- Полунична пудра
- Маргарита зі свіжою полуницею
- Літній салат з полуницею
- полуничний курд
- Капрезе з полуницею
- Полунично-буряковий смузі
- Брускетта з полуницею і козячим сиром
Полуниця - це таке задоволення! Це ніжність, трохи терпкості і особливе післясмак - дитинства, розкоші і навіть пристрасті. Але є в цій смачної ягоді один серйозний недолік - швидко закінчується! Так, звичайно, тепер полуницю можна купити цілодобово в будь-якому супермаркеті, але хіба може зрівнятися вона - зимова або осіння - з тієї запашної і солодкої, що продається зараз!
Якщо раніше всі, що можна було зробити з полуницею, включало в себе варіації на десертну тему (з цукром і вершками, джем, пироги, торти), то з недавніх пір діапазон гастрономічних експериментів з полуницею істотно розширився. Вона органічно вписалася в салати, м'ясні страви.
Полунична пудра
cilieginasullatorta
По суті, це подрібнені в пил полуничні чіпси. Використовувати можна по-різному: додавати в випічку, посипати морозиво, її можна перемішати з цукром і включати в десерти, а можна змішати з морською сіллю, отримавши унікальний продукт - полуничну сіль. Полуничну сіль додають у салати, соуси, вона надає пікантний смак курячому філе і м'ясним стейкам. Загалом, гастрономічний must-have.
elladkin
складові
- Полуниця - 1 кг
приготування
- Ягоди помити, відокремити плодоніжки і нарізати тонкими скибочками, як чіпси.
- Полуничні чіпси викладіть на деко, на Пекарській папір.
- Розігрійте духовку до 100 градусів. Надішліть деко з полуницею в духовку на 3-4 години. Коли пластини підсохнуть з одного боку, переверніть їх на іншу. Ті, у кого є сушарки, можуть з успіхом використовувати їх. Після того, як полуничні чіпси остаточно висохнуть, дайте їм охолонути.
- Подрібніть полуничні пластини в пил в кавомолці. Полунична пудра готова.
Маргарита зі свіжою полуницею
cookinglsl
складові
- 10 ягід свіжої полуниці
- 50 мл срібної текіли
- 30 мл апельсинового лікеру
- сік половини лайма
- 0,5 стіл. ложка меду
- лід
- трохи цукру для створення цукрової кромки на келиху
приготування
- Подрібніть в блендері полуницю (залишивши пару штук для прикраси келиха). Додайте в блендер текілу, апельсиновий лікер, сік лайма, мед, перемішайте.
- Додайте льоду і подрібніть.
- Створіть цукрову кромку на охолодженому келиху, розлийте коктейль, прикрасьте полуницею.
Літній салат з полуницею
littlemarketkitchen
складові
- 200 г листової капусти калі
- 1 пучок шпинату
- 1 огірок
- жменю мигдалю, приблизно грам 100
- 340 г полуниці
- 170 г сиру з пліснявою
- 100 г сушеної вишні або журавлини
- для дресингу: 70 г бальзамічного оцту, 140 г оливкової олії, 3 стол. ложки полуничного джему
приготування
- Приготуйте дрессинг (соус), змішавши оливкову олію, бальзамічний соус і джем.
- Наріжте крупно листову капусту, шпинат. Замість капусти можна використовувати листовий салат, пекінську капусту.
- Наріжте тонкими скибочками огірок, полуницю, подрібніть мигдаль. Наламати руками на невеликі шматочки або наріжте блакитний сир.
- Перемішайте у великій салатної мисці капусту, шпинат, мигдаль, огірок, полуницю, сир, додайте мигдаль. Намагайтеся перемішувати все акуратно, так щоб не зім'яти полуницю і сир.
- Перед подачею на стіл полийте дрессингом.
полуничний курд
pinterestКурд - це ніжний десертний крем родом з Англії. Його можна їсти замість джему вранці з круасаном, додавати в муси, використовувати як крем для тістечок, печива, тортів, як начинку для млинчиків.
складові
- 300 г полуниці
- 50 г
- 6 яєць
- сік половини лимона
- 140 г цукру
- 100 г вершкового масла
приготування
- Подрібніть полуницю в блендері і протріть через сито, щоб позбутися від маленьких кісточок і зробити полуничне пюре гомогенізований, тоді курд вийде особливо ніжним.
- Збийте яйця з цукром.
- Розтопити вершкове масло на водяній бані.
- Змішайте разом масло, яйця, лимонний сік і полуничне пюре, поставте на водяну баню і, помішуючи, варіть, поки курд не загусне.
Капрезе з полуницею
cookingontheweekends
складові
- 300 г полуниці
- 250 г моцарели
- цедра 1 середнього лимона
- 3 стол. ложки лимонного соку
- 2 стол. ложки оливкової олії
- щіпка морської солі
- щіпка цукру
- листя свіжого базиліку
приготування
- Змішайте оливкову олію, лимонний сік, цедру, сіль і цукор. Це наш дрессинг.
- Поріжте полуницю і моцарелу досить товсто, щоб вони не розпадалися при складанні салату.
- Тепер збираємо салат: складіть шарами полуницю і моцарелу, не забуваючи про листя базиліка. Збризніть оливково-лимонної сумішшю.
Полунично-буряковий смузі
mojagaleriasmaku
складові
- 1 невелика молода буряк
- 200 г полуниці
- 1 банан
- полпучка свіжого шпинату
- 0,5 склянки молока (або 1 стакан, якщо немає кокосового)
- 0,5 склянки кокосового молока
приготування
- Подрібніть в блендері буряк, шпинат і полуницю.
- Додайте молоко і ще раз збийте.
Брускетта з полуницею і козячим сиром
dishinggourmet.blogspot.com
складові
- 200 г полуниці
- 1 стіл. ложка бальзамічного оцту
- чверть чайн. ложки цукру
- листя свіжого базиліку
- 150 г м'якого козячого сиру
- багет
приготування
- Поріжте полуницю на невеликі шматочки. Змішайте разом полуницю, цукор, бальзамічний оцет і базилік.
- Поріжте багет на тонкі скибочки, підсушіть в тостері або на гарячій сухій сковорідці.
- Покрийте теплі тости тонким шаром сиру.
- Покладіть зверху полуницю.