рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Які гроші ходять в Туреччині

  1. Національні особливості валюти
  2. Що повинно бути в гаманці
  3. Де знайти хороший курс
  4. Які купюри приймають в Туреччині
  5. Чайові: основні принципи

Оцініть статтю

[Всього голосів: 18 Оцінка: 2.7]

Туреччина приваблює вітчизняних туристів великими пляжами, якісним обслуговуванням, а також послугою «Все включено. Гроші знадобляться на розваги за межами готелю, покупку сувенірів і оновлення гардероба.

Національні особливості валюти

З 2005 року жителями Туреччини використовуються нові ліри, номіналом в 5, 10, 20, а також 50 і 100. Дрібні монети називаються Куруш, і можна зустріти 1, 5, 10 куру, і 25 з 50, наступної за старшинством буде 1 ліра.

Дрібниця часто використовують для покупки морозива, солодощів або пива в місцевих магазинах.

[C] Місцевих продавців вразила дивна хвороба під назвою «відсутність здачі», і великі суми можуть назавжди залишитися в кишенях торговця, а туристу доведеться піти з неабияк схудлим гаманцем.

Необхідно відзначити, що ліра є нестабільною валютою, і курси змінюються кілька разів на тиждень. Найбільш вигідні пропозиції по обміну зустрічаються в будні, особливо - вівторок і середа. Не варто відвідувати банки або обмінні пункти в суботу або неділю, щоб не залишитися в мінусі, адже у вихідні іноземна валюта практично знецінюється.

Що повинно бути в гаманці

Туристи з досвідом радять запасатися доларами або євро в рідній країні, але купувати ліру вигідно саме в самій Туреччині. Можна захопити і вітчизняні рублі, яким знаходиться застосування в місцевих готелях і ресторанах, розрахованих на приїжджих туристів.

Якщо виходити за межі туристичного комплексу, варто мати при собі «зелені», краще - дрібними номіналами, і ліри. Не варто міняти на Куруш великі суми, адже вони часто знецінюються.

Де знайти хороший курс

Оптимальне рішення - звернутися до відділення банку або сходити на пошту, адже саме ці заклади пропонують вигідні варіанти. Чорні ринки і обмінні пункти в готелях варто обходити стороною. Гроші перераховують після операції, не відходячи від каси, тому що банківські службовці люблять «плутати курси» не на користь клієнта.

Які купюри приймають в Туреччині

Продавці на ринках або в магазинах приймають або ліру, або валюту. Краще мати при собі сто - двісті доларів, яких буде достатньо для невеликого шопінгу . У побуті використовуються і євро, які прирівнюються до долара. З огляду на обмінні курси, турист втрачає значну суму, розплачуючись «європейськими папірцями».

Великі міста віддають перевагу американських грошей, а ліру тут частіше купують в якості нагадування про подорож.

Чайові: основні принципи

У гаманці завжди повинні бути дрібні купюри, щоб залишити на чай носію в аеропорту, додати трохи таксисту, і обслуговуючому персоналу в готелі. Турки вважають за краще іноземні валюти, тому покоївки і бармену залишають 1-2 долари.

[K] Рахунок в ресторані зазвичай приносять в американських «зелених», можуть зробити націнку в якості чайових. За хороше обслуговування варто залишити 10-15 відсотків від суми, за погане - нічого. Відвідуючи турецьку лазню, потрібно бути готовим розлучитися з 25-30 доларами, іноді більше.

Поміняти номер в готелі можна, доплативши адміністратору від 10 до 50 американських купюр. Екскурсійна група може скидатися по 1-2 доларам на подяку гіду та водієві.

Середньостатистичному туристу знадобиться для тижневого відпочинку від 200 до 300 зелених папірців. Великі суми дозволять ні в чому собі не відмовляти, і просто насолоджуватися турецькою гостинністю.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com