рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

СКІЛЬКИ рушник ТРЕБА ДЛЯ ВЕСІЛЛЯ?

  1. "Хата без рушника, что сім'я без дітей", - говорить українське прислів'я. У сучасному світі роль Рушника...

"Хата без рушника, что сім'я без дітей", - говорить українське прислів'я. У сучасному світі роль Рушника залишається такою ж, як і століття тому. Він нагадує нам про наших предків, про коріння наших вірувань, є предметом гордості і оберегом. На всіх етапах весілля, Рушник виступає як один з головних етнічних атрибутів: в обряді сватання, заручини, Каравайний обрядах, благословенні молодих, обдарованих. Скільки ж потрібно рушників на весілля ???

Раніше, кількість рушників, вишитих для одного весілля, могло доходити до сорока. Зараз найчастіше на весілля роблять до 6 рушників: 1-й під ноги, 2-й зв'язують руки, 3-й і 4-й під ікони, 5-й під євангеліє, 6-й під коровай - його разом з короваєм дарують батюшці . Але іноді саме цей рушник як і вінчальний залишається в родині.

Рукобітний рушник - був найбільшим і красивим, він дарувався нареченому від батьків нареченої після сватання як знак згоди на шлюб. Дівчина вишивала рушники для сім'ї свого обранця, їх потім використовували під час весільної церемонії, наприклад, використовували замість віжок, а також «намічали» рідню жениха.

У свідків наявність рушників було обов'язковим, дружка взагалі пов'язувала його на грудях хрест-навхрест. Звідси і пішла традиція обв'язувати свідків стрічками. Готувалися спеціальні «благословенні рушники», якими батьки прикрашали ікони для благословення своїх дітей перед вінчанням. Це були гарні розшиті рушники, дуже багато вишивки було саме червоного кольору. Під час вінчальну церемонію (або під час процесу одруження в РАГСі) свідки розстеляли білий «вінчальний» рушник, на який ставали молоді. Він символізував хмару, на якому наречений з нареченою немов піднімалися в Царство Небесне, де благословляв їх шлюб сам Господь і скріплював їх священними узами шлюбу.

Рушник під ноги - найголовніший на весіллі, саме він вирішує, як складеться подальше життя нареченого і нареченої. На цьому рушнику не можна вишивати пару птахів, яка символізує молодих, побажання "На щастя!", Квіти, кільця - коли молодята стоять на такому рушнику, затопчуть все, що могло бути гарного в їхньому житті.

Найоптимальніший варіант вишивки - геометричний візерунок або рослинний орнамент. Бажано, щоб цей рушник вишивала сама наречена і при цьому зробила 10 відмінностей на кінцях рушника (на чоловічий і жіночій стороні). Якщо дівчина почала вишивати рушник сама, не можна, щоб їй допомагали мати або сестра - зятя відшиють (відвадити).

Якщо дівчина почала вишивати рушник сама, не можна, щоб їй допомагали мати або сестра - зятя відшиють (відвадити)

Потім священнослужитель перев'язував руки молодих спеціальним «союзним» рушником, що символізувало фортецю духовних уз, прихильність жениха і нареченої один до одного, єднання. Це були рушники з написами «злагода та любов» ( "Любов і злагода", "На щастя на долю", "На віки разом", "На щастя, на долю, на Довгі літа", "Хай квітне життя, мов троянди барвісті , хай йдут почуття до вас мире та чисті "," Як сонце на небі щоденно сіяє, Так щастя в жітті Вашім хай розквітає "," хай щастям, веселістю повну хата, хай буде сім`я вся здорова, багата ". З двох сторін по рядку: "Лебедіної вірності" і "Ніжного, щирого кохання".

З двох сторін по рядку: Лебедіної вірності і Ніжного, щирого кохання

Ще варіант "Та хата багата, в Якій лад та повага" - з народних рушників). У візерунках можуть бути присутніми птиці, лебеді, голуби, кільця (з'явилося в радянські роки), квіткові орнаменти ну і ще маса всього. Рушник пов'язувати руки - раніше використовували чисто білий (можна вишити білим), щоб життя було безхмарним, або вишитий тільки червоними нитками - на радість. Рушник на руки молодим в ідеалі повинен об'єднувати жіночі та чоловічі рушники з ікон, а також може доповнюватися птахами (символ молодої пари) і квітами або квітковими орнаментами.

Рушник на руки молодим в ідеалі повинен об'єднувати жіночі та чоловічі рушники з ікон, а також може доповнюватися птахами (символ молодої пари) і квітами або квітковими орнаментами

Після вінчання, церемонії одруження батьки зустрічали молодих з весільним короваєм. Коровай лежав на «хлібосольному» рушнику із зображенням пари жайворонків або голубів, які символізували щасливих і закоханих молодят, які будуть вірні і щирі по відношенню один до одного і в подальшому сімейному житті. З боків на рушнику вишивалися рослинні орнаменти як побажання благополуччя і процвітання, дерева роду і море квітів, щоб життя молодят була успішна щастям, радістю і квітами.

З боків на рушнику вишивалися рослинні орнаменти як побажання благополуччя і процвітання, дерева роду і море квітів, щоб життя молодят була успішна щастям, радістю і квітами

Рушник "під коровай" є найбільш яскравим. Для цього рушника немає обмежень, характерних для рушника "під ноги". На ньому поруч з рослинними орнаментами вишивалися квіти, пташині пари, які обов'язково поверніть один до одного, написи-побажання, а з середини 20 ст. - і весільні кільця, але кожне кільце не повинно бути замкнутим.

Рушник божнік, рушник під ікони. Орнаменти рушників під Святі Лики відрізняються для нареченого і нареченої. Спільним елементом для обох рушників є, наприклад, виноградне листя з гронами, які символізують достаток у домі. Крім загальних елементів, на "чоловічому" рушнику вишивають дубове листя та жолуді, що символізували чоловічу силу. На "жіночому" - калину, символ жіночого начала, продовження роду, і лілії - символ любові і краси. Перед початком вишивки таких рушників проговорювали таку молитву (Молитва перед початком будь-якої справи): "Творче і Творцеві усіляких, Боже, справи рук наших, до слави Твоєї починається, Твоїм благословенням спішно исправи, і нас від всякого зла визволи, яко єдиний всесильний і чоловіколюбець ". Після закінчення ж справи: "Виконання всіх благих Ти єси, Христе мій, виконай радості і веселощів душу і спаси мене, бо Єдін дуже милосердний, Господи, слава Тобі."

Розміри рушників. За традицією, розміри рушника повинні бути кратні семи. Ширина ділитися повинна на 7 без залишку, довжина ділиться на три рівні частини і середина одна третина обов'язково біле поле. Зараз не всі дотримуються таких правил (та й правило чи?) Тому, для вишивання рушників під коровай і під ноги молодих полотно беруть довжиною не менше 2,5 м -3 м. Під коровай рушник можна взяти і поменше. Пам'ятаємо, що треба залишити в центрі порожній простір на якому стануть наречений і наречена, плюс правило вишивки чверті рушника, ось і отримуємо таку довжину, в ширину не менше 45-50 см. Ширина визначається повтором малюнка, довжина - кількістю вишивки (середини повинно вистачити , для того щоб помістилися наречений і наречена). Якщо для рушника використовують тканину без кромки, то підшивають рушник вручну, підгин залежить від тканини - льон або бязь підвертають 2 рази на 0,5 см. Підшиваються, захоплюючи нитку підстави через хрестик, так щоб на обличчя виходив пунктир. З боків вишивки не повинно бути білою облямівки, малюнок повинен бути симетричний. Розміри рушників на ікони і для перев'язування рук поменше і вужче (довжина 1,8 - 2 м, а ширина залежить від узору).

Орнаменти для весільних рушників. Перш ніж приступати до вишивання, необхідно знати все про символах, які потрібно буде відображати на виробі!

Виноград - плодючість, багатство, божий знак. Ще один сенс, вкладений майстринями в цей орнамент - побажання плодючості, щоб дітей в будинку було, як ягід на виноградного грона.

У різних регіонах акценти чорного і червоного відрізняються. Найчастіше вважається, що на "чоловічий" стороні рушника чорного кольору має бути дещо більше, ніж червоного. Але, наприклад, в Запорізькій і Миколаївській областях України рівновагу чорного і червоного на обох сторонах рушника намагалися дотриматися.

Калина - жіноча краса, здоров'я, вірність, надія, відродження, життєва стійкість і сила, на Україні гілку калини дарує таємно наречена нареченому як знак згоди на весілля. Калина -українське дерево. У стародавні часи калину пов'язували з народженням Всесвіту, вогненної трійці: Сонця, Місяця і зірок. Тому калина і отримала таке ім'я - від старослов'янського назви Сонця - Коло.

Тому калина і отримала таке ім'я - від старослов'янського назви Сонця - Коло

А оскільки ягоди калини червоного кольору, то і стали символом крові та невмирущого роду. Саме тому всі весільні рушники, дівочі і навіть чоловічі сорочки прикрашені вишитими кетягами калини.

Роза - любов, милосердя. Стара назва троянди - рожа - співзвучно древньому назвою Сонця (Ра). Крім того, староукраїнська назва крові -руда. Візерунки з трояндами складалися за законами рослинного орнаменту, що означало нескінченне сонячний рух з вічним відродженням. Там, де троянди розміщені в системі геометричного візерунка, це не просто квіти - це квіти-зірки, які втілювали уявлення народу про Всесвіт як про систему.

Лілії -В народних легендах квітка лілії - це символ дівочих чарівності, чистоти і невинності. Якщо придивитися до контуру геометричного візерунка, то вималюється силует пари птахів - знак любові. Крім квітки, невід'ємною частиною орнаменту були листочок і бутон, які складають нерозривну композицію потрійності.

Лілія символізує народження, розвиток та безперервність життя. Іноді над квіткою вишиті краплі роси, які означають запліднення. Лілія - ​​жіночий символ, суть енергії вологи. Це підтверджує й давня назва квітки - крин. Порівняємо цю назву зі словом "криниця" - колодязь.

Мальва (рожа) - дівоча краса, цнотливість, юність, символ дівоцтва.

Півень (в основному червоний) - символ щастя, багатство, чоловічого здоров'я.

Півень - також мав сенс побажання щастя, багатства здоров'я, а так же старанності і працьовитості.

Голуб, горлиця - любов, вірність, шлюб, сім'я. Голуб і голубка - голуб завжди виступав символом миру. У християнстві позначав Святого Духа. Найчастіше символізує любов. Два голубка - хлопець і дівчина. Якщо голуб із голубкою зображені в одну сторону, це означає що між хлопцем і дівчиною починається любов. Голубки головка до голівки - міцна любов. Між голубом і голубкою квіти - дівчина або жінка висловлює побажання: «Люби мене, як я тебе!». Птахи з піднятими крилами - символ трагічної любові.

Пара птахів вишивається в середині або вгорі орнаменту. Птахи внизу означають душі предків і тлумачення в різних областях України неоднозначне. Мені більше сподобалося те, де вони означають зв'язок поколінь і оберіг молодої сім'ї. Але тоді вгорі потрібно вишити ще одну пару, що символізує молодих.

Павичі завжди розсідаються на весільних рушниках і в основному мають над собою боже благословення - вінець чи вінок.

Павичі завжди розсідаються на весільних рушниках і в основному мають над собою боже благословення - вінець чи вінок

Павич - це жар-птиця, яка несе в собі сонячну енергію розвитку, тому він - птах сімейного щастя. Не дарма дівчата іноді вплітали у весільний вінок пір'я павича. Весільну пару також символізують соколи, голуби, півні, солов'ї, зозулі. Вони сидять в підставі дерева - символі нової сім'ї.

Соколи, голуби і півні символізують молодят. Характерною рисою весільного рушника є розташування птахів голівками один до одного. Вони або тримають в дзьобиках ягоду калини, або сидять у коріння дерева - символу нової сім'ї.

При відмові - дівчина підносила сватам рушник з пташками, які сиділи, відвернувшись один від друга.Крилья птахів на весільному рушнику повинні бути опущені, як символ готовності створювати сім'ю.

Ластівка - цей птах завжди несе добрі вісті. Саме вона піклується про те, щоб людина не пропустив сприятливої ​​пори для створення сім'ї та зміцнення господарства.

Саме вона піклується про те, щоб людина не пропустив сприятливої ​​пори для створення сім'ї та зміцнення господарства

Соловей і зозуля вишиваються на дівочих рушниках. Соловей і зозуля вишиваються на «дівочі» (дівочих) і «парубкових» (юнацьких, парубоцьких) рушниках. Цих птахів часто мали на гілці калини, що символізує продовження роду, і вишивали на рушниках для обряду сватання.

УВАГА! На весільних рушниках цих пташок вишивати не можна, так як соловей - символ холостого парубка, щоб навколо нього дівчата вилися, а зозуля - символ незаміжньою дівчини або вдови.

Мак - розквіт жіночої краси, багатство, літо. Маки в весільний рушник вставляють, коли в роду є загиблі (на війні і т. Д.).

)

Вони означають, що молода сім'я зобов'язується продовжити рід.

Барвінок - краса, молодість, душевна прівзанность, побачення, сватання, заручини

Дуб - священне дерево, втілення сонячної чоловічої енергії, життя

Дуб - священне дерево, втілення сонячної чоловічої енергії, життя

Жолуді вишиваються на рушниках обереги для хлопчиків або якщо шиється окремий рушник для нареченого. У весільному рушнику жолуді повинні переплітатися з калиною, а не йти окремим візерунком (вважається, що окремо-це побажання мужней невірності).

Хміль (шишки хмелю) - дуже близький до символіки води й винограду, бо несе в собі значення молодості, любові.

Чи означає веселощі, безбідне життя, щоб в будинку завжди було багато гостей

Листя хмелю - можна віднести до молодіжної символіки. Крім центральної України, узор поширений на Поділлі. Хміль близький до символіки води й винограду, бо несе в собі знак розвитку, молодого буяння та любові. Можна сказати, що узор хмелю - це весільна символіка. Народна пісня підказує, що "витися" - для парубка означає бути готовим до шлюбу, так як для дівчини заміж іти - це "пучечки в'язати".

Віночки - символізують життєву дорогу, і вона повинна тривати, в зв'язку з чим на весільних рушниках їх вишивають так, щоб вони не були замкнутими як коло. Над віночками можна вишити корону (це аналогія з короною, яку за православним обрядом тримають над головою під час вінчання). У центрі вінка можна вишити ініціали нареченої і нареченого (нареченої з урахуванням її нового прізвища), або вишиваються два віночка з ініціалами кожного окремо відповідно на сторонах нареченого і нареченої. Роз'ясню докладніше про вінки. При обряді вінчання надягають (або тримають над головою) вінці, тому і вишивають вінці на вінчальних рушниках і на тих, що руки пов'язують - їх називають «союзними». Вінок на таких рушниках розімкнути - так як життєвий шлях ще не закінчений. На божніках - рушниках на ікони теж допустимо вишивання вінків - але без корон і вони повинні бути замкнуті - земний шлях святих завершено. У вінках потрібно вишити ініціали святих, але тільки так як вони пишуться на іконах (дивлячись на яку ікону, ви шиєте), на божніках неприпустимі язичницькі символи - породіллі, оленицю і т.д. краще нейтральний орнамент. Часто вишивають виноград це пов'язано з цитатою з Біблії: «Я виноградина правдива, а Отець Мій - виноградар. (Иоан.15: 1) »(Ісус Христос - виноградна лоза).

Корона символізує боже благословення і над нею не повинно бути ніяких візерунків, навіть написів, а тільки чисте полотно.

Дерево життя, Вазон і Берегиня - етнічним обереговим знаком українців служила і вишивка, орнамент якої становили вазон (великі гілки з квітами і птахами) і Берегиня (стилізована жіноча фігура або загадковий могутня квітка). Вони, як правило, вишивалися нитками червоного кольору, який символізував очисний вогонь і сонце і був пов'язаний з охоронною магією, оберегом, очищенням і лікуванням. Дерево життя - дуже сильний символ. Його, кажуть, добре на весілля вишивати.

Означає він продовження роду, дітей, сімейне щастя, благополуччя рідних, перемога добра, торжество життя, зв'язок поколінь, сімейні традиції і т.д. Дерево життя - символізувало вічність, нескінченність життя. Вишивали такий орнамент найчастіше на весілля дочки чи сестри, іноді на хрестини, як побажання щастя, гарної родини, сильного роду.

Крім вищеописаних символів на рушниках часто вишивалися спеціальні оберегові знаки!

Зірки - знак гармонії:

Знак чоловічого і жіночого начала - знак води і сонця:

8-ми вугільна розетка - це знак сонця, а згорнувся ужик - знак води.

Геометричний орнамент:

Геометричний орнамент:

поширений у всіх слов'янських народів і взагалі в світі.

Всі весільні вінчальні рушники вишивалися вручну, причому рушник частіше було двостороннє: одна сторона для жениха, інша - для нареченої з відповідною символікою. Незважаючи на те, що зображення могли бути різними, але вони розташовувалися симетрично з однаковою кількістю символів і розмірами.

Вишивка йшла в три поверхи: 1 - дерево роду, де зображувалися птиці; 2 - побажання молодим; 3 - берегині, чоловіча і жіноча символіка, ініціали молодих.

Вишивають, слідуючи таким правилам: першої вишивають облямівку. Вона може бути різною, що імітує пензлика, або мереживо.

Навіть такий "допоміжний", незначний, здавалося б, елемент, як вишита облямівка, має свої правила оформлення - в нього намагаються неодмінно включити елемент "ромб", що символізує засіяне поле - побажання багатства і достатку молодій сім'ї.

Навіть такий допоміжний, незначний, здавалося б, елемент, як вишита облямівка, має свої правила оформлення - в нього намагаються неодмінно включити елемент ромб, що символізує засіяне поле - побажання багатства і достатку молодій сім'ї

Потім вишивають дерево роду і чергують його з деревами, де попарно сидять птахи (символ пари), дерева найрізноманітніші, з ластівками, з глиб, найстаріші з невідомими науці звірами, схожими на оленів, але неодмінно під деревом, самі зараз поширені з павичами . Наприклад: Між ними найцікавіше і непоказне на всьому рушник - дерево роду (про нього нижче)

Посередіні первого уровня вішіваються дерева роду для нареченого и нареченої, по ньом можна Прочитати про рід шкірного. Павічі на Першому Рівні охороняють дерево роду, что сімволізує рід нареченого и нареченої. На іншому Рівні - побажання або символи нареченого и нареченої. Це могут буті (для нареченої): лілія - ​​символ чистоти и непорочності, троянди - символ краси и любові, калина-символ безсмертя роду. Колись калина пов'язували з народженням Всесвіту и вогненної трійці: Сонця, Місяця и Зірки, а ее назва походити від староукраїнського назви Сонця - "Коло". Червоні ягоди калини - це символ крови и безсмертного роду, вогню и сонця. Саме тому всі весільні рушники, дівочі и даже чоловічі сорочки заповнені кетягамі калини. Можна вібудуваті семантичного ланцюг: калина - кров - народження - безсмертя. Калина - символ духовного життя жінки: ее дівоцтво, любов и краса, заміжжя. Для нареченого: виноград - символ багатства, достатку и родючості. Сад-виноград - це життєва нива, на Якій чоловік - Сіяч, а дружина винна ростіті и плекаті дерево їхнього роду. Тому часто виноград в'ється на батьківщину рушниках. Виноград вважається символом родючості. З віноградної лози виготовляв весільні Вінки, нею прікрашалі весільні хліба. Наречення обсіпалі сушений виноград, горіхамі и зерном, щоб у неї були діти. Дуб - священне дерево, втілення Сонячної чоловічої ЕНЕРГІЇ, життя. Іноді вішівається дуб, палітурній з ягодами калини. Хміль - Дуже близько до сімволікі води й винограду, бо Несе в Собі значення молодості, любові. На третьому Рівні розташовані берегині (це могут буті дерева, вазони з квітами, жінки, з піднятімі вгору руками, хрести). Між берегинями і трохи вище - вишивається весільний вінок з короною, яка уособлює Боже благословення, а також символ вінців, які тримають над головами при вінчання в церкві. Для Дерева роду потрібна така інформація: наречена: 1) Чи є брати і сестри, вони старше або молодше нареченої? 2) Чи є у нареченої тітки і дядька по материнській і батьківській лінії, вони старше або молодше батька і матері? 3) Бабусі і дідусі нареченої живі або померли? 4) Та ж інформація з боку нареченого.

Про важливість рушника у весільній обрядовості свідчать окремі назви. Наприклад, сватання в деяких регіонах України називалося узяттям рушників або віддачею рушників (Кіровоградська область), рушниками (Харківська область), подаванням рушників (Київська область). Атрибутами сватання і знаком згоди дівчини на заміжжя були рушники, пов'язані сватам або хліб, піднесений сватам на рушниках. Беручи дар, вони говорили: «Спасибі батькові і матері, що дитя своє рано будили і добрій справі вчили. Спасибі і дівчині, що рано вставала, тонко пряла і хороші рушники вишивала ». У деяких регіонах України рушниками називати не сватання, а заручення - перший весільний обряд, який мав юридичну силу при вінчанні. Обрядове зв'язування рук нареченого і нареченої проводив старший староста. Він накривав хліб рушником, на нього клав руки нареченого, нареченої і всіх присутніх родичів, зв'язував рушником, примовляючи: «Не в'яжеться вузол, а в'яжеться слово». Після цього староста розв'язував символічний вузол, а наречена перев'язувала сватів рушниками і обдаровувала усіх присутніх сорочками, полотном або хустками.

Колекцію українських рушників умовно можна розділити на дві основні групи: тканинні і вишиті.

Серед тканинах різко виділяються так звані кролевецькі рушники. Виготовлялися вони з сер. ХІХ століття в м Кролевець Сумської області і набули широкого поширення по всій Україні. Кролевецькі рушники виготовлялися в переборного техніці, що давало можливість ткачу вільно розташовувати на полотні узор з будь-якими геометрізованнимі мотивами. Для них характерна сувора симетрія і чітко виражена вісь в композиції візерунка. Розміщували рядами зображення квітів, звірів, птахів. Серед птахів найбільш був популярний орел. Традиційними є червоний і білий кольори, але поступово до них додаються і інші: зелений, синій, жовтий. Кролевецькі рушники користувалися великою популярністю і часто вивозилися навіть за межі України.

Кролевецькі рушники користувалися великою популярністю і часто вивозилися навіть за межі України

У 1936 році на виставці в Парижі кролевецький рушник завоював золоту медаль. З цього часу він експонується у Франції, Австралії, США, Канаді.

Інший різновид тканих рушників - так звані "валові", які виготовлялися з льону і прикрашалися поперечними смугами. Вони були поширені по всій території України і використовувалися як атрибут в сімейно-побутових обрядах: весіллях, похоронах, такі рушники подавали старостам. Рушники з смугами червоного і чорного кольорів ми бачимо на іконах ХУ-ХУ11века.

У давнину нитки для вишивання фарбували природними рослинними барвниками. Через що кольори були не дуже яскраві. Однак, нитки пофарбовані таким чином відрізнялися надзвичайною стійкістю. Так, сірий і чорний кольори отримували, фарбуючи нитки в відварі дубової кори, блакитний - отримували в відварі блакитний материнки, жовтий - давав сік шавлії і лушпиння цибулі, зелений - отримували з листя гарбуза і горіхової шкірки, бузковий - давала шовковиця, червоний - люцерна .
Історики стверджують, що майстерність вишивальниць досягло високого рівня вже в III столітті.
Тарас Шевченко був великим поціновувачів української вишивки. Він колекціонував схеми вишивки рушників і сам робив їх замальовки.

Він колекціонував схеми вишивки рушників і сам робив їх замальовки

використовувала текст і фотографії з: 1. http://ukra.inn.uol.ua/text/4737459/ ,

2. http://all-ukraine.com.ua/ru/object.html?id=1417

3. http://blog.i.ua/community/2785/914218/

4. http://museumkamyanske.at.ua/news/magichnij_ukrajinskij_rushnik/2010-12-05-67

.

Скільки ж потрібно рушників на весілля ?
А й правило чи?
Для Дерева роду потрібна така інформація: наречена: 1) Чи є брати і сестри, вони старше або молодше нареченої?
Чи є у нареченої тітки і дядька по материнській і батьківській лінії, вони старше або молодше батька і матері?
Бабусі і дідусі нареченої живі або померли?
Html?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com