рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Установка фурнітури | Як встановити кнопки, блочки на одяг самостійно

  1. 1. Щоб встановити фурнітуру потрібно спочатку "пробити" отвір
  2. 2. Як встановити блочку на одяг своїми руками
  3. 3. Як встановити кнопки на джинси, верхній одяг

Фурнітура для одягу - це додаткове, іноді навіть головна прикраса одягу, аксесуарів. Особливо прикрашають різні блочки, кнопки, люверси шкіряні вироби. Однак, не завжди виходить правильно і надійно встановити фурнітуру своїми руками. Часто доводиться зіпсувати не одну блочку або кнопку, перш ніж її встановити.
Щоб полегшити вам цю роботу, скористайтеся нашими порадами, призначеними спеціально для установки блочек, різноманітних кнопок, джинсових гудзиків в домашніх умовах.

Потрібно відразу помітити, що якщо у вас є можливість, то не «економте" на установці блочек вручну. Доручіть цю роботу майстру, який має не тільки досвід, але і спеціальний прес, різні пристосування і набір інструментів. Ну а якщо у вас такої можливості немає, тоді давайте розберемося, як самостійно встановити фурнітуру для одягу за допомогою спеціальних пристроїв.

1. Щоб встановити фурнітуру потрібно спочатку "пробити" отвір

У своїй практиці, в умовах ательє, для установки фурнітури ми використовуємо прес і численні насадки, які підходять для того чи іншого виду кнопки, блочки. За допомогою таких насадок краю кнопки або блочки акуратно розвальцьовуються, набуваючи "фабричний" вид. Але оскільки купувати прес з насадками та інші додаткові інструменти для домашнього використання невиправдано, ми пропонуємо вам використовувати "підручні" інструменти. У вашому арсеналі обов'язково повинен бути невеликий молоток і ковадло (можна інший молоток), шило і кілька додаткових інструментів, які доведеться купити в магазині швейних приладдя. Одним з таких інструментів повинен бути пробійник.

Пробойник обов'язково необхідно використовувати, щоб отвір виходило ідеально рівне, а краю тканини не обсипалися. Пробойник можна мати всього один, самий маленький розмір, в крайньому випадку, два (другий трохи більше). Але найкраще купити набір пробійників зі знімними насадками. Вирізати дірочку ножицями небажано, оскільки з часів блочка або кнопка обов'язково "вивалиться" з неї. Отвір під блочку або кнопу має бути мінімальним, бажано навіть злегка натягувати тканину на ніжку блочки, оскільки, чим щільніше буде тканину притискатися до ніжки, тим надійніше вона буде зафіксована.

Пробивати отвір в тканини або шкірі потрібно на ковадлі, тільки не металевою, а дерев'яної. Дерево має бути дуже щільне (НЕ пухке), наприклад ділянку де знаходиться сучок. Можна використовувати і інші матеріали, щільні, але не пошкоджують вістрі пробійника.
Порада: Ділянки, де будуть пробиватися отвори на трикотажних тканинах і інших сипучих матеріалах можна проклеювати клейовий тканиною.

2. Як встановити блочку на одяг своїми руками

Використовувати спеціальні щипці - це найпростіший, але не найефективніший спосіб установки блочек. Справа в тому. що щипці потрібно купувати хорошої якості, інакше ручки у них можуть погнутися, "щічки" суміші і т.п. Коштують такі щипці досить дорого, тому краще знайдіть в магазині швейної фурнітури ось такий інструмент.

За допомогою такого інструменту легко можна обійтися без щипців та інших пристосувань при установці практично будь-яких блочек і кнопок. Робиться це в такий спосіб. Пробиваєте пробійником отвір в тканини або шкірі, просмикуєте ніжку блочки і одягаєте на неї кільце. Укладаєте ділянку одягу з блочками на ковадло, і розщеплює цим пробійником ніжку блочки на пелюстки. Завдяки такій особливій формі вістря цього інструменту пелюстки самі загнуться на кільці блочки. Вам залишиться лише трохи зафіксувати їх молотком. Чи не застосовуйте при цьому великих зусиль, сильні удари молотка можуть пошкодити тканину і погнути блочку з лицьового боку.
Порада: Кільце укладайте опуклою стороною від себе, тобто, воно повинно повторювати опуклу форму краю блочки.

Є ще один спосіб установки бочок, взагалі без спеціальних інструментів. Але він настільки кустарний, що використовувати його можна тільки в крайньому випадку.
Ніжку блочки можна "розрізати" лезом ножа (за допомогою молотка) на кілька пелюсток, а після підрівняти їх і вставити в підготовлений отвір. Надіти зверху кільце, а пелюстки загнути викруткою. Оскільки буде багато браку, то бажано в запасі мати кілька "зайвих" блочек.

3. Як встановити кнопки на джинси, верхній одяг

Найпростіше встановлювати кнопки з чотирьох частин (на фото №2), закриваються за допомогою кільця, розміщеного в верхній частині кнопки. За допомогою того ж інструменту, що і для блочек, легко "развальцевать" ніжку кнопки на пелюстки, як верхній частині, так і нижньої частини. Втім, для такого типу кнопок часто додаються спеціальні пробойники в комплекті до них. Але з практики ми знаємо, що користуватися ними неефективно. Набагато зручніше і простіше використовувати пробійник, "розщеплює" ніжку на пелюстки. До речі, якщо вам часто доводиться встановлювати фурнітуру на одяг, різні види кнопок, особливо вусиковий (на фото №1), то обов'язково купите в будівельному магазині кілька видів дюбелів. Це такий будівельний цвях із широким капелюшком, погнути який неможливо. Кілька різних по товщині дюбелів попросіть чоловіка "затупити". Напевно у нього в гаражі є чим це зробити (наждак). Далі ви зрозумієте, навіщо вам будуть потрібні такі дюбеля.

Але спочатку давайте розберемося, як поставити найпростішу по конструкції джинсову гудзик. Проколіть шилом дірку в поясі джинсів і вставте в неї ніжку. Встановіть гудзик на ковадло (бажано на металеву поверхню) і забийте молотком ніжку. Саме ніжку, а не гудзик.
Купуючи джинсову гудзик, вибирайте такий комплект, у якій ніжка має нарізку, як на цьому фото. Така ніжка буде надійно утримуватися всередині гудзики. Гладка ніжка може з часом або від навантаження "вискочити".

Тепер давайте спробуємо встановити гудзик для джинсів більш надійної конструкції, ніжка якої вільно рухається. Ось тут вам і потрібно спиляних на наждаку дюбель. Справа в тому, що ніжку у такий гудзики потрібно развальцевать всередині самої гудзики. "Підібратися" до неї без спеціального інструменту у вас не вийде. Зате за допомогою спиляного дюбеля це легко зробити. А оскільки дюбель не гнеться, то їм можна надійно развальцевать ніжку.
Але спочатку протягніть ніжку в пояс, зверху на неї встановіть гудзик і подивіться наскільки ніжка виходь з неї. Можливо, край її потрібно буде "відкусити" плоскогубцями. Інакше ніжка у вас просто загнеться і її вже потім не развальцевать.

Приблизно також встановлюється і вусиковий кнопка (№1), тільки операцію цю потрібно виконати лише для верхньої частини кнопки. Нижню частину встановити набагато легше. Для встановлення другої частини, в магазині можна купити спеціальний інструмент з виїмкою всередині. Але якщо його у вас немає, то можна використовувати металеву пластину з отвором точно за розміром "пухирці". Вставте в отвір металевої пластини цю пупиришку, а ніжку "приплесну" молотком зі зворотного боку одягу. Усикова кнопку поставити дуже складно без спеціальних інструментів, тому купите цих кнопок більше, ніж потрібно.

Останній вид кнопки, який іноді використовується в трикотажного одягу, не представляє особливих труднощів при установці. Тим не менше, кілька радою можна дати теж. По-перше, переконайтеся, що пелюстки нижній частині кнопки заходять точно в належний їм місце. Іноді вони бувають погнутими, тому доводиться їх підгинати або вирівнювати плоскогубцями, щоб під час установки все пелюстки "зайшли" в верхню частину.
Якщо з яких-небудь причин кнопки не встановилася правильно, знімете її і поставте іншу, нову. Зіпсовану кнопку краще більше не використовувати, оскільки вона вже не буде надійно триматися. Коштують вони недорого, тому купите їх з запасом.



Як відкрити міні-ательє

У домашніх умовах прес для установки кнопок не потрібно, а в умовах ательє такий інструмент обов'язково потрібен, особливо якщо ваше ательє займається ремонтом шкіряного одягу, сумок та інших аксесуарів, де часто використовується різна фурнітура.


Технологія пошиття та крою натурального хутра

Пошиття хутра або шкіри якісно може виконати тільки професіонал, який має спеціальне обладнання, інструменти та досвід, в тому числі і інструменти для установки фурнітури для одягу. Однак, в деяких випадках можна встановити кнопки або блочки без спеціальних інструментів і пристосувань.


Рекомендації по роботі зі шкірою

Практично будь-яка кажана одяг, аксесуари використовують різну фурнітуру. Щоб "пробити" акуратне отвір в шкірі для установки кнопки або блочки обов'язково потрібно використовувати спеціальний пробійник.


Як самостійно зшити штори - невеликі поради

Для штор часто використовують спеціальну фурнітуру - люверси. Люверси зовні нагадують блочки, однак металево люверси самостійно встановити неможливо, оскільки без спеціального преса ви не зможете акуратно развальцевать їх краю. Використовуйте пластмасові люверси. Їх половинки замикаються один з одним і установка тому не викличе ніяких складнощів.


Матеріали прокладок і клейові матеріали

При установці фурнітури на одязі з сипучих, трикотажних тканин обов'язково використовуйте клейові тканини. Проклеєні ділянки одягу будуть надійно утримуватися між частинами блочки.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com