рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Обереги древніх слов'ян: фото символів, їх значення, вишивка хрестом. Жива, Огнеглаз, Ладінец, Лельник

  1. жива
  2. Огнеглаз
  3. Лельник
  4. Сварожич
  5. Дерево життя
  6. Реп'ях, Молвінец і Одолень трава
  7. Квітка папороті і Рожаниця
  8. Для жінок
  9. Для чоловіків
  10. Для будинку
  11. Для дітей

Стародавня Русь. Люди тісно пов'язані з природою і щиро вірять в її могутність і силу. Верховним богом слов'ян виступає Рід. Волхви - охоронці сущого старанно передають знання учням. За Київської Русі вони переміщаються і охороняють територію від бід, просячи про пощаду всіх богів. Але на цьому захисна магія не закінчується. Кожна дитина знала, що основою нормального життя стали обереги древніх слов'ян.

Їх захист, сила і магічні здібності могли життя продовжити, але і забрати. Кожен оберіг має свою схему зображення, вишивки і нанесення.

Наприклад, Ладінец був вишитий на рукавах у всіх осіб жіночої статі з самого народження. Підтримував дів і обдаровував носії красою, здоров'ям і щастям. такий Наприклад, Ладінец був вишитий на рукавах у всіх осіб жіночої статі з самого народження знак для вишивки був дуже вдалий, так як виконувався за чіткими правилами. Але не тільки це є особливістю всіх обережний символів і знаків. Вони мали чіткий поділ: одні для чоловіків є опорою в справах, роботі і обдаровують хоробрістю і розумом. Слов'янські обереги для жінок мали зовсім інше призначення.

Відрізнялися від всіх знаків сімейні обереги Відрізнялися від всіх знаків сімейні обереги. Вишийте оберіг один з таких оберегів на вхідному рушнику і жоден ворог або маг н зайде в ваш будинок. Під заступництвом знаків знаходиться вся сім'я не тільки під дахом свого житла, але і в дорозі, і в будь-якому іншому місці. Існувало правило: один з сімейних обережний символів наносили на речі, робили прикраси і малювали в приміщенні.

Таким чином, моментально утворювався захисний коло, який пробити не могла навіть найсильніша представниця темних сил.

Вивчаючи значення всіх відомих слов'янських оберегів, стає зрозуміло, чому предки мали силу і міць у всіх своїх починаннях Вивчаючи значення всіх відомих слов'янських оберегів, стає зрозуміло, чому предки мали силу і міць у всіх своїх починаннях. Відразу хочеться задати питання: «Чому нащадки великих і славних слов'ян втратили зв'язок з природою і космосом?» Адже поки була незримий зв'язок, поки люди розуміли і цінували природні ресурси, було все зовсім по іншому. Верховним богом древніх був Рід. Його зображення - дерево. Величезне і могутнє. З великою кількістю гілок.

Саме звідси з'явилася символіка не тільки дерева життя, але і нанесення сімейного дерева, на гілках якого всі члени сім'ї і нащадки.

Давньослов'янські обереги і їх значення мали суворе розподіл Давньослов'янські обереги і їх значення мали суворе розподіл. Не можна було користуватися символів мисливця, якщо призначення людини не в цьому. Тільки воїн міг одягнути на себе знаки дарують силу, войовничість і мужність. Під конкретним забороною знаходилися обереги, які за значеннями повинні були належати чоловікові, а не жінці і навпаки.

Таких слов'янських символів і оберегів багато і переплутати їх, означає приректи себе на муки. І справа зовсім не в тому, що вони принесуть невдачу або біди, а в тому, що боги люблять повагу до себе і своїх дарів. Але ж все амулети - божественний дар, який був подарований на благо. Тільки повага до вищих сил, розуміння цінності їхніх подарунків і можливість отримати захист і опіку верховних богів могли забезпечити людині спокійну щасливе і довге життя.

У давнину значення всіх оберегів знав

кожна дитина. У древніх слов'ян було

У древніх слов'ян було

заведено навчати всіх премудростей і тонкощів з самого народження. Опустимо захисні властивості ниток при народженні або нанесення знаків на колиску. Це магія предків. Але до трьох років дитина повинна знати імена всіх богів, вивчити дитячі символи.

У кожному старослов'янською поселенні був не тільки мудрець, хранитель і відун. Але і кожне селище знаходилося під захистом якогось одного бога. Тому крім сімейних, жіночих або чоловічих, дитячих символік:

  • в кожному будинку;
  • на одязі;
  • предметах побуту;
  • стінах і меблів;
  • посуді,

повинні були бути нанесені божественні обережні символи. Ніхто порушити такий закон не міг і навіть не намагався, так як розумів важливість таких заходів.

Підставити під удар магічний захист місця проживання - значить, нашкодити своїй родині.

Для того щоб носити і використовувати слов'янські обереги треба в обов'язковому порядку знати їх значення і призначення Для того щоб носити і використовувати слов'янські обереги треба в обов'язковому порядку знати їх значення і призначення. Не можна одягнути амулет, тільки тому, що він гарний і сподобався. У кожного своя історія, нюанси для шкарпетки. Можна сказати, що перш ніж починати повернення до традицій і вірувань предків, варто вивчити історію. Тільки після цього прийде розуміння всього, до чого прагнули слов'яни, як ставилися до всього, що оточує їх.

жива

Оберіг Жива виконаний у формі зірки, але є руки, в яких рослини Оберіг Жива виконаний у формі зірки, але є руки, в яких рослини. Це свідчення того, що символ дарує життя і сили всьому, що живе і наповнює світ навколо нас. Жива-голова має форму схожу із зіркою хреста. Щось у вигляді птаха, що має дві голови: Недолю та Частку. Це нагадує людям про те, що у кожного є білі і чорні смуги в житті і від цього піти, просто не вдасться.

Огнеглаз

Такий оберіг як Огнеглаз з'явився для захисту дітей від пристріту і негативного впливу всіх живих і неживих істот Такий оберіг як Огнеглаз з'явився для захисту дітей від пристріту і негативного впливу всіх живих і неживих істот. Вважалося, що заволодіти душею і тілом дитини мріють як маги і чаклуни, так темні сили, яких побачити неозброєним оком просто неможливо. Але вогненний очей їх бачить і не дає можливості опановувати тілами. Тим самим продовжуючи життя і силу людині. Оберіг вишивали на одязі і дорослим, і дітям.

Лельник

Значення оберега Лельник безпосередньо пов'язаний із захистом дочки прекрасної Лади - Матері всього живого Значення оберега Лельник безпосередньо пов'язаний із захистом дочки прекрасної Лади - Матері всього живого. Вишити такий знак на рукаві або поясі свого одягу означало не тільки отримати захист від Лелі, але і продовжити собі життя. Адже богиня відповідає за весняну відлигу, тепло і привабливість, нове життя. Носити могли тільки дівчатка від трьох років і до сватання. Стрічка оберіг виконувалася з зелених та блакитних тонах. Схема Лельника не відрізняється складністю.

Сварожич

Намалювати Сварожич для швидкого перенесення оберега на тканину технікою хрестик досить складно, але цілком можливо Намалювати Сварожич для швидкого перенесення оберега на тканину технікою хрестик досить складно, але цілком можливо. Розрахувати по клітинам і братися до роботи. Зображення належить воїнам і мисливцям, а також главі роду. Вишивка завжди була більш актуальна, використовувалася набагато частіше, ніж амулет. Тому як подорожній, надівши сорочку в дорогу, повернеться в будь-якому випадку неушкодженим. А ось з Обережно амулетом завжди могла статися неприємність. Наприклад, порватися мотузочок або загубитися в дорозі або під час сну.

Слов'янські амулети і обереги такого формату (належать синам Сварога - бога вогню) завжди використовувалися або як символи захисту сім'ї, села, а також на предметах побуту і входили в складні візерунки жіночих нарядів Слов'янські амулети і обереги такого формату (належать синам Сварога - бога вогню) завжди використовувалися або як символи захисту сім'ї, села, а також на предметах побуту і входили в складні візерунки жіночих нарядів. На фото надано чотири варіанти вишивки саме Сварожича, то малюнок, вишивка і амулет дарували своєму власникові можливість досягати намічених цілей, впевненість, стійкість.

Дерево життя

Такий оберіг як дерево життя, повинен знаходитися в кожному будинку Такий оберіг як дерево життя, повинен знаходитися в кожному будинку. Його передавали від батька до сина, берегли як зіницю ока. Так як втрата символу Рода, означала повне руйнування сім'ї, могло зашкодити нащадкам. Вишивка також вважалася потужним оберегом. Що ж стосується схем, то їх також безліч.

Слов'янські обереги найчастіше виконувалися строго за чіткими лініями і гранях, і через це отримали назву свастики. Тільки обереги не варто плутати з фашистськими зображеннями, які несли загрозу для людства.

Тільки обереги не варто плутати з фашистськими зображеннями, які несли загрозу для людства

Реп'ях, Молвінец і Одолень трава

Деякі малознаючі люди часто плутають схеми для вишивки з зображеннями трьох оберегів: Реп'яха;  Молвінца;  Одолень трави Деякі малознаючі люди часто плутають схеми для вишивки з зображеннями трьох оберегів: Реп'яха; Молвінца; Одолень трави. Їх при бажанні можна поєднати і отримати потужний захисний символ. Тільки стежте за тим, що всі грані на вишивках відповідали оригіналам.

Квітка папороті і Рожаниця

Вишивка несе в собі певний сенс Вишивка несе в собі певний сенс. Якщо рукодільниця змогла перенести на тканину точну копію символу, тоді як носить людині буде удача у всіх справах, а й самої майстрині. Адже на неї покладена особлива роль - створювати обереги, здатні захистити і відвести біду.

Вишивка Квітка папороті і оберіг Рожаниця по техніці виконання набагато складніше інших Вишивка Квітка папороті і оберіг Рожаниця по техніці виконання набагато складніше інших. Припуститися помилки, значить, приректи на нещастя і тривалі проблеми зі здоров'ям. Сенс і опис обох зображень слов'янських оберегів абсолютно не відрізняються від дерев'яних амулетів. Але при перенесенні на тканину видозмінюються.

По-особливому виглядає оберіг Засіяне поле і оберіг Ладінец з трояндами. Орнаменти більше схожі на переплетення безлічі візерунків і вигадливих малюнків. У них об'єднані одночасно кілька символів, здатних забезпечити захист відразу по декількох напрямках: здоров'я, родючість і удача.

Слов'янські древні символи і обереги використовувалися всіма слов'янами впродовж довгого часу, але на потім були забуті і викреслені з пам'яті людей. Тільки в останнє десятиліття стали повертатися вишиті обереги і металеві амулети древніх слов'ян. Вони як і раніше допомагають своїм власникам стати сильніше і впевненіше в собі і своїх можливостях.

Вони як і раніше допомагають своїм власникам стати сильніше і впевненіше в собі і своїх можливостях

Але по фото значення слов'янських оберегів дізнатися не можливо, а по вишивці, в орнаментах і візерунках можна розгледіти всі важливі моменти і призначення того чи іншого символу.

Слов'янська символіка, використана в оберегах, переплітаючись, дає не тільки складні візерунки, а й несе інформацію про предків. А, як відомо: людина, яка поважає свою історію, захищає своє потомство.

Для жінок

Слов'янські обереги вишивка, виконані хрестом несуть більше інформації, ніж гладдю або іншою технікою Слов'янські обереги вишивка, виконані хрестом несуть більше інформації, ніж гладдю або іншою технікою   вишивання вишивання. Якщо вивчити картинки і порівняти вишивку і дерев'яні амулети, талісмани, то різницю помітити можна і істотну. Позитивним моментом є і те, що під час виконання зображення нитками на тканині, жінка вкладає більше позитивних емоцій. Додамо до цього час на виконання, і виявиться, що поки ми вишиваємо оберіг на любов або на удачу, то вишивка буде пронизана тільки позитивними рисами: бажаннями, почуттями, побажаннями.

Вузлики, які робляться під час вишивання, є вузликової магією, а самі хрестики - захисним оберегом від пристріту і псування Вузлики, які робляться під час вишивання, є вузликової магією, а самі хрестики - захисним оберегом від пристріту і псування. Будь-яке негативний вплив буде відбиватися, якщо робити малюнок не просто нитками, а з бісером. Схеми в такому випадку не змінюються, і виконати один і той же малюнок можна зі вставками каменів і бісеру, символізуючи тим самим не тільки повагу до предків, а й особливі почуття, повага.

Жіночі слов'янські обереги найчастіше робляться для захисту, залучення любові і поваги чоловіка і його сім'ї, родючості і як амулети на удачу і щастя. Їх значення збільшується в кілька разів, якщо особа жіночої статі виконала самостійно.

Для чоловіків

Вишивання чоловічих оберегів абсолютно відрізняється від жіночих.

Виконати чоловік їх не зможе, але довірити таку роботу варто тільки перевіреним людям. Наприклад, особливим захистом і енергетикою наділяє чоловічий оберіг материнський нитковий малюнок. Вишивка дарує сили протистояти не тільки ворогам, а й потойбічних сил, а також захистить від ворогів і стріл.

Для чоловіка може виконати і дружина особливий орнамент-оберіг. Знаючи слов'янські амулети і їх тлумачення, можна поєднувати одночасно кілька візерунків. В такому випадку чоловічі обереги у вигляді вишивки стануть потужним енергетичним захистом від усіх можливих проблем і напастей, з якими тільки може зіткнутися чоловік в житті.

В такому випадку чоловічі обереги у вигляді вишивки стануть потужним енергетичним захистом від усіх можливих проблем і напастей, з якими тільки може зіткнутися чоловік в житті

Для будинку

Чимось особливим стає вишивка оберіг любовного гніздечка, для будинку Чимось особливим стає вишивка оберіг любовного гніздечка, для будинку. Кожен оберіг символ несе потрібну інформацію і енергію. Захист богів, таких як Лада або Рід, поєднуються і не дають зруйнувати справжні почуття. Оберіг для сім'ї, вишитий на здоров'я дає можливість відчувати всіх членів сім'ї добре. А якщо є здоров'я, то і достаток, і згода будуть супроводжувати.

Схеми вишивки оберегів завжди можна знайти в інтернеті, але домашні сімейні обереги поєднують по два і по п'ять символів, а значить, варто перевірити, перед тим як використовувати кожен елемент, значення і призначення, щоб сім'я була дійсно під захистом.

Схеми вишивки оберегів завжди можна знайти в інтернеті, але домашні сімейні обереги поєднують по два і по п'ять символів, а значить, варто перевірити, перед тим як використовувати кожен елемент, значення і призначення, щоб сім'я була дійсно під захистом

Для дітей

Талісмани або слов'янські амулети, призначені для дитячого віку і дитинства, варто вивчити досконально. Талісмани або слов'янські амулети, призначені для дитячого віку і дитинства, варто вивчити досконально Значення має відповідати тому, що необхідно дитині. Іноді досить одного фото, щоб допомогти малюкові набути впевненості. А іноді слов'янський оберіг вишивати доводиться з вкрапленням кількох елементів. Так, наприклад, в одному малюнку поєднують елементи Лелі, Лади і Рода.

Це відбувається тоді, коли потрібна негайна і довгострокова опіка Це відбувається тоді, коли потрібна негайна і довгострокова опіка. Такі вишивки обереги замовляють у рукодільниць, перевірених не одним людиною. Схеми мати вибрати не зможе самостійно, але пояснити з якою метою потрібно поєднання, здатна. Часто таке явище як злиття старослов'янських обережний малюнків хрестом потрібно для підлітків для захисту.

У цьому віці темні сили тільки й намагаються опанувати тілами і умами молодого покоління У цьому віці темні сили тільки й намагаються опанувати тілами і умами молодого покоління. Підлітковий вік небезпечний і тим, що у маленької дитини не виникає бажання відмовитися від носіння. А ось для дітей 14-15 років вишивка хрестиком викличе негативні емоції і протиріччя, так як будуть соромитися носити при однолітків.

Для цього рекомендують маленькі символи вшивати в нижню білизну. Материнська захист в поєднанні зі знаками предків - потужний знак і опіка на все життя.

Відразу хочеться задати питання: «Чому нащадки великих і славних слов'ян втратили зв'язок з природою і космосом?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com