рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Ящик Пандори - міф із Стародавньої Греції

  1. Ящик Пандори (міф)
  2. Ящик Пандори відкрився
  3. поява надії

Багатьом відомий термін «ящик Пандори», значення якого бере початок з легенд Стародавньої Греції. Це дуже цікавий міф з глибоким смисловим значенням. У давнину вважали, що цікавість є одним з головних вад. Про людину, що сунуть ніс не в свої справи, говорили, що він прагне відкрити скриньку Пандори.

... Все почалося з того, що бог Прометей дав людям вогонь, позбавивши їх від холоду і мороку ночі. Зевс-громовержець був розгніваний цим вчинком. За наказом верховного Олімпійця, Прометея прикували до скелі. Кожен день прилітав орел і викльовував у Прометея печінку, але за ніч вона знову відновлювалася.

Зміст статті:

Ящик Пандори (міф)

Ящик Пандори відкрився

поява надії

Гнів Зевса було обрано не тільки на Прометея, а й на людей. Отримавши вогонь, жителі землі здобули незалежність від богів і перестали їм поклонятися. Щоб покарати непокірних людей, Зевс-громовержець придумав підступний план ...

Ящик Пандори (міф)

Ящик Пандори (міф)

Зевс повелів створити молоду дівчину, прекрасну і дуже цікаву. Багато Олімпійські боги взяли участь в її створенні. Гефест змішав землю і воду, щоб виліпити для неї тіло. Гермес вдихнув в дівчину душу, а Афродіта подарувала їй звабливу усмішку. Афіна приготувала для першої жінки серед смертних блискучий срібний наряд.

Дівчина отримала ім'я «Пандора», що можна перекласти як «володіє всіма дарами». Боги вирішили подарувати її Епіметею, братові Прометея. Епіметей знав, що подарунки від Зевса брати не можна, але він був зачарований манерами і зовнішністю молодої жінки. Всупереч порадам свого брата, Епіметей вирішив взяти дівчину в дружини.

Ящик Пандори відкрився

Цікава жінка досліджувала всі куточки в будинку свого чоловіка. Одного разу їй попався на очі дивний ящик з темного дерева, який стояв у підвалі, біля найвіддаленішої стіни.

Ящичок був зав'язаний шовковою золотим шнурком. Пандора захотіла дізнатися у чоловіка, що знаходиться в ящику. Однак Епіметей сказав, що відкривати його ні в якому разі не можна.

Дочекавшись, поки чоловік піде з дому, жінка стягнула шнурок і почула голосу, які волали до неї зі скриньки. Вони відкрила кришку, і з нього негайно вилетіли всілякі хвороби, нещастя і біди. Пандора відчайдушно намагалася зачинити кришку, але коли їй це вдалося, то всередині скриньки залишилося лише одна істота зі зламаним крилом.

поява надії

Біди і хвороби поширилися серед людей, а Пандора і Епіметей вперше дізналися, що таке страх і біль. У хвилину розпачу вони почули слабкий голосок того істоти, яке залишилося замкненим в ящику. Істота просило випустити його і запевняло, що воно може все виправити і зцілити будь-які рани. Порахувавши, що гірше вже не буде, Епіметей зважився відкрити скриньку.

Істотою, що сиділи на дні, виявилася надія. Вона вилікувала біль і виправила всі біди. І тепер відтепер за кожним нещастям, за всяким злом завжди з'являється надія. Але людям не слід очікувати її занадто швидко, іноді надію затримує зламане крило.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com