рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Паяльник на батарейках або акумуляторах для автономної пайки мікросхем

  1. застосування
  2. Необхідні матеріали для виготовлення
  3. Ізоляція і нагрівач
  4. Корпус і вимикач

Коли необхідно здійснити пайку в обмеженому для роботи просторі, а поруч немає відповідного джерела енергії, бездротової паяльник буде якраз до речі. Різновидів таких інструментів безліч.

І якщо в більшості випадків зручніше використовувати автономний газовий паяльник , Наприклад, на даху будівлі для ремонту антени, то при ремонті електронних приладів, коли потрібно невисока температура і обережність при пайку, зручніше використовувати паяльник на акумуляторі або на батарейках.

застосування

Незважаючи на компактні розміри, такий паяльник може нагрівати жало до 450 ℃ Незважаючи на компактні розміри, такий паяльник може нагрівати жало до 450 ℃. Заряду двох батарейок вистачає на кілька пайок.

Через те, що наявність в конструкції акумуляторів або батарейок робить інструмент досить важким, а час використання обмеженим, застосовувати його в майстерні для повсякденної роботи по монтажу недоцільно. Але при ремонті радіоапаратури, коли використання подовжувачів неможливо, це буде цілком виправданим рішенням.

В даний час вибір паяльників на батарейках величезний, але ціна моделей, гідних хоч якогось уваги, представлених в численних інтернет-магазинах, досить висока.

Якщо використовувати електропаяльник планується не дуже часто, нераціонально платити за нього 1500-2000 рублів. Самостійно виготовити подібний інструмент цілком можливо.

Звичайно, такий паяльник НЕ буде настільки ергономічний, але свої функції виконувати він зможе, і витрати на його виготовлення окупляться моментально.

Необхідні матеріали для виготовлення

Отже, щоб самостійно виготовити міні паяльник, що працює від батарей, необхідно підготувати наступні матеріали:

  • відрізок мідного дроту діаметром 4-5 мм і довжиною 50 мм;
  • шматок мідної фольги 30х50 мм;
  • нихромовая нитка діаметром 0,2 мм і довжиною близько 400 мм;
  • ізоляційна стрічка;
  • металева трубка для електрообігрівача;
  • силікатний клей або рідке скло;
  • порошок тальку;
  • батарейки 2 штуки напругою по 1,5 В (акумулятори АА).

відрізок мідного дроту діаметром 4-5 мм і довжиною 50 мм;   шматок мідної фольги 30х50 мм;   нихромовая нитка діаметром 0,2 мм і довжиною близько 400 мм;   ізоляційна стрічка;   металева трубка для електрообігрівача;   силікатний клей або рідке скло;   порошок тальку;   батарейки 2 штуки напругою по 1,5 В (акумулятори АА)

Починати роботу слід з виготовлення жала, так як на ньому і буде споруджуватися конструкція майбутнього паяльника. Використовуючи для жала мідний дріт, необхідно заточити робочий кінець його у формі пласкої викрутки під кутом 45 °.

Ширина жала визначається характером виконання майбутніх робіт і може варіюватися від 2 до 5 мм. При особливо точної пайку жало можна заточити, надавши йому практично форму шила.

Ізоляція і нагрівач

Далі потрібно покрити тильну частину жала, на якій буде перебувати нагрівальний елемент, сумішшю силікатного клею і тальку. Її краще підготувати заздалегідь, перемішавши компоненти до консистенції сметани. Суміш буде виконувати функції ізолюючої прошарку.

Після висихання суміші, поверх неї на жало необхідно намотати трубку з мідної фольги, щоб довжина трубки була не більше 30 мм, а жало виступало з трубки не більше ніж на 10 мм.

Поверх наносять ще один шар ізолюючої маси і підсушують при кімнатній температурі. Не рекомендується сушити її над вогнем, так як клей може растрескаться. Можна прискорити висихання, акуратно використовуючи фен.

Поверх висушеного шару ізолюючої маси потрібно намотати ніхромовий дріт, залишивши вільними два кінця її. Довжина одного повинна бути 30 мм, іншого - 60.

Щоб робота паяльником була більш комфортною, бажано поекспериментувати з довжиною нитки, підключаючи до неї батарейки і скорочуючи дріт до потрібної довжини, домагаючись отримання необхідної температури.

Готову намотування потрібно покрити ізолюючої сумішшю і дочекатися її затвердіння. Довгий висновок обмотки прокладають поверх ізолюючого шару, виводять поруч з коротким і вся обмотка ще раз покривається шаром ізоляції.

Для підключення нагрівального елементу паяльника на батарейках до кінців нихромовой нитки необхідно приєднати два мідні проводи та ізолювати з'єднання ізоляційною стрічкою.

Корпус і вимикач

Корпус міні паяльника можна виготовити з відповідною пластикової трубки з внутрішнім діаметром 18-20 мм. Цього достатньо, щоб усередині помістити батарейки і йдуть до них дроти. Контактні пластини можна виконати зі смужок жерсті.

Для вимикача на корпус виводять два пелюсткових контакту, які будуть замикатися, якщо затиснути паяльник в руці. Контакти бажано ізолювати за винятком поверхонь, які будуть стикатися при включенні. Вимикач необхідно підключити в розрив одного з живильних проводів.

Такий найпростіший паяльник на батарейках здатний забезпечити потужність 25-40 Вт. Її цілком достатньо для розплавлення більшості олов'яно-свинцевих припоїв, використовуваних для пайки напівпровідникових приладів, мікросхем, SMD-компонентів.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com