рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

ангорські хом'яки

  1. Короткий опис виду
  2. Історія виду
  3. Характер і особливості
  4. Харчування, утримання та догляд
  5. здоров'я виду

Ангорські хом'яки цінуються за декоративні якості

Ангорські хом'яки цінуються за декоративні якості. Вони виглядають як іграшкові. У домашніх вихованців шерсть довга і м'яка, як у ангорської морської свинки або кролика . Хом'ячки приваблюють любителів тварин не тільки довгою пухнастою шерстю, то також і різноманітністю її забарвлень. Щоб пухнастик був здоровим і радував своїми іграми господарів, потрібно забезпечити йому правильний догляд.

Короткий опис виду

Хом'як ангорський (королівський) є різновидом сирійського хом'яка. У природі родичі тваринного зустрічаються в напівпустелях на території Сирії, Ірану та Туреччини. Розміри звірка коливаються в межах 12-13 см, його вага може досягати 180 м Довжина хвостика всього 1,5 см, тому під пишною шубкою його не видно. Довгою шерстю можуть похвалитися тільки самці. Довжина їх волосків досягає 5 см. У самочок довжина вовни не перевищує 2 см.

У тварини міцна статура і короткі кінцівки. На задніх лапках у нього по 5 пальців, а на передніх - по 4. Звірятко тримає їжу в передніх лапках, коли їсть. У королівських хом'яків коротка мордочка і вушка. На світлому тлі шубки яскраво виділяються блискучі чорні очі, схожі на намистинки. Носик у тварини рожевий. Особливості екстер'єру ангорського хом'яка можна побачити на фото.

Забарвлення шерсті тварин поділяють на кілька базових видів: золотистий (природний), кремовий, чорний, світло-сірий (блакитний), темно-сірий, сріблястий, коричнева, жовтий і білий. У звірків, які є носіями гена копченого забарвлення, кінчики волосків темні. Особи, які мають ген жовтого забарвлення, можуть бути повністю жовтими або плямистими. Рідкісний черепаховий забарвлення (жовті плями на тлі основного кольору хом'яка) зустрічається тільки у самок. У батьків з різними забарвленнями народжуються малюки з незвичайними відтінками (жовтий з чорним, білий пояс, строкатий, димчастий або бузковий перли).

Історія виду

Пухнастий хом'як був виведений штучно. У сирійських хом'яків час від часу народжуються довгошерсті дитинчата і малюки з іншими забарвленнями. Однак в дикій природі такі зміни не закріплюються, оскільки вони роблять тварин уразливими в напівпустельному ландшафті.

Коли в XIX столітті в Європі сирійських хом'яків стали розводити в неволі, пухнасті хом'яки з незвичайними забарвленнями стали виживати і давати потомство. У 1972 році селекціонери з США зайнялися розведенням ангорських хом'яків. Вони закріпили мутаційні зміни і вивели нові види тварин. Селекційна робота продовжується до цих пір.

Характер і особливості

хом'як ангорський вважається найрозумнішим серед усіх одомашнених видів. Його можна швидко привчити до лотка і до рук. Звірятко йде на контакт з новим власником вже під час першої зустрічі. Згодом вихованець починає дізнаватися голос господаря. Він відгукується на його заклик і з задоволенням йде до нього на руки. Звірятко любить, коли його гладять.

Королівський хом'ячок добре ладнає з дітьми. Він не кусається і не виривається, коли вони його тискають і перевертають. Звірка можна давати зовсім маленьким дітям (від 1 року). Королівський хом'ячок добре ладнає з дітьми

Тварина не створює багато шуму, навіть коли не спить. Оскільки пік його активності припадає на нічний час, його клітку ввечері можна виносити в іншу кімнату. Одомашнений хом'як не агресивний. Він може вкусити господаря, якщо запах руки здасться йому смачним або небезпечним. Тому перед тим, як брати звірка, потрібно вимити руки. Укуси хом'яків безпечні. Однак вони можуть викликати сильну кровотечу.

Пухнастий хом'як не виносить гучних звуків. У його присутності не потрібно кричати і включати гучну музику. Не можна різко брати звірка, хапати його за шерсть на загривку і накривати рукою. Не слід заганяти тварина в кут, щоб зловити його. У таких випадках хом'як відчуває сильний стрес. Він може стати агресивним і навіть захворіти.

Харчування, утримання та догляд

знаючи, як доглядати за вихованцем , Можна зберегти його здоров'я до старості. Щоб звір відчував себе комфортно, йому потрібно купити клітку з піддоном розміром не менше 30х50 см. Хом'яки люблять багато бігати. Клітка повинна бути з поперечними прутами, щоб вихованець міг по ним лазити. Необхідно вибрати клітку з міцним замикаючим механізмом. Тямущі вихованці нерідко самостійно відкривають замок на дверцятах.

Клітку треба поставити в захищене від протягів місце. На неї не повинні падати прямі сонячні промені. Не варто насипати на піддон деревна тирса . Довга шерсть хом'яка буде в них заплутується. Краще насипати на дно клітки деревні гранули.

У клітці треба поставити міцний будиночок зі знімним дахом. У ньому повинні бути великі віконні та дверні прорізи, щоб звір міг без праці проникати в житло з набитими кормом щоками. Дах потрібно час від часу знімати, щоб прибрати зіпсовані продукти. Ангорські хом'яки люблять зберігати в будиночку їжу. У клітці треба поставити міцний будиночок зі знімним дахом

щоб гризун не видужала, йому треба поставити в клітку бігове колесо діаметром 20 см. Також рекомендується встановити в клітці тунелі, драбинки і лабіринти. Тварині знадобиться важка годівниця (глиняна, керамічна), поїлка, камінь для сточування зубів і лоток.

Треба стежити за станом вовни звірка. Її потрібно регулярно розчісувати і видаляти з неї сміття. Купати хом'яка не рекомендується, оскільки він може застудитися. Щоб вихованець міг очистити шерсть, йому в клітку потрібно поставити ванночку з піском. Пісок повинен бути однорідним з піску середнього розміру. Дуже дрібний пісок буде потрапляти в очі і дихальні шляхи звірка. Великі піщинки будуть колоти тварині лапки.

Щоб відчував себе добре ангорський хом'як, догляд повинен бути систематичним. Клітку потрібно очищати не рідше 1 разу на тиждень. Ознакою забруднення клітини є поява неприємного запаху.

Основою раціону ангорських хом'яків є суміш з проса, пшениці і вівса. Її можна готувати самостійно або купувати готову в зоомагазині. У корм вихованця додають насіння льону, соняшнику та конопель, кукурудзу і горіхи. Горіхи потрібно давати тваринкам рідко. Через велику кількість жирів вони важко засвоюються і сприяють появі зайвої ваги. Хом'яка можна годувати фруктами (крім цитрусових і ківі), зеленню і овочами.

здоров'я виду

У ангорських хом'яків сильний імунітет, тому вони рідко хворіють. При правильному догляді тварини живуть 3-4 роки. Відомі випадки, коли ангорские хом'яки доживали до семирічного віку.

Після переохолодження звірята можуть застудитися. Вони починають чхати і голосно сопіти. Застуда зазвичай проходить самостійно. Інфекція може викликати у тварини пронос. Щоб нормалізувати роботу кишечника, потрібно виключити з раціону соковиті продукти. Хом'яка дають овес і сухий хліб.

Невеликі ранки вихованець зализує. Після падіння з висоти хом'як може завмерти від шоку. Якщо через деякий час звірятко благополучно бігає по клітці, турбуватися не варто. Але якщо його руху стали неприродними, треба показати його ветеринару. Скільки живе хом'як, залежить не тільки від догляду, а й від спадковості. У деяких гризунів розвиваються онкологічні захворювання та хвороби внутрішніх органів, які викликають передчасну смерть.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com