- Рецепт смачної тушкованої картоплі з куркою і грибами в казані
- Як приготувати страву зі сметаною
- Кулінарні поради
Багато з нас просто обожнюють куряче м'ясо, але кожна господиня завжди намагається знайти новий і цікавий рецепт приготування даного виду м'яса. Дуже часто буває так, що гості повинні ось-ось прийти, а до столу нічого подати. Саме такі рецепти допоможуть кожній господині здивувати не тільки гостей, а й своїх близьких.
Класичний рецепт приготування
Інгредієнти Кількість Курка - 1 тушка масою 1,5 кг Картопля - 700-800 г Морква - 1 шт. Цибуля ріпчаста звичайний - 1 велика головка Майонез "Легкий" - 2 ст. л. Томатний соус або паста - 50 г Олія соняшникова - кілька столових ложок Свіжий часник - на свій смак Сіль, перець, композиція спецій - за смаком і бажанням Свіже листя зелені - для прикраси Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 125 Ккал
Якщо гості на порозі, а хочеться якоїсь легкий і в той же час простий у приготуванні, але дуже виграшний рецепт, то саме курка, тушкована з картоплею в казані, і стане тим самим «цвяхом програми». Вашій увазі пропонується класичний рецепт приготування курячого м'яса в казані з картоплею.
Інструкція по приготуванню курки з картоплею в казані:
- Для початку необхідно провести підготовку курячого м'яса і овочів. Тушку курки добре вимити, якщо присутні пір'я, позбутися від них, обробити на однакові шматки. Отримане куряче м'ясо посипати сумішшю солі, меленого перцю і різноманітних спецій, залити майонезом і томатним соусом (за смаком). Залишити гарненько промаринуватися на кілька годин;
- Тепер переходимо до овочів. Їх необхідно ретельно очистити і вимити. Ріпчасту цибулю нарубати однаковими кубиками, моркву порізати напівкружечками, картопля - на четвертинки;
- У добре розігрітий казан влити рослинне або оливкове масло, кинути туди цибулю, моркву, потім додати порізану курку. Гасити, накривши 10-15 хвилин. Потім додати порізану картоплю. Залити все чистою кип'яченою водою, таким чином, щоб повністю були покриті всі інгредієнти. Дати закипіти, потім накрити і тушкувати півгодини;
- За дві хвилини перед подачею гостям можна присипати дрібно порізаним часником і зеленню. Дати постояти протягом 5 хвилин. Подавати блюдо гарячим.
Рецепт смачної тушкованої картоплі з куркою і грибами в казані
Завдяки додаванню грибів в даний рецепт, куряче м'ясо набуває неймовірний аромат і смак, на який збіжаться всі гості.
Необхідні інгредієнти:
- Курячі гомілки або стегна - 1 кг;
- Картопля - 700-800 г;
- Морквина - 1 штука (приблизними вагою 100-150 г);
- Лук синій кримський - 1 шт .;
- Гриби лісові або шампіньйони - 300-400 гр .;
- Свіжі або консервовані томати - 2-3 шт .;
- Олія - невелика кількість, необхідно для обсмажування;
- Свіжий або сухий часник - за смаком;
- Морська сіль, суміш меленого перцю, композиція прованських трав - за смаком і бажанням;
- Листя петрушки або кінзи - для оздоблення.
Загальний час приготування за рецептом - 45 хвилин.
Калорійність в 100 гр. - 150 ккал.
Покрокові поради з приготування:
- Спочатку проводимо підготовчі роботи з курячими стегнами або гомілками. Для цього їх необхідно промити водою, висушити, замаринувати в спеціях на 30 хвилин;
- Підготовка овочів: очистити і промити овочі та гриби. Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями, моркву - кружальцями, картоплю і гриби на однакові шматочки;
- У попередньо добре нагрітий казан влити необхідну кількість будь-якого рослинного масла, просмажити на ньому овочі та гриби, потім кинути туди курку. Дати згасити під кришкою хвилин 10-15. Після додати порізану картоплю. Залити все водою, щоб всі інгредієнти були покриті. Довести до кипіння, накрити і тушкувати півгодини;
- Перед презентацією гостям можете посипати дрібно порізаним часником і прикрасити листям зелені на ваш смак.
рецепт ледачою вівсянки в банку - смачний і корисний сніданок.
рецепт сирного кексу - дивовижно смачна випічка.
Пиріжки з картоплею - ароматна випічка за бабусиними рецептами.
Як приготувати страву зі сметаною
Сметана додасть ніжності тушкованого курячому філе, приготувавши за цим рецептом, можна приємно здивувати всіх членів сім'ї і гостей.
Необхідні інгредієнти:
- Грудка куряча - 800 г;
- Картопля - 600 г;
- Морквина - 1 шт .;
- Цибуля ріпчаста звичайний - 1 шт. середнього розміру;
- Сметана жирністю 10-15% - 3-4 ст. л .;
- Майонез «Провансаль» - 2 ст. л .;
- Олія соняшникова - 3 ст. л .;
- Свіжий часник - за смаком;
- Сіль, чорний мелений перець, спеції - за смаком і бажанням;
- Кріп або петрушка свіжі - для оздоблення.
Загальний час приготування за рецептом становить - 60 хвилин.
Калорійність на 100 гр. - 250 ккал.
Як згасити картоплю з куркою в сметані в казані:
- На першому етапі філе курки необхідно ретельно помити проточною водою і висушити. Нарізати рівними кубиками, присипати сіллю, перцем і сумішшю спецій на ваш смак. Додати сметану і майонез, добре все перемішати, залишити настоятися хвилин 15;
- На наступному етапі чистимо, миємо й нарізаємо овочі. Нарізку проводимо будь-яким методом;
- Попередньо розігріваємо казан, вливаємо олію, смажимо до напівготовності овочі, потім додаємо до них куряче м'ясо. Тушкуємо на повільному вогні 10 хвилин. В кінці додаємо порізану картоплю. Влити воду, щоб були покриті всі компоненти страви, тушкуємо на повільному вогні протягом півгодини;
- Перед подачею на стіл присипаємо нарубаним свіжим часником і прикрашаємо гілками кропу, петрушки або будь-який інший зелені на ваш розсуд.
Кулінарні поради
- При оброблення цілої курячої тушки її необхідно попередньо трохи приморозив, тоді м'ясо буде краще відділятися від кісток;
- Необхідно заливати водою в такій кількості, щоб були покриті всі овочі. Якщо води буде більше, то вона не встигне вся википіти і в підсумку вийде суп, а не тушковане блюдо;
- Казан повинен бути чавунним, в іншому випадку блюдо пригорить;
- Якщо ви додаєте в блюдо лавровий лист, то після того, як страва приготується, його потрібно вийняти, щоб уникнути зайвої гіркоти;
- Гасити блюдо необхідно на повільному вогні, щоб воно мліло, а не кипіло.
На закінчення хочеться побажати кожній господині, щоб приготування даних страв було приємним і легким, а всі навколишні були в захваті від ваших кулінарних шедеврів.