рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Частина приміщень в Маріїнському палаці вже повністю відреставрували (фото)

Розпочаті в 2007 році роботи по відновленню старовинної будівлі були потім припинені через недостатнє фінансування. Закінчити реставрацію палацу допоможуть міжнародні пам'яткоохоронні фонди і українські меценати

В кінці квітня в Києві відбудеться презентація фонду, який стане розпорядником надходжень від міжнародних пам'яткоохоронних фондів і організацій, а також від українських меценатів для продовження реставрації Маріїнського палацу. Її почали, закривши палац, в 2007 році. З 2010-го фінансування робіт припинилося, лише зрідка виділялися незначні кошти.

- У 2014 році нам вдалося завершити роботи з посилення фундаменту Маріїнського палацу за допомогою паль, побудувати підвали, яких раніше не було, щоб розмістити там сучасні інженерні системи, в тому числі кондиціювання, - розповіла науковий керівник реставраційних робіт Лариса Цяух. - Була оновлена вся гідроізоляція, замінено покрівлю над більшою частиною будівлі. Крім того, вже можна подивитися відреставровані зали: замість кінотеатру з'явилися зал для урочистостей, нагородної та приймальний зали. На другому поверсі привели в порядок одну з кімнат. А всього їх в палаці 18.

* Кілька залів Маріїнки вже відреставровані
* Кілька залів Маріїнки вже відреставровані

Причини ж, за якими розпочато термінові пошуки стабільного джерела фінансування, - аварійний стан фасадів і правого флігеля, занедбаність території парку навколо палацу. Чергового заморожування реставраційних робіт палац вже не переживе.

Ми розуміємо, що військові реалії не дозволяють розраховувати на допомогу держави як основного фінансиста. Тому вихід знайдений в іншому - створено фонд.

Парадне ганок з боку парку - головний вхід до палацу - зараз має жалюгідний вигляд. Руйнується ліпнина, обсипалася штукатурка. За проектом Бартоломео Растреллі в 1744 році палац заклали в Царському саду, створеному як і будівля, за канонами бароко, - у вигляді єдиного ансамблю.

* Парадне ганок зі скульптурами левів і фасади палацу потребують термінової реставрації
* Парадне ганок зі скульптурами левів і фасади палацу потребують термінової реставрації

І в планах архітекторів нині повернути Маріїнському парку бароковий вигляд, відкрити головний вхід (зі скульптурами левів), прибрати зарості на навколишньої території, непривабливий фонтан радянських часів, розбивши на цьому місці велику галявину з квітами і декоративними кущами.

А чорний вхід до палацу (колишній каретний двір), який використовувався протягом останнього століття як головний, також залишиться повністю функціональним і знову набуде свою урочистість.

- Територію Маріїнського парку - з усіма його терасами - потрібно з часом повністю переформатувати в стилі палацу, - продовжує Лариса Цяух. - Адже у всьому світі перлини архітектури впливають на контекст навколишньої забудови, яку обов'язково зберігають незайманою.

У Києві ж, навпаки, всупереч пам'яткоохоронним нормам, на схилах історичного парку будують мансарди, втискують багатоповерхівки, вертолітні майданчики і так далі ...

Більше фото дивіться тут

Фото Сергія Даценка, «ФАКТИ»

Читайте нас в Telegram-каналі , Facebook і Twitter

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com