рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

ДТП оформлення без виклику ДАІ: 4 варіанти дій водія

  1. Коли можна не звертатися в ДАІ?
  2. Чотири варіанти дій при ДТП без постраждалих
  3. Яким чином можна самостійно оформити ДТП?
  4. Правила оформлення Європротоколу
  5. Заповнюючи протокол, звертайте увагу на деталі
  6. Максимальна виплата за Європротоколом
  7. Де взяти бланк Європротоколу?
  8. Як бути, якщо в ДТП постраждали люди?
  9. строки звернення
  10. Документи для отримання виплати
  11. Наздоженемо і переженемо

Зміст статті

Коли можна не звертатися в ДАІ?

Для дій по самостійному оформленню ДТП (без залучення ДАІ) є маса можливостей. Головне, щоб ДТП не торкнулося людей, а відбилося тільки на стані машин.

Щоб розібратися в питанні більш детально, для початку розглянемо, який порядок дій при ДТП згідно з чинними на сьогодні (2019 г.) правилам. Він (порядок) встановлюється п.2.5, 2.6 і 2.6.1 ПДР. Ці правила говорять, що людині, яка перебуває за кермом, при попаданні в ДТП насамперед необхідно:

  • зупинитися і заглушити машину;
  • повідомити оточуючим про небезпеку натиснувши кнопку «аварійки»;
  • позначити місце аварії за допомогою спеціального знака.

Знак встановлюється на дистанції не менше 15/30 м від автомобіля в залежності від локації (місто / траса).

Далі водій зобов'язаний:

  • перевірити стан людей, що потрапили в аварію, в разі, якщо є постраждалі - викликати медиків і правоохоронців (єдиний телефон служби порятунку - 112);
  • якщо потрібна екстрена допомога - організувати її. Надіслати поранених на попутці в розташоване поруч медустанову або відвезти самому;
  • після доставки поранених, повернутися на місце аварії.

Якщо зі здоров'ям все обійшлося благополучно, і постраждало тільки «залізо», то в дію вступає п. 2.6. Він дає учасникам аварії чотири варіанти можливих дій. При цьому вони повинні звільнити проїжджу частину (якщо постраждалі ТЗ, створюють перешкоди руху), попередньо провівши фото-відео фіксацію місця аварії. Знявши положення ТЗ на дорозі, гальмівний слід і інші факти, що дозволяють встановити обставини ДТП.

За невиконання вимоги правил щодо звільнення проїзду, водіям може загрожувати штраф розміром в 1000 рублів.

Чотири варіанти дій при ДТП без постраждалих

Варіант 1. У водіїв, які керували зіткнулися а / м, немає спільної думки на причини події (по винності в те, що трапилося), на розміри завданих збитків та інше. В цьому випадку необхідно зібрати дані (П.І.Б., плюс контакти) свідків і зателефонувати до чергової частини (зв'язатися з представником ДАІ). Посадова особа, на підставі отриманої інформації прийме рішення про направлення до місця аварії екіпажу (якщо інформація зі слів незрозуміла і вимагає додаткового вивчення). Або вкаже адресу відділення (або поста), в який учасникам інциденту треба під'їхати для оформлення. Як правило, пропонується проїхати у відділення. В цьому випадку, учасникам перед поїздкою треба намалювати схему аварії, зробити відео і фото автомобілів, слідів і інших фактів, пов'язаних з подією.

Група розбору в відділі ГИБДД досліджує обставини справи, визначає, хто винен і складає протокол і виносить постанову. Довідку про ДТП, за прийнятим в 2017 р регламенту, більш не видають (тільки протокол і постанову). Саме ці документи постраждала сторона надає страховику для обгрунтування свого права на відшкодування.

Варіант 2. Серед учасників інциденту немає різночитань в оцінці того, хто винен в події, і характер пошкоджень. Але, при цьому, зіткнулися більш ніж два ТС, не у всіх учасників актуальні ОСАГО, крім того, є ще ряд перешкод для застосування «Європротоколу». У даній ситуації, теж доведеться звертатися в ДАІ. Як і в попередньому варіанті - зателефонувати до чергової частини і отримати адресу, за якою можна їхати для оформлення. Попередньо підготувавши схематичне зображення ДТП, зробивши фото і відео зйомку.

Варіант 3. «Полюбовний». Коли шкоду малий (і компенсується на місці), а треті особи ніяк не постраждали, правила дозволяють нікуди не повідомляти і нічого не оформляти. Тобто на питання, про те чи потрібно викликати ДАІ при незначному ДТП, законодавець дає прямої негативну відповідь.

Громадянину, який винен в події, бажано отримати від потерпілого письмову розписку про від відсутність претензій

Варіант 4. європротокол . Самий просувний сучасними владою і правозахисниками варіант вирішення ситуації з ДТП. На думку представників силових органів, повністю відмовитися від послуг щодо участі ГИБДД в оформленні аварій, в яких присутня тільки матеріальний збиток, не дозволяє факт того, що ДТП, як правило, є порушенням ПДР. Деякі з порушень тягнуть за собою покарання за КоАП РФ, а це зона відповідальності силових структур.

Яким чином можна самостійно оформити ДТП?

Для оформлення ДТП без залучення силових структур (по «Європротоколу»), необхідне дотримання цілого ряду обов'язкових умов (всі прямо перераховані в п.2.6.1 ПДР). це:

  • відсутність шкоди здоров'ю;
  • тільки два учасники (а / м з причепом вважається одним ТЗ) аварії;
  • актуальні ОСАГО у обох учасників зіткнення;
  • різночитань щодо причин і наслідків ДТП немає;
  • максимальний збиток не перевищує 50 тисяч.

Для жителів Москви і Пітера з областями (їм законодавці зробили виняток), максимальний збиток прирівняний до межі можливих компенсацій по ОСАГО (40-ФЗ п.5, ст.11.1). Це 400000р (станом на 2019 р). Правда, отримати таку суму можна, тільки якщо страхова отримає від автовласника матеріали про обставини аварії, отримані засобами відео-фото фіксації, а також пристроями, що використовують ГЛОНАСС, GPS і інші глобальні системи геопозиционирования.

Правила оформлення Європротоколу

Законодавчі акти про ОСАГО регламентують порядок оформлення сповіщення про ДТП . Воно повинно містити:

  • місце скоєння ДТП (при наявності коштів геопозиционирования, найкраще вказати координати);
  • дату і час;
  • кількість автомобілів, які отримали ушкодження (один або два);
  • відзначити, що шкоди людям і іншим ТЗ немає;
  • П.І.Б. і контактні дані очевидців;
  • відомості про автомобілі - учасниках зіткнення (марка, модель, держномер і т.п.);
  • П.І.Б. і адреса власника, а також, якщо за кермом (в момент ДТП) була інша людина, дані цієї особи. Плюс контактний телефон і відомості про водійському посвідченні;
  • опис обставин, при яких сталося зіткнення. Як, в якому порядку рухалися по дорозі і т.п. Плюс схема події;
  • відомості про те, в яку частину машини припав удар. Додатково до цього, описати видимі пошкодження;
  • в доповненні - перелік матеріалів фото і відео-фіксації, які можуть бути представлені для підтвердження (на випадок сумнівів достовірності зазначених у протоколі відомостей).

Заповнюючи протокол, звертайте увагу на деталі

«Повідомлення про ДТП» є офіційним документом, до оформлення якого пред'являються певні вимоги.

При заповненні повідомлення, пишіть друкованими літерами, так щоб будь-хто міг прочитати ваші записи. Ручку застосовуйте тільки кулькову, тоді на другому аркуші самокопіри бланка сформується чіткий відбиток. Кожному водієві треба заповнити обидві сторінки бланка, без пропусків. Всі виправлення потрібно завіряти (ставити свій підпис).

На першому аркуші сповіщення, який є загальним для учасників інциденту, має бути по два підписи кожного з учасників (у разі відсутності виправлень). Першою підписом кожен водій запевняє правильність внесених ним даних, другий - відсутність різночитань у трактуванні обставин ДТП.

Після того, як бланки будуть розкріплені (щоб кожна сторона могла приступити до заповнення своєї 2-ї сторінки), ніяких змін (дописок, виправлень) робити не можна.

Максимальна виплата за Європротоколом

При спрощене оформлення ДТП, законодавчо встановлені наступні максимальні виплати:

Для всіх регіонів (крім Москви і Санкт-Петербурга з областями) - 100 000 р. З 01.06.2018 (відповідно до 448-ФЗ від 29.12.2017г)

Для жителів Москви і Пітера з областями - максимальний розмір виплати може досягати максимальної межі компенсації по ОСАГО . Сьогодні це 400000р. Але, тільки при обов'язковому наданні відео-фото свідоцтв отриманих спільно з даними геопозиционирования. Зроблено це з метою боротьби з шахрайством. Завдяки супутниковим системам, пригода, що сталася у Володимирській області, не можна буде уявити, як подія мала місце в Московській області.

Нарахування проводяться за полісом учасника аварії, визнаного винним. Це відіб'ється для нього збільшенням вартості страховки в подальшому.

Де взяти бланк Європротоколу?

Даний бланк видається компанією-страховиком при продажу страховки, в комплекті з полісом і пам'яткою. У разі придбання електронного поліса, автовласник може заїхати в офіс будь-якої страхової компанії і отримати його безкоштовно.

Бланк протоколу представляє єдиний собою «пиріг» з 3 аркушів самокопіюється паперу формату А4.

При його відсутності треба:

  • заїхати в офіс будь-якого страховика;
  • роздрукувати бланк встановленої форми з інтернет-сайту РСА (Російського Союзу Страховиків). До речі, тут же можна перевірити і справжність полісів.

У випадку з роздруківкою, заповнювати доведеться в два рази більше, так що краще мати оригінальний бланк. Головне щоб він був в наявності хоча б у одного з водіїв, які зважилися на оформлення аварії без ГИБДД.

Оформити ДТП за спрощеною схемою, в разі відсутності бланка протоколу встановленої форми, не можна!

Як бути, якщо в ДТП постраждали люди?

Якщо при аварії є постраждалі оформити ДТП без ДАІ неможливо. Якщо таке сталося, Правила однозначно наказують:

  1. Повідомити в чергову частину відомості про аварії і кількість постраждалих. До місця ДТП будуть спрямовані екіпаж ДПС і карета швидкої допомоги.
  2. При гострій ситуації, організувати надання першої медичної допомоги і відправку поранених в найближчу лікарню. За допомогою проїжджаючих, або самому.
  3. Доставивши постраждалого до медзакладу, повернутися назад для оформлення ДТП (спільно з органами поліції).

Якщо необхідність термінової транспортуванні постраждалих немає, аварійні автомобілі не блокують повністю рух. Те, учасники аварії повинні зібрати дані очевидців і вжити заходів для збереження слідів пригоди до приїзду наряду ДПС.

У ситуаціях, коли внаслідок зіткнення, рух повністю заблоковано, необхідно провести фото-відео фіксацію, і відігнати ТЗ на узбіччя. Після чого зайнятися замальовкою схеми ДТП.

Спрощене оформлення в такій ситуації неможливо. В цьому випадку, важливо уважно стежити, щоб не були сфабриковані відомості, які можуть невірно визначити винну в інциденті сторону.

строки звернення

Для отримання відшкодування по страховці, власник ТЗ (або його довірений) в 2019 році повинен звернутися в офіс своєї компанії (для надання документів) протягом 5 днів. Це ж стосується і другого учасника (винного в аварії). Він повинен відвезти в свою компанію свій екземпляр повідомлення (з тим, щоб сповістити її про те, що трапилося). Здаючи повідомлення в офісі компанії, необхідно отримати взамін копію з вхідним номером. Це буде підтвердженням здачі документа в термін.

Оскільки у страховика є право провести свою оцінку (експертизу) ушкоджень, закон забороняє обом водіям ремонтувати свої машини на протязі 15 днів.

Винуватець аварії, що не надав вчасно свій екземпляр повідомлення страховика, ризикує тим, що йому можуть виставити регрес. Тобто, вимагати відшкодувати витрати на виплату потерпілому. У разі проведення ремонту в термін раніше 15 днів, також можливі аналогічні санкції.

Документи для отримання виплати

В рамках європротоколу, автовласникові для того, щоб отримати виплату по страховці необхідно надати компанії-страховика наступний набір документів:

  • заяву на ім'я директора компанії (про отримання відшкодування);
  • заповнену належним чином «Повідомлення про ДТП»;
  • інформаційний носій з доказами (фото / відео).

Носій повинен бути вихідним: карта пам'яті з реєстратора, фотоапарата, мобільний телефон (якщо фото зберігаються в його внутрішньої пам'яті) і т.п.

Плюс до цього, необхідно буде надати (для ідентифікації особи, підтвердження права власності та іншого):

  • паспорт громадянина і його довіреної особи (в разі наявності) отримує компенсацію з додатком копій першої сторінки та сторінки з пропискою;
  • довіреність, якщо одержувач - довірена особа;
  • поліс ОСАГО;
  • свідоцтво про реєстрацію, або, при його відсутності (наприклад, якщо машина знята з обліку) - ПТС. Додаються копії, зроблені з обох сторін документа;
  • довідка з банку з реквізитами розрахункового рахунку, на який потрібно перерахувати компенсацію.

У разі, якщо все ж в оформленні ДТП взяли участь співробітники ГИБДД, необхідно буде додати видані ними документи:

  • протокол про огляд місця події зі схемою ДТП;
  • постанову про порушення адміністративного справи.

У варіанті, коли є постраждалі - додається довідка з медичної установи. При різночитання в оцінці розміру збитку - висновок незалежної технічної експертизи.

Наздоженемо і переженемо

У минулому році за європротоколу в нашій країні було оформлено більше 540 тисяч страхових випадків. Це склало приблизно третю частину (32%) від усіх виплат по ОСАГО. В Європі водії оформляють дорожні пригоди за цією схемою (без залучення поліції) майже в 80% випадків.

Чи не знайшли відповідь на своє питання в статті? Зателефонуйте Автоюрист і отримаєте безкоштовну консультацію прямо зараз!

8 800 555 67 55 доб. 645

Працюю в юридичній компанії провідним юристом. Охоче ​​відповідаю на Ваші запитання в своїх статтях.

Будь ласка, оцініть статтю!

Коли можна не звертатися в ДАІ?
Як бути, якщо в ДТП постраждали люди?
Яким чином можна самостійно оформити ДТП?
Де взяти бланк Європротоколу?
Як бути, якщо в ДТП постраждали люди?
Чи не знайшли відповідь на своє питання в статті?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com