рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Мистецтво виготовлення шаблонів, трафаретів і букв для вирізання з паперу

  1. Ажурна вирізання з паперу, схеми
  2. Поради початківцям майстрам

Мистецтво ажурного вирізування з паперу за готовими шаблонами і трафаретами прийшло до нас з глибини століть Мистецтво ажурного вирізування з паперу за готовими шаблонами і трафаретами прийшло до нас з глибини століть. Японські і китайські майстрині, користуючись спеціальними шаблонами і схемами, могли створювати найтонше паперове мереживо. У слов'янській культурі цей вид рукоділля отримав назву «витинанка» - від білоруського слова «витинать», тобто «вирізати». Витинанка - це мистецтво вирізання візерунків, букв і цифр з паперу з використанням заздалегідь заготовлених трафаретів. Стародавні слов'яни часто прикрашали свої будинки візерунками і серветками з паперу. Витинанки вважалися оберегом, що приносить в дім щастя.

Картинки-вирезалкі крім приємного проведення часу можуть мати ще й практичне застосування: за допомогою цієї техніки можна робити найрізноманітніші декоративні елементи, від новорічних листівок до тематичних панно і написів. Вирізка починається з підбору в інтернеті потрібного шаблону - там знайдеться все: і серветки у формі овалу або трикутників, різноманітні кола, шаблони для чайника і гуртки, і трафарети букв алфавіту, і роздруківки хмар, і хмаринки, і силуети людей, і дитячі долоньки, і контур яблука або місяці. За допомогою цих шаблонів можна зробити симетричне зображення, або повторюваний орнамент.

Для того щоб оволодіти мистецтвом художнього вирізання з паперу, початківець майстер спочатку повинен підібрати відповідний трафарет. В інтернеті представлена ​​величезна кількість схем для витинанки, потрібно всього лише вибрати відповідну і роздрукувати. Для перших дослідів підійде звичайна офісний папір формату А4. Головне, щоб вона не була занадто тонкої. Ті, хто непогано малює, можуть виготовити шаблони для витинанки самостійно.

Головний інструмент початківця майстра - звичайний канцелярський ніж Головний інструмент початківця майстра - звичайний канцелярський ніж. Зазвичай ніж застосовується для того, щоб прорізати найдрібніші деталі, наприклад, в витончених паперових серветках. Якщо виготовлений з паперу шаблон не містить дрібних деталей, можна обійтися без ножа і працювати гостро заточеними манікюрними ножицями. Починати роботу рекомендується з найбільших деталей зображення, поступово переходячи до більш дрібним.

Досвідчені майстри створюють з паперу цілі сюжетні картини. Новачкам же краще всього почати з найпростішої роботи: вирізання з паперу букв і цифр по готовому трафаретом. Трафарети можна знайти в інтернеті або виготовити самостійно. Така художньо виконаний напис послужить оригінальним декором до свята. Наприклад, можна вирізати за шаблоном красиву напис «З Новим роком!» Або «8 Березня».

Ажурна вирізання з паперу, схеми

Під час виконання витинанки потрібно працювати строго за трафаретом і ретельно стежити, щоб ніж не заходив за лінії мальованого шаблону. Витинанка вимагає посидючості і терпіння. Набравшись досвіду на простих шаблонах, можна переходити до створення більш складних робіт. Замість готових трафаретів можна придумати свої власні, головне - заздалегідь продумати, які фрагменти зображення будуть вирізані, а які залишаться на аркуші паперу.

Для початківців майстрів в інтернеті доступні найрізноманітніші схеми витинанок. Найбільшою популярністю користуються такі сюжети:

  • Трафарети новорічних витинанок: ажурні ялинки та ялинкові кулі з паперу, зображення Діда Мороза, зимові пейзажі, з дитинства знайомі сніжинки. Така робота прекрасно прикрасить вікно в новорічне свято і допоможе створити святкову атмосферу.
  • Великодні мотиви: зображення великодніх зайчиків і курочок, а також ажурні великодні яєчка.
  • Листівки в техніці витинанки, присвячені різним календарних свят (8 Березня, 23 Лютого, День закоханих). Виготовлення святкової листівки в цій техніці - відмінна ідея для спільної творчості разом з дітьми.
  • Зображення тварин і птахів.
  • Зображення квітів. Кілька квіткових мотивів можна з'єднати в одну листівку, яка буде оригінальним подарунком для рідних і близьких.
  • Пейзажі в техніці витинанки. Пейзажі можуть бути як простими (наприклад, будинок і дерево) сюжетами, так і складними картинами з великою кількістю деталей.

Поради початківцям майстрам

Для того щоб перше знайомство з витинанкою увінчалося успіхом, необхідно враховувати наступні рекомендації:

Набравшись досвіду у виконанні двомірних ажурних картин з паперу, можна переходити до вирізання об'ємних композицій. Вирізання об'ємних картин з паперу називається «Кірігамі» . Схема для кірігамі виглядає наступним чином: на аркуш паперу завдано контур малюнка, лінії для вирізання, а також лінії згину. Після вирізання всіх деталей малюнок потрібно зігнути відповідно до схеми, і вийде оригінальна об'ємна композиція. У цій техніці часто виконують вітальні листівки.

Витинанка - оригінальний і цікавий вид рукоділля. Головне - терпіння, і все вийде!

Витинанки та шаблони для витинанок

Інші види рукоділля

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com