Сьогодні мова піде про курку з грибами, а саме про курячих бомбочка з начинкою.
Турбота про здоров'я, фігурі завжди «крокує не в ногу» з бажанням смачно і ситно поїсти. Якщо блюдо шкідливе, що сприяє набору зайвої ваги, то воно обов'язково буде ароматним, соковитим і захопливою своїм виглядом. Справжній закон підлості! Але, не варто впадати у відчай, бо варто проявити трохи фантазії, з'єднати в одній страві цілком собі корисні інгредієнти, і вийде те саме, що й пригоститися буде приємно, і не зіпсувати собі дієту вийде досить легко.
Таким дивом кулінарії є, наприклад, курячі бомбочки. Нехай назва і звучить кумедно - від цього страва не перестане бути смачним, апетитним і корисним!
Приблизний розрахунок калорійності курячих бомб дає такий результат: в 100 грамах продукту міститься 130 ккал, 15 грам білків, 7 грам жирів і 2 грами вуглеводів.
Звичайно, у всьому треба знати міру: такі м'ясні страви найкраще вживати в їжу в обідній час або в якості ранньої вечері. Тоді ви дійсно зможете «зловити двох зайців» - поїсти і смачно, і з користю!
Інгредієнти для приготування курки з грибами або курячих бомб
- Куряче філе - 700 г
- Печериці - 600 г
- Твердий сир - 70 г
- Молоко або нежирні вершки - 4 ст. л.
- Ріпчасту цибулю - 100 г
- Сіль - 1 щіпка
- Чорний мелений перець - 1 щіпка
- Олія - 4 ст. л.
Рецепт курка з грибами або курячі бомбочки
Підготувавши всі необхідні для страви інгредієнти, приступимо, в першу чергу, до нарізки цибулі. Намагаємося нарізати його якомога дрібніше.
Тепер готуємо для гасіння гриби. Якщо трапляються великі шматочки, ріжемо їх на кілька частин.
На столовій ложці рослинного масла страхуємо лук до золотистого кольору і м'якого стану.
Відправляємо до цибулі заморожені або свіжі гриби і чекаємо, поки вся зайва волога не випарується.
У нас є трохи вільного часу, поки гриби гасяться, тому можна зайнятися іншими інгредієнтами. Для початку подрібнити сир на тертці.
Тепер прийшла черга грудок. Готуємо їх наступним чином. Спочатку розрізаємо навпіл.
Потім кожну половинку ріжемо уздовж, але не до кінця, щоб вона розкрилася, як книжка.
Гарненько відбиваємо шматок м'яса, щоб він збільшився в діаметрі. Точно так само чинимо з усім м'ясом. З трьох грудок виходить шість відбивних.
У готові гриби вливаємо молоко і висипаємо сир, гарненько все перемішуємо і даємо згасити на слабкому вогні ще дві або три хвилини.
Відбивні готові, начинка готова - пора збирати наші бомбочки! Для цього відрізаємо лист фольги довжиною близько сорока сантиметрів, змащуємо його невеликою кількістю рослинного масла. Потім викладаємо на нього відбивну, солимо і посипаємо її перцем за смаком.
Посередині відбивною викладаємо начинку. Досить покласти півтори або дві ложки з невеликою гіркою.
Збираємо краю відбивною по центру, формуючи подобу мішечка. Для надійності конструкції з'єднуємо краю зубочисткою.
Навколо бомбочки збираємо фольгу. Намагаємося щільніше стиснути фольгою її вміст.
Відправляємо м'ясо в духовку, розігріту до 200 градусів, на півгодини. По закінченню зазначеного часу дістаємо бомбочки, розкриваємо верхівку «мішечків» з фольги і даємо їм постояти в такому вигляді в духовці ще 10 хвилин.
Курячі бомбочки готові!
Додайте овочів до курячим бомбочки і насолоджуйтеся смаком страви.
Смачного!