рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як зав'язувати краватку

Слово краватку позначає невелику смужку тканини, особливим чином зав'язану навколо шиї. Назва походить від німецького Halstuch, що означає шийну хустку. Краватки дійсно виникли з шийних хусток, які носили ще римські легіонери. Шийну хустку за часів Людовика 14-го замість приналежності військової форми став окрасою чоловічого туалету, матеріалом для нього служили найтонші тканини, мережива. В середині 19-го століття з шийних хусток з вільно висячими кінцями виник краватку в його сучасному розумінні. І чим більш стриманим і простим ставав чоловічий костюм, тим більша увага приділялася краватці - його останній прикрасі. На початку 19 го століття виникла ціла наука з зав'язування краватки, писалися підручники. Автором одного з таких підручників був Бальзак. Слово краватку позначає невелику смужку тканини, особливим чином зав'язану навколо шиї

Як зав'язувати краватку

У 19 столітті краватки були шовкові, вовняні, атласні з різними візерунками. Краватка, зав'язана побайроновскі була широко зав'язаною що не стягує горло хустка. "Трагічний" краватку чорного кольору була приналежністю траурного і форменого одягу. "Вальтер Скотт" шили з тканини. Біла краватка призначалася для парадного одягу балів, вечорів і званих обідів. Його належало носити з фраком або смокінгом, але ні в якому разі не з піджаком.Затем в моді з'явилися нові типи краваток. Цікава історія винаходу краватки "регат". Вважається, що один молодий спортсмен, не маючи великого запасу часу для метушні з краваткою, розрізав його ззаду, а потім пришив до нього петельку і ґудзик, щоб одягнути знову. Новий фасон краватки прижився, і зараз такі краватки є невід'ємною частиною форменого одежди.В 20 столітті дизайн краватки багато разів змінювався. У 60-і роки були популярні вузькі шкіряні і в'язані краватки, в 70-і роки бал правили буйні фарби широких краваток. В сучасній моді немає чітких правил, що визначають колір, малюнок, форму і довжину краватки. Критерієм для його підбору служить тільки стиль і колір одягу, а також смак власника. Можна вибрати краватку в класичну смужку або з нестаріючим пейслійським візерунком, а можна вибрати візерунок, що імітує плями від піци або супа.Отношеніе сучасних чоловіків до краватки різне. Деякі цінують краватку за те, що він дає можливість підкреслити власну індивідуальність, багато хто вважає його неминучим злом, інші називають "зашморгом" і прагнуть позбавитися її при першій слушній нагоді. Як потрібно зав'язувати краватку? Перефразовуючи класика, скажемо: краватка треба зав'язувати так, щоб не було нестерпно боляче ... Наводимо дві схеми зав'язування краватки. Перший спосіб - найпростіший. Вузол цього краватки виходить нешироким і витонченим.

Вузол цього краватки виходить нешироким і витонченим

Вузол, зав'язаний другим способом, називається віндзорським. Він більш широкий і об'ємний.

Він більш широкий і об'ємний

На початку 19 століття метеликом називався шийну хустку, кінці якого зав'язувалися метеликом (по-французьки a la papillon. Свій сучасний вигляд краватка-метелик придбав після постановки опери Дж. Пуччіні "Чіо-Чіо-сан" або "Мадам Батерфляй", коли на всіх музикантів оркестру був краватку, зав'язаний метеликом.

Пуччіні Чіо-Чіо-сан або Мадам Батерфляй, коли на всіх музикантів оркестру був краватку, зав'язаний метеликом

Свою назву чоловічий невеликий шарф отримав від французького сache nez, що означає "схованка для носа". У Франції кашне носили молоді щиглі за часів Липневої революції, намагаючись своїм незвичайним виглядом висловити протест проти якобінського террора.В 19 столітті кашне шили з візерункових тонких тканин яскравих кольорів, потім увійшли в моду шерстяні кашне в клітку. У Росії того часу ставлення до модникам, який мав кашне, було негативне, кашне сприймалося як ознака інакомислення.

У Росії того часу ставлення до модникам, який мав кашне, було негативне, кашне сприймалося як ознака інакомислення

1. Для цього способу найкраще підходить тонкий шовковий шарф. Посередині шарфа треба зав'язати нетугой вузол. Шарф пов'язати навколо шиї, розташувавши вузол спереду. Кінці шарфа ззаду перехрестити і пропустити по черзі через вузол. Вузол розправити і відрегулювати по величині.

Вузол розправити і відрегулювати по величині

2. Хустка або шарф, зав'язаний таким чином, добре поєднується з класичним костюмом. Хустка або шарф треба накинути на шию так, щоб один його кінець був довший іншого. Довгий кінець обернути навколо короткого і протягнути вгору під хустку і вниз - через утворену петлю. Вузол затягнути і розправити кінці хустки. Можна зав'язати хустку ще простіше. Зав'язати нетугой вузол на одному кінці хустки і протягнути через нього інший кінець.

Зав'язати нетугой вузол на одному кінці хустки і протягнути через нього інший кінець

3. Зав'язаний цим способом шовковий шарф з красивим малюнком буде виглядати особливо ефектно. Шарф скласти вдвічі, накинути на шию. Через петлю протягнути вільні кінці.

Через петлю протягнути вільні кінці

4. Шарф або хустку з тонкого шовку кілька разів скласти, щоб отримати бажану ширину, накинути на шию. Кінці перехрестити і скріпити позаду.

Кінці перехрестити і скріпити позаду

5. Більш щільний шовкову хустку можна скласти вдвічі, а потім по діагоналі. Накинути хустку на шию і збоку верхні його кінці зав'язати в невеликий вузол.

Накинути хустку на шию і збоку верхні його кінці зав'язати в невеликий вузол

6. Великий тонкий хустку скласти трикутником, накинути на плечі. Серединки кожного кінця протягнути через кільце або брошка на необхідну довжину, потім розправити.

Серединки кожного кінця протягнути через кільце або брошка на необхідну довжину, потім розправити

7. Легкий хустку, косинку або шарф накинути на плечі, кінці пропустити через кільце, а потім, загорнувши кінці назад, ще раз пропустити їх через кільце.

Легкий хустку, косинку або шарф накинути на плечі, кінці пропустити через кільце, а потім, загорнувши кінці назад, ще раз пропустити їх через кільце

8. Пов'язавши хустку таким чином, можна щодня з'являтися в "новій блузі". Матеріал хустки повинен бути як можна тонше, інакше вузлик вийде важким.

Тонкий хустку розкласти і посередині і з виворітного боку зав'язати невеликий вузлик. Хустка скласти навпіл по діагоналі, вузликом всередину, розправити вийшла драпірування і зав'язати кінці хустки ззаду.

Хустка скласти навпіл по діагоналі, вузликом всередину, розправити вийшла драпірування і зав'язати кінці хустки ззаду

Як потрібно зав'язувати краватку?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com