Тушкована картопля з курячим філе - смачне і просте блюдо на кожен день. Таку тушковану картоплю з куркою дуже легко готувати, вона виходить ніжною, з насиченим смаком. Наявність морквини в страві надає яскравих фарб і збагачує смак і без того смачненьке картоплі. А в якості м'яса для цієї страви я пропоную використовувати куряче філе або грудку. Таке м'ясо виходить дуже м'яким, соковитим, ніжним і встигає в процесі приготування увібрати в себе смаки і аромати інших інгредієнтів.
Хоча тушкована картопля з курячим філе - блюдо чудове і заслуговує на увагу, але все ж особисто я умовно занесла його в категорію страв "без надмірностей". Так, смачно. Так, ситно. І просто. Але в тушкованою картоплі з курячим філе немає нічого особливого. Нема того, що змусило б сказати "вау!". Але зате тушкована картопля з курячим філе відмінно підходить для частого приготування на обід або вечерю. Це як смажена картопля: нічого особливого, але дуже багатьом шалено подобається. Так і тушкована картопля з куркою - звичайне блюдо, рецепт якого здатний виручити в разі, коли не хочеться готувати нічого складного.
Час приготування:
45 мінутКолічество порцій - 3-4Інгредієнти:
- 0,5 курячого філе (або грудки)
- 700 г картоплі
- 1 велика морква
- 1 середня цибулина
- 250 мл води
- 30 мл соняшникової олії
- 0,3 ст.л. солі
- щіпка чорного перцю
- лавровий лист
- зелень
Тушкована картопля з курячим філе, покроковий рецепт з фото
Картоплю чистимо і моєму. Велику нарізаємо на 4 частини, середню - на 2 половинки. Морквину чистимо і нарізаємо напівколами і четвертькругамі. Що стосується лука - то я подрібнюю його на дрібній тертці (люблю запах цибулі в стравах, але не люблю відчувати його в них), ви ж можете просто дрібно нарізати цибулину на кубики.
Підготуємо куряче філе. Його слід ретельно помити і злегка обсушити, можна це зробити за допомогою паперового рушника. Потім нарізаємо куряче філе на досить великі кубики.
Беремо велику сковороду або жаровню і гарненько її розігріваємо. Додаємо трохи соняшникової олії, близько 30 мл, і одночасно відправляємо в сковороду всі наші підготовлені інгредієнти: картоплю, моркву, цибулю і куряче філе. Також додаємо лавровий лист.
Обсмажуємо картоплю з курячим філе і морквою на середньому вогні протягом 10-12 хвилин, час від часу помішуючи вміст сковорідки.
Як тільки курка почне зарумяніваться - це сигнал для того, що пора додавати в сковороду воду (250 мл) і переходити від смаження до процесу гасіння страви. На цьому ж етапі додаємо сіль.
Тушкуємо картоплю з курячим філе під щільно закритою кришкою на малому вогні не менше 30 хвилин. За цей час картопля з морквою дійдуть до стадії повної готовності, а сама картопля стане розсипчастою. Куряче філе повністю приготується і вбере в себе смаки і аромати лука, картоплі і моркви. Додаємо в сковороду чорний мелений перець, перемішуємо тушковану картоплю з курячим філе. Вимикаємо вогонь.
Тушкована картопля з курячим філе готова, залишається додати маленький штрих - присипати готову страву невеликою кількістю свіжої петрушки. Смачного!