рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Історія старовинної вишивки

Рядок з листа, олонецкое шиття, строчка по вирізом, тамбур по сітці - так по-різному називається один старовинний вигляд вишивки, техніка якого дозволяє поєднувати вишивку по вільному контуру зі рахунковими швами - прозорими і глухими.

Малюнок вільного контуру обводять тамбурним швом і заповнюють мотиви атласнікамі, стягами, дірочками, а навколо виконують строчевой сітку.

За старих часів так вишивали тільки в Карелії і Вологодської губернії. Зазвичай в Карелії контури узорів олонецких вишивок обводили тамбурним швом в два ряди, мотиви прикрашали дірочками і дрібною сіткою з разделками, а вологодські майстрині контури обшивали в один ряд і заповнювали їх атласнікамі і стягами. Однак в книзі «Образотворчі мотиви в російській народній вишивці» наведено фрагмент рушника кінця ХVШ століття з Олонецкой губернії, на якому птах Сирин розшита атласнікамі і стягами.

Кожне нове покоління майстрів по-своєму розуміло красу і своєрідність місцевої вишивки і збагачувало її новими композиційними і технічними прийомами. Вишиваючи тільки білим по будь-якої білої тканини полотняного переплетення, вони створювали Столешніков, облямівки, рушники, штори та інші вироби незвичайної краси.

Традиції цієї унікальної народної вишивки не втрачені і в наші дні. У сучасних роботах деякі фрагменти виконують гладдю білим шовком, вишивають по кольоровим тканинам і навіть кольоровими нитками.

Схеми для вишивки
Схеми для вишивки

Схему для мотиву «Старовинна вишивка» Ви можете знайти в розділі Моделі і схеми.


Також вам може бути цікава стаття «Декор старих речей своїми руками» Хобі на сайті samaya.ru

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com