- Підготовка та загальні рекомендації Перед консервацією часник потрібно підготувати за такими правилами:...
- покрокові рецепти
- соління головками
- У смородиновому соку
- зубчиками
- зелений
- З салом
- По-вірменськи
- Секрети рецептури малосольного часничку
Підготовка та загальні рекомендації
Перед консервацією часник потрібно підготувати за такими правилами:
- Використовувати молодий овоч без дефектів.
- Заготовлювати дозрілі, стиглі коренеплоди.
- Ретельно промити.
- Очистити від верхньої шкірки, молоду шкірку залишити.
- Обрізати краю і хвостик рослини необов'язково.
Залежно від різновидів засолювання часник маринується зубчиками або головками, також можна заготовлювати зелені часникові стріли. Замаринований будь-яким способом овоч стає більш м'яким на смак, в ньому немає такої гіркоти, як в свіжому овоче.
Відео «Маринований часник на зиму»
З цього відео ви дізнаєтеся простий рецепт маринованого часнику на зиму.
покрокові рецепти
Консервований часник вживається і як самостійна закуска, і як додаткова приправа до різних страв.
Існує велика кількість пікантних рецептів консервації часнику.
соління головками
Рецептів засолювання часнику головками дуже багато, всі вони швидкі в приготуванні, а результат дуже смачний.
Як приготувати:
- Очистити 1 кг молодого овоча, видалити лушпиння і кореневища.
- Підготувати 300 г кухонної солі.
- Взяти трилітрову банку, насипати шар солі.
- Викласти шар часниковим головок.
- Стежити, щоб вони не стикалися між собою.
- Присипати сіллю.
- Чергувати шари до кінця банки.
- Останнім повинен бути шар солі.
- Закрити капроновими кришками. Зберігати соління в темному місці.
У смородиновому соку
Якщо засолити рослина з використанням смородини, то часник вийде з приємним ароматом і незвичайним на смак.
Складові:
- 2 кг часникових головок;
- 0,5 кг смородини;
- 100 г цукрового піску;
- 600 мл води;
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
- Головки овоча помити, очистити.
- Замочити на добу прохолодною водою.
- Ягоди промити, прибрати лушпиння.
- Залити киплячою водою, додати цукор, посолити.
- Поставити суміш на плиту і довести до кипіння.
- Пропустити розчин через сито.
- Промити часник водою, скласти в банку.
- Залити смородиновим сиропом, зверху покласти вантаж.
- Готовий продукт зберігати в погребі, підвалі або холодильнику.
зубчиками
Для цього способу засолювання рослини потрібно розібрати його на окремі зубчики. За цим рецептом можна заготовлювати молодий і зрілий часничок.
Як приготувати:
- Часник (100 г) розібрати на зубчики, порізати шматочками або пластинками.
- До підготовленого овочу додати сіль і воду.
- Отриману суміш розкласти по банках.
- Закрити поліетиленовими кришками. Прибрати квашений овоч в холодильник.
зелений
Крім заготовки головок, можна консервувати зелені стрілки часнику. Це відмінна закуска і доповнення до м'ясних страв.
знадобляться:
- стрілки рослини - 50 шт .;
- вода - 1 л;
- 3 ст. л. цукру;
- 2 ст. л. солі;
- чорний перець горошком - за смаком;
- гвоздика - за смаком;
- оцет - 40 мл.
Дотримуйтесь наступну черговість дій:
- Стручки промити проточною водою.
- Опустити в ємність з водою і проварити близько 10 хвилин.
- Відкинути на друшляк.
- Викласти стрілки в стерилізовані банки.
- У каструлю налити води, додати сіль, цукор, спеції.
- Прокип'ятити маринад.
- Залити стріли маринадом, додати оцет.
- Закривати кришками. Вживати через тиждень.
З салом
Один з «золотих» рецептів - це часникова паста на зиму. Сало для пасти повинно бути м'яким, ніжним, середньої товщини. Солити блюдо краще морською сіллю, так воно буде ще смачніше.
компоненти:
- свіже свиняче сало - 500 г;
- часникові зубчики - 5 шт .;
- чорний перець за смаком;
- сіль - 1 ч. л.
Етапи готування:
- Зрізати шкірку з сала.
- Нарізати сало на шматочки будь-якого розміру.
- Часник очистити від лушпиння. Розділити на зубчики.
- Пропустити сало з часником через м'ясорубку або подрібнити за допомогою блендера.
- Маса повинна вийде однорідної, кремовою, без прожилок.
- Посолити, поперчити пасту.
- Зберігати в скляній ємності, під кришкою.
Ароматну пасту можна подавати до столу і намазувати на хліб.
По-вірменськи
Консервування часнику з соком білого винограду вважається вишуканою закускою. Приготування непросте, але воно того варте.
знадобляться:
- часник - 1 кг;
- сік білого винограду - 50 мл;
- вода - 1 л;
- виноградний оцет - 120 мл;
- цукор, сіль - по 45 г;
- бутони гвоздики - за смаком;
- перець духмяний і чорний - за смаком;
- перегородки волоських горіхів - 3 шт.
Покрокове приготування:
- Часничок укласти в ємність, залити холодною водою, залишити на добу.
- Злити воду. Очистити верхню частину, промити.
- Покласти головки в банки або іншу ємність для квашення.
- Залити часник підсоленій водою. Залишити на добу.
- Цю процедуру повторювати 20 днів поспіль.
- Після цього часу воду злити, а рослина залити остиглим маринадом.
- Маринад приготувати з води, цукру, солі, оцту і спецій.
- Наполягати часник з маринадом ще 2 тижні.
- Після маринад злити, прибрати в холодне місце.
- Головки залити виноградним соком, залишити ще на 7 днів.
- Після сік зливаємо і додаємо настояний маринад.
Через тиждень незвичайна закуска готова до вживання. Подавати рекомендується холодної.
Секрети рецептури малосольного часничку
Квашений часник дуже проста закуска, яку не важко зробити в домашніх умовах. Використовувати найкраще молодий часник. Щоб овоч краще чистився, необхідно обшпарити його окропом. Квасити часник необхідно цілими головками, але є і варіанти для маленьких баночок, де використовуються зубчики часнику.
приготування:
- На дно банки покласти кілька смородиновий і вишневих листочків, 3 листочка хрону.
- Викласти 1 кг підготовлених часниковий головок.
- Приготувати маринад з 1 л води і 2 ст. л. солі. Закип'ятити, потім охолодити.
- Залити часник маринадом, покласти кріп.
- Залишити соління на 2-3 тижні в прохолодному темному місці.
Часник може бути мочений, солоний, кислий, сушений.
У будь-який час року часник - це бажана закуска і доповнення до будь-якої страви, яке внесе різноманітність в повсякденне меню.
Баночка оригінальної приправи відмінно підійде до страв з овочів, м'яса, риби, смаженої картоплі, сиру.
Також рослина допомагає боротися із застудою, вбиває мікроби. Ось чому потрібно обов'язково заготовлювати часничок на зиму.