lavida Кухарчук 2 рівня
- 9 листопада 2008, 6:01
- 17748
Це моє перше розміщення на цьому чудовому сайті, так що не судіть строго ... Успіх цього пирога в ТЕСТІ - воно стало моїм фаворитом після першого ж пирога. Першоджерело цього рецепта, на жаль, стерся з пам'яті, тому не знаю кому дякувати. Мої гості тепер постійно "замовляють" цей пиріжок. Начинка звичайно ж може бути будь-яка.
Цибулю порізати, як кому подобається, і обсмажити до прозорості і легкої золотистої.
Відварну горбушу розім'яти виделкою + сіль + перець + будь-яку добавку на ваш смак. Змішати горбушу з обсмаженою цибулею.
Але я зробила взагалі простецький начинку, від чого смак анітрохи не постраждав, а може і навпаки: я розім'яти виделкою 2 банки консервів з горбуші (разом з рідиною), з'єднала з обсмаженою цибулею і приправив. Солі не клали майже, т. К. Консерви вже солоні. Всe, начинку залишаємо в спокої і приступаємо до тесту.
Отже, тісто - справа практично 5 хвилин. Залити теплою водою пачку дріжджів і залишити їх розчинятися. В цей час збити яйця з цукром і сіллю.
З'єднати збиті яйця зі сметаною, дріжджами і розтопленим маслом. Тепер ГОЛОВНЕ - не забути додати ложку добре гашеного соди. Все ретельно перемішати і додати борошна, щоб вийшло еластичне, некруте тісто. Вимісити його добре. Воно таке класне на дотик, що м'яти і терзати його одне задоволення УСЕ! Вся принадність цього тесту в тому, що воно готується швидко і не треба чекати щоб воно піднялося (хоч і на дріжджах).
Тесту виходить багато. Якщо робити пиріг на весь деко, то нормально, а якщо з нього формувати рибу, то залишиться ще на пиріжки (ну це в мене так).
Я розділила його на 3 частини (дві однакових і одна маленька) і розкачати не товста, але і не сильно тонко.
З однієї зробила нижній "шар" рибки, на нього начинку, зверху накрила іншим, а меншу частину розкачати і вирізала луску, плавники і т. П.
Далі відправляємо нашу рибу-кит в духовку. Тісто ДУЖЕ добре збільшується в об'ємі, пиріг виходить товстенький, так що не шкодуйте начинки, а то тесту буде, на мій смак, забагато.
Хвилин через 15 -20 відкрити духовку і змастити нашу рибку міцно завареним чаєм (ватку в чай занурюємо і мажемо). Знову відправляємо в духовку, на цей раз вже до готовності.
Виймає і поїдаємо
СМАЧНОГО!!!
Тісто виходить дуже смачним, довго не черствіє, трохи солодкувате, що в поєднанні з рибної, м'ясної і т. П. Начинками дуже здорово. Якщо робити пиріг з солодкою начинкою, то цукру в тісто треба покласти менше. А взагалі - на любителя.
Крім пирога, з цього тесту печуться класні пиріжки, булочки і т. П.