рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Вишивка в техніці блекворк

Під час мандрів по інтернету натрапила на ось таку чудову картину, і навіть спочатку не повірила що це вишивка - думала намальовано Під час мандрів по інтернету натрапила на ось таку чудову картину, і навіть спочатку не повірила що це вишивка - думала намальовано.

Дуже довго розглядала і буквально закохалася в таку техніку вишивки - виявилося що це "блекворк".

Звичайно ж захотілося дізнатися побільше що ж це за вишивка.

Саме про вишивку в техніці "блекворк": її історії та методі вишивання дана стаття.

Blackwork, дослівно перекладається як "чорна вишивка" - одна з найстаріших технік вишивки, що дійшла до нас з Середньовіччя. Це - рахункова вишивка, яка традиційно виконується чорними нитками по білій (або кремовою) основі (за традицією - шовку). Зародилася вона на Середньому Сході, там, де канонами мусульманського Корану були заборонені яскраві дизайни. Поширюватися вона стала через Іспанію, яка довгий час перебувала під впливом Мавританії і так поступово дісталася і до Європи.

Особливу популярність чорна вишивка набула за часів правління Тюдорів, а саме Генріха VIII Особливу популярність чорна вишивка набула за часів правління Тюдорів, а саме Генріха VIII. Тоді, англійський двір носив одяг з чорної витонченої розшивкою комірців і манжет. Скоро «блекворк» стали використовувати повсюдно, їм замінювали мереживо, яке в ті часи коштували дуже дорого. Прикрашали предмети інтер'єру - подушки, гобелени, чохли для меблів.

Коли вишивку полюбили настільки, що стали вкладати в неї все більше коштів, в «блекворк» увійшли золоті нитки. Тонкі квіткові візерунки чорної вишивки були переплетені з крученими золотими стеблами. Це створювало розкішний дизайн.

У споконвічній вишивці "блекворк" використовувалися тільки чорні нитки і тільки один вид стібка, так званий "Гольбейн", по суті добре відомий нам шов "назад голку". Художник Ханс Гольбейн на своїх картинах зобразив представників вищих станів Британії в одязі з візерунками з чорних ниток - і шов отримав свою назву за прізвищем людини, яка ніколи не займалася вишивкою.

На початку 17-го століття на деякий час чорна вишивка була витіснена, так як в моду входили більш яскраві колірні рішення На початку 17-го століття на деякий час чорна вишивка була витіснена, так як в моду входили більш яскраві колірні рішення. В даний час чорна вишивка знову стала популярною, але зазнала змін. Так, в сучасній вишивці "блекворк" використовують вже не тільки шов «Гольбейн», а й різноманітні декоративні шви, і хрестик. Крім того, коло додатки вишивки розширився: тепер візерунки використовують і для прикраси одягу, і як самостійні картини. У техніці чорно-білої вишивки зараз присутні не тільки геометричні та рослинні орнаменти, а й взагалі будь-які сюжети. А також при вишивці використовують і різного кольору нитки, як для виділення акцентів так і для більшої яскравості картини.

Схеми для вишивки в техніці блекворк діляться на два види: контурні і відтінків Схеми для вишивки в техніці "блекворк" діляться на два види: контурні і відтінків.

За контурній схемою отшіваються тільки контури, як це і зрозуміло з назви, і робота виглядає досить просто. А ось по відтіночним - шиють картини, де щільність вишивки визначає насиченість кольору (від чорного до світло-сірого). Це, звичайно, дуже трудомісткий процес, але «відтінку блекворк» виглядає просто шикарно! Мальовничі тіні, відблиски, ілюзія об'єму - це все можна передати на вишивках, виконаних нехитрою на перший погляд технікою блекворк. Саме такі роботи дуже часто плутають з гравюрами.

Для вишивки в техніці "блекворк" використовують тканину рівномірного переплетення, але новачки цілком можуть вибрати і Аїду ( більше про тканини тут). Незалежно від того, яку тканину ви віддасте перевагу, працюйте при хорошому денному світлі, уважно перераховуйте перетину ниток, щоб не почати вишивати зі зміщенням.

Традиційно чорна вишивка виконується шовком, але можуть використовуватися будь-які нитки Традиційно чорна вишивка виконується шовком, але можуть використовуватися будь-які нитки. Звичайне бавовняну муліне - найбільш поширена нитка для цього виду рукоділля, але існує безліч інших ниток, спробуйте. Віскозна нитка (штучний шовк) має чудовий блиск, який чудово виглядає поряд із золотою ниткою. Більш витонченою виглядає чорна вишивка, виконана ниткою в одне додавання, але іноді більш товста нитка, така як coton a broder (звичайні нитки муліне в пасмах) або cotton perle (кручені нитки, які застосовуються в прорізний гладі), необхідні, щоб окреслити межі дизайну . Також можна використовувати золоті металізовані нитки такі як Kreinik або більш важку нитку від DMC.

Для вишивки в такій техніці найзручніше використовувати гобеленові рами або квадратні п'яльця, а й звичайні круглі теж підійдуть Для вишивки в такій техніці найзручніше використовувати гобеленові рами або квадратні п'яльця, а й звичайні круглі теж підійдуть. Головне щоб тканина все ж була натягнута, і залишалося досить вільного місця навколо малюнка.

Для отримання максимально рівних стібків намагайтеся тягнути голку вниз, коли отвір вже зайнято стібком, і проштовхувати її вгору в порожнє отвір в тканини. Цим ви уникнете витягування і спотворення стежка.Каждий новий відрізок нитки починайте з вузликом на одному кінці. Після завершення кожного відрізка нитки, її кінець повинен бути заправлений під стібок зі зворотним сторони.Не пропускайте нитки поверх порожнього простору на зворотному боці роботи, оскільки вони будуть видні з лицьового боку через отвори в тканині.

Не затягуйте стібки занадто туго, якщо тільки не потрібно досягти ефекту «затягнутої» тканини Не затягуйте стібки занадто туго, якщо тільки не потрібно досягти ефекту «затягнутої» тканини. Коли заповнюєте ділянку тканини рівномірної «мережею» стібків, намагайтеся добитися рівномірності не тільки в розподілі стібків, а й в їх натягу, При цьому вийде не тільки більш акуратна зворотна сторона, але і лицьова частина роботи буде виглядати більш гладкою і рівною. Уникайте довгих протяжок по вивороту роботи, простягнута нитка буде просвічувати на лицьову сторону. Обмотуйте нитку на вивороті навколо готового стібка, щоб перейти до іншого ділянці вишивки.

Використовуйте більш товсту нитку для вишивання контурів Використовуйте більш товсту нитку для вишивання контурів. Це збільшить вишуканість складних візерунків і об'єднає окремі елементи дизайну.

При створенні власних схем майте на увазі, що вишивка може виглядати темніше або світліше в залежності від товщини стібків. Техніка "блекворк" чудовий засіб для втілення в життя різних вишивальних фантазій))

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com