рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як приготувати філе, печінку, гомілку індички. Популярні страви

  1. Про користь м'яса індички
  2. Як правильно обробити індичку
  3. Що можна приготувати з індичатини
  4. Індичка смажена святкова
  5. Індичка запечена - на НГ або Різдво
  6. Індичка по-іспанськи
  7. Як приготувати індиче ніжку
  8. Відварене м'ясо в клярі
  9. Індичка з апельсинової глазур'ю
  10. смачний шашлик
  11. маринад класичний
  12. маринад ніжний
  13. маринад лимонний
  14. Маринад східний, гранатовий
  15. Шашлик в духовці на лушпиння подушці
  16. Готуємо печінку індички
  17. У сметані
  18. З цибулею
  19. Паштет печінковий дієтичний
  20. Домашні консерви з індички

Індиче м'ясо відноситься до дієтичного харчування, воно дуже смачне і корисне. У нашій країні індиків розводять ще відносно мало: на одного жителя країни припадає не більше 1 кг м'яса, тоді як в США середньостатистичний громадянин з'їдає 7,5 кг, а в Ізраїлі - все 13 кг. А все тому, що в цих країнах знають, наскільки корисна індичка, рецепти страв з якої не складніше курячих, а за смаком - часто набагато цікавіше. Індиче м'ясо відноситься до дієтичного харчування, воно дуже смачне і корисне

Тушки індика і індички породи Бронзова

Про користь м'яса індички

Ну, посудіть самі - факти про індиче м'ясо.

  • Містить до 30% легкозасвоюваного білка (у курки - 27%), жиру не більш 19% (у курей - до 27%).
  • Холестерину менше 75 мг / 100 г (куряче м'ясо містить середній показник 89 - це від 80 до 100).
  • Денна норма омега-3 ненасичених жирних кислот - містить варене м'ясо індички в кількості 120 м

Калорійність і цінність м'яса індички

Калорійність: грудка варена 84 ккал / 100 г, смажена 130 ккал, гомілку (ніжка) - 200 ккал / 100 г у вареному вигляді, майже 300 ккал / 100 г в тушкованому і смаженому, печінка - 230 ккал.

Важливо! Ці показники вказані, якщо готувати індичку без шкіри. Або ж додайте по 15 кілокалорій на кожні 100 г м'яса в вареному вигляді і по 80 (це мінімум) - при запіканні, смаженні, а при гасінні - 60.

М'ясо індички можна їсти (єдине !!!) при сечокам'яній хворобі, подагрі і діабеті з ускладненнями, так як пуринів в ньому 50 мг на 100 г - при тому, що в дієтичної курятині їх 125 мг на 100 г, телятині 700 мг, а свинині ... ну як в будь-який ковбасі - зашкалює.

М'ясо індички - вистачить надовго

Індичатина - перша м'ясо, яке можна і краще за все давати немовлятам в якості першого прикорму з 6 місяців.

Рецепт простий - відварити і подрібнити. Після численних досліджень вчені вирішили, що навіть кролятина поступається за всіма параметрами. А курку дітям до року можна давати тільки домашню !!!

Як правильно обробити індичку

Щоб багато не говорити, де нога, де печінку, а де грудка - подивіться на фото і просто запишіть собі рецепти.

Щоб багато не говорити, де нога, де печінку, а де грудка - подивіться на фото і просто запишіть собі рецепти

Частини тушки індички з назвами

Що можна приготувати з індичатини

Природно, що правила жанру вимагають почати з смаженої індички. У нас мало хто вважає за потрібне смажити цілу птицю навіть на Новий рік - треба багато їдців, щоб оприбуткувати 5-10 кг м'яса за один раз. Але! Можна посмажити і половину, або навіть просто філе індички - і буде ще смачніше. Коротше - тут кілька найвдаліших рецептів приготування індички цілком або частиною.

Індичка смажена святкова

Тушку помити, дочистити. М'яке вершкове масло (0,5 кг) змішати зі спеціями: розмарин, шафран, духмяний перець і чайною ложкою солі (спеції в кількості 1 ч.л. - вже як вийде, але розмарин або чебрець дуже бажаний!). Птицю щедро змастити масляним складом, а всередину помістити цибулину, надрізану на 4 частини, кілька часточок кислого яблука, вмочити в цукор, грамів по 200 замоченного чорносливу і 200 грамів крупно розчавлених волоських горіхів. Якщо готуєте тільки філе індички - просто зробіть надрізи і нафаршіруйте м'ясо, а інше - розкладіть поруч. Крім того, ці ж інгредієнти + (наше вдосконалення - свіже сало), рівномірно посолити і напхати під шкіру індички.

Крім того, ці ж інгредієнти + (наше вдосконалення - свіже сало), рівномірно посолити і напхати під шкіру індички

Індичка смажена - блюдо для великої компанії

Підготовлене м'ясо краще всього кілька разів обернути фольгою або запхнути в рукав для запікання і поставити в духовку на півтори години.

Потім обгортку зняти, м'ясо змастити сметаною або майонезом і допікати ще майже годину, періодично розгортаючи і поливаючи соком, що утворюється. Перед подачею індичку все-таки краще порізати, а то за столом ця тривала і не дуже презентабельна процедура може зіпсувати враження від свята. У США засмажену індичку виносять на стіл, всі захоплюються, потім її забирають для оброблення. І подають вже в порційних шматках, политих соусом, з гарніром.

Індичка запечена - на НГ або Різдво

Рецепт один з кращих, як можна приготувати птицю цілком. знадобиться:

  • Птах середніх розмірів (5-6 кг).
  • Стакан рису.
  • За 0,5 кг очищених яблук, чорносливу, горіхів, картоплі, цибулі.
  • 200 г вершкового масла.
  • Спеції (дуже добре взяти суміш середземноморських трав), сіль, перець.
  • Сік 1 лимона.

Запеченнаяіндичка прикрасить новорічний стіл

Птицю вимити, посолити, натерти спеціями, полити соком лимона зовні і зсередини, відкласти на півгодини для маринування. За цей час зробити фарш: рис відварити, цибулю посмажити, потім туди ж додати яблука і замочений чорнослив, все посолити. Фаршем наповнити птицю, черевце зашити. Зверху все змастити розм'якшеним маслом. Смажити в духовці 2 години, регулярно поливаючи соком і жиром.

Якщо у вас немає цілої птиці, так само можна приготувати філе індички: зробити дві кишеньки, заповнити фаршем (всіх інгредієнтів досить взяти по 150-200 г) і запекти.

Індичка по-іспанськи

Дуже смачний рецепт, як приготувати філе індички, причому, на все піде не більше 40 хвилин. Зате гості будуть в захваті! Так само можна зробити і порційне блюдо - взяти гомілку в потрібній кількості, тільки шкіру треба обов'язково зняти.

Вам знадобиться:

  • 1 кг м'яса, якщо це грудка, або 1,4 кг, якщо гомілка.
  • 300 г сухофруктів (сливи, курага, родзинки, інжир).
  • 1 великий апельсин.
  • 100 г сухого червоного вина.
  • 100 г вершкового масла.
  • 100 г жирних вершків.
  • 3 склянки води.
  • Сіль, спеції, зелень.

Індичка з апельсином - смачна і ароматна

Поетапне приготування:

Етап 1 - відбиття. Берете філе індички або гомілку (кісточку видалити треба обов'язково), соліть і посипати спеціями і без жалю відбиваєте молотком для відбивних. Як радять ресторатори, щоб не розліталися «бризки», то буде добре, якщо грудка або гомілку буде поміщена в пару шарів харчової плівки. Тоді можна бити від душі - для подальшого приготування це буде великим плюсом.

Етап 2 - обсмажування. М'ясо треба просто обсмажити до рум'яного стану.

Етап 3 - запікання. Підготовлене філе індички, фрукти, поділені на дольки апельсини і вершки скласти в форму і запікати 30-40 хвилин, поливаючи кожні 5 хвилин соком. Смачного! Це дуже смачно.

Як приготувати індиче ніжку

Слово ніжка - вельми умовно, так як гомілку індички може важити від 1 до 2 кг. Найчастіше гомілку продають у вигляді порційних шматків - з однієї виходить 4-5 повноцінних стейків. Варіантів, як можна приготувати гомілку, багато: пропонуємо рецепти.

Варіантів, як можна приготувати гомілку, багато: пропонуємо рецепти

Стейки з гомілки можна купити в магазині

Відварене м'ясо в клярі

Гомілку відварити в бульйоні з корінням і зеленню. Індиче бульйон - більш корисний, ніж курячий Рецепт простий: птицю залити водою в кількості в 8-10 разів більше. Туди ж відправити корінь петрушки, морква. інше - по можливості: кольрабі, селеру. Зробіть у нього манні галушки, які відварюються прямо в бульйоні: розмішайте на 1 яйце 3 ст.л.манной каші, посоліть і чайною ложкою закидайте в киплячий бульйон галушки. Час приготування - 5 хвилин.

Час приготування - 5 хвилин

Бульйон з індички з галушками

А відварену гомілку поділіть на порції, посоліть і посипте спеціями, умочіть в кляр (яйце, борошно, молоко) і обсмажте на сковороді. Цей же рецепт можна використовувати, щоб приготувати дієтичне філе індички.

Індичка з апельсинової глазур'ю

Ця страва грецької кухні і дозволяє приготувати гомілку або філе індички як святкове блюдо.

Ця страва грецької кухні і дозволяє приготувати гомілку або філе індички як святкове блюдо

Індичка по-грецьки з брюссельською капустою

знадобиться:

  • 1 кг брюссельської капусти;
  • 250 г дрібного лука (шалот);
  • 1,5 кг м'яса - гомілку без кістки або грудка;
  • 2 ст. л. апельсинового варення;
  • 3 апельсина;
  • 0,5 л індичого бульйону;
  • 8 паличок гвоздики;
  • 3 ст. л. жирних вершків;
  • Пакет загустителя для соусу або 1 ст. л. крохмалю;
  • Сіль перець.

Готувати треба так:

Зробити на капусті насічки. М'ясо змастити варенням. З апельсина зняти шкірку, порізати її тонкими смужками, сік видавити. Всі інгредієнти скласти (крім 2 апельсинів) скласти в пакет для запікання, влити туди бульйон і відправити на 1 годину в духовку. Пакет у верхній частині наколоти кілька разів. З апельсинів очистити м'якоть. М'ясо вийняти і накрити, щоб не охололо. М'якоть апельсинів змішати з капустою. У сік з пакету додати загущувач, вершки і довести до кипіння.

смачний шашлик

Готується шашлик з індички так само, як і з іншого м'яса: на шампурах або решітці над вугіллям. Різняться рецепти тільки використовуваним маринадом. Ось їх ми і наведемо.

Ось їх ми і наведемо

Шашлик з індички можна приготувати десятками способів

маринад класичний

1 кг філе індички порізати на порційні шматки, обов'язково поперек волокон. Маринад: 4 цибулини, червоне сухе вино 1 стакан, оливкова олія 2 ст. л., сіль, перець, прованські трави. Все змішати, м'ясо витримувати не менше 5 годин.

Все змішати, м'ясо витримувати не менше 5 годин

Підготовлене м'ясо для шашлику

маринад ніжний

На 1 кг філе індички треба взяти 3 ківі, які очистити від шкірки, розім'яти і добре обробити м'ясо разом з сіллю і спеціями. Час витримки - 3 години.

Час витримки - 3 години

Маринад для індички з ківі

маринад лимонний

Такий шашлик з індички буде не тільки дуже смачним, але і ароматним. М'ясо в кількості 1 кг треба замаринувати в соку 3 лимонів, з цибулею (штук 5-6) перцем і лавровим листом. Витримувати мінімум 10 годин.

Витримувати мінімум 10 годин

Маринад лимонний дуже ароматний

Маринад східний, гранатовий

Берете по пучку кінзи, петрушки, кропу і 1 велику цибулину, все подрібнює, додаєте мелений перець і зіру (по половині чайної ложки) і заливаєте 2 склянками гранатового соку (можна магазинного). Витримувати добу в холодильнику, 2-3 рази все перемішати.

Шашлик в духовці на лушпиння подушці

Найкраще для цієї мети підходить грудка індички. Шматки треба робити не більше 3х3 см. Маринад класичний, з оцтом.

Маринад класичний, з оцтом

У будь-який маринад треба додати багато цибулі

На 1 кг м'яса взяти 1 кг цибулі, порізаного півкільцями, все розім'яти з сіллю, перцем, спеціями для шашлику і додати половину склянки оцту. Маринувати 5-6 годин. Потім в пакет для запікання викласти шар цибулі, зверху рівномірно розподілити м'ясо, защипнути і запікати в духовці при 200 градусах 30 хвилин. Потім пакет зверху розрізати і дати м'ясу ще підрум'янитися.

Шашлик на лушпиння подушці готується в духовці

Готуємо печінку індички

Печінка - один з найкорисніших субпродуктів. Готувати з неї можна як дієтичні страви, так і вельми пікантні закуски.

У сметані

Печінка в сметані можна давати навіть маленьким діткам. Рецепт підходить як для готування в сотейнику, так і в мультиварці.

Все дуже просто: очищену і порізану на невеликі шматки печінку 0,5 кг злегка підсмажити на вершковому маслі, потім влити 0,5 л домашньої сметани і згасити 15 хвилин, не більше. Це важливе правило, так як печінка має таку властивість - чим довше її готувати, тим вона стає жорсткішим. Для курячої достатньо 10 хвилин інтенсивного кип'ятіння, индюшиной і свинячий - 15 хвилин, а яловича печінка готується не більше 20 мінут.пе

Печінка індички в сметані - дієтичне блюдо

З цибулею

Печінка з цибулею - класика жанру. Інгредієнти беруться в рівних кількостях, порізати треба дрібно, всю скласти в сковороду з рослинним маслом, поперчити і посолити і готувати 15-20 хвилин.

Паштет печінковий дієтичний

Діти саму печінка не дуже люблять, але від бутерброда з такою начинкою не відмовляться ніколи. На 0,5 кг відвареної печінки візьміть 1 варену моркву, 1 велику цибулину підсмажте до м'якості на маслі. 100 г вершкового масла витримайте при кімнатній температурі. Всі збийте блендером. Солити і перчити за смаком. Якщо любите - можна додати зелень кропу. Печінку можна зберігати до 3-х днів в холодильнику.

Печінку можна зберігати до 3-х днів в холодильнику

Паштет з печінки індички стане улюбленою стравою

Домашні консерви з індички

Найкраще підходить індичих грудка, яку треба порізати проти волокон на шматочки. Треба підготувати 0,5-літрові банки, їх прожарити в духовці (волога стерилізація не підходить). Найкраще брати банки з закрутками, а якщо берете закаточні, то гумку на час готування треба вилучити, а перед закачуванням - поставити на місце.

Найкраще брати банки з закрутками, а якщо берете закаточні, то гумку на час готування треба вилучити, а перед закачуванням - поставити на місце

Домашні консерви з індички

На кожен кілограм м'яса потрібно:

  • 0,5 кг свіжого свинячого сала або 400 г смальцю.
  • Спеції: сіль, перець, лавр, часник, шматочок корінця хрону.

У банку покласти лаврушку, 5-7 горошин запашного і чорного перцю, шматочок хрону, 3 столові ложки свинячого смальцю (можна замінити рослинним маслом - тоді треба близько 70 мл - 4 столові ложки). М'ясо посолити і добре розім'яти руками, скласти в банку нижче горлечка на 2 см. Банки накрити кришками і відправити в холодну духовку. Стерилізувати 1,5 години. М'ясо пустить сік і утворюється дуже смачний бульйон, який потім стане желе. А жир не буде давати йому випаровуватися і утворює зверху щільний захисний шар. Гарячі банки закатати і, не перевертаючи, замотати в ковдру до охолодження. Зберігати в холодному місці (льох, холодильник) не більш 6 місяців.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com