- Продукти з цинком, їх користь для організму Проростки злакових рослин
- пророщування зерна
- Крем з паростків
- Приправа з пророщеного:
Продукти з цинком, їх користь для організму Проростки злакових рослин
Проростки пшениці, жита, вівса, сочевиці, кукурудзи - небанальна весняна добавка до раціону. Вони містять легкозасвоювані цукру, жирні кислоти, амінокислоти, цинк і велику кількість вітамінів. При пророщування зернятка вміст вітамінів С і Е зростає в 5 разів, вітаміну В1 - в 1,5, фолієвої кислоти - в 4, а вітаміну В2 - в 13,5 рази! Вживання продуктів з цинком і іншими корисними вітамінами стимулює витривалість, тонізує, благотворно впливає на стан шкіри, волосся, нігтів і допомагає боротися з передчасним старінням.
Є проростки слід цілком або, наприклад, подрібненими в міксері в вигляді салатів, в пастах, намазують на хліб, в кремах і т.п.
пророщування зерна
Зерна розкладіть між двома шарами вологої бавовняної тканини. Залиште при температурі 22-24 * С. Через добу-дві паростки проклюнутся. Вживають в їжу паростки довжиною не більше 1 мм. Їх використовують в салатах, додають в соуси, запіканки, змішують з фруктами. Підсушені проростки можна змолоти в кавомолці. В отриману «борошно» додають молоко, мед і вершкове масло - вийде корисна каша. Мелені проростки можна змішувати з йогуртом і кефіром. З'їдаючи в день 50-100 г проростків, ви напевно відчуєте прилив енергії. Пророщені зерна можна зберігати в холодильнику не більше 4-5 днів.
Крем з паростків
Влити в міксер близько 1 літра кислого молока, порцію (одну або дві) паростків, цукор за смаком, лимонну цедру або інше ароматизирующее речовина (наприклад, ваніль), 3 столових ложки розпущеного желатину, все ретельно змішати. Розлити в креманки і охолодити в холодильнику.
Приправа з пророщеного:
... ЖИТА
1 середню цибулину, 1 невелику моркву подрібнити і обсмажити на рослинному маслі. З'єднати з 300 г пророщеного жита. Додати 2 зубчики подрібненого часнику, посолити, поперчити, заправити олією.
... ПШЕНИЦІ
300 г пшениці підсушити, подрібнити. Додати суху або дрібно нарізану петрушку, 1 цибулину, посолити, заправити олією і збити в міксері.
... ГОРОХА
2 середні цибулини порізати, обсмажити, додати 300 г пророщеного гороху, посолити. Заправити 1 чайною ложкою їдальнею горціци з 50 г соняшникової олії.
... ЯЧМЕНЮ
На 300 г ячменю додати 2 зубчики часнику. ½ чайної ложки подрібненого насіння кропу, посолити, поперчити, заправити олією.
«Попередній запис: Лляна (зігірное) масло, його властивості та застосування, плов з льняного масла Вірш Р.Гамзатова «У вогнища» : Наступний запис »