рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Ігри з пластиліном

  1. пластиліновий театр
  2. Пізнавальні ігри
  3. вивчаємо кольори
  4. пластилінові фантазії
  5. Пластилінова кулінарія
  6. Вправи для маленьких пальчиків
  7. Кілька порад, як зробити заняття ліпленням ще більш захоплюючими

зміст:

Загальновідомо, що заняття ліпленням розвивають дрібну моторику, просторове мислення, фантазію. Ось тільки не всі діти вміють і люблять ліпити. Якщо ваш малюк виявився байдужий до пластиліну, не засмучуйтеся. Крім ліплення грибів і катання ковбасок, знайдеться чимало інших способів застосування цього чудового матеріалу. Запропонуйте дитині то, від чого він напевно не відмовиться - просто пограти.

До змісту

пластиліновий театр

Знайомство дитини з пластиліном може відбутися в 8 місяців, а може і після двох років. Але, в будь-якому випадку, почнеться воно, швидше за все, не з самостійної ліплення, а з спостереження за вашими діями. Малюк буде замовляти виготовлення нових і нових фігурок, з задоволенням м'яти ваші найвдаліші вироби, намагатися при нагоді з'їсти шматок пластиліну або закинути його подалі.

А ліпити доведеться батькам. І не просто ліпити, а з ентузіазмом, радістю і здивуванням витягати з брусочки-будиночка кошеня або мишку (або змію, якщо ліплення - не ваш коник). На щастя для багатьох батьків, особливих художніх талантів не потрібно. Створені фігурки повинні бути прості настільки, щоб в найближчому майбутньому повторити їх було під силу і дитині. А ось акторські навички доведеться розвивати. Добре якщо виліплена звірятко, на радість малюка, заспіває йому пісеньку, розповість про своє життя або сама буде задавати питання.

Коли дитина освоїться з такою незвичайною іграшкою, можна розіграти сюжет відомої казки, виліпив всіх її персонажів. Причому ліпити краще по ходу казки. Наприклад, разом з малюком кличете: "Кішка! Іди тягти ріпку" - і одночасно виліплює фігурку кішки.

З часом дитина може стати повноправним актором у вашому театрі і, можливо, він сам захоче придумувати і створювати фігурки ляльок.

До змісту

Пізнавальні ігри

Якщо ваша дитина - шанувальник всіляких розвиваючих ігор, йому напевно сподобаються пропоновані заняття. Багатьом дітям об'ємні пластилінові допомоги здадуться навіть цікавіше і зрозуміліше настольно-друкованих ігор.

Зберіть за столом іграшкових звірів і зліпите для них відповідний корм. Кілька таких ігор, і дитина без праці запам'ятає, що овечка любить траву, півник - зернятка, а кішка - рибу.

Інша справа можна присвятити ліплення чоловічка. Зробіть тулуб-ковбаску, прикріпіть до нього кульку-голову і зупиніться. Нехай малюк радить, що ще виліпити, чи вистачить однієї руки, куди прикріплювати ногу. Якщо дитина не може підказати, дорослий повинен сам промовляти - що він робить, навіщо. Вивчаючи будову тіла, не забудьте і про частинах особи. Виліпити очі, ніс, рот, вуха. Нехай дитина сама розставить їх на голові або вкаже вам, як це зробити.

Зліпити площинні та об'ємні геометричні фігури. А потім покажіть, як за допомогою декількох додаткових деталей куля стає яблуком, а кілька трикутників - пелюстками квітки. Старша дитина зможе і сам викладати з плоских фігур картинки.

Ще одна чарівна гра - ліпити не просто статичні фігурки, а їх перетворення. Щоб залучити малюка в ігровий процес, попросіть його "нарвати листочків", відщипуючи шматочки пластиліну і погодувати зліплена вами гусеницю. Кожен протягнутий дитиною листочок гусениця "з'їдає", стаючи довше і товщі. А потім продемонструйте, як вона ховається в кокон і після виходить з нього метеликом (метелика ліпити потрібно якомога швидше). Не менш захоплюючими будуть і перетворення зростаючого із зернятка квітки або метаморфози жаби.

Якщо ваші заняття тривають досить довго і дитина не прагне руйнувати все вироби, пограйте в узагальнення. Розкладіть все зліплені фігурки за категоріями - транспорт, їжа, тварини. Якщо малюкові сподобається, наступного разу запропонуйте йому самому розсортувати на дві групи фрукти і овочі, відокремити їстівне від неїстівного або домашніх тварин від диких.

Дитині, довгий час спостерігав за ліпленням, під силу пограти в загадки. Повідомте малюкові, що ви зараз зробите тварина (їжу, транспорт, квітка), і нехай він здогадається, кого саме ви створюєте перш, ніж фігурка буде закінчена.

До змісту

вивчаємо кольори

Якщо малюк ще не знає кольору, під час ліплення (як і під час усіх інших ігор та занять), постійно називайте їх: "З червоного пластиліну зліпимо яблуко. Тепер дай мені шматочок зеленого пластиліну, це буде листочок ..."

Хороший пластилін дозволить здивувати навіть дитини, впевнено орієнтується у всіх кольорах веселки. Візьміть 5 невеликих шматочків червоного, жовтого, синього, чорного, білого кольорів. З їх допомогою ви зможете побудувати всю колірну палітру (перш ніж демонструвати щось малюкові, перевірте, чи дійсно пластилін при змішуванні дає правильний колір). Спочатку з'єднувати попарно основні кольори і покажіть, як в ваших долонях строкаті двокольорові грудочки перетворюються в зелений, оранжевий і фіолетовий кульки. Домішки білого і чорного додадуть в палітру більш світлі і темні відтінки. Разом з дитиною поекспериментуйте з різними сумішами і пропорціями. Малюкові досить буде розкласти різнокольорові кульки на пластиковій тарілці. З дитиною постарше наліпити шматочки пластиліну на картон і з'єднайте лініями кожен колір з тими квітами, що брали участь в його отриманні.

Розкажіть і продемонструйте малюкові, що якщо перемішати всі кольори, вийде шматочок некрасивого, брудно-сірого або коричневого кольору. Щоб цього не сталося, нехай в кінці кожного заняття дитина допомагає вам розібрати пластилін за кольорами.

До змісту

пластилінові фантазії

Результатом перших спроб дитини щось зліпити, швидше за все, виявиться щось "незрозуміле-чудное". І не біда. Придумайте назву цієї істоти. Зліпити йому їжу, іграшки, а потім і друзів. Такі ігри хоч і не вчать ліпити, зате розвивають фантазію, свободу творчості.

Дитині, що починає шукати своє місце серед людей, будуть корисні соціальні ігри. Ліпіть цілі сім'ї звірів, чоловічків або фантастичних істот. Розігруйте з ними різні ситуації. Такі ігри допоможуть ненав'язливо продемонструвати малюкові недавній конфлікт, відрепетирувати майбутній похід в гості, навчити знайомитися і спілкуватися з дітьми. Управляти всіма героями може дорослий, але краще, якщо і дитина візьме на себе якусь роль.

До змісту

Пластилінова кулінарія

Перш ніж ліпити щось самому, дитині необхідно навчитися виготовляти ковбаски і кульки, розрізати їх ножем, перетворювати кульки в коржі. Просто так це робити нецікаво. А ось приготування разом з мамою різних страв - захоплююче заняття.

Кроха може нарізати бутерброди з зліплених дорослим хліба і сиру. Або розплющувати грудочки-заготовки, щоб вийшли коржі для торта. Доручіть дитині катати маленькі кульки цукерок або ягід, ковбаски сосисок. Напевно дитина захоче брати участь і в оздобленні страв. Пластилінова їжа послужить реквізитом для ігор в магазин, кафе. Або стане частуванням прийшли в гості лялькам і звірам. Такий пластиліновий обід - хороший привід дати маляті першу виставу про дробах і розподілі (пирога або торта), навчити порівнювати (кількість гостей і кількостей бутербродів), попрактикуватися в додаванні і вирахуванні.

Такий пластиліновий обід - хороший привід дати маляті першу виставу про дробах і розподілі (пирога або торта), навчити порівнювати (кількість гостей і кількостей бутербродів), попрактикуватися в додаванні і вирахуванні

До змісту

Вправи для маленьких пальчиків

Користь пластиліну для дрібної моторики полягає в самій ліплення, а не в її результаті. Важливо, щоб малюк м'яв пластилін, відривав від нього шматочки, катав їх між долонями. І, звичайно, простіше за все домогтися від крихти виконання цих дій в ігровій формі.

Сховайте в шматку пластиліну "скарб" - маленьку іграшку, обгорнуту для збереження фольгою. Нехай малюк знайде її. Згодом ускладніть завдання, використовуючи більшу кількість пластиліну і іграшку меншого розміру.

Робіть на пластилінових коржиках відбитки різних пластмасових іграшок, черепашок, монет. Коли дитина підросте, такі відбитки можна буде заливати гіпсом, отримуючи цікаві вироби.

Візьміть маленького пластмасового пупса і запропонуйте малюкові відщипувати шматочки пластиліну і "одягати" ляльку. Можна заліплювати і інші іграшки. Або використовуйте картинку на картоні, якій потрібно додати відсутні деталі - пластилінові листочки дереву, візерунок на крила метелика, дорогу для машинки.

Розкачайте шматок пластиліну і використовуйте його як поверхня для малювання і письма. Або запропонуйте дитині викласти візерунок з крупи, квасолі, макаронів різної форми.

Можливо, маляті сподобається не ліпити, а збирати фігурки з заготовок. Мама ліпить кульки - дитина складає з них снігову бабу.

Пластилін стане в нагоді і для скріплення природних матеріалів, клаптиків, сірників. Ви і самі здивуєтеся, як легко навчити навіть однорічного малюка створювати цілком впізнавані вироби. Утикана зубочистками ковбаска пластиліну абсолютно точно схожа на їжачка. Якщо замість зубочисток увіткнути дві пари насіння клена - вийде бабка. Ракушка і два сірники-антени перетворять шматочок пластиліну в равлика.

Кілька порад, як зробити заняття ліпленням ще більш захоплюючими

  • Ліпити можна не тільки з пластиліну. Запропонуйте дитині попрацювати з солоним тістом, глиною, воском, масою для моделювання, пластикою, кульковим пластиліном. Кожен новий матеріал подарує особливі тактильні відчуття і незвичайні можливості для творчості.
  • Разом з пластиліном купуйте і необхідні інструменти: формочки, стеки, качалку. Вони не тільки внесуть різноманітність у процес ліплення, а й полегшать малюкові багато завдань. За допомогою качалки дуже просто розкачати пластилін в рівний пласт. А розрізати його стеком краще, ніж розривати руками.
  • Дозвольте використовувати в іграх з пластиліном і інші матеріали - намистини, гудзики, палички, камінчики, черепашки, обрізки кольорового паперу, фольгу.
  • Відвідайте музей спеціально заради представлених там скульптур. Гуляючи по місту, звертайте уваги дитини на пам'ятники. Не менш корисно буде сходити і на виставку прикладного мистецтва, вивчити вироби з глини та інших подібних матеріалів.

* * *

Можливо, захопившись іграми з пластиліном, малюк полюбить цей матеріал, і незабаром сам вже буде створювати машини, звірів, людей. А може бути, ліплення так і залишиться для дитини нецікавим заняттям. Але завдяки іграм (запропонованим в статті і тим, що ви придумаєте разом з малюком) куплений набір пластиліну НЕ буде припадати пилом на полиці, а принесе чимало користі і радості.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com