рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Часник на зиму: як солити часникову заготовку за найкращими рецептами консервації

  1. Підготовка та загальні рекомендації Перед консервацією часник потрібно підготувати за такими правилами:...
  2. покрокові рецепти
  3. соління головками
  4. У смородиновому соку
  5. зубчиками
  6. зелений
  7. З салом
  8. По-вірменськи
  9. Секрети рецептури малосольного часничку

Підготовка та загальні рекомендації

Перед консервацією часник потрібно підготувати за такими правилами:

  1. Використовувати молодий овоч без дефектів.
  2. Заготовлювати дозрілі, стиглі коренеплоди.
  3. Ретельно промити.
  4. Очистити від верхньої шкірки, молоду шкірку залишити.
  5. Обрізати краю і хвостик рослини необов'язково.

Обрізати краю і хвостик рослини необов'язково

Залежно від різновидів засолювання часник маринується зубчиками або головками, також можна заготовлювати зелені часникові стріли. Замаринований будь-яким способом овоч стає більш м'яким на смак, в ньому немає такої гіркоти, як в свіжому овоче.

Закочувати рослина можна під залізні кришки, а можна зберігати і під капроновими. Але банки обов'язково потрібно обробити. Для консервації цього продукту краще вибирати маленькі баночки. Так заготовку зручніше зберігати.

Відео «Маринований часник на зиму»

З цього відео ви дізнаєтеся простий рецепт маринованого часнику на зиму.

покрокові рецепти

Консервований часник вживається і як самостійна закуска, і як додаткова приправа до різних страв.

Існує велика кількість пікантних рецептів консервації часнику.

соління головками

Рецептів засолювання часнику головками дуже багато, всі вони швидкі в приготуванні, а результат дуже смачний.

Як приготувати:

  1. Очистити 1 кг молодого овоча, видалити лушпиння і кореневища.
  2. Підготувати 300 г кухонної солі.
  3. Взяти трилітрову банку, насипати шар солі.
  4. Викласти шар часниковим головок.
  5. Стежити, щоб вони не стикалися між собою.
  6. Присипати сіллю.
  7. Чергувати шари до кінця банки.
  8. Останнім повинен бути шар солі.
  9. Закрити капроновими кришками. Зберігати соління в темному місці.

У смородиновому соку

У смородиновому соку

Якщо засолити рослина з використанням смородини, то часник вийде з приємним ароматом і незвичайним на смак.

Складові:

  • 2 кг часникових головок;
  • 0,5 кг смородини;
  • 100 г цукрового піску;
  • 600 мл води;
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Головки овоча помити, очистити.
  2. Замочити на добу прохолодною водою.
  3. Ягоди промити, прибрати лушпиння.
  4. Залити киплячою водою, додати цукор, посолити.
  5. Поставити суміш на плиту і довести до кипіння.
  6. Пропустити розчин через сито.
  7. Промити часник водою, скласти в банку.
  8. Залити смородиновим сиропом, зверху покласти вантаж.
  9. Готовий продукт зберігати в погребі, підвалі або холодильнику.

зубчиками

зубчиками

Для цього способу засолювання рослини потрібно розібрати його на окремі зубчики. За цим рецептом можна заготовлювати молодий і зрілий часничок.

Як приготувати:

  1. Часник (100 г) розібрати на зубчики, порізати шматочками або пластинками.
  2. До підготовленого овочу додати сіль і воду.
  3. Отриману суміш розкласти по банках.
  4. Закрити поліетиленовими кришками. Прибрати квашений овоч в холодильник.

зелений

зелений

Крім заготовки головок, можна консервувати зелені стрілки часнику. Це відмінна закуска і доповнення до м'ясних страв.

знадобляться:

  • стрілки рослини - 50 шт .;
  • вода - 1 л;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. солі;
  • чорний перець горошком - за смаком;
  • гвоздика - за смаком;
  • оцет - 40 мл.

Дотримуйтесь наступну черговість дій:

  1. Стручки промити проточною водою.
  2. Опустити в ємність з водою і проварити близько 10 хвилин.
  3. Відкинути на друшляк.
  4. Викласти стрілки в стерилізовані банки.
  5. У каструлю налити води, додати сіль, цукор, спеції.
  6. Прокип'ятити маринад.
  7. Залити стріли маринадом, додати оцет.
  8. Закривати кришками. Вживати через тиждень.

З салом

З салом

Один з «золотих» рецептів - це часникова паста на зиму. Сало для пасти повинно бути м'яким, ніжним, середньої товщини. Солити блюдо краще морською сіллю, так воно буде ще смачніше.

компоненти:

  • свіже свиняче сало - 500 г;
  • часникові зубчики - 5 шт .;
  • чорний перець за смаком;
  • сіль - 1 ч. л.

Етапи готування:

  1. Зрізати шкірку з сала.
  2. Нарізати сало на шматочки будь-якого розміру.
  3. Часник очистити від лушпиння. Розділити на зубчики.
  4. Пропустити сало з часником через м'ясорубку або подрібнити за допомогою блендера.
  5. Маса повинна вийде однорідної, кремовою, без прожилок.
  6. Посолити, поперчити пасту.
  7. Зберігати в скляній ємності, під кришкою.

Ароматну пасту можна подавати до столу і намазувати на хліб.

По-вірменськи

Консервування часнику з соком білого винограду вважається вишуканою закускою. Приготування непросте, але воно того варте.

знадобляться:

  • часник - 1 кг;
  • сік білого винограду - 50 мл;
  • вода - 1 л;
  • виноградний оцет - 120 мл;
  • цукор, сіль - по 45 г;
  • бутони гвоздики - за смаком;
  • перець духмяний і чорний - за смаком;
  • перегородки волоських горіхів - 3 шт.

часник - 1 кг;   сік білого винограду - 50 мл;   вода - 1 л;   виноградний оцет - 120 мл;   цукор, сіль - по 45 г;   бутони гвоздики - за смаком;   перець духмяний і чорний - за смаком;   перегородки волоських горіхів - 3 шт

Покрокове приготування:

  1. Часничок укласти в ємність, залити холодною водою, залишити на добу.
  2. Злити воду. Очистити верхню частину, промити.
  3. Покласти головки в банки або іншу ємність для квашення.
  4. Залити часник підсоленій водою. Залишити на добу.
  5. Цю процедуру повторювати 20 днів поспіль.
  6. Після цього часу воду злити, а рослина залити остиглим маринадом.
  7. Маринад приготувати з води, цукру, солі, оцту і спецій.
  8. Наполягати часник з маринадом ще 2 тижні.
  9. Після маринад злити, прибрати в холодне місце.
  10. Головки залити виноградним соком, залишити ще на 7 днів.
  11. Після сік зливаємо і додаємо настояний маринад.

Через тиждень незвичайна закуска готова до вживання. Подавати рекомендується холодної.

Секрети рецептури малосольного часничку

Квашений часник дуже проста закуска, яку не важко зробити в домашніх умовах. Використовувати найкраще молодий часник. Щоб овоч краще чистився, необхідно обшпарити його окропом. Квасити часник необхідно цілими головками, але є і варіанти для маленьких баночок, де використовуються зубчики часнику.

приготування:

  1. На дно банки покласти кілька смородиновий і вишневих листочків, 3 листочка хрону.
  2. Викласти 1 кг підготовлених часниковий головок.
  3. Приготувати маринад з 1 л води і 2 ст. л. солі. Закип'ятити, потім охолодити.
  4. Залити часник маринадом, покласти кріп.
  5. Залишити соління на 2-3 тижні в прохолодному темному місці.

Часник може бути мочений, солоний, кислий, сушений.

У будь-який час року часник - це бажана закуска і доповнення до будь-якої страви, яке внесе різноманітність в повсякденне меню.

Баночка оригінальної приправи відмінно підійде до страв з овочів, м'яса, риби, смаженої картоплі, сиру.

Також рослина допомагає боротися із застудою, вбиває мікроби. Ось чому потрібно обов'язково заготовлювати часничок на зиму.

Новости

Кулинария готовим дома
Еда имеет огромное значение в нашей жизни. Это не просто физиологическая потребность, но и ни с чем не сравнимое удовольствие. Кто не любит вкусно покушать? Большую часть своей сознательной жизни мы проводим

Выпечка из творога
Творожный пирог с брусникой Тесто: 80 гр масла комнат темпер, 1 яйцо, 0,5 ч л гаш соды, 1 ст л сахара, 1 ст муки.Замесить, убрать в холод на 30 мин. Творожная начинка: творог 9% 500 гр, 0,5 ст сахара,

Борщ в мультиварке
Многие уверенны в том, что приготовить настоящий вкусный, наваристый борщ со свёклой в мультиварке невозможно. Ссылаются на то, что перед тем, как сварить это блюдо, нужно готовить заправку на сковороде,

Компот из абрикосов
Теперь варим компот из абрикосов, предварительно подготовив литровую стерилизованную и сухую банку: 1. Плоды промыть, вынуть косточку и хорошо обсушить; 2. Чтобы абрикосовый компот был нежнее, лучше

Крем под мастику
Следует помнить, что мастику наносить на влажные поверхности нельзя (иначе она потеряет форму или совершенно растечется). Но если корж уже пропитан вкуснейшим кремом (а без крема это совершенно не тот

Варенье из абрикосов
Абрикосовые деревья были выведены в Юго-Восточной Азии и вскоре распространились во многих странах. Особенно популярно это растение было в Армении, возможно, поэтому по латыни абрикос называется Prúnus

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com