рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Іграшки для собак своїми руками

  1. Види іграшок для цуценят
  2. В'язана м'яка кісточка для собаки
  3. Пластикові бутилки
  4. Коробка з бонусом
  5. Знайди ласощі

Цуценята - це ті ж діти, активно пізнавати світ вони можуть в процесі гри і за допомогою іграшок: пробувати їх на зуб, гризти, тискати. Сучасні виробники пропонують великий асортимент, але ж іграшки, зроблені своїми руками, принесуть радість не тільки вашому вихованцеві, а й є значною економією для сімейного бюджету.

Сучасні виробники пропонують великий асортимент, але ж іграшки, зроблені своїми руками, принесуть радість не тільки вашому вихованцеві, а й є значною економією для сімейного бюджету

Види іграшок для цуценят

Нелегко вибрати іграшку, яка сподобається вашому цуценяті, з якої він не захоче розлучатися. Існує кілька видів собачих іграшок. Розглянемо деякі з них: гумові іграшки - відмінно розвивають щелепи у собак. Можна пограти з вихованцем гру «злови і принеси», оскільки іграшки, виготовлені з такого матеріалу, є дуже міцними.

Є і вінілові іграшки, які легко і зручно тримати в щелепах собаки. Зазвичай всередині такої іграшки знаходиться пищалка, яка викликає додатковий інтерес з боку вашого вихованця.

Можна зробити і м'яку іграшку, виготовлену з овечої вовни або з якісного трикотажу. Багатьом собакам подобається носити їх в зубах, і тримати біля себе.

Існують і іграшки, виготовлені з мотузок, іноді ароматизовані - їх можна використовувати для розвитку зубів і щелеп собак. За допомогою таких іграшок можна грати з твариною в «перетягування». Дуже хороші іграшки з сиром'ятної шкіри. Вони добре видаляють наліт на зубах собак, підтримуючи їх чистоту. Зазвичай їх роблять у формі кісточок і додають різні аромати - для більшого інтересу тварини. Для собак, які люблять щось погризти, пропонуються тверді іграшки.

Собаки інстинктивно люблять гризти дерево, і тому виробники іграшок стали випускати дерев'яні іграшки, яка виготовлені за всіма правилами безпеки. При покупці дерев'яної іграшки треба звертати увагу, з якого матеріалу зроблена іграшка. Зазвичай їх виготовляють з твердих порід дерева: горіх, бук, ясен, клен. Не можна купувати іграшки, виготовлені з порід хвойних дерев, оскільки в ній міститься смола, яка негативно позначиться на стані вовняного покриву вашого вихованця. Не можна купувати іграшки з м'яких порід дерева, оскільки собак швидко розгризе її до трісок і може поранитися ними. Щоб убезпечити собаку, іграшку можна обшити щільною шкірою або грубою тканиною. Собаки люблять грати палицями, але треба дотримуватися одне правило: палиця повинна бути довше відстані від морди собаки до землі. Це дозволить тварині не травмуватися під час гри.

Найулюбленіша гра собак - це гра в кості. Їх можна купити в магазині або на базарі. Але не можна давати собакам пташині і баранячі кістки. При разгризанія вони ламаються на дрібні осколки, що може привезти до травми стравоходу або кишечника. Не рекомендується брати і свинячі кістки, оскільки вони жирні і можуть викликати розлад травної системи. Для ваших собак відмінно підійдуть коров'ячі або кінські кістки.

Цікаві іграшки для собак своїми руками

Ідеальними для ваших вихованців будуть іграшки, виготовлені вашими руками. Найпримітивніша іграшка - це щільно змотаний матеріал трубочкою і закріплений щільними нитками у вигляді змії. Така іграшка сподобається вашому собаці.

Не менш поширеною іграшкою є м'ячик з різних сплетених шнурів. Якщо у вас накопичилося безліч кольорових шнурів, мотузочок і тесемок, то все це можна сплести в один шар, залишаючи з усіх боків невеликі кінці. Можна виготовити таку кулю і з флісу. Для цього вам необхідно взяти кілька кольорів флісу, вирізати смужки товщиною 10-15 мм і переплести між собою, зв'язавши їх вузлом. Якщо ви хочете м'яку іграшку, то вузол сильно не затягівайте.Продолжайте робити вузли по всій довжині відрізаною вами смуги флісу. У вас з'явиться така яскрава іграшка, якій можна надавати різну форму. Тут треба покластися на свій смак і уподобання вашої тварини. Можна виготовити іграшку у формі сердечка, кісточки, змійки.

На тканини малюємо ескіз ручкою або крейдою, Робимо припуски на шви і вирізаємо заготовку. Потім вирізаємо другу частину нашої іграшки. Зшиваємо їх разом з виворітного боку, залишаючи невеликий отвір для наповнення нутрощі іграшки. В якості наповнювача можна використовувати різні обрізки тканини, поролон, синтепон, вату. Вивернувши наявності нашу іграшку, набиваємо її наповнювачем і зашиваємо отвір, через яке наповнювалася наша іграшка.

Вивернувши наявності нашу іграшку, набиваємо її наповнювачем і зашиваємо отвір, через яке наповнювалася наша іграшка

Чим хороша іграшка для собаки, виконана своїми руками? - ви самі зможете простежити, щоб тканина, яку ви використовуєте для пошиття, була натуральною (льон, бавовна), вона більш безпечна для вашої собаки. Для набивання краще використовувати дрібні бавовняні ганчірки, які принесуть менше шкоди, ніж синтепон або вата, якщо вихованець випадково їх проковтне. Можна набивати іграшки і сухим рисом: іграшка буде шелестіти і викликатиме непідробний інтерес вашого вихованця. Перед пошиттям треба дотримати обов'язкова умова: попрати матеріал, з якого буде виготовлятися ваша іграшка, щоб не залишилося вашого запаху.

Такі іграшки можуть стати надовго улюбленими для вашої собаки. Їх можна використовувати в якості апорту, як предмет, який можна заховати для пошуку, її можна навіть використовувати в якості подушки. Термін використання вашої іграшки залежить від вашого вихованця, але це окупиться простотою виготовлення і дуже низькою собівартістю.

В'язана м'яка кісточка для собаки

Складнішою іграшкою в виготовленні є кісточка, пов'язана на спицях. Для виготовлення вам треба кілька клубків вовняної нитки, ватин, голка і спиці №4.

Набираємо 30 петель, переходимо на 3 спиці по 10 петель на кожну спицю. Потім в'яжемо 12 рядів одним кольором, переходимо на нитку іншого кольору і так пров'язуємо ще кілька рядів.

Барвистість вашої іграшки буде залежати від кількості кольорів, які ви вибрали. Пров'язавши 7 см на 30 петлях починаємо зменшення петель до 20, а потім поступово повертаємося на початкові 30 петель (додаючи поступово 10 петель). У вас вийде така 15-18 сантиметрова різнокольорове кісточка, яку потім треба заповнити наповнювачем і зшити в місці набивання. Прекрасна іграшка для вашої собаки готова!

Пластикові бутилки

Для розвиваючої гри може бути використана і пластикова пляшка, вимита і висушена як зовні, так і зсередини, з віддаленими паперовими етикетками і обов'язково прозора. Для собак великих порід беремо 2-х літрову пляшку, для середніх - 1,5 літрову, а для маленьких підійде півлітрова. Всередину пляшки насипаємо сухий корм або сухарики. Шийка пляшки не загвинчуємо. Кладемо пляшку перед собакою і б'ємо по ній рукою так, щоб з неї випало кілька сухариків. Як тільки вихованець зрозуміє, як можна добути корм, то його можна буде залишити і зайнятися своїми справами: у вашого вихованця з'явиться робота. У разі псування пластика, вам треба змінити пляшку інший. Згодом можна ускладнити завдання: закрити горлечко пробкою. Спочатку пробку злегка загвинчуємо, щоб собака змогла знімати пробку, а потім закручуємо до кінця. Собака знає, що треба робити і відкручує пробку. Деякі собаки вчаться відкручувати пляшку протягом декількох днів, а у деяких йдуть навіть тижні, а то і місяці.

Коробка з бонусом

Ще один вид розвиваючих ігор для тварин. Треба взяти пачку з-під чаю або зробити самим з щільного картону. Покладемо туди що-небудь смачне і покажемо тварині. Собака повинна дістати це будь-яким способом. Ускладнюємо завдання: заклеює коробку з їжею і кладемо на підлогу. Стежимо за тим, щоб собака не їла картон. Тепер усложним ще задачу: ховаємо коробку з їжею у велику коробку. Завдання колишнє - знайти і з'їсти. Як тільки собака навчиться безпомилково виконувати цю команду, ускладнити завдання: додамо ще коробку, потім ще, поступово замінюючи картон на більш міцний матеріал - пластмасу або дерево.

Знайди ласощі

Треба поступово привчати тварину відкривати двері і дверці. Спочатку треба залишати невелику щілину для лапи, щоб тварина зрозуміло, як відкривати двері, потім поступово робити щілину менше. В кінцевому підсумку тварина навчиться відкривати двері самостійно. Спробуйте покласти смачну приманку в коробку з кришкою, нехай собака подумає і відкриє коробку. Такі вправи спрямовані на розвиток інтелекту вашого вихованця, і з часом буде вам вірним захисником і другом.

Чим хороша іграшка для собаки, виконана своїми руками?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com