рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Прогноз ризиків виникнення НС на території Республіки Татарстан на серпень 2011 року

Ризики виникнення надзвичайних ситуацій природного і природно-техногенного характеру:

У літні місяці на території Республіки Татарстан найбільш ймовірне виникнення надзвичайних ситуацій природного характеру не вище місцевого рівня, обумовлених проявом небезпечних метеорологічних явищ - сильним вітром, в т.ч. шквалом (швидкість вітру, включаючи пориви - 25 м / с і більше), дуже сильним або тривалим дощем або зливою, градом, сильною спекою, комплексом несприятливих метеоявлений (зливовий дощ, гроза, град будь-якої інтенсивності, шквалистий вітер), а також небезпечними агрометеорологічними явищами - заморозками, перезволоженням ґрунту, атмосферної та грунтової посухою. У літній період надзвичайні ситуації та події, пов'язані з небезпечними і несприятливими метеорологічними явищами, реєструються щорічно внаслідок складних для прогнозування з високим ступенем справджуваності і завчасності мезомасштабних синоптичних процесів, а також значною мірою зносу об'єктів комунально-енергетичного господарства та соціальної сфери.

За статистикою, основний збиток наноситься приватному сектору, об'єктам енергетики і зв'язку, сільськогосподарських об'єктів, посівам сільгоспкультур.

Імовірність виникнення НС прогнозується на 20-30% вище показників 2010 року, і пов'язано з трендом зростання небезпечних природних явищ, які будуть відбуватися в 2011 році на тлі аномальних параметрів температури і опадів в літній і зимовий періоди 2010рр.

Небезпечні метеорологічні явища:

У серпні 2011р. при прояві небезпечних і комплексу несприятливих метеорологічних явищ, особливо при проходженні активних атмосферних фронтів повсюдно на території республіки прогнозується висока ймовірність виникнення надзвичайних ситуацій, пов'язаних з обривом ЛЕП і ліній зв'язку, обваленням слабоукріплених конструкцій, пошкодженням покрівлі об'єктів виробництва і приватного сектора. Найбільш ймовірно їх виникнення в районах північного і північно-західного регіонів республіки (Арский, Кукморський, Сабінські і ін. Райони).

Несприятливі гідрологічні явища:

Надзвичайні ситуації гідрологічного характеру не прогнозуються.

Режим роботи водосховищ Волзько-Камського каскаду водосховищ буде регулюватися відповідно до вказівок Міжвідомчої оперативної групи в зв'язку з особливостями водогосподарської та гідрологічної обстановки в нижчих (південних) водосховищах і вирішенні питань щодо електровиработке, сільськогосподарських норм, рибного господарства і т.д.

Лісові пожежі:

Згідно зі статистичними даними, на серпень місяць по Республіці Татарстан припадає близько 10 лісових пожеж (11% від загальної кількості за рік. У серпні 2011р. Кліматичні умови очікуються близькими до норми, кількість лісових пожеж очікується не вище среднемноголетнего значення і нижче значення за АППГ (за серпень 2010р. на території Республіки Татарстан ліквідовано 20 лісових пожеж).

Небезпечні геологічні процеси:

Надзвичайні ситуації та події геологічного характеру не прогнозуються.

Зсувні процеси:

Залягання рівня підземних вод прогнозується близьким до среднемноголетним значенням. Такий гідродинамічний режим укупі з прогнозованою низькою активністю абразійних процесів дозволяє прогнозувати на 2011 рік низький ступінь активності зсувних процесів в межах РТ.

Карстово-суфозійними процеси:

У весняно-літній процесо-небезпечний сезон при низькому заляганні рівня грунтових вод і вод нижчих гідрогеологічних підрозділів ступінь активності карстово-суффозіонних процесів оцінюється як низька.

Ерозійні процеси:

Впливу бічній річковий ерозії піддаються окремі населені пункти в Дрожжановском, Мамадишского, Кукморський, Актанишском, Камскоустьінском, Бавлінского, Азнакаевскому, Ютазінском районах.

Ризики виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру:

Найбільш ймовірна причина виникнення техногенних надзвичайних ситуацій не вище місцевого рівня в серпні - пожежі в будівлях і спорудах житлового, соціально-побутового та культурного призначення і великі дорожньо-транспортні аварії.

Техногенні пожежі:

У серпні 2011 р збережеться ймовірність виникнення надзвичайних ситуацій і подій, пов'язаних з техногенними пожежами на території республіки. Найбільш ймовірно їх виникнення у великих містах - Казані, Зеленодольську, Набережних Челнах. Загальна кількість пожеж прогнозується не вище за значення минулого року. Основні причини пожеж - необережне поводження з вогнем та недотримання правил експлуатації опалювальних приладів в умовах низьких температур повітря.

Дорожньо-транспортні пригоди:

Автомобільний транспорт.

Чи збережеться підвищена ймовірність виникнення надзвичайних ситуацій на автомобільному транспорті. Найбільш ймовірно їх виникнення в районах, по території яких проходять федеральні траси: М-7 «Волга», Казань-Оренбург, Казань-Ульяновськ - м.Казань (753-777 км, ПСО г.Казани) Мамадишскій (969-970 км, ПСО г.Мамадиш, ПЧ-121), а також г.Наб.Челни (ПЧ-56), Зеленодольськ (ПЧ-53), Пестречінскій (ПЧ-126), Тульчинський (ПЧ-134), Рибно-Слободський (ПЧ- 128), Елабужский (ПЧ-75), Мензелінскій (ПЧ-122), Актанишском (ПЧ-67), Лаішевскій ПЧ-118), Олексіївський (ПЧ-104), Альметьєвський (ПЧ-65), Бугульминский (ПЧ-64) , Буїнський (ПЧ-111), Верхнеуслонскій (ПЧ-112), Апастовского (ПЧ-106) райони. Всі ділянки розташовані в межах зон нормативного прибуття рятувальних сил.

Залізничний транспорт.

Зберігається ймовірність виникнення НС, пов'язаних з аваріями на залізничному транспорті, в тому числі при перевезенні небезпечних вантажів.

Авіаційний транспорт.

Можливе виникнення НС, пов'язаних з експлуатацією та випробуваннями авіаційного транспорту. Визначальними факторами авіаційних подій є порушення правил підготовки і виконання польотів, наднормативна завантаження, порушення в технічна оснащеність судів.

Функціонування систем життєзабезпечення населення:

Чи збережеться ймовірність виникнення надзвичайних ситуацій та подій не вище локального рівня на комунальних системах життєзабезпечення населення - об'єктах гарячого і холодного водопостачання (пориви водопроводів і внутрішньобудинкових мереж) і електропостачання (обриви ЛЕП, аварійне відключення фідерів). Аналізуючи статистичні дані щодо кількості аварійних ситуацій за останні роки і з огляду на високий рівень зносу комунальних мереж (в цілому по Татарстану 40%), можна спрогнозувати максимальну кількість аварій на системах життєзабезпечення в містах Казані і Зеленодольську. За даними Міністерства будівництва і житлово-комунального господарства РТ, високий ступінь зносу спостерігається також в Рибно-Слобідському, Ютазінском, Менделеевском, Сармановском, Азнакаевскому районах, в зв'язку з чим в цих районах також висока ймовірність аварій на системах життєзабезпечення.

Існує ймовірність виникнення надзвичайних ситуацій на трубопровідному транспорті (передумови - несанкціоновані врізки і недостатня організація безпеки околотрассових споруд нафтопроводів і продуктопроводів, технічні і технологічні причини - вибухи при розпалювання газоиспользующих установок механічні пошкодження газопроводів автотранспортом, корозія або погана якість зовнішніх газопроводів і т.п.) .

Ризики виникнення надзвичайних ситуацій біолого-соціального характеру:

Події на водних об'єктах:

У зв'язку з проходженням купального сезону зберігається підвищена вірогідність виникнення подій на водних об'єктах, пов'язаних з купанням в необладнаних місцях і при використанні маломірних суден.

Найбільша кількість випадків загибелі людей на воді прогнозується в містах та районах, що прилягають до акваторії Куйбишевського і Нижньокамського водосховищ: рр. Казань, Чистополь, Набережні Челни, Зеленодольськ, Заинск райони.

Прогноз санітарно-епідеміологічного благополуччя населення

Прогнозується збереження високого захворюваності ГКІ харчового характеру, в т.ч. сальмонельоз та дизентерію, пов'язаних з вживанням овочів і фруктів, м'ясо- і птахопродуктів, салатів, яєць, молочної продукції. Причини виникнення захворювань - порушення санітарних норм і правил на підприємствах громадського харчування, в т.ч. технології приготування страв, умов їх реалізації та зберігання, а також низька професійна і гігієнічна культура персоналу і населення. Найбільш вірогідні випадки ГКІ в Агризском, Азнакаевскому, Альметьевском, Елабужском, Муслюмовском, Нижньокамську районах і г.Наб.Челни.

По всій території республіки, в результаті купання в неблагополучних по санітарними показниками водоймах (несанкціонованих санітарною службою, стоячих, слабопроточних), а також внаслідок використання недоброякісної питної води прогнозуються захворювання з водним шляхом передачі: інфекції: ГКІ, в т.ч. ротавірусної інфекцією, а також вірусний гепатит А. Існує ризик захворювання ентеровірусної інфекцією в зв'язку з циркуляцією ентеровірусів у водних об'єктах Республіки Татарстан (г.Наб.Челни, Тукаєвський район). Не виключається ймовірність випадків особливо небезпечних захворювань, в тому числі зоонозних - лептоспірозу. Купання в сильно забруднених водоймах, потрапляння зараженої води в організм є факторами ризику захворювання гельмінтозами і кишковим протозоози (лямбліоз).

Прогнозуються випадки отруєння отруйними дикорослими рослинами і грибами в місцях їх збору. Згідно з даними, найбільш неблагополучні по можливості реєстрації випадків отруєння: грибами - г. Казань, Бугульминский, Заинск і Нижнекамский муніципальні райони; дикорослими рослинами м Казань, м Наб.Челни, Альметьєвський і Нижнекамский райони.

Чи збережуться випадки отруєння хімічними речовинами, лікарськими, наркотичними препаратами та неякісним алкоголем (повсюдно).

Згідно з даними ФГУЗ «Центр гігієни і епідеміології в Республіці Татарстан», на літо 2011 року не виключена можливість захворювання людей на туляремію і ГГНС, так як на території республіки зустрічаються позитивні пелетки на дані інфекції.

Зараження ГГНС і туляремією міських жителів найбільш ймовірно при відвідуванні лісу (туризм, полювання, рибна ловля, збирання грибів, ягід, лікарських рослин), ночівлях в лісі, дачних будинках, заселених гризунами, без проведення відповідної вологого прибирання, дезінфекції. Зараження в виробничих умовах можливо при розташуванні промислових підприємств і будівельних майданчиків в лісових масивах або поблизу них, при відсутності обробок від гризунів. У сільській місцевості групу ризику по захворюванню ГГНС і туляремією складають механізатори, працівники лісгоспів, рільники, тваринники. Випадки ГГНС і туляремії найбільш вірогідні в Агризском, Альметьевском, Бавлінского, Леніногорського, Нижньокамську, Нурлатському, Пестречінском, Рибно-Слобідському, Тукаевском, Тульчинський районах і г.Наб.Челни.

У зв'язку з продовженням сезону активності лісових кліщів прогнозується збереження великої кількості укусів кліщами. Кліщі живуть у траві, дрібному чагарнику, ймовірність зустріти кліщів вище при відвідуванні хвойних лісів, кліщів також можуть принести з прогулянки на шерсті собаки.

Найбільша кількість укусів кліщів прогнозується в р.р. Казань, Наб.Челни, Тукаевском, Леніногорського, Альметьевском, Нижньокамську, Бугульмінсько районах. Прогнозуються випадки захворювання на кліщовий бореліоз і ймовірність захворювання на кліщовий вірусний енцефаліт серед нещепленої населення, пов'язані з укусами кліщів.

Не виключаються поодинокі випадки малярії, як привезені з неблагополучних по даному захворюванню країн, так і з місцевою передачею інфекції внаслідок масового розмноження переносників малярії - комарів, у вологих місцях - підвалах будинків, околицях водойм, при відсутності протималярійних обробок.

Можлива реєстрація випадків захворюваності на пандемічний грип A / H1N1 / 09-swine, на увазі періоду настання відпусток та виїзду населення республіки в країни неблагополучні по даному зважаючи захворювання, а так само в зв'язку з прибуттям туристів з неблагополучних країн. Найбільше число хворих може бути зареєстровано в великих містах і економічно розвинених муніципальних районах республіки (г. Казань, м Н.Челни, Нижньокамський МР, Арский МР, Альметьєвський МР, Алькеевского МР, Бугульминский МР).

При встановленні аномально спекотної погоди зростає агресивність і аномальна поведінка тварин, комах, в тому числі змій, ос, можливе збільшення випадків нападу і укусів з розвитком алергічних реакцій (повсюдно).

У період цвітіння рослин, що страждають підвищеною чутливістю до вказаних сезонним факторам, слід уважніше ставитися до свого здоров'я.

Прогноз епізоотичної обстановки

У зв'язку зі збереженням напруженої обстановки щодо сказу тварин прогнозується збереження випадків укусів, оцарапиванія людей дикими і бездоглядними тваринами. Випадки укусів, оцарапиванія дикими тваринами найбільш вірогідні в містах та районах, де не проводиться на належному рівні робота з регулювання чисельності зазначених тварин (в першу чергу, лисиць), а також по вилову бездоглядних кішок і собак, їх стерилізації та вакцинації від сказу. Випадки сказу тварин вірогідні в Азнакаевскому, Олексіївському, Альметьевском, Арський, Бавлінского, Балтасінском, Бугульмінсько, Високогорськ, Камсько-Устьінского, Леніногорського, Мензелінському, Сабінські, Тукаевском, Чистопольській, Ютазінском районах (див рис.1).

Чи збережуться випадки захворювання на вірусний лейкоз ВРХ (Агризскій, Актанишском, Буїнський, Елабужский, Лениногорский, Мамадишскій, Менделєєвський, Мензелінскій, Тукаевском райони) в господарствах, які не охоплені плановими заходами по оздоровленню від лейкозу.

За даними Головного управління ветеринарії Кабінету Міністрів Республіки Татарстан, за останні роки республіка стійко благополучна по класичній чумі свиней, ящуру, туберкульозу великої рогатої худоби (ВРХ), бруцельозу ВРХ. Поява таких хвороб, як емкар, рожа свиней, сибірська виразка можливість вигляді спорадичних випадків.

На сьогоднішній день в республіці є 3 проблемних сибіркових скотомогильника розташованих в: н.п. Підгорний Байляр Мензелінского муніципального району, н.п. Свіяжскій Апастовского муніципального району і н.п. Семенеево Сухаревського сільського поселення Нижньокамського району та 27 сибіркових скотомогильників (Кукморський - 11, Бугульмінсько - 1, Високогорськ - 3, Зеленодольськ - 12) вимагають в 2011 році благоустрою. В результаті ерозії і розмивів грунтів можливий винос сибіркових суперечка з даних поховань на поверхню, що підвищує ймовірність виникнення спалаху сибірської виразки серед тварин і населення в даних муніципальних утвореннях.

Прогноз епіфітотіческой обстановки

У разі ігнорування проведення необхідних заходів щодо мінімізації втрат врожаю 2011 року, можна очікувати подальше пригнічення і загибель сільськогосподарських культур.

Особливу увагу необхідно звернути на необхідність проведення заходів по боротьбі з борошнистою росою і пирієм повзучим. Через останній зниження врожаю зерна може досягати більше 70%.

джерело: php?news=13603> http://www.16.mchs.gov.ru/news/detail.php?news=13603

Php?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com