рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Батарейки та Акумулятори Тип D: Види і Характеристики

  1. Технічні характеристики
  2. Різновиди і їх особливості
  3. Де застосовуються батарейки та акумулятори типу D
  4. Популярні виробники і їх особливості
  5. На що звернути увагу при виборі

Існує безліч різних типорозмірів батарейок, але якщо необхідний елемент підвищеної ємності, то слід звернути увагу на вироби типу D (за ГОСТом 373). Такі батарейки можуть застосовуватися в побутових приладах, тому для оптимального використання електричних пристроїв, слід розібратися в тому, чим відрізняються такі елементи між собою.

Технічні характеристики

Цей тип батарей нескладно визначити візуально. Джерела живлення типу D є великий бочонок, який має такі характеристики:

Параметри Напруга ескости, мАг * Батарейки R20 (Сольові) 1,6v 4000 LR20 (лужні) 1,6v 5500-16000 Акумулятори HR20 (Ni-Mh) 1,2v 3000-10000 KR20 (Ni-Cd) 1,2v 2000-5000 Li-Ion (32600) 3,6 - 3,7v 3000-6000 Діаметр 34,2 Висота 61,5 Вага 66-150 Назви Тип D, R20, 373, Mono, UM 1

* Технології розвиваються дуже швидко, тому максимальна ємність може бути вище, ніж вказана в таблиці.

Розмір однаковий для всіх моделей батарей цього типу, в ось ємність і напруга може істотно відрізняться в залежності від застосовуваної технології, при виготовленні елемента. З цієї ж причини можуть спостерігатися і відхилення маси.

Різновиди і їх особливості

Вироби класу D можуть істотно відрізнятися за технологією виробництва. Основними різновидами таких батарей є такі моделі:

D-R20 Сольові (Угольно-цинкові) (1,5 v). Найбільш дешевий варіант батарейки цього типу. мають невелику ємність і незадовільно працює при низьких температурах повітря, тому її використання виправдане тільки в тому випадку, якщо експлуатація електронного приладу здійснюється при плюсовій температурі. При цьому, дуже потужний споживач електрики швидко приведе в непридатність цю модель.

D-LR20 Алкалинова (Лужна) (1,5 v). володіє значно кращими показниками електроємності, при стандартній напрузі 1,5 Вольта, що дозволяє більш ефективно використовувати джерело живлення в пристроях підвищеної потужності. Вартість виробу також в кілька разів перевищує ціну звичайних сольових виробів.

D-HR20 NiMh (нікель-металогідридний) (1,2 v). Ця модель «барильця» є акумулятором, тому, незважаючи на більш високу вартість виробу, користується популярністю у споживачів, що піклуються про раціональне витрачання часу і грошових коштів. Нікель-металогідридний акумулятор має трохи менше значення напруги, але при послідовному підключенні можна домогтися більш високого.

Нікель-металогідридний акумулятор має трохи менше значення напруги, але при послідовному підключенні можна домогтися більш високого

D-KR20 NiCd (нікель кадмієвий) (1,2 v). Нікель-кадмієві акумулятори є дуже надійними елементами живлення, які здатні витримати багаторазові цикли заряду. Незважаючи на меншу номінальну напругу (1,2 v) отримати більш високе значення цього параметра можна шляхом послідовного з'єднання елементів. Важлива перевага перед іншими «бочонками» у цій моделі акумуляторів полягає в тому, що елемент може повноцінно функціонувати при робочій температурі від мінус 50 до плюс 60 градусів Цельсія.

Li-Ion (3,6v-3.7v). Цей тип акумуляторів Size D є самим витривалим і дозволяє віддавати більшу кількість струму. Кількість перезарядних операцій може досягати 3 000, тому не дивлячись на відносно високу вартість такого елементу, експлуатація його обійдеться значно дешевше.

Будь-який з перерахованих «діжок» може бути встановлений в пристрій, призначений для роботи з цим типом джерел живлення.

Де застосовуються батарейки та акумулятори типу D

Батарейки та акумулятори цього типу можуть використовуватися в наступних пристроях і приладах:

  1. Ручні ліхтарі високої потужності.
  2. Дитячі іграшки.
  3. Рації і радіоприймачі.
  4. Електронні музичні інструменти.

Крім цього батарейки цього типу можуть бути використані в професійних вимірювальних приладах, наприклад, в лічильниках Гейгера.

Крім цього батарейки цього типу можуть бути використані в професійних вимірювальних приладах, наприклад, в лічильниках Гейгера

Перехідник з AA на D

Популярні виробники і їх особливості

Випуск джерел живлення типу D налагоджений багатьма виробниками електроніки, але найбільш популярними є такі фірми:

  1. Energizer - є лідером виробництва лужних батарей, серед яких «барила» займають чималий відсоток. Батарейки та акумулятори цього виробника відрізняються високою якістю і витривалістю, що дозволяє використовувати їх в приладах, які споживають велику кількість електроенергії.
  2. Duracell - продукція цієї фірми також заслуговує на увагу, адже по витривалості і ємності елементи не поступаються іншим виробникам, а за співвідношенням ціни і якості ці елементи будуть перебувати поза всякою конкуренцією. Алкалінові D-елементи цієї марки можуть успішно застосовуватися в самих потужних автономних пристроях.

Якщо з яких-небудь причин не вдалося придбати один з наведених вище елементів, то з такою ж ефективністю можна використовувати продукцію таких фірм, як: Panasonic, Sony або Varta.

На що звернути увагу при виборі

Перше на що варто звернути увагу це типорозмір, крім стандартного бочки типу D є ще трохи менше типу C. Так само увагу заслуговує напруга. У Ni-Cd і Ni-Mh акумуляторів це 1,2v, у батарейок це 1,5v, у Li-Ion АКБ це 3,7v. При нестачі напрузі пристрій може не заробити, а при надлишку згоріти. Тому важливо уважно ознайомитися з інструкцією пристрою.

У всіх джерел живлення є термін придатності, тому треба намагатися купувати з якомога свіжішими датами випуску. На корпусі не повинно бути вм'ятин, іржі, протікань і інших пошкоджень. Упаковка повинна бути запечатаній.

Придбання контрафактної продукції також зведе нанівець всі зусилля по підбору елемента описані вище, тому покупку батарейок слід здійснювати тільки в перевірених місцях або в торгових організаціях заслуговують на довіру.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com