рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Киянка робить квіти з риб'ячих очей, а дніпропетровець - "страусині" ліхтарі - Новини України - Умільці можуть з будь-якого мотлоху зробити витвір мистецтва.

  1. АВТОРИ:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

21 липня 2008, 16:49 Переглядів: 21 липня 2008, 16:49 Переглядів:   Ліхтарики з яйця

Ліхтарики з яйця. Основаня складність - за допомогою дриля або ножа акуратно вирізати картинки. Фото А. Леонтьєвої.

Ви любите їжу, приготовлену зі страусиних яєць? Ні в якому разі не викидайте шкаралупу! При творчому підході, навіть таке, здавалося б, абсолютно марна "придбання" - може принести користь. У цьому абсолютно впевнений дніпропетровець Олександр Жембус.

- Головне - примудритися дістати вміст яйця так, щоб не розбити шкаралупу, - посміхається фахівець. - Для цього беремо дриль, просвердлюємо два отвори (зверху і знизу), гарненько струшуємо, і чекаємо, поки вміст яйця виллється в каструлю. А поки смажиться дуже смачний омлет, придумуємо дизайн майбутнього ...... ліхтарика! За допомогою тієї ж дрилі, або звичайним, гостро заточеним ножем, дуже акуратно вирізаємо на яйці прорізи - картинки. Якщо вийшло, то далі - вже все просто. Всередину вставляємо маленьку лампочку, розфарбовуємо яйце фарбами, підключаємо акумулятор - і ліхтар готовий!

Останні 10 років свого життя Олександр Жембус присвятив промислового розведення страусів. Його ім'я добре відоме страусознавці всієї України. Між собою, вони називають його "страусячим доктором", і при першому ж нездужанні тваринного викликають Олександра для консультацій. Іноді з'ясовуються досить кумедні речі.

- Одна бабуся хотіла купити страусенят, щоб її внучок взимку запрягав їх в санки і катався, приблизно так само, як катаються на собачих упряжках в тундрі. Бабуся попалася дуже наполеглива, і умовити її вдалося тільки після того, як ми розповіли, що страус ударом ноги перебиває хребет корові. Не думаю, що бабуся повірила нам, але від ідеї катати онука на страусів відмовилася.

Не думаю, що бабуся повірила нам, але від ідеї катати онука на страусів відмовилася

Якщо ж раптом події взяли непередбачуваний поворот, і яйце все- таки розбилося - ні в якому разі не викидайте осколки. Поламайте їх на невеликі шматочки, виконайте дірочки, протягніть декоративні шнурочки - і авторське кольє - готово! Можете приклеїти стрази, намистини, розфарбувати в будь-який колір, нанести власну символіку, або логотип. "Головне - відчуйте себе світовим дизайнером, і дозвольте своїй фантазії розгулятися досхочу, - сміється Олександр, - впевнений, що у вас все обов'язково вийде!"

ЕПОХА ПЛАСТИКА І целофан. Якщо ви вважаєте, що для створення справжнього шедевра потрібно багато грошей або один-товстосум, помиляєтеся. Наші герої просто впевнені, що шедеври валяються під ногами, головне трішки пофантазувати.

Наприклад, львівська художниця по текстилю Олена Тіменик робить дивовижні панно ... з одноразових целофанових пакетиків і зайняла 1 місце на текстильній виставці у Львові. Для нас - це просто сміття, а для Олени він подібний до нитці, з якої можна зробити все, що завгодно.

Для нас - це просто сміття, а для Олени він подібний до нитці, з якої можна зробити все, що завгодно

Її робота "Халява" проста і геніальна: прикладений до стіни пакетик може сам, без спеціальних клеяться коштів, триматися на ній близько місяця. Те, що пакети бояться протягів і потихеньку осипаються, художницю не бентежить. "Частина відрізків опала і лягла на підлозі, як осіннє листя, - це теж красиво, - впевнена Олена. - Вам ніколи не доводилося спостерігати за підвішеним на нитці пакетиком? Захоплююча видовище! Він кожен раз різний. Для мене він символізує постійний рух життя і її мінливість. Ось такий перформанс ".

Ось такий перформанс

Спочатку панно Олени називалося "Стара фреска". Але коли колеги по виставці, намучившись з різними матеріалами і витративши тонни скотча, підходили до її стенду, дивилися як вона спокійно викладала свої восьмикутні зірки з пакетиків і говорили: "Ну це просто халява!" - Олену осінило: "Ніяка не« Стара фреска "! Звичайно," Халява! "- розповіла" Сегодня "художниця. - Адже не олійні фарби, які не акрил, а целофан - просто сміття. Це була моя іронія, яка зачепила публіку. Адже твори мистецтва не завжди повинні бути вічними, вони можуть обсипатися, вмирати, і ніхто не буде знати через кілька років його авторів. Але такі творіння провокує людей на дію. А це головне ".

З Вишневого КІСТОЧОК: КОЛЬЕ ЗА 400 ГРИВЕНЬ. "Зробити унікальне прикраса дуже просто, - посміхається дніпропетровчанка Наталія. - Просто озирніться навколо!".

Кілька років тому, Наталя, заготовлюючи ягоди для варення і видавлюючи кісточки, журилася - скільки добра дарма пропадає! І стала їх збирати, просто так. До осені вже було кілька 3-літрових банок! "Восени батько тяжко захворів, і я змушена була сидіти з ним постійно, - продовжує вона. - Щоб відігнати сумні думки, вирішила перебрати свої кісточкові запаси, але банку вислизнула і розбилася. Кісточки висипалися на підлогу і ... я побачила гарне кольє. Відразу стала придумувати, як зібрати кісточки на нитку і намиста. Придумала навіть свою технологію просвердлювання дірок ".

Сьогодні в колекції Наталії понад півтисячі авторських прикрас, і стоять вони понад 400 гривень.

"Вушні" ПАЛОЧКИ: КУБИКИ В АСОРТИМЕНТІ. Галина Біша вирішила використовувати палички для чистки вух. З них вона робить цікаві фігурки - трансформери і дитячі кубики. "Робота копітка, ну а чим взимку займатися? - посміхається Галина, - зате коли стало виходити, я пережила справжній захват! Адже це так цікаво. Робити щось своїми руками, причому це" щось "вмію робити тільки я!"

Вироби Галини цікаво можна використовувати і для прикраси приміщень. Хоча поки її захоплюватися не утілізаторство, а сам процес творчості. А недавно їй прийшла ідея - робити вироби з упаковок для таблеток. "Дочекаюсь зими і придумаю", - обіцяє Галина.

БЕЗВІДХОДНА РИБАЛКА: НА ОДНУ КАРТИНУ ПІШЛО 22 СУДАКА. Всі картини Журавської починаються на березі озера або річки. В руках - вудка, ніс тягне в себе запах води і зелені, погляд ковзає з поплавка на відображення хмар, з прибережного піску - на тремтячі на вітрі листочки. Душа після цього нестримно прагне до творчості. Руки тим часом тягнуть додому садок, повний коропа, плотви, судака або щуки. "Ловити рибу мене навчив батько, - каже з посмішкою киянка Олена Журавська. - Я потім приохотила до цього чоловіка. Одного разу принесла додому коропа вагою 3,5 кг. Мама від щастя навіть розплакалася".

Видубицький монастир
"Видубицький монастир". Куполи і листочки вирізані з риб'ячих кісток, а квіти - з луски

"Якось привезли з Азії сережки з луски, вони так забавно дзвенять, - ділиться майстриня, - і я подумала:" Чому б і мені не використовувати луску для створення картин. Наприклад, зробити з них пелюстки квітів? "Так з'явилися бузок біля Видубицького монастиря, хризантеми у вазі ... Але як передати бутони? Серединки квітів? Немає нічого кращого, ніж риб'ячі очі. Коли їх не вистачає, Олена йде в магазин і вибирає рибу для покупки: просить виколупати око риби і показати, який він величини. Великі - для бутонів, дрібні - для серединок: в окремих випадках потрібно по 4-5 "кульок".

Ідеї ​​щодо створення чергового шедевру з риб'ячих кісток з'являються у Олени за риб'ячим обідом. Вона ретельно оглядати кожну, придумує, як її можна застосувати і відкладає. Потім весь без винятку "риб'ячий сміття" піддається спеціальному технологічному етапу - сушіння. За словами Олени, що стоїть робота виходить, тільки коли достатньо матеріалу, і всі кісточки розкладені по ранжиру. Для картини з маками знадобилися фрагменти 22 судаків.

Для картини з маками знадобилися фрагменти 22 судаків

До збору сировини підключені родичі і друзі, іноді з ринку дзвонять знайомі продавці зі словами: "Забери голови". Картини зазвичай складаються Оленою під музику Metallica, Паваротті або Гребенщикова. Зверху кісточки покриваються лаком для нігтів з перламутром, виробленим з риб'ячої ж луски і кріпляться виключно на чорний оксамит, а він вимагає особливої ​​акуратності - щоб ні крапля клею не впала. За 4 роки зроблено більше 40 робіт. Частина подарована. Продавати Олена не прагне - шкода.

"Ідея виробів з риб'ячих кісток не нова, проте картини з цього матеріалу можуть бути справжнім витвором мистецтва - вважає майстриня. - Принадність полягає в тому, що вони завжди виходять об'ємними. Намагаюся, щоб вони були різноплановими: пейзажі, тварини, ягоди ... Але самими виразними все-таки виходять квіти. Намагаюся скласти кісточки так правдоподібно, щоб глядач міг вгадати навіть вид квітки. Важливий ще й позитив. Стою зазвичай, дивлюся на них і посміхаюся. Вони мені подобаються. Один знайомий сказав: "мені здається, що ти кожну робіт робиш в період закоханості ".

КОЛИ МИНУЛА ЛОЗА, ПЕРЕЙШОВ НА ПЛАСТИКОВІ ПЛЯШКИ. Кошики з прутиків лози не пасе тільки ледачий. Ось і перм'як Юрій Сафіулловіч Абашев склавши руки сидіти не звик. Відпрацювавши наладчиком машзаводу 40 років, він вийшов на пенсію і вирішив всерйоз зайнятися лозоплетінням. Вивчив книгу В. Козлова "Плетіння з вербового прута", заготовив сировину і взявся за справу. Але взимку лози стало не вистачати. Що робити? Зате пластикових пляшок в будинку було хоч відбавляй. Ось і вирішив пенсіонер замінити вербовий прут різнокольоровими смужками, нарізаними з пластикових пляшок.

Ось і вирішив пенсіонер замінити вербовий прут різнокольоровими смужками, нарізаними з пластикових пляшок

Щоб полегшити роботу, умілець навіть винайшов спеціальний станочек, на якому нарізає з пляшок шинку. Ріже по колу - від заснування до шийки. Ширину виставляє за бажанням і задумом: від 2 до 10 мм. "Для жіночої сумки зазвичай заготовлював смужку в 2 см, - розповів нам по телефону перм'як. - Сумки виходять дуже міцні, служать довго. Кладу в таку дві 5-літрові банки, вішаю на кермо велосипеда - і в дорогу".

У хід йдуть і напівпрозорі ємності з-під води, і яскраві баночки з-під миючих засобів. Сусіди, дізнавшись про захоплення 72-річного пенсіонера, постійно підставляють їх під двері Абашево.

На сьогодні майстерність пенсіонера досягло таких масштабів, що з пластикових пляшок у нього виходять сумки і абажури, свічники та вази і навіть меблі. На корзинку у майстра йде 3 дня, на вазочку - 2. Сусіди замовляють умільцю вироби рідко, зате на різних виставках і форумах його продукція йде "на ура". Так, в Санкт-Петербурзі за його свічник один учасник виклав 1000 рублів (близько 200 грн.). А його землячка Наталя Лигалова в селі Бирма відкрила курси з цього незвичайного плетіння. Серед наступників майстра - і його молодший син Ігор.

РЯТУЄМО ЕКОЛОГІЮ - радуючи око

Фісташкові дерева. Ідеальне застосування лушпинні з фісташок. На дерево йде 10 пачок і вагон терпіння.

ЖАБА-ТЕРМІНАТОР. Прекрасна творча ідея для нудьгуючих системних адміністраторів.

ШИННА експресії. Хто сказав, що гума для скульптури гірше гіпсу та цементу?

З сміттєві пакети. Ідея килимка належить школярці Дар'ї Іваненко (п. Кореїз).

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Киянка робить квіти з риб'ячих очей, а дніпропетровець -" страусині "ліхтарі". інші Останні новини України дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОРИ:

Леонтьєва Анна, Сухорукова Олена, Анастасія Білоусова

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

Ви любите їжу, приготовлену зі страусиних яєць?
Вам ніколи не доводилося спостерігати за підвішеним на нитці пакетиком?
Робота копітка, ну а чим взимку займатися?
Наприклад, зробити з них пелюстки квітів?
Але як передати бутони?
Серединки квітів?
Що робити?
Хто сказав, що гума для скульптури гірше гіпсу та цементу?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com