рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Чи можна фарбувати волосся під час вагітності

  1. Чому вважається, що вагітним не можна фарбувати волосся?
  2. думка лікарів
  3. Де і чим фарбувати волосся?
  4. Дії шкідливих речовин
  5. Поради по фарбуванню
  6. Щадні народні засоби
  7. Які відтінки дають різні засоби

Передчуваючи щастя материнства, вагітна жінка світиться зсередини м'яким променистим світлом. Блискучі доглянуте волосся тільки посилять привабливість майбутньої мами і додадуть їй особливий шарм. Це не тільки приємно для поглядів оточуючих, але в першу чергу подарує позитивні емоції самій жінці, що дуже важливо в її положенні.

Однак в народі прийнято вважати, що фарбувати або меліровать волосся вагітної не можна . Як бути, відмовитися від звичної процедури або просто відкинути подібного роду забобони? Перш ніж прийняти рішення уважно прочитайте цю статтю. У ній ви знайдете багато корисних порад, як зберегти в отличном состоянии волосся і здоров'я майбутнього малюка.

Короткий зміст:

Чому вважається, що вагітним не можна фарбувати волосся?

З глибини століть прийшло повір'я, що в цікавому положенні будь-яка дія з волоссям стрижка, а потім і фарбування - неприпустимо.

Пояснення цьому просте, адже волосся вважали своєрідним оберегом і логічно припустити, що будь-які маніпуляції типу забарвлення або стрижки розцінювалися не інакше як порушення карми жінки і майбутнього малюка.

На початку минулого століття шкідливий вплив фарбування волосся часто знаходило підтвердження в лікарській практиці. Пояснити це можна тим, що фарби того часу виготовлялися строго на основі аміаку і містили багато важких металів. До того ж вони були нестійкими. Процедуру фарбування доводилося проводити досить часто, що призводило до накопичення шкідливих речовин в організмі. Проникаючи в кров через шкіру голови і волосся, вони нерідко призводили до порушень в розвитку плоду і навіть викиднів. До речі, з цієї причини вважається, що вагітним не можна фарбувати також і нігті .

думка лікарів

думка лікарів

Відзначимо, що на сучасному етапі спеціальних досліджень з виявлення впливу барвників для волосся на дитину не проводилося. Тому точного вердикту фахівців немає. Давайте розберемося, що ж потрібно врахувати вагітній жінці, перш ніж прийняти рішення фарбувати волосся чи ні.

Яким би незначним не було негативний вплив фарби на організм, на ранньому терміні майбутній мамі краще від фарбування відмовитися.

Це одностайне рішення всіх медичних фахівців як прихильників фарбування волосся вагітними, так їх опонентів. Продиктоване воно тим, що в цей період відбувається формування всіх життєво важливих систем дитини. Зароджується організм ще дуже слабкий, і захистити його від будь-яких шкідливих впливів - святий обов'язок матері.

Фарбування небажано, так як різко підвищився гормональний фон жінки, а це, в свою чергу, веде до ламкості волосся. При фарбуванні волосся відчувають додатковий стрес, і накладення цих двох чинників може призвести до збільшення їх стану.

Який же вихід, як надати волоссю привабливий вигляд?

Для цього можна скористатися гіпоалергенними тонізуючими фарбами, більш того, вони нешкідливі на будь-якому терміні вагітності. Тільки виключайте фарби червоного і чорного кольору, тому що в їх складі, хоч і в невеликій кількості, виявлений свинець.

Де і чим фарбувати волосся?

Надати волоссю привабливий вигляд вагітна жінка може як в перукарні, так і вдома. Якщо для вас процедура фарбування волосся стала невід'ємною частиною догляду за ними, то, з огляду на своє нинішнє становище, зверніть увагу, щоб не містила шкідливих речовин обрана вами фарба. Це можуть бути: резорцин, аміак, парафенилендиамин, перекис водню та інші.

Дії шкідливих речовин

  • Резорцин може викликати зниження імунітету, сльозоточивість очей, і є подразником для слизової оболонки носоглотки. Пари цієї речовини викликають затяжний кашель у майбутньої матусі.
  • Аміак, випаровуючись, може викликати головний біль, непритомність або привести до задухи.
  • Перекис водню провокує алергічні реакції, викликає опік слизової оболонки носа і шкірного покриву голови.
  • Парафенілендіамін ж викликає запалення дихальних шляхів.

Значить, потрібно відмовитися або замінити стійкі фарби напівстійкого, які містять органічні і натуральні інгредієнти. Причому фарбувати волосся варто один раз в триместр.

Поради по фарбуванню

  • Найчастіше колірну гармонію псують відростають волосся. З огляду на ваш випадок, підбирайте фарбу в тон «рідного» волосся, так ви нівелюєте різницю в кольорі.
  • Де б ви не проводили фарбування волосся будинку або в перукарні обов'язково зробіть тест на алергічну реакцію. Якщо ніяких неприємних відчуттів не було, то приступайте до фарбування волосся цією фарбою.
  • Але будьте готові до сюрпризів. Фарба може «не взяти» або ви отримаєте інший, наприклад, жовтий відтінок . Справа зовсім не в якості фарби або професійної помилку майстра - всьому виною зміна гормонального фону вашого організму через вагітність.
  • Якщо ви вирішили вдатися до послуг перукаря, то зробіть це краще вранці. Виявляється, і це має значення. Справа в тому, що в цей час в приміщенні ще немає великої концентрації специфічних парів, якими вам доведеться дихати.
  • Провести фарбування волосся можна і в домашніх умовах, при цьому не забудьте провітрити приміщення, наносити фарбу тільки в рукавичках, щоб виключити контакт з шкірою, і строго дотримуватися час фарбування.
  • Після завершення процедури прийміть вітаміни для вагітних, вони допоможуть волоссю швидше подолати стресовий стан.

І все ж врахуйте, якщо ви до вагітності ніколи не фарбували волосся і бажання підкоригувати імідж швидше продиктовано вашим станом, то «умовте» себе з цим почекати до пологів.

Щадні народні засоби

Щадні народні засоби

Щоб уникнути небажаних наслідків краще користуватися натуральними фарбами, такими як хна або басма. По-перше, це безпечно, а, по-друге, більш вигідно в фінансовому плані. Перевага їх ще і в тому, що змішані з різними натуральними інгредієнтами вони дають велику палітру різноманітних відтінків.

Широко застосовуються майбутніми матусями для фарбування волосся і народні засоби. Вони абсолютно нешкідливі, враховуючи індивідуальну переносимість, але мають ряд істотних недоліків - менш стійкі і бажаний відтінок виходить не відразу, а з плином часу в результаті декількох фарбувань.

Фахівці під час вагітності не радять в суміш фарбників включати мед або цитрусові, так як ці компоненти є алергенами і можуть спровокувати алергічну реакцію у жінки. Навіть якщо до вагітності у вас не було алергії на них, то зараз ви теж в зоні ризику.

Які відтінки дають різні засоби

  • Світловолосим жінкам, безсумнівно, допоможе оживити тон і структуру волосся ромашка. Золотистим відтінком «заграють» волосся, якщо ви змочіть їх відваром, приготованим за таким рецептом: 3 ст. ложки квітів ромашки і 1 склянку окропу змішати, настояти 20 хвилин, дати охолонути, процідити. Змочені ним волосся через півгодини обполоснути проточною водою.
  • Відтінок буде більш яскравим, якщо на волосся нанести на 30 хвилин суміш 1 пакетика хни і настою ромашки, а потім змити водою. До речі, хна використовується в тих випадках, якщо хочуть в результаті фарбування отримати волосся рудого тону. Цей рослинний барвник зміцнює волосся, надає їм здоровий вигляд.
  • Золотистого відтінку можна досягти відваром цибулиння. Для цього 2 ст. ложки лушпиння цибулі залити 1 ст. води, і 20 хвилин прокип'ятити, остудити, нанести на волосся і змити через 30 хвилин.
  • Волосся заіскряться рудо-русявим відтінком від суміші 1 пакетика хни і 2 ложечок кави, розведених гарячою водою. Півгодини барвник знаходиться на волоссі, а потім змивається шампунем.
  • Любителям відтінку червоного дерева слід нанести на волосся кашку з 1 пакетика хни і 4 ложечок какао, витримати 40 хвилин і змити.
  • Бронзовий відлив матимуть волосся, якщо витримати на них протягом півгодини масу із хни і басми (2: 1), розведену гарячою водою. Після цього волосся потрібно ретельно промити.
  • Змочіть волосся міцної чайної заварки, а через 40 хвилин обполосніть - отримаєте відтінок волосся темно-каштановий.
  • Насичений колір надають темним волоссям липа, кора дуба і горіх волоський.
  • Брюнеткам можна порадити користуватися сумішшю хни і басми в рівних частках, цю масу тримати на волоссі 1 годину, а потім змити за допомогою шампуню. Басма успішно бореться з лупою, зміцнює коріння, але використовується тільки в поєднанні з хною.

Як варіант фарбування можна розглядати мелірування, блондування. В даному випадку немає контакту фарби зі шкірою, а це великий плюс. Зверніть увагу і на відтінків шампуні і бальзами.

Майбутні матусі, насолоджуйтеся очікуванням дива, відчуйте себе привабливими і щасливими! Будемо раді, якщо наші поради допоможуть вам у цьому!

Сподобалося? Поділися з друзями!

Вам буде також цікаво

Чому вважається, що вагітним не можна фарбувати волосся?
Як бути, відмовитися від звичної процедури або просто відкинути подібного роду забобони?
Який же вихід, як надати волоссю привабливий вигляд?
Де і чим фарбувати волосся?
Сподобалося?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com