- Борщ з кальмарами
- Котлети з кальмарів
- фаршировані кальмари
- Салат з кальмарів з Арех
- Смажені кільця з кальмарів
Сьогодні ви дізнаєтеся як приготувати смачні перші і другі страви з кальмарів і їх рецепти. Гарячі страви з кальмарів в наш час користуються великою популярністю. Зовсім недавно цей делікатес важко було дістати. Зараз же кальмари можна знайти практично в будь-якому супермаркеті, їх також можна купити в магазині або на ринку. Це відносно недорогий, але в той же час досить смачний, корисний і дієтичний продукт (кальмар низькокалорійний). М'ясо кальмара - це справжній делікатес! Різноманітність страв, до складу яких входять кальмари, приголомшує. З кальмарів виходять незвичайні смачні гарячі перші, другі страви, з них готують різноманітні закуски і салати. Страви з кальмарів досить прості в приготуванні. Всі ці корисні поради і рецепти з приготування кальмарів зібрані виключно для нашого сайт і для вас наш читач.
Підготовка тушки кальмара
Беремо тушку кальмара, якщо кальмар заморожений, розморожуємо його. Видаляємо ножем з тушки поверхневу плівку, хітинову пластину і добре промиваємо під проточною водою (на весь процес оброблення йде приблизно де - то 7 - 10 хвилин).
Борщ з кальмарами
Складові страви борщу з кальмарами:
- кальмари - 300 г;
- червоний буряк - 4 шт. середніх розмірів;
- свіжа капуста - 150 г;
- картопля - 2 шт. середнього розміру;
- ріпчаста цибуля - 2 шт .;
- морквина - 1 шт .;
- паста томатна - 3 ст.л .;
- часник (кілька зубчиків);
- свиняче сало і свинячий шпик - по 20 г;
- звичайна вода - 1,5 л;
Очищаємо кальмар. На вогонь ставимо каструлю з водою, воду солимо. У киплячу воду опускаємо підготовлену нами тушку кальмара і варимо протягом 4 хвилин. Даємо охолонути кальмару разом з відваром, в якому він варився. Далі виймаємо кальмар з каструлі, нарізаємо його тонкими кільцями й обсмажуємо з дрібно порізаною цибулею і шпиком.
смачний борщ готуємо, як зазвичай.
За 10 хвилин до того, як борщ з кальмарами буде готовий, додаємо в нього підготовлену зажарку з кальмарами. Блюдо готове!
При подачі на любителя можна додати сметану і зелень в борщ з кальмарів.
Котлети з кальмарів
Рецепт котлет з кальмарів в духовці і на сковорідці і інгредієнти.
Складові котлет з кальмарів:
- кальмари - 400 г;
- цибуля - 150 г;
- черствий білий батон - 50 г;
- яйце - 2 шт .;
- трохи солі і перцю;
Очищені кальмари пропускаємо через м'ясорубку. Потім знову пропускаємо кальмари через м'ясорубку, а також пропускаємо через м'ясорубку ріпчасту цибулю і розмочений у звичайній воді шматок білого черствого батона. Жовток відокремлюємо від білка. Додаємо до фаршу жовток, сіль, перець, все перемішуємо і додаємо білок.
Формуємо невеликі котлети. Тепер спочатку змочивши їх в яйці, потім запаніруем їх в сухарях і обсмажити на сковорідці або в духовці з двох сторін до готовності.
До таких котлет з кальмарів на гарнір добре підійдуть: картопля, різні види каш, макарони.
фаршировані кальмари
Складові страви:
- кальмари - 6 середніх тушок;
Для начинки Кольмар:
варіант №1
- білокачанна капуста - 400 г;
- морквина - 150 г;
- цибуля - 100 г;
- гриби «Глива» - 200г;
Усе інгредієнти для начинки фаршированих кальмарів дрібно поріжемо і обсмажити на середньому вогні, на жирі або рослинному маслі.
варіант №2
- кабачок - 1 шт .;
- морква - 150 г;
- часник (кілька зубчиків);
- креветки - 200 г;
- твердий сир - 100 г;
Кабачок і морквину ріжемо соломкою, часник ріжемо дрібно і все перемішуємо. Додаємо очищені креветки і натертий на дрібній тертці твердий сир. Цією начинкою начиняє кальмари.
Заздалегідь підготовлені тушки кальмарів добре солимо зверху і всередині. Всередину щільно укладаємо начинку, добре набивши нею кожен кальмар. Деко змащуємо маслом і викладаємо на нього кальмари. Зверху кожного кальмара робимо невелику сіточку з майонезу. Щоб кальмари не вийшло сухими, на деко підливають трохи звичайної води. Ставимо кальмари в заздалегідь розігріту духовку (160 градусів), приблизно на 15 хв. І все, смачні фаршировані кальмари з креветками, сиром, кабачком і морквиною готові і можна подавати на стіл!
Салат з кальмарів з Арех
Складові салату з кальмарів з горіхами:
- кальмари - 4 шт .;
Для соусу:
- горіхи - 15 г;
- білий батон (м'якуш) - 2 шматки;
- часник (кілька зубчиків);
- рослинне масло - 0,5 ст.л .;
Пропускаємо через м'ясорубку горіхи, часник. Білий батон (м'якуш), попередньо розмочений у воді, розминаємо добре виделкою, поступово підмішуємо горіхово - часникову масу, збиваємо виделкою, вливаємо олію. Всю масу добре збиваємо, поки вона не стане пишною і однорідною.
Відварюємо очищені кальмари, нарізаємо їх кільцями, перемішуємо з соусом і заправляємо соком лимона.
Смажені кільця з кальмарів
Складові страви:
- кальмари - 1 кг;
- панірувальні сухарі - 250 г;
- 4 яйця;
- жир для смаження або рослинне масло;
Готуємо смажені кільця з кальмарів. Очищені кальмари відварюємо і ріжемо тонкими кільцями. У тарілку розбиваємо 4 яйця, ретельно перемішуємо їх, трохи солимо. Кільця кальмарів спочатку вмочимо в яєчну суміш, а потім обваляти в панірувальних сухарях. Обсмажити колечка кальмарів на розігрітій сковороді (змащеній розтопленим жиром або рослинним маслом) з обох сторін.
Перші і другі страви з кальмарів, безсумнівно, стануть «родзинкою» вашого урочистого або повсякденного столу. Смачного!