так, оформлення повинно бути позитивним і світлим. Але вибирати кричущі кольори - явна помилка. Такий інтер'єр дитячої кімнати буде негативно впливати на емоційний фон дитини. Теплі і насичені кольори допоможуть створити гармонійний інтер'єр, комфортний для дитини. Але будь-який яскравий колір потрібно використовувати в обмеженій кількості. Наприклад, зробити помітним оформлення однієї з функціональних зон - ігровий або прийому гостей. Кольори для дизайну решти дитячої кімнати підбираються нейтральні. В якості основного кольору нерідко використовується білий. Але в такому випадку інтер'єр потрібно пожвавити за допомогою контрастних деталей: помаранчевих, зелених, жовтих, блакитних. Дитяча кімната, де переважають м'які тони жовтого, стане ідеальним простором для розвитку творчих здібностей. Жовтий гармонує з білим, зеленим, синім. Темно-червоний в якості основного допустимо, якщо дитяча кімната належить флегматичній дитині. Решта відтінки червоного будуть надмірно порушувати дитячу психіку. Рожевий колір в інтер'єрі кімнати для дівчинки - класичне рішення. Він буде поєднуватися з коричневим, бордо, сірим. Помаранчева дитяча кімната сприяє виробленню в дитини оптимістичного світогляду. Помаранчевий буде поєднуватися з білим, синім, коричневим, зеленим. Зелена дитяча кімната може стати улюбленим місцем дитини в будинку. Головне, зробити правильний вибір м'якого відтінку, який буде позитивним в плані сприйняття. Зелений в дитячій кімнаті буде поєднуватися з жовтим або білим. Поширений вибір для дитячої кімнати хлопчика стане синій колір. Але такий дизайн інтер'єру вимагає контрастного декору. Хороша сумісність у синього - зі світло-коричневим, помаранчевим, жовтим.

зберегти

зберегти

зберегти

зберегти

зберегти

зберегти

зберегти

Як вибрати кольори для інтер'єру, щоб перебування в ньому було комфортним?
Як правильно підібрати кольори в інтер'єрі, щоб результат був вдалим?
Як вибирати поєднання кольорів для різних кімнат?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com