рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Дієтичні супи при виразці шлунка

  1. Користь дієтичних супів при виразці шлунка
  2. Правила приготування дієтичних перших страв
  3. Рисовий суп
  4. вівсяний суп
  5. Овочевий суп

При виразці шлунка дієта грає величезну роль. Тільки правильне харчування допоможе швидше перемогти недугу. Не треба відразу думати, що при такій дієті необхідно геть забути про смачні страви, які можна з'їсти з задоволенням і апетитом. Навіть в цьому випадку можна добре урізноманітнити своє меню.

Користь дієтичних супів при виразці шлунка

Дієтичні супи при виразці шлунка займають перше місце в раціоні харчування. Їх вживають як під час загострення, так і при одужанні. Перші страви легко і швидко засвоюються шлунком, не перевантажуючи травну систему. У гострій стадії хвороби слизові супи повинні складати основу раціону. Рисова, вівсяна і перлова крупи, розварюючись, утворюють в'язку крохмалисту слиз, захищає пошкоджене місце від шкідливого впливу шлункового соку.

Правила приготування дієтичних перших страв

Людям, що страждають виразкою шлунка, необхідно запам'ятати прості правила приготування дієтичних супів:

  1. Обсмажувати овочі категорично забороняється.
  2. У їжу можна додавати прянощі і спеції. Вживання солі потрібно звести до мінімуму.
  3. Супи варити виключно на воді, молоці або на слизовому відварі вівсянки, рису або перловки.
  4. М'ясо і рибу в суп додають вже попередньо відвареними і подрібненими.

    М'ясо і рибу в суп додають вже попередньо відвареними і подрібненими

Концентровані рибні та м'ясні бульйони, міцні відвари овочів, грибів і бобових принесуть тільки шкоду. Така їжа дратує хворий шлунок, змушуючи його виробляти багато шлункового соку, що приносить зайвий дискомфорт і біль. Тому в лікувальному харчуванні не допускається вживання горохового і квасоляного супу, червоного і зеленого борщу, щей і солянок.

Рисовий суп

Простий суп з рису може зварити навіть людина, мало знайомий з мистецтвом приготування страв.

  1. Потрібно взяти трохи рису (50-70 г) і добре промити.
  2. Промиту крупу заливають 0,5 л окропу і варять не менше 60 хвилин.
  3. Потім доливають ¾ склянки легкого курячого бульйону і трохи вершкового масла для смаку і приємного запаху. Щоб суп був смачнішим, до нього можна подати грінки.

    Щоб суп був смачнішим, до нього можна подати грінки

вівсяний суп

Для легкого та поживного сніданку якнайкраще підійде вівсяний суп на молоці. Рецепт досить простий.

  1. 7-8 ст. ложок вівсянки всипають в киплячу воду (близько двох склянок). Вогонь виставити на мінімум і варити до повної готовності.
  2. Приготовану суміш необхідно протерти через сито.
  3. У відвар додають тепле молоко (менше склянки), щіпку солі і цукру за смаком.
  4. Окремо збити блендером третю частину яйця з 1 ч. Ложкою соєвого масла і 2 стол. ложками молока.
  5. Масу додати в готовий суп і перемішати. Страву можна доповнити пшеничними сухариками.

У гострій стадії захворювання додавати масло, яйце і сухарі не рекомендують.

Овочевий суп

Овочеві супи краще вживати в пюреподібних вигляді. М'яка консистенція ідеально підходить для харчування при виразковій хворобі шлунка. Овочевий суп-пюре з кабачків має приємний смак і простий у приготуванні.

  1. Потрібно взяти четверту частину кабачка, очистити його від шкірки і порізати на маленькі шматочки.
  2. Скибочки кинути в киплячу воду (стакан) і трохи припустити (10 хвилин достатньо).
  3. Зварений кабачок протерти через сито.
  4. Окремо прогріти 1 ч. Ложку борошна і розтерти її з вершковим маслом (один до одного).
  5. У масу акуратно влити 150 г гарячого молока.
  6. Суміш варити до загустіння.
  7. Кабачковий відвар і молочну масу перемішати, трохи посолити і поцукрити, довести до кипіння. Заправити вершковим маслом.

Супи при виразці шлунка повинні бути в'язкими, однорідної консистенції. На стіл подавати теплими, але не гарячими. Можна експериментувати з дозволеними продуктами і готувати нові страви для різноманітності повсякденного раціону.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com