Статьи
Історія старовинної вишивки
Рядок з листа, олонецкое шиття, строчка по вирізом, тамбур по сітці - так по-різному називається один старовинний вигляд вишивки, техніка якого дозволяє поєднувати вишивку по вільному контуру зі рахунковими швами - прозорими і глухими.
Малюнок вільного контуру обводять тамбурним швом і заповнюють мотиви атласнікамі, стягами, дірочками, а навколо виконують строчевой сітку.
За старих часів так вишивали тільки в Карелії і Вологодської губернії. Зазвичай в Карелії контури узорів олонецких вишивок обводили тамбурним швом в два ряди, мотиви прикрашали дірочками і дрібною сіткою з разделками, а вологодські майстрині контури обшивали в один ряд і заповнювали їх атласнікамі і стягами. Однак в книзі «Образотворчі мотиви в російській народній вишивці» наведено фрагмент рушника кінця ХVШ століття з Олонецкой губернії, на якому птах Сирин розшита атласнікамі і стягами.
Кожне нове покоління майстрів по-своєму розуміло красу і своєрідність місцевої вишивки і збагачувало її новими композиційними і технічними прийомами. Вишиваючи тільки білим по будь-якої білої тканини полотняного переплетення, вони створювали Столешніков, облямівки, рушники, штори та інші вироби незвичайної краси. Традиції цієї унікальної народної вишивки не втрачені і в наші дні. У сучасних роботах деякі фрагменти виконують гладдю білим шовком, вишивають по кольоровим тканинам і навіть кольоровими нитками.
Схеми для вишивки
Схему для мотиву «Старовинна вишивка» Ви можете знайти в розділі Моделі і схеми.
Також вам може бути цікава стаття «Декор старих речей своїми руками» Хобі на сайті samaya.ru
Новости
Кулинария готовим дома
Еда имеет огромное значение в нашей жизни. Это не просто физиологическая потребность, но и ни с чем не сравнимое удовольствие. Кто не любит вкусно покушать? Большую часть своей сознательной жизни мы проводим
Выпечка из творога
Творожный пирог с брусникой Тесто: 80 гр масла комнат темпер, 1 яйцо, 0,5 ч л гаш соды, 1 ст л сахара, 1 ст муки.Замесить, убрать в холод на 30 мин. Творожная начинка: творог 9% 500 гр, 0,5 ст сахара,
Борщ в мультиварке
Многие уверенны в том, что приготовить настоящий вкусный, наваристый борщ со свёклой в мультиварке невозможно. Ссылаются на то, что перед тем, как сварить это блюдо, нужно готовить заправку на сковороде,
Компот из абрикосов
Теперь варим компот из абрикосов, предварительно подготовив литровую стерилизованную и сухую банку: 1. Плоды промыть, вынуть косточку и хорошо обсушить; 2. Чтобы абрикосовый компот был нежнее, лучше
Крем под мастику
Следует помнить, что мастику наносить на влажные поверхности нельзя (иначе она потеряет форму или совершенно растечется). Но если корж уже пропитан вкуснейшим кремом (а без крема это совершенно не тот
Варенье из абрикосов
Абрикосовые деревья были выведены в Юго-Восточной Азии и вскоре распространились во многих странах. Особенно популярно это растение было в Армении, возможно, поэтому по латыни абрикос называется Prúnus